Oi miten kaipaan risteilyjä Siljan laivoilla! Kun vielä asuin Helsingissä, tuli niillä useinkin matkustettua , sekä työn että huvin merkeissä. Siljan laivoilla voi Silja Resort Loves Italy-viikkojen aikana aistia Italian tunnelmaa toukokuun loppuun saakka . Huhtikuun alussa kävin tutustumassa suositun Tavolata-ravintolan uuteen menuun Silja Symphonylla.
Aloitimme nostamalla maljan. Suomessa sekä Italiassa asuva toimittaja, kirjailija ja tv-juontaja Ella Kanninen on tehnyt yhteistyötä Siljan keittiötiimien kanssa.
Aloitimme herkullisella Ella Kannisen ja Silja Seranaden keittiötiimin suunnittelemalla antipasti-valikoimalla Bon Vivant-viinibaarissa. Ellan suunnittelemassa antipasti-valikoimassa oli seuraavia herkkuja:
- Nonna Teresan marinoituja silakoita
- Kolmea pecorino-juustoa, sipulimarmeladia sekä paprika-chilimarmeladia
- Mehevää munakasta
Joimme italialaisia valkoviinejä ja nautimme tunnelmasta sekä ihanista herkuista. Ellan suunnittelemia antipasti-annoksia saa Siljan Bon Vivant-viinibaareissa 1,4-31.5.2019
Silja Resort Loves Italy-viikkojen aikana laivoilla voi kokea myös italialaista viihdettä. Ennen Tavolata -ravintolaan siirtymistä saimme nauttia 3 italialaisen tenorin upeasta laulusta.
Sitten kohti Tavolataa, jossa saimme nauttia Ellan italialaisia suosikkeja.
Alkupaloina oli lankullinen leikkeleitä , äyriäissalaattia, ihanaa grillattua zucchinia mintulla höystettynä, sekä Caprese a' la Tavolata eli tomaatti-buffalomozzarellasalaattia.
Leipä oli pakattu paperipussiin.
Ella ja Silja Symphonyn keittiömestari Katja Eriksson kertoivat miten menuun oli valittu Ellan suosikkeja. Esimerkiksi antipasto-lautanen kuuluu Toscanassa tyypilliseen illanviettoon.
Ella kertoi rakastavansa villisikapastaa, joten myös se oli päätynyt menuun. Pappardellepastan päällä oli villisikapyörykkä. Tämä annos oli vierustoverini annos, sillä en itse syö lihaa , joten sain oman annokseni ilman pyörykkää, hieman suurempana :)
Spigola fritta/Melanzana fritta eli paistettua meriahventa, , oliivigremolataa ja paistettua munakoisoa, jonka päällä oli myös herkullista oliivigremolataa. Kala-annokset jaioimme, ja kaikki oli taas niin herkullista: tosin kalan pinta olisi voinut olla hieman rapeampi.
Tavolatan tiramisu oli itkettävän hyvää, ja katsokaa miten kaunis esillepano. Tavolatan menu , jossa Ella Kannisen suosikkeja , on todella herkullinen:)
Silja Resort Loves Italy 31.5.19 asti.
Leipä oli pakattu paperipussiin.
Ella ja Silja Symphonyn keittiömestari Katja Eriksson kertoivat miten menuun oli valittu Ellan suosikkeja. Esimerkiksi antipasto-lautanen kuuluu Toscanassa tyypilliseen illanviettoon.
Ella kertoi rakastavansa villisikapastaa, joten myös se oli päätynyt menuun. Pappardellepastan päällä oli villisikapyörykkä. Tämä annos oli vierustoverini annos, sillä en itse syö lihaa , joten sain oman annokseni ilman pyörykkää, hieman suurempana :)
Spigola fritta/Melanzana fritta eli paistettua meriahventa, , oliivigremolataa ja paistettua munakoisoa, jonka päällä oli myös herkullista oliivigremolataa. Kala-annokset jaioimme, ja kaikki oli taas niin herkullista: tosin kalan pinta olisi voinut olla hieman rapeampi.
Tavolatan tiramisu oli itkettävän hyvää, ja katsokaa miten kaunis esillepano. Tavolatan menu , jossa Ella Kannisen suosikkeja , on todella herkullinen:)
Silja Resort Loves Italy 31.5.19 asti.