tiistai 18. heinäkuuta 2023

Kohta läkähdyn

Se kesän kamala kuumuus saapui nyt ,ja huh huh,en tykkää lainkaan. Varmaan tällä vuohellakin  kaupungin eläinnurkkauksessa kuuma olo ,mutta onneksi nurkkauksen vuohilla on siellä vesiallas. Kuuma tuli ensin Kreikasta päin tulleen Cleon nimisen lämpöaallon mukana, ja sitä on siitä lähtien jatkunut,ja kun kuumin&kostein kuukausi eli elokuu vielä edessä,niin eihän tästä sää kylmene vielä kuukausiin..
Työhön liittyvä pakollinen kurssi päättyi viime viikolla, mutta aina ensin kävin tervehtimässä vuohia lähellä olevassa eläinnurkkauksessa.
Vuohia on tosi monta, taitaa suurin osa olla kuttuja eli naarasvuohia.
Ja tämä komea pukki🐐

Samassa tilassa on myös mustia joutsenia sekä muita vesilintuja. Tilan takana on alue jossa lisää.eläimiä,mm.kaneja, marsuja ja muita eläimiä,joita lapset pääsevät silittämään, viikonloppuisin. Sinne pitää ostaa lippu,mutta  näitä muita eläimiä näkee ristikkoaidan läpi.Vuohet ovat minusta niin herttaisia eläimiä.
Kurssi oli tosi mielenkiintoinen, ja oli hyvät luennoitsijat. Meillä oli 6 x 5 tunnin iltapäivää, ja oikein odotin seuraavaa kertaa. Viimeisenä kurssi-iltapäivänä meillä oli loppukoe sekä kirjallisen työn palautus. Molemmat menivät hyvin.
Kurssipaikan lähellä, ja koko kaupungissa ovat nyt kukkineet keltakukkaiset liekkipuut.💛
Puolitoista viikkoa sitten, lauantaikävelyn aikana, kenkäni tarttui johinkin, ja kaaduin kovalle asfaltille. Heti alussa se ei niin tuntunut,ja alkujärkytyksen jälkeen menin istumaan kodin lähellä olevan  toimistotalon zen-lammikon viereiselle penkille.Kävelen tosi nopeaa vauhtia yleensä, mutta ehkä olisi pitänyt vähän hidastaa,  etenkin kun koko lähialue on sekaisin kevyen raideliikennetöiden vuoksi,ja siellä täällä saattaa olla huomaamaton kivi ym. Kun tulin kotiin huomasin että oikean käden kyynärpään alueella oli pahan näköiset  ruhjeet, ja pian alkoi myös tuntua kipua  oikeanpuoleisen ,ylimmän kylkiluun kohdalla. Minulla on siellä hiusmurtuma, joten pitää olla varovaisempi ja välttää tiettyjä asioita.Eniten harmittaa etten voi tehdä aamujumppaani, jolla yleensä aloitan päiväni. Mutta nyt olo on jo parempi kun kaatumisesta kulunut 1 5 viikkoa ,eikä käveleminen satu niin paljon kuin ensimmäisellä viikolla.
Tällaista esim.kotikadun yläpuolella olevalla isolla kadulla.Kerran astuin bussista  ulos,enkä päässyt suoraan  alas kotikadulle, ja muitakin yllätyksiä ollut. Iso osa kaupunkia on sekaisin näiden alustavien  töiden  vuoksi , ja kaikki liikenne tuskallisen hidasta. Sen kevyen raideliikenteen vihreän linjan,jonka pitäisi kulkea kodin vierestä, piti olla valmis  2027, mutta jo nyt selvää että siihen menee pari  lisävuotta. Punainen rata ollut valmis jo pitkään, mutta aloituspäivää siirretty jo ainakin 4 kertaa.
Huomenna illalla lainakoirani Shadow tulee taas hoitooni kuun loppuun.saakka .Tässä Shadow kotinsa suurella parvekkeella ,jonne se oli laitettu joksikin aikaa rauhoittumaan.

Hyvää heinäkuun jatketta teille🌸💐💮🪷🍓🫐

21 kommenttia:

  1. Voi sinua, kun kaaduit, pikaista paranemista!

    On kyllä hurjia lämpötiloja tällä hetkellä vähän kaikkialla ympäri maailmaa. Onneksi ainakin toistaiseksi näyttää siltä, ettei Suomeen saada ainakaan heinäkuussa superhelteitä. Koeta kestää!

    Kivaa, kun saat Shadwin seuraksesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos SusuPetal❤️Nyt jo vointi parempi,mutta vielä pitää varoa eikä kaikkea voi vielä tehdä.Teillå.ollut siellä aika viileitä säitä ja täällä kuumaa.Hyvää viikonloppua sinulle.

      Poista
  2. Itsensä loukkaaminen on kurjaa, loukkasin itseäni myös viime kesänä, mutta onneksi sitä aika nopeasti parani, varmasti sinäkin. Nuo mustat joutsenet ovat kyllä tavattoman hienoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MIKKO:Todella huono onni,ja etenkin kun paraneminen kestää kauan.Auts,onneksi sinä paranit nopeasti.Mustat joutsenet ovatkin upeita🦢🖤

      Poista
  3. Onnittelut kurssin ja lopputyön suorittamisesta! On aina niin kivaa, kun saa jonkin homman päätökseen. Ja parasta tietenkin oli, että olit myös innostunut oppimastasi. Hyvä Jael!

    Kyllä teillä siellä on kuumaa. Huhuh. Tuollainen vaatii jo sinnittelyä. Samoin kuin katuremonttien keskellä kulkeminen. Toivottavasti pärjäät hiusmurtumasi kanssa.
    Shadowin seura varmasti vähän helpottaa :)
    Pidä huolta itsestäsi Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena;Kiitos❤️Kurssi oli tosiaankin mielenkiintoinen,ja sain hyvän arvosanan(91/100)Täällå aina kuumaa tähän aikaan vuodesta mutta aikaiset aamut viime päivinä olleet miellyttävät,mutta joskus klo 8 aikaan alkaa jo olla kuumaa Kiitos,kipu onneksi paljon lievenpi nyt mutta pitää varoa koska paraneminen kestää 6 vk . Kaunista viikonloppua Leena

      Poista
  4. Olipa ikävä juttu tuo kaatuminen! Kivut ja aamujumpan missaaminen harmittavat varmasti. Toivottavasti pääset taas pian takaisin normaaliin olotilaan ja normaaliin elämään. <3

    Upeita nuo liekkipuut! Vuohet ovat söpöjä kaukaan tarkasteltuina, mutta itse pelkään vuohia jostain syystä. :-D Kiva että saat taas Shadown hoitoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu:Oli kyllä huono onni tuon kaatumisen kanssa.Vielä ei aamujumppaa voi kunnolla tehdä mutta vähitellen sitten voi,kiitos Satu❤️Liekkipuut,punaiset kuten nuo keltaisetkin upeita kukkiessan,ja ihanaa ettäniiden alla hyvä varjoisa alue Mikäköhän dinua vuohissa pelottaa,itse olen kokenut että ovat ystävällisiä eläimiä.Kiitos,kiva kun Shafow taas täällä luonani

      Poista
  5. Onneksi ei käynyt pahemmin kaatuessa, vaikka ikävältä tuokin kuulostaa. Helteellä ei ole muutenkaan kiva sairastaa. Paljonko siellä sitä lämpöä on? Onko enemmän, kuin yleensä tähän aikaan?
    Liekkipuu näyttää upealta, aivan nimensä veroiselta.
    "Osa-aika-koira" on kiva juttu. Onhan lemmikkien kanssa myös aina omat huolensa. välillä on mukava olla täysin huolista vapaa, vaikka eläimiä olisikin koko ajan ikävä .
    Minusta tuo kurssi näytti tosi hankalalta, kun siellä ei ollut suomensanaa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sartsa:Paljon pahemminkin olisi voinut käydä Nyt kun 3 vk kulunut niin ruhjeet parantuneet hyvin ja kylkiluukipu ei niin paha kuin alussa,mutta vielä pitää varoa Liekkipuut ovat kyllå niin upeita 💛
      Viime kesänä surin kun oma koirani
      Bambi menehtyi,mutta tällainen osa-aikainen koira on sellainen joka sopii minulle nyt paremmin🦮❤️Hih,kurssi oli täyttä hepreaa🤗😅

      Poista
  6. No onpa sulla taas huono tuuri, Shadow tulee lohduttamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allu;Oli kyllä huono tuuri,mutta parempi olo jo onneksi,ja kiva kun Shadow täällä luonani🦮❤️

      Poista
  7. Nuo muotoon leikatut puut / pensaat ovat hienot ! 💚 Ja liekkipuu 💛 Ja mustat joutsenet.

    Minun pitikin sanoa ajat sitten että kerrotko kurssista. Onneksi olkoon että suoritit.
    Kuulisin mielelläni lisääkin.

    Olen kauhulla seurannut uutisia läkähdyttävästä kuumuudesta siellä sun täällä.
    Toivottavasti tulee helpotusta. Ja toivottavasti kaatumisvammat paranevat pian. 💕
    Mukavaa kun koira tulee luoksesi olemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita:Hauskat/hienot tosiaankin nuo "karhut:eläinnurkkauksen edessä.Liekkipuiden kulinta aina yhtä upeaa,ja mustat joutsenet🖤Kuumuus aiheuttanut kamalia tuhoja Välimeren alueella, kuten Kreikassa.Kiitos,ruhjeet hyvin parantuneet ja kylkiluukipukin nyt lievempi kuin alussa,kiitos
      Rita ❤️Aina kiva kun Shadow tulee vieraakseni.

      Poista
  8. Kaunista on teillä siellä, mutta liian kuumaa. Yli 30 astetta on liikaa. Toivottavasti asteet laskee. Nyt juurit tällä hetkellä kello 17.20 on meillä + 17 astetta ulkona. Istun nyt asunnossa auringon puolella, joten ei palele, mutta aamupäivästä paleli,vaikka oli kaksi puseroa päällä, pitkät housut ja villasukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. DonnaRoomassa;En pidä lainkaan kuumuudesta mutta vielä vähemmän pidän kosteudesta,ja vaikka ollut pitkälti yli 30 astetta niin vielä ei kosteus ollut liian ahdistavaa.Teillå ja myös Suomessa ollut aika viileät säät,samalla kun Välimeren alueella ollut tosi kuumaa.

      Poista
  9. Kaikenkarvaisia eläinystäviä, mustat joutsenet upeita, onnea mielekkäistä opinnoista ja suoriutumisesta, oma motivaatio tekee paljon... toki riippuu kouluttajastakin!! Minäkin tarvitsisin työhöni jotain uutta buustia...
    Josko syksyllä saisi jonkin kipinän....
    Auts... toipumista ja kuntoutumista Shadowin kanssa liekkipuiden katveessa lenkkeillen. Että teillä on siellä ihania puita...kiitos kun niitä pääsee ihailemaan kuvistasi!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Repolainen:Tuollanon tosiaankin mukavia eläimiä,etenkin vuohet🐐Kiitos,tykkään opiskella,ja kurssi oli mukavempi mitä olin kuvitellut Ja kouluttajat olivat hyviä,tosi tärkeää.Kiitos,kipu jo onneksi lievempi,,ja toai mukavaa kun Shadow taas täällä.Täällä tosiaankin upeasti kukkivia puita,oken aina yhtä ihastunut kun ne kukkivat.Mukavaa viikonloppua

      Poista
  10. Miten kuuma siellä nyt on? Juuri tuosta syystä en itse varmaan pystyisi asumaan etelässä, koin jo nuorena sen kesän tukalaksi, saati sitten nyt, kun lämpötilat ovat kaikkialla kohonneet. Suomen kesistä on tullut hienoja, mutta muualla kärsitään... Nyt on onneksi ollut vilpoisempi ja sateinen kesä. <3
    Onneksi et lyönyt päätäsi kaatuessa! Mutta eihän nuo ruhjeet ja hiusmurtumat kivoja ole, voi tulla pitkäaikainen vaiva. Toivottavasti paranee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marianne;Täällå omalla seudullani ollut 34-35 astetta,mutta onneksi samalla ei liian kosteaa,sillå kosteus ja kamala kuumuus kamalaa.Totta,teillä nyt ollut viileää mutta Välimeren alueella ollut liian kuumaa,ikävä kyllä.Kiitos,kylkiluukipu onneksi parempi mutta koska paraneminen kestää 6vk ha olen puolivälissä,pitää vielä varoa

      Poista
  11. Kipu, kuumuus, rakennustyöt, huh. Onneksi kurssi meni hyvin, onnea! Antoisaa viikkoa!

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...