torstai 29. syyskuuta 2011

Sanahaaste Leenalta

Ovi Jaffassa
Leena Lumen blogissa oli hauska ja hieman erilainen haaste,joka meni näin:" Sille,joka haluaa,annan viisi sanaa/asiaa,jotka miellän sinuun ja sinun tulee kommentoita noita sanoja blogissasi. Ei mitään snobbailua,eikä harkintaa,vaan antakaa palaa!"

Ja Leenalta saamani  sanat ovat seuraavia:


1.Venezuela: Vuosia unelmoin Etelä-Amerikasta.Olin teininä ollut täällä  kibutzilla  ja tutustunut argentiinalaisen ryhmän jäseniin,ja heidän avullaan opin ensimmäiset espanjankieliset sanani.Myöhemmin opiskelin Suomessa espanjaa oikein systemaattisesti ja rakastin ja keräsin latinomusiikkia. Ja kun eksälle tuli se työprojekti Venezuelassa,ja tulin sinne ensimmäistä kertaa,olin niin innoissani! Eksä oli kuukauden aikana jo tutustunut maahan ,ja paloi halusta esitellä minullekin kaikki kauniit paikat.Parin kuukauden kuluttua ,sen jälkeen kun olin ensin pakannut asuntomme tavarat ja vienyt ne eksän vanhempien luokse varastoon,menimme sinne jo pidemmäksi aikaa. Aikani Venezuelassa oli sellainen ,joka jäi ikuisesti muistiin ja jonka muistoa vaalin ,ja haluaisin päästä sinne vielä kerran..Ihana ,vaikkakin vaarallinen maa.
Synttärilounas


2.Ruoka:suhteeni ruokaan on aina ollut tärkeä:haluan oppia kaiken mahdollisen siitä ja kokeilla uusia asioita.(paitsi jos se liittyy lihaan..) Se kiinnostaa ja liittyy niin moneen asiaan,kulttuuriinkiin..Ellen olisi kiinnostunut ruuasta,en pitäisi ruokablogia..Olen aina ollut kiinnostunut myös ruuan terveellisestä puolesta,ja sekin tulee ruokablogissani esille.Toisaalta voisin elää pelkillä salaateilla...

3.Seikkailu:Matka Venezuelaan oli myös seikkailu,sillä se oli hyppy tuntemattomaan.Eksän kanssa tuli muutenkin paljon seikkailtua siellä sun täällä,joskus vaarallisestikin,ja täytyy  myöntää,että pidän siitä ja että se nostaa adrenaliinitasoa mukavasti. Seikkailuja ei ole parin viimeisen vuoden aikana oikein ollut,mutta mieli on vieläkin valmis sellaiselle...

4.Hullu rakkaus: Hullu rakkaus syntyi kun tapasin R:n,eksän. Olin valmis (en ihan heti,mutta kun olimme tutustuneet paremmin)matkustamaan hänen perässään vaikka Timbuktuun(no Caracas oli sekin aika kaukana:D) Aivan ennenkuulumatonta,en koskaan ennen ollut tavannut henkilöä ,jonka kanssa olin valmis tuollaiseen seikkailuun,ja Wikipedian mukaan olin jo keski-ikäinen!!Hullu rakkaus kesti 5 vuotta ja oli elämäni parasta aikaa.Edelleenkin olemme yhteydessä ja jotain tunteita jäi vielä jäljelle.

5. Terveys:Molemmat vanhempani kuolivat syöpään:siskollani oli se ,samoin kuin serkulla ja parilla muulla sukulaisella.Kuulun riskiryhmään. Siitä johtunee myös kiinnostukseni terveelliseen ravintoon ja terveellisiin elämäntapoihin.Yritän tehdä kaikkeni,että pysyn mahdollisimman terveenä.

33 kommenttia:

akissfromthepast kirjoitti...

hyvät sanat ja viimeinen oli kyllä aika pysähdyttävä. Venezuela ja hullu rakkaus on kyllä inspiroivat! jostain syystä mulla alkoi soida nyt päässä scandinavian music group...

Leena Lumi kirjoitti...

Voi Jael;-), sinä se osaat! Olet kuten arvelinkin heittäytyjä, kuten minäkin. Ihanasti vastattu kaikkiin, mutta etenkin tuohon Hullu rakkaus -kohtaan. Mistähän osasin sinulle tuollista edes tarjota...Tottakai lähdet Caracasiin!

Yaelian kirjoitti...

Akissfromthepast:Leena jakelikin minulle hyvät sanat;D Venezuela ja hullu rakkaus inspiroivat aina! Ja nyt menen minäkin etsimään SMG:n videoita ,sillä innostit minua;D

Leena: Siksi varmaan tulimmekin hyvin toimeen;D Sitpaitsi,annoit juuri oikeat sanat:) Ehkä vielä joskus pääsen Caracasiin;D

Mustikkatyttö kirjoitti...

Kuvailitpa mahtavan avoimesti heränneitä ajatuksiasi Yaelin!

Oli hienoa saada tietää taas lisää elämästäsi.

Jännittävän ja monin tavoin antoisan tuntuista eloa sinulla on ollutkin.:)

Tuula kirjoitti...

Tama olikin hauska ja sinuun tutustui taas uudella tapaa, vaikka paljon sinusta tiedankin ;). Mutta nyt tulivat asiat eri tavalla esille.

Ciacy kirjoitti...

Olipas kiva. Ihanaa kun olet saanut exàsi kanssa reissailla ja hullutella. Ja kyllàhàn sità vielàkin kerkeàà, vaikka kuinka olisi jo keski-iàn "vààràllà" puolella. Avaa vain silmàs...oi kun olisikin mukava kuulla jotain israelilaisten iskemistyylejà tai muuta hubaisaa ;)

Yaelian kirjoitti...

Mustikkatyttö:Leena sanoi "anna palaa" joten vähän annoin;D Tuon eksän kanssa oli todellakin mielenkiintoinen aika,johon on jäänyt jonkinlainen kaipuu.

Tuula:Ainahan näistä "paljastuksista" paljastuu uutta,mutta Leena antoi juuri oikeat sanat ja tekstiä syntyi:D

Ciacy:Jäi ainakin hyvät muistot ja joskus verestellään niitä Skypessä;D Aina kerkeää,jos on halua ja uskallusta;D
Apua,iskemistyylejä täällä;en enään muista!

Yaelian kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Mine kirjoitti...

Kyllä nämä on vähän tällaisia nälkä kasvaa syödessä- haasteita. Luit jotakin uutta, mutta siitä tulee mieleen, että lukisit mielelläsi vielä siitä ja siitäkin. Voi hullua rakkautta ja sitä, että se ei kestänyt elämänsä loppuu saakka. Tai mistä sitä tietää.

Yaelian kirjoitti...

Mine:näinhän se on...tarkoitus ei ollut ihan kaikkea paljastaa,mutta Leena laittoi sellaiset taikasanat:;D
Hullu rakkaus kaatui siihen,että olimme monta vuotta yhdessä 24/7 mikä ei kauhean terve juttu ole.Mutta vielä kyllä tapaamme,.,,

Aili-mummo kirjoitti...

Aika mielenkiintoiset vastaukset, Yaelian, kiitos niistä<3

Marjatta kirjoitti...

Ihanaa, kun olet rohkeasti heittäytynyt rakkaasi matkaan. Exäsi on ollut Sinulle tärkeä, sillä kerrot hänestä vieläkin innostuneesti.

Ruokablogisi on mielenkiintoinen ja on helppo uskoa, että Sinulla on terveelliset elämäntavat.
Voi hyvin ja taputuksia Bambille!

Yaelian kirjoitti...

Aili:Kiva kun tykkäsit;D

Marjatta:Aika siihen oli silloin juuri oikea;paria vuotta aikaisemmin ei olisi onnistunut.Timing is everything--sanotaan. Poikani oli jo siinä iässä,että uskalsin jättää hänet ja tiesin,että tarpeen tullessa on minne kääntyä.Tuo rakkaani on edelleenkin jonkinverran rakas,enkä varmaan koskaan enään sellaista koe.Olen iloinen,että olemme pysyneet yhteydessä. Kiitos,Bambi tykkääkin rapsutuksista;D

Tanja kirjoitti...

Surulliseksi tulin ensin tuosta postauksesta- oma tätini kuoli syöpään, joka kuulemma oli geneettistä... olen pahoillani vanhempiesi puolesta ((((hali))))

Ja melkein itketti, että olet ollut noin rakastunut, mutta jostain syystä etten enää yhdessä ole...

Sniif.
Olen kauhea herkkis. Uskon satuihin ja onnellisiin loppuihin, joten käänsin mielessäni tämänkin postauksen hurjaan sydänten lieskoihin tulevaisuudessa :D

Toivottavasti tämä ei kuulostanut kauhealta :0, olen vain tällänen dramaatillinen ja tunteikas...

Yaelian kirjoitti...

Tanja;Olet ihana! Kiitos sanoistasi!Joskus vaan jotkut jutut ei lopu onnellisesti.Mutta ainakin hyvät muistot jäi:) Ja syöpä on kamala sairaus,ihan tarpeeksi ollut sitä ympärillä,joten yritän kovasti ettei sitä tule...

Karoliina kirjoitti...

Olipas hauska haaste, ja ihanasti vastasit! Nama haasteet ovat siita kivoja, etta houkuttelet kirjoittamisen vahan uusille urille, asioihin joihin ei ehka normaalisti tulisi puuttuneeksikaan :)

arleena kirjoitti...

Taas tunnen sinua hieman enemmän. Elämässä voi heittäytyä tunteiden viemäksi oikealla hetkellä. Sitä ei kadu, sen muisto säilyy aina.

Hippu kirjoitti...

Ihana postaus, vaikka tuo viimeinen kohta teki kauhean surulliseksi. Terveyttä sinulle Yaelian! <3 Onneksi sentään ainakin ruokavaliosi on niin terveellinen, että se varmaan ennaltaehkäisee omalta osaltaan jotain.

Hassua, mutta minä en jotenkin ole mieltänyt sinua seikkailijaksi, vaan sellaiseksi aika rauhalliseksi tyypiksi. Mitä siellä pinnan alla kyteekään! :-) Toivottavasti kohdalle osuu lisää seikkailuja!

hanne virtauksesta kirjoitti...

Ihanat vastaukset.
niin mielenkiintoiset, antavat.
pitääköhän minun muuttaa omiani=)=)??
Mene sinne Caracasiin käymään, hullun rakkautesi perään=)

Paula / Luen ja kirjoitan kirjoitti...

Aivan kuin olisi päässyt mukaasi Etelä-Amerikkaan... paitsi viimeiseen sanaan tulikin äkkipysäys.

Yläbannerisi on vaikuttava, lumoava!

Paula / Luen ja kirjoitan kirjoitti...

Jään saman tien seurailemaan... en voi jättää noita appelsiinipuita! :-)

Sirokko kirjoitti...

Vau, olet uskaltanut ELÄÄ, hienoa kerrassaan.
Tuommoisen rakkauden huuman olisi suonut kestävän ikuisesti, eikä se varmaan kokonaan hiivukaan, jotain jää aina jäljelle ja hienoa että pysyitte hyvissä väleissä kuitenkin.
Viimeinen kohta pysähdytti, surullista, ja niin monen kohdalla todellisuutta. Ainakin teet kaikkesi omalla kohdallasi ettei niin kävisi, enempää ei kukaan voikaan.

Yaelian kirjoitti...

Karoliina:Hauska haaste,jota en aikonut ensin tehdä.Leena osasi antaa sellaiset sanat,jotka herättivät ajatuksia;D

Arleena:Totta,aika on aika tärkeä,aina ei ole sopiva aika.Minun kohdallani aika oli juuri sopiva silloin.

Hippu:Kiitos:)Terveelliset elämäntavat toivottavasti pitävät sairaudet hieman kauempana.Myös rauhoittuminen tekee hyvää ja stressin välttäminen,jos vaan on mahdollista.Oikeassa olet ollut,olen kyllä rauhallinen tyyppi,mutta se seikkailija minussa nostaa päätään välillä;D

Hanne;sinunkin vastaukset olivat hyvät:) Ehkä vielä joskus pääsen Caracasiin,sinne jäi tuttujakin.

Paula:Kiitos:) ja tervetuloa lukijaksi:)Täällä noita appelsiinipuu-kuvauskohteita onkin kivasti,tosin tällä hetkellä ovat vielä vihreitä nuo hedelmät..

Sirokko:Näin jälkikäteen olen ihan iloinen,että uskalsin.Vaikka sydän särkyikin,niin tuli elettyä nuo vuodet täydellä teholla:) Kävimme läpi niin paljon,että hyvä yhteys jäi vielä ja toivottavasti aina.Syöpä on ikävä kyllä niin yleistä tänään,mutta toivottavasti asian suhteen pystyy terveellisillä elämäntavoilla ainakin jotain tekemään.

BLOGitse kirjoitti...

aaaah mitä paljastuksia!
Rakkaus saa meissä ihmisissä kaikenlaiset voimat liikkeelle...

Vaikka sairastin rintasyövän en sitä mieti päivittäin. Kontrollin tulokset jännittää ja helpotus on suuri kun kaikki on ok, ollut 2 vuotta.

Elämä kannattaa elää - se on liian lyhyt hukattavaksi peiton alla tai huppu silmillä.
Mukavaa viikonloppua!

Yaelian kirjoitti...

BLOGitse;paljastuksia.,,joo...
Näin on,rakkaus saa meidät tekemään ihmeellisiä asioita;D
Hyvä että et ajattele tuota kokemaasi ikävää juttua enempää.Toivottavasti jatkossakin kaikki ok siinä suhteessa.
Hyvä neuvo:) Elämä tosiaankin kannattaa elää,niin kuin vain pystyy.-
Mukavaa viikonloppua sinullekin.

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Upeat kuvat! Oli kiinnostavaa lukea :) meilläkin on ollut suvussa paljon syöpää.

Yaelian kirjoitti...

Tuure:kiitos:) Syöpä onkin ikävä sairaus:(

Elegia kirjoitti...

Oi kun oli ihana lukea näitä! Paitsi tuo viimeinen kohta syövästä veti surulliseksi. Meidän suvussa yleisimpiä kuolemia ovat itsemurhat ja "luonnolliset kuolemat" (vanhuus).

Hali, ystäväinen <3

Yaelian kirjoitti...

Elegia:Leenan sanoihin on eri puolilla blogistania vastattukin aika kivasti;D Syöpä onkin surullinen sairaus ja pitää vain toivoa ettei osu omalle kohdalle tai lisää sukulaisten ja tuttujen kohdalle.
Hali sinullekin!

Anonyymi kirjoitti...

En ole läheskään kaikkia vielä lukenut Leenan linkityksistä, mutta nyt jo huomaa, että tulee pysäyttäviä hetkiä...

Mukavia hetkiä viikonloppuun, Yael ♥

Norppa kirjoitti...

Kiinnostavaa ja aitoa! - ja pysäyttävää. Kiitos tästä.

Yaelian kirjoitti...

Pepi:Niistä linkityksestä löytääkin kaikkea mielenkiintoista;D Mukavaa sunnuntaita sinulle Pepi!

Norppa:Kiitos sanoistasi!

MaaMaa kirjoitti...

Tätä oli mielenkiintosta lukea; ihania seikkailuja joista jää upeita muistoja! Jos nuorempana palaa niin vanhempanakin vielä savuaa ... ;) ;)