maanantai 12. helmikuuta 2018

Harry Potterin hauta ja muita havaintoja

Tiesittekö että Harry Potter on haudattu Brittiläisen Kansainyhteisön sotahautausmaalle Ramlan kaupungissa?  On varmaankin täysi sattuma että J.K. Rowling valitsi tuon nimen kirjojensa niin suositulle hahmolle.  Oikea Harry Potter kuoli vain 19 vuoden ikäisenä  Hebronissa, vuonna 1939. Potter jätti kotinsa Kidderminsterissä  vuonna 1938, liittyäkseen brittiarmeijaan. Hän oli silloin vain 17-vuotias, ja valehteli ikänsä  jotta pääsisi armeijaan. Miten surullista että innokkaan sotilaan elämä päättyi niin aikaisin.
Brittiläisen kansainyhteisön sotahautausmaa Ramlassa  on suurin Israelissa olevista kansainyhteisön hautausmaista. Muut 2 sijaitsevat  Jerusalemissa ja BeerShevassa. Jerusalemissa sijaitsevasta kansainyhteisön sotahautausmaasta kerroin äskettäin Jerusalem-postauksessani.

Harry Potterin haudasta on Harry Potter-kirjojen ja elokuvien myötä tullut jonkinlainen turistikohde, ja kuulemma Rowlingsin fanit tulevat haudalle viettämään sen fiktiivisen Harry Potterin syntymäpäivää, mistä  oikean Harry Potterin sukulaiset eivät ole mielissään.   Daily Mail-lehden nettisivuilla on joitakin vuosia sitten ollut juttu tänne haudatusta Harry Potterista.  Brittiläisen kansainyhteisön ylläpitämät sotahautausmaat täällä ovat todella hyvin hoidettuja. Ramlassa kävimme eksäni kanssa torilla, ja halusin samalla nähdä tuon sotahautausmaan. 
Hautausmaan vasemmalla puolella näkyy moskeija.
Viime viikolla torin lähellä ihastutti tämä kissa ikkunassa. Kissa varmaan näki linnun tuolla ylhäällä; niin tarkasti se tuijotti ylöspäin.
Sitä edellisellä viikolla piti hoitaa jotain asioita kaupungintalolla, ja sen jälkeen menin kadun toiselle puolelle, missä sijaitsee sarjakuvamuseo.
Museon pihalla on sarjakuvahahmoja, en tosin tunnistanut niistä yhtäkään. Tuolla ollessani oli vielä hieman viileää, nyt on ollut aivan liian lämmintä.  
Hmmm, varmaan aika raskaat shakkinappulat;D Nämä olivat erään kaupan edessä Carmel-torin sivukadulla.  

Mukavaa viikkoa kaikille:)

11 kommenttia:

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Aikamoinen sattuma tuo Harry Potter. Kuvassa pilvet näyttävät hyvin Harry Potter leffamaisilta.
Mukavaa viikkoa sinulle Jael <3

Allu kirjoitti...

:D

Satu kirjoitti...

Oho, enpä ole tiennyt, että Harry Potter on ollut ihan oikeasti olemassa, saati sitten, että hänet on haudattu tuonne. Voin hyvin kuvitella, että omaiset ovat nyreissään, jos haudalla ramppaa epämääräistä porukkaa.

Ihana kisuli! Kunpa ei vain putoaisi ikkunalaudalta! Vaikka kissoillahan on yhdeksän henkeä, vai kuinka monta niitä olikaan...

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Harri Savenvalaja. Nimi on vain niin tullut tutuksi tästä tapauksesta, että ei osaa ajatella muita samannimisiä olevan. Olen käyskennellyt joilalakin vanhoilla hautausmailla täällä ja täytyy sanoa, että monta kaunista nimeä on löytynyt. Ja upeaa hautapaasia.

Rita A kirjoitti...

Kauniinkaameat pilvet ja tunnelma hautakuvassa.

Mahdoit ihastua kun sain ikkunasta kurkkivan kissan kameran tähtäimeen 😀
Tulipa kiva kuva !

Katja / Lumiomena kirjoitti...

On kyllä surullista ajatella sotaa: kaikkia nuoria, menetyksiä ja kauheuksia. :( Tuo Harry Potterin hauta kyllä herättää huomion.

Hienot nuo isot shakkinappulat. Ja hauska kissa!

Hannele på Hisingen kirjoitti...

mielenkiintoista.

Unelma kirjoitti...

Hyvää ystävänpäivää! ♥

Jael kirjoitti...

Outi:eikös olekin:) Tuo toinen pilvi oli itseasiassa savupilvi, mitäköhän siellä poltettiin..Mukavaa viikkoa sinullekin Outi:)

Allu: Onkohan J.K. Rowlings tuosta tietoinen;D

Satu: Luin joskus tuosta ,ja kun nyt olimme lähellä niin menimme katsomaan. Hyvin voi ymmärtää suvun ärtymyksen tuosta , mutta toisaalta, heidän Harry Potterinsa saa postuumista paljon enemmän huomiota kuin kukaan muu tuolla hautausmaalla.
Oli kyllä mainio tuo kissa ikkunassa.Meidänkin kissa Helsingissä putosi parvekkeelta pari kertaa, eikä käynyt mitenkään:D

Johanna: Harri Savenvalaja;D Hautausmaat voivat olla kiinnostavia paikkoja. Tällä kertaa ei ollut muita pällistämässä Harry P. hautaa.

Rita:hih, toinen oli savupilvi,mutta ehkä sopiva jos ajattelee sitä fiktiivistä Harry Potteria;D Tuo kissa oli tosi ihana,mutta viereiselle seinälle on ripustettu monta pehmolelua, joten ehkä kissa näki jotain mielenkiintoista niissä;D Kiitos Rita:)

Katja: Todella surullista, ja nämä tuonne haudatut kuolivat ja saivat viimeisen leposijan niin kaukana omista kodeistaan. Ei ihme että kirjojen ja elokuvien vuoksi tuo hauta on saanut huomiota.Shakkinappulat tosi hienot,kauppa jonka edessä se on myy paljon mietintää vaativia pelejä.

Hannele:tosi mielenkiintoista:)

Unelma:Kiitos samoin sinulle ystäväiseni:)

Marianna kirjoitti...

Surullinen kohtalo Harrylla ja ymmärrän kyllä sukulaisiakin.
Kivoja kuvia taas ja varsinkin tuo muhkea ikkunanvartija.
Meillä puhutaan täällä nyt uuden kissa hankkimisesta, sillä puutarhassa juosta viilletti hiiri, mitä ei koskaan kissan aikana tapahtunut.

Olen päivän myöhässä, mutta ystävänpäivähän voi olla ihan joka päivä, joten HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!

Hannele på Hisingen kirjoitti...

kiva shakkipeli, käyty siellä ruokasalissa jossa Harry Potter-filmi tehtiin.