keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Värikollaasi numero 46-vihreä

Viikon värikollaasihaasteessa värinä on vihreä, ja sitä varten kävin viereisessä kaktuspuistossa kuvaamassa kaktuksia ja vähän muitakin kasveja. Aurinko paistoi todella kirkkaasti,mikä ei ihan paras mahdollinen valo ollut kuvaamiselle ,mutta löytyi sieltä kuitenkin joitakin vihreän sävyjä. Erilaisia aloekaktuksia tuossa puistossa on monta lajia,tässä kollaasissa niistä muutama.

Muut vihreät kollaasit löytyvät täältä

31 kommenttia:

  1. Hienoja kaktuksia. Kuinka nuo kaktushedelmàt ovat sàilyneet tuossa puussa? Onko se jotenkin vartioitu alue?Meillà ne oltais jo aivan varmasti syòty.

    VastaaPoista
  2. Ciacy:Tuo on kaktuspuisto ,joka on aina iltapäivään asti auki. On siellä vartija mutta ei edes huomannut,että pihistin palan aloe veraa;D Mutta noita kaktushedelmiä ehkä ei kehdata ottaa....Ovat tosin nyt niin kypsän houkuttelevan näköisiä!

    VastaaPoista
  3. Vihreä on lempivärini ja on aina niin ihana nähdä sitä väriä kollaaseissasi.

    Kaktuksista tuli mieleeni, miten lapsena keräsin pieniä ruukkukaktuksia parhaan kaverini kanssa. Kävimme aina kerran kuussa junalla Kuopiossa (30min. junamatka) ostamassa uuden ja lajeja kertyi jo monenlaisia. :)

    VastaaPoista
  4. Hieman eksoottisempaa vihreää näin kotimaasta katsottuna. Kaktukset ovat kyllä viehättäviä kasveja, olen aina pitänyt niistä.

    VastaaPoista
  5. Katja:Vihreän eri sävyt ovat parin viimeisen vuoden ajan olleet minunkin lempivärini. Olet sitten oikea kaktusfani! Oletko vieläkin`?

    SusuPetal: Aika eksoottista varmaankin! Tuo puisto on ihan kodin vieressä ja tosi kiva,pieni keidas kaktuksineen ja vesiputouksineen ja lovebirds-lintuineen:) Itse en ole koskaan kasvattanut kaktuksia,mutta tiedän sellaisia ,jotka ovat niihin hulluina!

    VastaaPoista
  6. Hienoja kasveja. Olen aina pitänyt mehikasveista ja kaktuksetkin on helpppohoitoisia. Tosin itselläni ei tällä hetkellä ole huonekasveja kuin yksi: saniainen.

    VastaaPoista
  7. Ihanaa eksotiikkaa! Nuita kasveja voimme ihailla täällä vain huonekasveina.

    VastaaPoista
  8. Olen Espanjassa kaynyt kaktuspuistossa.Oli mielenkiintoinen.
    Nuo kaktushedelmat ovat tosi hyvia.Ainakin mina tykkaan.

    VastaaPoista
  9. Tanssiva harmaa pantteri:Niin noita kaktuksia ei tarvitse usein kastella;D Saniainen onkin nätti huonekasvi:)

    Lepis:Niinpä,näitä ei ihan luonnossa Suomesta löydy;D

    Sateenkaari:Minäkin pidän noista kaktushedelmistä:) Pitää vaan olla hanskat päällä jos noita irroittaa kaktuksesta;D

    VastaaPoista
  10. Kivoja katseltavia nuo kaktukset.Minullakin oli sisällä mahtava aloe vera kunnes puolalainen ystävättäreni sanoi, että ei saa piikkikasveja sisälle tuoda.....tuovat huonoa onnea.No, minun aloe verani lensi siitä paikasta ulos...
    Nyt vähän kaduttaa :(

    VastaaPoista
  11. Olisipa kiva käväistä tuossa kaktuspuistossa! Kun seuraavan kerran (?) käyn teilläpäin ;) poikkeankin siellä!! LOL

    VastaaPoista
  12. Aloet ja kaktukset ovat kauniita ja sopivat vihreään kollaasiin.

    VastaaPoista
  13. Ihania kaktuksia! Ja soo soo, kun pöllit puistosta aloe veraa... ;-D

    VastaaPoista
  14. Minäkin alan nyt etsimään vihreää.

    VastaaPoista
  15. Onpas upea puisto!
    Tiedätkö, onko aaloeilla parantava vaikutus?

    VastaaPoista
  16. Kirsikka; voi että heitit aloesi pois! Sehän on niin hyödyllinen kasvi,jos tulee haava niin siitä vaan ottaa palasen niin johan tervehtyy:D

    Marleena;jos joskus sitten taas pääset tänne niin on opas puistossa valmiina;D

    Arleena;niin ovat eivätkä tarvitse paljon vettä:)

    Hippu;No kun tuli pieni haava....;D

    Allu:teilläkin sitä vihreää varmaan riittää...

    Kaanon:aloe verallahan sanotaan olevan haavoja parantava vaikutus.Ainakin aloe rauhoittaa ihoa,esim,.jos iho on auringossa palanut tai itikanpuremienkin vuoksi.Ja toisessa vieressä olevassa puistossa kasvaa aloe arboensis-lajike,jonka sanotaan olevan vielä aloe veraakin tehokkaampi.

    VastaaPoista
  17. Komea kollaasi..;D

    Minullakin oli mieliväri nuorempana vihreä, nyt se on vanha roosa ja tumma lila. Nähtävästi me ihmiset muutumme iän myötä...

    Minullakin on aaloegeeliä, joka on hyvää iholle, olen allerginen joillekin hyönteisille ja kasveille. Kesäaika on pahin, joskus pitää ottaa avuksi allergiatabletit, kun tuntuvat liian voimattomilta nämä geelit.

    Kiitos postauksesta, ja oikein hyvää loppuviikkoa sinulle, Yaelian<3

    VastaaPoista
  18. Uljas kollaasi!Pojat aina välillä keräilevät kaktuksia.Aloe vera on sitten mahtava kasvi, aika ajoin hankin sitä meille juotavaksi. Pojillekin maistuu.

    Tulikin mieleen, että olisi hyvä hommata sitä taas. Itse kasvia minulla ei ole vielä koskaan ollut omana.Se olisi kyllä kiva.:)

    VastaaPoista
  19. Aili:Minulla oli yhteen aikaan kaikenlaiset pinkit lempivärinä;D Aloe geeli on hyvää ja auttaa,mutta kaupan geeleissä on kai kaikkea lisää.Minä yleensä otan viereisestä puistosta (ei tuosta kaktus-puistosta)aloepalasen aina silloin tällöin.Oikein mukavaa loppuviikkoa sinullekin Aili:)

    Mustikkatyttö;Kiitos:) Kaktukset ovat kyllä aika kivoja:) Aloejuomia on täälläkin,mutten ole kokeillut.Sen sijaan minulla on ohje tuosta aloe arboensiksesta,jonka pitäisi olla vielä aloe veraakin tehokkaampi.Aion tehdä sitä sitten kun tulee sateita ja puiston aloet hieman virkistyvät.

    VastaaPoista
  20. Kaktukset on kyllä niin kiehtovia ja hauskoja kasveja. Ja tosiaan monet on vielä hyödyllisiäkin. Kiva kollaasi. :)

    VastaaPoista
  21. Minäkin pidän kaktuksista, vaikka yhtään ei kotona ole...
    ehkä parempi, ettei plikku saisi piikkejä..

    Kaktus on minusta ihmeellinen kasvi..varmaan viisas..
    ja herkkä..
    voi hyvin, postia tulossa.=)

    VastaaPoista
  22. Itkupilli:Kaktukst ovatkin tosiaan kiehtovia.Tuolla puistossa on ihan puunkin kokoisia jättikaktuksia,on ne aika jänniä;D Kiitos:)

    Hanne:Itselläni ei ole koskaan ollut kaktusta vaikka niistä pidänkin.Aloe vera olisi kyllä kiva kotonakin.
    Voi kiitos,olet ihana!

    VastaaPoista
  23. Mielenkiintoinen kaktus- ja mehikasvi kokoelma. Kollaasi laittoi sinut oikein matkaan! Minulla on tuo alla vas. oleva "burro's tail", ja lehdet siinä ovat niin arkoja, että jos vähänkin heiluttaa niin rapina vaan käy :)!

    VastaaPoista
  24. Hannele:Joo minäkin tykkään:)

    Kaari3:tuo puisto on ihan vieressä;D Jännä tuo Burro's tail;tuolla puistossa se on aika mahtavan kokoinen ja roikkuu jostain puusta.

    VastaaPoista
  25. Hieno kollaasi ja kiva puisto! Mä en ole koskaan maistanut noita kaktushedelmiä, en uskalla kun pelköään niitä piikkejä :D

    VastaaPoista
  26. Ainiin ja kaveri valuttaa siirappia/mehua noista kaktuksista, mikä tuottaa noita hedelmiä. Laimentaa litkun muistaakseni vedellä ja juo sellaisenaan.

    VastaaPoista
  27. Jael, upeat nuo kaktukset ja aloe vera.

    Käys kurkkaamassa myös Allulla...

    VastaaPoista
  28. Elisabeth:kiitos! Puisto on kiva ja käyn aina silloin tällöin kun on lähellä:) Noita hedelmiä pitääkin kerätä hanskojen kanssa,mutta ovat hyviä:)Täälläkin on myynnissä noista tehtyä mehua,mutten ole maistanut,hedelmiä kylläkin:)

    Leena:Kaktukset ovat aika vaikuttavia.Allulla kävin jo eilen ihailemassa vihreää...

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...