lauantai 27. huhtikuuta 2019

Italian herkkuja ja tunnelmaa Siljan laivoilla

PR-lounaan tarjosi Silja Line

Oi miten kaipaan risteilyjä Siljan laivoilla! Kun vielä asuin Helsingissä, tuli niillä useinkin matkustettua , sekä työn että huvin merkeissä.    Siljan laivoilla voi Silja Resort Loves Italy-viikkojen  aikana aistia Italian tunnelmaa  toukokuun loppuun saakka . Huhtikuun alussa kävin tutustumassa  suositun Tavolata-ravintolan uuteen menuun Silja Symphonylla.
Aloitimme nostamalla maljan.  Suomessa sekä  Italiassa asuva  toimittaja, kirjailija  ja tv-juontaja Ella Kanninen on tehnyt yhteistyötä  Siljan keittiötiimien kanssa.
Aloitimme  herkullisella  Ella Kannisen ja  Silja Seranaden keittiötiimin suunnittelemalla  antipasti-valikoimalla Bon Vivant-viinibaarissa.   Ellan suunnittelemassa  antipasti-valikoimassa oli seuraavia herkkuja:
 • Nonna Teresan marinoituja silakoita
 • Kolmea pecorino-juustoa,  sipulimarmeladia sekä paprika-chilimarmeladia
 • Mehevää munakasta 
Joimme italialaisia valkoviinejä ja nautimme  tunnelmasta sekä ihanista herkuista.  Ellan suunnittelemia antipasti-annoksia  saa Siljan Bon Vivant-viinibaareissa 1,4-31.5.2019 
Silja Resort Loves Italy-viikkojen aikana laivoilla voi kokea myös italialaista viihdettä.  Ennen Tavolata -ravintolaan siirtymistä saimme nauttia 3 italialaisen tenorin upeasta laulusta.
Sitten kohti Tavolataa,  jossa saimme nauttia Ellan italialaisia suosikkeja.
Alkupaloina oli  lankullinen leikkeleitä , äyriäissalaattia,  ihanaa grillattua  zucchinia mintulla höystettynä,  sekä  Caprese a' la Tavolata  eli tomaatti-buffalomozzarellasalaattia.
Leipä oli pakattu paperipussiin.
Ella ja Silja Symphonyn  keittiömestari Katja Eriksson kertoivat miten menuun oli valittu Ellan suosikkeja.  Esimerkiksi antipasto-lautanen kuuluu Toscanassa tyypilliseen illanviettoon.
Ella kertoi rakastavansa villisikapastaa,  joten myös se oli päätynyt menuun.  Pappardellepastan päällä oli villisikapyörykkä. Tämä annos oli vierustoverini annos,  sillä en itse syö lihaa ,  joten sain oman annokseni ilman pyörykkää,  hieman suurempana :)
Spigola fritta/Melanzana fritta eli  paistettua meriahventa, , oliivigremolataa ja paistettua  munakoisoa, jonka päällä oli myös herkullista  oliivigremolataa.  Kala-annokset jaioimme, ja  kaikki oli taas niin herkullista:  tosin kalan pinta olisi voinut olla hieman rapeampi.
Tavolatan  tiramisu oli itkettävän hyvää,  ja katsokaa miten kaunis esillepano.   Tavolatan menu , jossa Ella Kannisen suosikkeja ,   on todella herkullinen:)

Silja Resort Loves Italy 31.5.19 asti.

6 kommenttia:

 1. Oi mitä herkkuja! Oliko laivan satamassa tuon tilaisuuden ajan, vai kävittekö risteilemässä?

  Laivalla tulee kyllä käytyä ihan liian harvoin. Vaikka toisaalta, aina sitten kun joskus menen laivalle, huomaan, että ei tämä ollutkaan niin hienoa kuin muistin. :-D Kauhea ryysis joka paikassa jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:Laiva oli ihan satamassa, ei mennyt minnekkään. Mä kyllä kaipaan noita lyhyitä irtiottoja mitä voi tehdä laivoilla🛳Ja tuolla oli kyllä ihania herkkujakin. Ryysis ei tosiaankasn ole niin kivaa

   Poista
 2. Totta, Tavolatan tiramisu on kyllä hyvää. Parasta mitä olen täällä pohjoisessa saanut. Ei tosin vedä vertoja Kazimierzissa olevalle Sasiedzi ravintolan tiramisulle, joka on taivaallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melissa:Se olikin tosi hyvää,ja niin nätti esillepano. Marjat kivasti antoivat vähän kontrastia tiramisun makeudelle,ja kaikki yhteensä oli hurjan hyvää. Tuo Kazimierzin tiramisu on varmaan ihan taivaallisen hyvää💗

   Poista
 3. Aah, bella Italia, bella Ella 🇮🇹 ❤️ 💚 ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita:Italia niin ihanasti edustettuna nyt Siljan laivoilla, ja Ella.. Multo bella🌺

   Poista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...