torstai 5. marraskuuta 2015

Harmaita pilviä ja taateleita

Taatelipalmu puistossa
Sää on ollut täällä aivan ihmeellinen viime päivinä...Lämmintä ,kostetaa ja nyt muutaman päivän harmaata ja pölyistä.  Pölytuuli tuli taas ja kun olin jättänyt tämän toisen huoneeni ikkunan  missä on tietokone ,hieman auki niin seurauksena oli hiekkapölyä siellä sun täällä.Toissapäivänä kyllä satoi mutta se taisi olla sadetta johon oli sekoittunut pölyä.En muuten muista tällaista marraskuussa;tähän aikaan pitäisi olla jo kylmempää....
Taatelipalmu juuri nyt niin kaunis joka puolelta katsottuna
Asteet ovat päiväsaikaan olleet hellelukemissa,mutta kun katsoin päivälehdestäni säätiedot niin huomasin että esim.Jerusalemissa on paljon paljon viileämpää eivätkä he ole lähelläkään hellelukemia.
Näyttävät niin houkuttelevilta mutta eivät ole lainkaan hyviä tämän palmun hedelmät
Eilen ilmanlaatu oli niin huono että tuntui että en melkein pysty hengittämään;oli pakko ottaa astmalääkettä ylimääräinen annos.Terveysministeriö onkin suositellut että lapset,vanhukset ja kroonisista hengitystiesairauksista kärsivät pysyttelevät kotona mutta se on vaikeaa....
Bambi taisi nähdä kadun puolella jotain mielenkiintoista sillä se pysähtyi joksikin aikaa tuijottamaan jotain siellä.
Sitrushedelmät naapurissa ovat jo alkaneet kypsyä..

13 kommenttia:

 1. Kaunis taatelipalmu, harmi jos hedelmiä ei voi syödä. Ja sitruspuut kelpais mun pihalle... Harmillista tuollainen pölyinen ilma.

  VastaaPoista
 2. Taalla on nyt kirkkaat ja aurinkoiset kelit, saas nahda milloin ekat kunnon talvisateet sitten saapuvat. Taksi talveksi on povattu tanne erityisen kylmaa talvea, toivottavasti ei pida ennustus paikkaansa....

  VastaaPoista
 3. Eeviregina:todella kaunis kun siinä on hedelmiä ja kun ne ovat tuon värisiä.Harmi etteivät maistu erityisen hyviltä,kyllä ne syötäviä ovat mutta eivät herkullisia;D Sen sijaan Tel Avivin pääkadun Even Gvirolin keskellä olevat taatelipalmut ovat medjoul-taatelipalmuja,ja niissä erinomaisen hyviä taateleita mutta kaupunki kerää ne ja sitten ne ovat niin korkealla ettei niihin pääse käsiksi. Tämä pölysää on kamala,onneksi pitäisi olla pian ohi.

  VastaaPoista
 4. Petra:täällähän tuli parissa otteessa jo aika reilustikin vettä,saapa nähdä koska sataa taas.Tuollainen kylmä talvi sopisi kyllä minulle;otin viikko sitten vihdoinkin ohuemman peiton esille kun oli muutama viileämpi yö mutta sekin on vielä vähän lämmin minulle.

  VastaaPoista
 5. Teillä on siellä hellelukemia marraskuussa. Ja Suomessakin on rikottu marraskuun lämpöennätyksiä. Tällä viikolla oli Kemiön saarella yli 14 plusastetta. Mielenkiintoista. Nautitaan kauniista keleistä, kun niitä riittää. Harmillista teillä tuo ilmanlaatu siellä.
  Mutta mukavaa marraskuuta ja hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Poikkeuksellisen lämmin on ollut Suomenkin Marraskuu, mutta ei nyt sentään hellelukemia. Mandariinikauden avasin eilen ja c-vitamiinitankkausta onkin sitten harrastettu monen mandariinin verran. Ihanan makeita ja hyviä.

  VastaaPoista
 7. Bambi söpöilee taas :) Taatelipalmu on fantastisen taiteellinen !

  Ilmaston lämpeneminen saa kaikenlaisia muutoksia
  aikaan. Täällä Suomessa siitä oikeastaan hyödytään
  mutta pitkällä tähtäyksellä ja maailmanlaajuisesti
  kehitys tuntuu monella tavalla huolestuttavalta.

  VastaaPoista
 8. Sateen ropinasta olen nyt nauttinut jo useemman tunnin välillä torkahdellen.

  VastaaPoista
 9. Meillä on jo mukavan syksyistä ja harmaata toistaiseksi. Taatelikausi alkaa, njam, niitähän riittää vaikka nuo koristepuiden hedelmät ei syötäväksi ole tarkoitetukaan. Samoin mandariinit alkavat kypsyä, mehukauteni on jo alkanut.
  Bambi on niin siro, kuin Saharan pikkugaselli, meikäläisen silmä kun on tottunut jämäkämpään malliin :)

  VastaaPoista
 10. Jihuu, minäkin tunnistin taatelin kuvasta (isäntä näytti esimerkin BArcelonassa käydessämme ;-))
  Kurja tuollainen pölysää. Täällä odotellaan ilmojen kylmenemistä, mutta taitaa olla lähinnä märkää tiedossa ensi viikoksi.

  VastaaPoista
 11. Onko kyseessä ciroccon, Saharasta tuoma pöly. Ennustan tällä päivämäärällä, että teille on tulossa vuosisadan myrsky ennen vuodenvaihdetta.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...