sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kaktuspuistossa,jälleen

Olen tänne blogiin ennenkin laittanut kuvia kodin viereisestä kaktuspuistosta,mutta juuri nyt monet kaktukset kukkivat,joten laitan tänne uuden kuvasatsin.Kaktuksetkin ovat kauniita kukkiessaan.
Sää oli nyt iltapäivällä tosi miellyttävä:aurinko pilvessä,ilma kuivaa ja miellyttävä tuuli tuntui kävellessä.Kuvaaminenkin on helpompaa kun aurinko ei paista.
Tähän aikaan vuodesta puistossa on kaikkein värikäintä
Nämä mustat kaktuskukat ovat erikoisia!
Puistossa on todella monta aloelajiketta.Itse asiassa meninkin puistoon,koska en ollut varma,ovatko puiston toisen sisäänkäynnin eteen istutetut  aloet aloe veroja vai muita aloieta. 
OIkea aloe oli hiukan muuttanut väriään,mutta en vieläkään ole täysin varma,ovatko nuo sen takana olevat aloet myös aloe veroja. Monet aloet muistuttavat paljon toisiaan.Esimerkiksi aloe saponatalla (aloe maculata) on myös erittäisen paksut ja hyytelömäistä ainesta sisältävät lehdet.Myös aloe deltoideodonta muistuttaa hieman aloe veraa. 
Joku valkokukkainen kaktus
Nämäkin olivat niin nättejä!
Samoin kuin nämä....
tai nämä
Suuriin pallokaktuksiinkin alkaa ilmestyä kukkia
Viikunakaktus  on täynnä hedelmiä
Lopuksi menin tervehtimään puiston lintuja.Siellähän on joukko kaijasia,ja sitten näitä kuvassa näkyviä lintuja.

38 kommenttia:

  1. Monet kaktusten kukat ovat niin kovin kauniita. Tuo musta on erikoinen, empä ole moista koskaan ennen nähnyt kuin nyt kuvassasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaktuksilla on tosiaankin kauniita kukkia.Kesän loppuvaiheessa nuo ovat kaktuksia vain,nyt kukkivat kauniisti.Ja musta onkin erikoinen!

      Poista
  2. Oooh mikä mestä! Meikäläinen varmasti sekoaisi tuolla ;) Nuo mustat ovat makeita. Mustissa (siis mustan oloisissa) kukissa on sitä jotain ihmeellistä mystiikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkin tosi kiva mesta,ja ihan kotini lähellä.Sinne joskus poikkean koiran kanssa;D Ja tuo musta tosiaankin erottuu tuolla ,on sen verran erikoinen!

      Poista
  3. Hienosti kukkivat kaktukset. Me täällä pidämme kaktuksia huonekukkina ja yritämme niitä kukittaa huonolla menestyksellä. Siellä niiden oikeassa kasvuympäristössä ne loistavat kukkapaljoudellaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistinkin yhtäkkiä,että kaktukset kukkivat tähän aikaan,joten piti ikuistaan ne .Täällä onkin niille sopiva ilmasto.

      Poista
  4. Löysin blogiisi vasta muutama päivä sitten. Elät maailman mielenkiintoisimmassa maassa.
    En ole paljoa ehtinyt vielä blogiisi tutustua. Kuinka paljon ja missä määrin sinä käytät aloe veraa? (lähinnä missä muodossa ja mihin tarkoituksiin)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit tänne ,tervetuloa:) Mielenkiintoinen maa tosiaankin,mutta olen elänyt myös etelä-Amerikassa,ja sielläkin oli kovin mielenkiintoista. Aloe veraa en ole oikeastaan paljon käyttänyt,ja olenkin miettinyt,että ovatko nuo tuon ruskehtavan aloen takana olevat aloet myös aloe veraa.Pitää mennä kysymään puistonhoitajalta. Mutta olen käyttänyt toista täällä useassa paikassa kasvavaa aloeta,aloe arborecensia eli rohtoaloeta.Olen sen hyytelöä ja nestettä laittanut tehosekoittimeen,ja sitten käyttänyt kutiavaan hiuspohjaan,ja se on kyllä sitä rauhoittanut.Ja jos tulee joskus joku haava,niin samalla kun ulkoilutan koiraa napsin jonkun aloelehden,se tekee hyvää haavoille ja myös viilentää jos on polttanut ihonsa vaikka auringossa.

      Poista
  5. Ei paistanut ei, meillä tuli pari pisaraa vettäkin. Me uskollisesti rannalla.Lapset vedessä, minä pitkähihaisessa ja pitkissä housuissa palelemassa rannalla. Mutta ilmanlaatu on vain niin kauhean huonoa, tarvittaisiin kunnon tuulet pohjoisesta, ei sieltä etelästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. minusta oli ihan ok,ettei ollut aurinkoa,sitä kun on muutenkin ihan liikaa. Vettä ei tullut,huomiseksi luvattu vähän mutten usko että sitä tulee tänne minun nurkilleni. Joo,oman laatu oli aika surkea,onneksi muistin ottaa astmalääkkeeni.Ja kaktuskukat tosi nättejä:)

      Poista
  6. Unohtui sanoa, että ihania kukkia.Nopeat sormet..

    VastaaPoista
  7. Mahtavaa kukkaloistoa, oi että!
    Meillä on ollut ihanan lämmin viikonloppu ja viimeistään nyt luonto on herännyt täyteen kukkaan. Aivan suorastaan HUUMAAVA tuoksu ulkona, kun kaikki kukat kukkii ja tuoksuttaa täydeltä terältä. Ja ihania värejä jokapuolella, eikä paljoa vehreämpää voisi olla. IHANA KEVÄT <3 <3
    Haliterkut Yaelian ja Bambi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunista tosiaankin,mutta jäin hieman kaipaamaan luonnonkukkia,joiden aika nyt on ohi.Ihanaa kun teillä nyt on kaikki puhjennut kukkaan,kyllä sellainen on aina mahtavaa talven jälkeen:) Kiitos haliterkuista ja sinulle samoin !

      Poista
  8. Kyllà se vaan on paljon làmpimàmpi se ilmasto siellà teillà. Meidàn viikunakaktuksissa nàkyy hedelmià vasta ihan loppukesàstà ja pallokaktuksessa en ole koskaan nàhnyt kukkia, kuten noissa mistà sinà kuvan otit. Ja kyllà, oli erikoisia ne mustat kukat. Kauniita kuvia taas kerran :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu täällä kyllä taitaa olla lämpimämpää ja teillähän oli luntakin mitä täällä minun seudullani ei ole.Nuo mustat kaktuskukat ovatkin tosi erikoisia ja niitä jääkin ensi kerralla ihmettelemään;D

      Poista
  9. Jaahas, taidankin tulla sinne napsimaan vahan pistokkaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne varmaan antaisi niitä sulle,siellä on yksi kiva vanhempi mies töissä,joka on hyvin ystävällinen:)

      Poista
  10. Tuo mustakaktus ja valkoinen korkeakaktus ovat upeita! Eipa vaan missaan taimitarhalla ole tullut vastaan ja niita olen kuitenkin suht paljon kiertanyt etta saisi jotain vaihtelua. Meilla paistaa tuohon kattoterassille aurinko koko paivan eli aika raa'at olosuhteet kukille.

    Kayko nuo kaikki aloe kasvit haavoihin ja auringonpolttamiin vai vain tuo sinun mainitsemasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pilvi:aika jännä tosiaankin tuo musta kaktus! En ole minäkään muualla kuin tuolla nähnyt.Mustavalkoinen puutarha olisi aika jännä,jos tuollaisia olisi puutarhassa...Olen yrittänyt etsiä enemmän tietoa esim, aloe saponariasta,mutta kuten nimikin sanoo,niin siinä taitaa olla jotain saippuamaista...sen sijaan käytän usein aloe arborescensia eli rohtoaloeta,ja sitä monessa paikkaa. Sen lehdissä vaan on vähemmän geelia,mutta sen sanotaan olevan tehokkaampaa kuin aloe veran geeli. Brasiliassa sitä käytetään jopa syöpälääkkeenä...

      Poista
  11. Tuo puisto olis mun lempparipaikka! Ihania kaktuksia!
    Olen nähnyt melkein kaikkia noita joskus kukkivana ja osa on samoja joita olen istuttanut siskoilleni siellä Israelissa.
    Valkoinen ja punainen on muistaakseni piikkikruunua tai kärsimyskruunua, kasvatetaan Suomessa ruukuissa ja siellä ne kasvaa pensaina...
    Eräällä suomalaisella naisella Beersevassa on ihana kaktuspuutarha. Satoja kaktuksia kasvaa maassa ja ruukuissa ja just tuollaiset pyöreät kukkivat ihanasti, kun viimeksi näin niitä.
    Hyvää kevättä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kauhean hulluna kaktuksiin,mutta kyllä menen tuonne puistoon tutkimaan tilannetta ainakin 3 kertaa vuodessa,ja kun se on niin lähellä voin sinne mennä Bambin ulkoilemisen aikana. Kiitos noista nimistä,tarkoitat varmaan noita pienempia kukkia. Niitä olikin tuolla runsaasti. Siellä BeerShevassa onkin just sopiva ilmasto kaktuksille! Hyvää kevättä myös sinulle!

      Poista
  12. Kiva puisto ja upeita kuvia. Sinä olet oikein kukkienkuvaajaekspertti. :-) Suosikkejani ovat nuo punaiset kukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en kyllä ole mikään kukkaexpertti,mutta kukat tosiaankin kiehtovat minua. Ja nuo punaiset kukat ovatkin tosi nättejä!

      Poista
  13. Tuo puisto on jännän näköinen. Valtavia kaktuksia! Ja toki pieniäkin.

    Hauskaa vappua! Juhlitaanko siellä vappua vai onko se enemmän työläisten juhla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla on ihan jättimäisiä kaktuksia,puiden kokoisia ja sitten ihan pieniä,paljon vaihtelua. Kiitos,vappua ei juhlita kuten Suomessa,mutta joku kulkue täällä on tänään.Ennen vappukulkueet (työläisten) olivat suurempia kuin nyt. Mutta suomalaisessa kirjastossa vietimme eilen hieman vappua:)

      Poista
  14. Olen kerran kaynyt kaktuspuistossa Teneriffalla. Kaktukset ovat mielenkiintoisia ja monien kukat tosi kauniita. Olen jo pirtkaan miettinyt parvekekukiksi kaktuksia,kun kuumuuden takia muut kukat eivat parvekkeellamme ela.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaktukset ovatkin jänniä,ja jotkut ovat niihin hullaantuneet.Itse suosin muita kasveja. Mutta vesipulan vuoksi olisivat kyllä hyviä kasveja täällä.

      Poista
  15. Minä en ole kaktusihminen, mutta tuollaisessa puistossa niitä katselisi mieliisti, on ne jotenkin niin hauskoja, ja kukkiessaan tosi upeita. Hyvä kun muistit kukinta-ajan!
    Alimman kuvan undulaatteja miehenikin joskus kasvatti, onneksi ei enää, ovat tosi äänekkäitä kavereita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en ole mikään kaktusihminen,mutta kyllä noiden kukintaa ihan mielellään katselee. Ne isot kaktukset tuolla ovatkin aika hauskan näköisiä! Ai niin undulaatteja,myös eräällä tuttavalla on niitä puutarhassa ja aika äänekkäitähän ne ovat.

      Poista
  16. On se vaan niin ihmeellistä, että nuo kaktukset kukkivat niin ihanasti, vaikka luonnossa elävätkin ankeissa oloissa. Luonnon ihmeitä on mukava katsella. Kiitos puistossa vierailusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unelma;ei tosiaankaan uskoisi että niihin tulee noin upeita kukkia! Minäkin nautin paljon luonnon ihmeistä ja kiva että tykkäsit olla virtuaalisesti tuolla mukana:)

      Poista
  17. Valkokukkainen kaktus on kaunis.

    Se on sitten toukokuu. Olkoon se sinulle ja Bambille oikein hyvä ja onnellinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin kaunis mutta punainen oli mielestäni vieläkin kauniimpi. Kiitos toivotuksista;sitä samaa toivon sinulle!

      Poista
  18. Herttileijaa kun osaa olla upean näköistä kasvillisuutta. Minä tykkään kaktuksista, mutta mulla on vain yks ja sekin vähän vaivainen :)

    Kiva kun piiphadit blogissani!

    VastaaPoista
  19. Merike:Minä en ihan kotiin ota kaktusta,mutta tuolla lähellä olevassa puistossa on kiva niitä nähdä;)

    Rita;Kiitos!

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...