keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Mustekala kauppakeskuksessa

Olipa hauskaa nähdä jättimäinen mustekala  roikkumassa Tel Avivin keskustan vanhan kauppakeskustan katosta.  Jättimäinen   mustekala näytti tosi hienolta, ja valtavasti työtä on varmaan mennyt tuon pystyttämiseen.
Rakastan tätä vanhaa kauppakeskusta, jonka katolla on mehiläistarha ja jossa viljellään hydroponisesti salaatteja ja yrttejä lähiseudun ravintoloille,  missä  voi tehdä kävelyretkiä (keskuksen sisällä) kävelyryhmien kanssa,  missa  lepakoilla on oma osastonsa parkkikerrosten alapuolella,  ja missä aina järjetetään kivoja tapahtumia. Kesällä kun on liian kuumaa ulkona  teen osan kävelylenkeistäni täällä ,   sillä sisällä on ihanan viileää silloin.
Tällä kertaa kauppakeskuksessa oli lapsille tarkoitettu ilmapallofestivaali (lapset vielä Pesah-lomalla).  Kaikenlaista kivaa sitä voikin tehdä ilmapalloista:)
Aika hienoja!
Eilen kävin  mielenkiintoisessa tilaisuudessa,  jossa  Elina Sana kertoi kirjoistaan.  Elina Sana on tutkija, toimittaja, tietokirjailija ja ihmisoikeusaktivisti.  ja on voittanut useita palkintoja,  kuten Tieto-Finlandian palkinnon vuonna 2004.  Elinan viimeisin kirja, joka kertoo miten sota vaikutti hänen isäänsä,  ja häneen itseensäkin,   on ollut paljon esillä parin viimeisen vuoden aikana. Todella mielenkiintoinen ilta.
Kodin  viereisen puiston vastapäätä oleva valtava  rakennusprojekti on jo edistynyt niin että  osa siitä on noussut yli katutason.  Korkean tornitalon edistymistä  on tosi mielenkiintoista seurata.

Pesah-pyhä jatkuu ja edessä on pitkä viikonloppu,  sillä huomenna on lyhyt päivä,  ja perjantai sekä lauantai ovat  pyhäpäiviä.  Sunnuntai on jo arkipäivä , mutta monet viettävät  silloin Mimouna-juhlaa, joten koulut taitavat alkaa vasta seuraavana päivänä. 

Lämmin sää alkoi kunnolla   tällä viikolla,  sen jälkeen kun  sunnuntaina ja vielä maanantainakin oli lyhyt takatalvi,   ja nyt pyhäviikonloppuna on tarkoitus käydä läpi vaatteita ja siirtää lämpimämmät vaatteet pois , ja  ottaa kesävaatteet esille.  Tänäänkin oli hellettä, mutta onneksi kuivaa.   Lämmin sää ja pyhäviikko on saanut taas grillaajat liikkeelle,   ja tässä kodin edessä olevassa puistossakin, jossa grillailu on kielletty,  on taas grillattu, arghhh!

10 kommenttia:

 1. Siis onko tuo mustekalakin tehty ilmapalloista?! Aika huikeeta, jos on! Minusta on tosi kiva, miten siellä - ja täälläkin - vaihdetaan kauppakeskusten koristeluja ja aktiviteetteja juhlien ja vuodenaikojen mukaan, ja miten paljon niiden eteen nähdään vaivaa.

  Mukavia pyhäpäiviä sinulle! <3

  VastaaPoista
 2. Satu:joo ilmapalloista, aika huikea ilmapalloteos tosiaankin. Tuo kauppakeskus on ihan paras järjestämään kaikenlaisia kivoja tapahtumia, olen täällä usein raportoinutkin tuosta. Aina jotain uutta kivaa tuolla, ja sen takia tykkään käydä siellä, plus että keskustan alueella on tärkeää että on myös tosi hyvät vessat;D

  VastaaPoista
 3. Aika ihana tämä kauppakeskus :) Itse odottelen jo kovasti kesää ja taukoa ihan kaikkeen. Voi keskittyä pelkästään omiin juttuihin.

  VastaaPoista
 4. Jos tuo on se samainen ostoskeskus, jossa kerran kuvailit kaikenlaisia origami-eläimiä katosta roikkumassa, niin on kyllä mahtava paikka. Ihanaa, että laitat näitä kuvia sieltä teiltä päin. Tykkään!!

  VastaaPoista
 5. On kyllä taiten tehty mustekala ja ilmapallofestarit kuulostaa kivalta - siis voisin osallistua, vaikken ole lapsi :D Ihanan värikästä ja luovaa pallomuotoilua. :)

  VastaaPoista
 6. Elina Sanan kirja, Isäni sota on mun "lue kirjat listalla " . Mitä hän Israelissa teki ?

  VastaaPoista
 7. Teiltä löytyy kyllä vaikka mitä, pitäiskin joskus käväistä sielläkin päin maailmaa.

  VastaaPoista
 8. Siis aivan upeita ilmapalloteoksia. Aarrearkkukin on niin suloinen!
  Tuo grillaaminen tuntuu siellä olevan joka vuosi ongelmana, eikä siihen taideta puuttua kunnolla, varmasti rassaa hermoja.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
 9. Melissa, Tosi ihana kaupppakeskus , ja suosikkini täällä, on kai vanhin suuri kauppakeskus Tel Avivissa. Pian teillä onkin kesää, ja joten mukavaa odottelua:)

  Leena:Se ihan sama, aina niin kivoja juttuja tuolla.Ja kiitos,kiva että tykkäät ja kerrot siitä:) OIkein hyvää viikonloppua Leena:)

  Hannele;Ei ole palloissa säästelty;D

  Elegia:ON kyllä niin taitavaa ilmapallotaidetta tuo.,Toivottavasti ainakin tuo mustekala saa jäädä tuonne senkin jälkeen kun tuo festari on ohi.

  Ulrika: Se kirja on munkin listalla, meillä on se kuulemma suomalaisessa kirjastossa täällä mut pitää odotella että muut ovat sen lukeneet. Elina Sana oli täällä luennoimassa kirjoistaan, hän haluaisi myös että ne käännettäisiin englanniksi, ainakin ne 2 ensimmäistä, koska aina saa kyselyitä että miksi niitä ei ole englanniksi käännetty..

  Allu:Tosiaankin löytyy.Suosittelen käyntiä, Tel Aviv on ihana:)

  Outi:tosi ihania juttuja oli tuolla, ei uskoisi että ilmapalloista saa tehtyä noin hienoja juttuja, Juu se grillaaminen rassaa , ja nyt viikonloppuna joudun varmasati taas kärsimään siitä, Ilmoitin kaupungille laittomista grillaajista , kävivät sanomassa yhdelle mutta sitten grillaajia tuli lisää argghh. Oikein ihanaa loppuviikkoa sinullekin Outi:)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...