torstai 26. huhtikuuta 2012

Ikkunasta katsottua...

Ikkunoista näkyy kaikenlaista mielenkiintoista. Ystävän luona Tel Avivin keskustassa näkyy yhdestä ikkunasta tuoremehukioski.
Toisen ikkunan näkymä on melkein kuin viidakosta,mutta villinä rehottavan kasvillisuuden keskellä on iso autiotalo. Siellä se seisoo rapistumassa perillisten riitojen vuoksi.....
Ja omasta ikkunastani näkyy tänään tällaista.Itsenäisyyspäivä ja vuoden suurin grillauspäivä.Kuten Anu,myös minä pysyttelisin mielelläni kotona tänä päivänä,mutta Bambia pitää välillä ulkoiluttaa.Ja koko puisto on täynnä grillaavia perhekuntia!  Itse en kyllä haluaisi istua puistossa ,jossa on vieri vieressä perheitä grillaamassa. Huomenna pitää sitten varoa Bambin kanssa,ettei se vaan löydä kananluita,joita sitten pitää väkipakolla ottaa siltä pois,sillä pienet luut voivat olla vaarallisia.Ihmiset eivät vaan ymmärrä,että heittämällä kananluita puistoon he aiheuttavat ongelmia sekä kissoille että koirille.

24 kommenttia:

Ciacy kirjoitti...

Minàkin suosin grillailua massagrillauspàivien ulkopuolella ihan omassa kootussa porukassa hissukseen tai hullutellen, mutta ilman ettà toinen grillauspoppoo on parin metrin pààssà. Mullekin on pikkuisten luiden vaarallisuus tullut tietoon vasta ihan hiljattain. Olen aina kuvitellut, ettà kyllà ne koirat ja kissat ne pureskelee ihan samalla tavalla kuin tavallisetkin koiranluut, mutta ei se sitten menekààn ihan niin. Onko siellà paljonkin tuollaisia rànsistyneità taloja joissa ei asuta, mutta niità ei voi purkaakaan? Tààllà italiassa niità on vaikka muille jakaa!

Yaelian kirjoitti...

Ciacy:en kyllä tajua että tuollainen massagrillauspäivä voi edes olla kivaa! Musta olisi ihan kiva mennä grillaamaan jonnekin luonnon lähelle kauas ihmismassoista mutta että tullaan puistoon talojen viereen vieri vierelle grillaamaan.. Ne pikku luut voivat tosiaankin olla aika vaarallisia eläimille,ja aina näide grillauspäivien jälkeen Bambi on kuin hulluna tuolla puistossa,kun se haistaa niitä luunkappaleita.Koko ajan pitää sitten vetää niitä sen suusta pois tai mennä kauemmas sitä kävelyttämään. Ei täällä kauheasti ole tuollaisia ränsistyneitä taloja,mutta silloin tällöin näkee joitakin ja yleensä just sen vuoksi että perilliset eivät ole tulleet ratkaisuun tai riitelevät.

Elegia kirjoitti...

Näyttääpä houkuttelevalta tuo tuoremehukioski. Tykkäsin kovasti niistä tuoremehuista, vaikken noin muuten yleensä mehuja juo. Mutta olivat mukavan raikkaita :)

Hyvin on viidakoitunut tuo talo. Harmi sinänsä, että typerien riitojen takia rapistuu. Mielelläni kyllä menisin tekemään lähempää tuttavuutta ;-)

Massagrillijuhlat eivät minuakaan kiihota. Käryt ja eri hajujen sekoitukset voivat olla aika etovia, vaikken noin muuten hajuista häiriinny.

Suvi kirjoitti...

jotenkin näyttää tuollainen massagrillauspäivä olevan hieman hillitympi versio helsinkiläisten vappubrunssista! Meillä on ollut tapana viettää nämä kansalliset "kaikki luontoon ja ulos" tai "kaikki piazzalle" päivät joko ystävien kanssa retkeillen, tai sitten vaihtoehtoisesti rantamöksällä perheen kanssa grillaillen.

arleena kirjoitti...

Näyttääpä puistonäkymäsi kuin omakotitalon takapihalta. Jännä kuinka ihmiset tykkäävät mennä yleiseen puistoon ruokaa valmistamaan. Sen vielä ymmärrän, että piknikille mennään omia eväitä nauttimaan, mutta ruuan valmistaminen on kyllä arveluttavaa.

Tuo tuoremehutiski taas on ihan kiva, varsinkin kun on lähietäisyydellä'. Helppoa käydä ottamassa lasillinen.

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, ihmettelen nyt samaa kuin vuosi sitten eli miksi kaupunki sallii tuon sotkemisen ja krääsäämisen.

Kananluut voivat olla koiralle kuolemaksi. Sen sijaan kypsät broilerin suikaleet ovat ainakin Olgan herkkua. Sai niitä eilenkin. Huomenna on katkarapuja...

Yaelian kirjoitti...

Elegia:Tuollaiset mehukioskit ovat kyllä houkuttavia.harvoin ostan nistä jotain mutta torilla joskus otan tuoretta porkkana-selleri-inkiväärimehua.Harmi,kun tuo talo ei tullut mieleen silloin kun olit täällä,oltais voitu mennä sitä tutkimaan;D Ja massagrillauspäivä sucks!Ja kivahan se olisi mennä jonnekin luontoon retkeilemään mieluummin.Tosin Suomessa on paljon enemmän mahdollisuuksia siihen,kun on iso maa ja paljon tilaa.

Suvi:ai niin ihan unohdin että vappunahan mennään picnikille;D Hyvin kuitenkin näkyvät vieneen tuolta roskat mukaansa,ainakin näin ikkunasta katsottuna.

Arleena:näköjään jokainen vapaa nurmikkopläntti kelpaa grillaamiseen.Täällä tykätään grillata ja tämä päivä on sitten sen grillaamisen kohokohta.Eli vain grillaavat,eivät muuta ruokaa valmista,ja täällä ei makkaroita grillata vaan kanaa .lihaa ja kebabeja ja sen sellaista.

Leena:Itse asiassa tuo ei ole sallittua,mutta ei kaupunki tuonne tänään mitään tarkistajia lähetä ja sen tietävät grillaajatkin.Ainakin mitä nyt näen ikkunasta,niin ovat jo sen edestä lähteneet pois eikä roskia näy.Mutta puistossa oli sen verran grillaajia tänään että roskien määrä selviää vasta myöhemmin...PIkkuluut voivat tosiaankin olla haitallisia koirille.-Oi Olga herkuttelee;D

Kiirepakolainen kirjoitti...

Mukavia ikkunanäkymiä. Itsekin killistelen omista ikkunoista milloin mitäkin näkymiä. Sinulla näkyy ihmisiä ja touhunaa. Mukavaa. ja grillikausi on sitten alkanut. Täytyy koettaa pöngetä torpalle ja käynnistää itsekin grillikausi!

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Tuossa tungoksessa onkin varmasti ihaninta pysytellä sisätiloissa ja mikäs on ikkunoista katsellessa, kun koko ajan tapahtuu kaikkea mukavaa. Mutta hyviä ulkoiluja Bambin kanssa - kuitenkin. :)

Sateenkaari kirjoitti...

Meilla taalla on "massagrillauspaiva" 6 paivana toukokuuta. Antalyassa sita ei juurikaan enaan huomaa, mutta esim. Fethiyessa, mika on pikkukaupunki, niin kaikki kynnelle kykenevat porhaltavat piknikille ja tietysti myös grillaamaan.Kaupunki jarjestaa bussikuljetuksen suurelle piknikalueelle. Kerran olen siella ollut, ja kivaa meilla oli. Mutta mieluummin kylla grillailen pienemmassa miljöössa. Tama 6 paiva toukokuuta on "piknikjuhla", jolla avataan kesa.

Irmastiina kirjoitti...

Mukavat näkymät...:)

Olisipa täälläkin tuollaisa tuoremehukioskeja..

Tanja kirjoitti...

Tuoremehukioski on ihana, mutta hammaspeikon pelossa en varmasti uskaltaisi sitä käyttää kuin kerran, pari vuodessa.
En käytä tuoremehuja kuin hotellissa juur hampaitten takia.

Mutta ihanan näköistä on ja hieno postaus :)!

Amalia kirjoitti...

Ai ai minäkin hauisin tuollaisen mehubaarin.

Yaelian kirjoitti...

Kiirepakolainen:Ikkunoista on kiva kurkistella ulospäin:D Grillikausi on alkanut,mutta en tykkää,jos grillaamista tapahtuu ikkunani alla.En syö lihaa,ja grillatun lihan haju on minulle aika epämiellyttävä.Mutta munakoisoa grillaisin mielelläni,tosin en tuolla puistossa.

Katja:Ikkunasta näkeekin kaikenlaista kun on tuo puisto edessä:) Ja oli ihan hyvä pysytellä sisätiloissa tänään:) Illalla Bambia ulkoiluttaessa olivat grillaajatkin jo poistuneet.

Sateenkaari:Teilläkin tykätään grillata;D Itse en kyllä tykkää tuollaisesta massatapahtumasta,mutta täällä siitä on tullut kai jonkinlainen perinne itsenäisyyspäivänä.Mutta kiva,että teillä on tuollainen kesänavauspäivä:)

Irmastiina:täällä on aika monta tosi hyvää tuoremehukioskia:) Ja ystävän ikkunasta keskustassa näkee vaikka mitä:)

Tanja:Juon tosi harvoin tuoremehua,tosin lempikahvilassani tuodaan tuoremehua kahvin kanssa,mutta aivan pikkuruinen lasillinen.Sen sijaan juon joskus torilla porkkana-selleri-inkiväärituoremehun.Kiitos,etenkin ystävän ikkunasta tykkään katsella ulos,koska se on keskellä kaupunkia:)

anumorchy kirjoitti...

Kavin aamulla kuntokavelylla Ramat Ganin isossa puistossa (park leumi). Sun olisi pitanyt nahda se! Jo kello 9:30 puisto oli tupaten taynna ihmisia, varsinkin parkkipaikkojen lahella. Eihan sita kauemmaksi jaksa lahtea sen kaiken tavaramaaran kanssa! Joillain oli jo grillitkin kuumina.

PW kirjoitti...

Minakin pysyttelen kylla kaukana puistoista naina gillauspaivina, tosin tuossa 'tayeletin' taalla paadyssa saa useasti viikonloppuisinkin lenkkeilla grillikaryssa :(

Ihan asian vieresta kysymys, satutko tietamaan taalla mitaan paikkaa/ketaan missa voisi teettaa kangaspuilla kudotut matot?

Johanna / Omamaamansikka kirjoitti...

Ihan mukavat näkymät. Minä vähän kaipailen tällaista kaupunkilaisempaa maisemaa. Kyllä meilläkin liikettä näkyy, mutta ei niin paljon. Grillausta takapihoilla sitten sitäkin enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

nämä tuoremehukioskit on aivan jotain muuta kuin Suomessa voi kuvitella, maun saa valita itse ja jäiden kanssa se on jotain aivan taivaallista kuumalla nautittuna, itse tutustuin Eilatissa uinnin lomassa! minnat

Yaelian kirjoitti...

Anu:Voin ihan kuvitella tuon mitä näit.Täällä oli jo aamulla klo 7,kun kävin viemässä Bambia ulos,varattu paikkoja.Yksikin alue oli merkitty sellaisella muovinauhalla,törkeää,kysehän on yleisestä puistosta!

PW:ja tänä aamuna aikaisin oli harmaata ja aika huono ilma,varmaankin kaikki se käry vaikuttanut....Olen joskus kuullut,että joku täällä tekee mattoja tuolla tavoin;soitin tuttavalle joka hänkin muisti kuulleensä,että joku niitä tekee kangaspuilla,muttei muistanut missä ja kuka.ehkä sitten kirjastossa ensi viikolla joku tietäisi...

Johanna:Tuo puisto on ihan kiva,paitsi just kun on tällaiset massagrillaustapahtumat.Ja omalla pihalla on kyllä kivempi grillata kuin kymmenien muitten vieressä' puistossa;D

Minnat;Jotkut mehukiskat täällä ovatkin tosi mahtavia,tuossa oli aikaisin aamulla kuvaa otettaessa vielä vasta vähän hedelmiä esillä;D

BLOGitse kirjoitti...

Taas se aika vuodesta...
Tähteiden, roskien jälkeen jättäminen on globaali ilmiö.
Ollaan me ihmiset tyhmiä.
Minkäs teet. Emme voi muuttaa kuin itseämme ja esimerkillä yrittää vaikuttaa...

Yaelian kirjoitti...

BLOGitse:niinpä,sanos muuta! En ymmärrä miten se vaan ei mene joidenkin ihmisten kaaliin,että ei roskata.Tosin tänä aamuna koiraa ulkoiluttaessa oli yllättävän siistiä...Olivat keränneet roskansa aika hyvin...

PW kirjoitti...

Kiitos Yael kun viitsit kysella ystavaltakin, pitaa muistaa kysella kirjastolla ensi kerralla!

Yaelian kirjoitti...

Pilvi:)

MaaMaa kirjoitti...

Ynh, ei tosiaan massagrillaus innostaisi muakaan ... ja vielä ihan asutuksen keskellä :/
Meille opetettiin jo pienenä, ettei koirallemme saa missään nimessä antaa kananluita: ne on niin pehmeitä, että koira saa ne 'silpuksi' ja sitten se terävä silppu leikkaa ruokatorvea ja mahalaukkua, kun koira ne isoina paloina nielee. Kovemmista luista koira ei saa irti sellaisia paloja ... Toivottavasti Bambi ja kaikki söpöset villikissat sielä puistossa eivät saa suihinsa kananluita !