tiistai 24. huhtikuuta 2012

Maanpäivää ja muutakin..

Sunnuntaina Tel Avivin Rabin-aukiolla oli taas vuotuinen Maan päivä-tapahtuma.Ihmettelin viime kuussa,miksi täällä ei tällä kertaa vietetty Earth Houria eli maan tuntia,mutta kun earth houria vietettiin muualla sen ajankohta ei sopinut tänne,joten sunnuntain tapahtumassa oli yhdistetty nuo molemmat.Tapahtuma,ajatus sen takana sekä hyvä ilmainen konsertti sai ystäväni ja minut paikan päälle.Sen piti alkaa klo 18.30 ,mutta kuten monet muutkin tapahtumat täällä,niin ne eivät aina ala juuri silloin kuin niiden pitäisi....
Musiikillinen osuus alkoi sitten pimeän tullessa.Ensin esiintyi  ihastuttava Riff Cohen,jonka ihastuttavan videon A Paris olen laittanut aiemmin tänne blogiin.Riff laulaa enimmäkseen ranskaksi. Tuo lava muuten toimi ekosähköllä:toisella lavalla tanssi tanssiryhmä Vertigo,ja heidän tanssinsa tuotti sähköä!

Pääesiintyjänä ilmaiskonsertissa oli TYP-yhtye,joka viime vuonna oli ehdolla MTV:n Music Awardseissa parhaaksi kansainväliseksi yhtyeeksi.Pidän tästä heidän videostaan,jossa näkyy kivasti Tel Avivia.
Lähdimme tosi pois heti yhtyeen esityksen alussa,sillä meillä oli nälkä! Iso katu aukion lähellä oli tapahtuman vuoksi suljettu ja oli mukavaa kävellä audottomalla kadulla.Lähdimme myös pois juuri ennen kuin valot sammutettiin tunniksi...
Hippo-luomufalaffeli-paikassa,jonne suuntasimme syömään, paikan omatekoiset,lisäaineettomat kastikkeet kiinnostavat falaffelia enemmän...kastikebaarista saa vapaasti valita kastiketta falafeliinsa.
Nyt illalla täällä alkaa kaatuneitten muistopäivä.Sitä muistetaan erilaisilla muistotilaisuuksilla,sekä  sireenillä,jonka aikana kaikki täällä pysähtyy muutamaksi minuutiksi:liikenne,työt,jne. Surullinen muistopäivä vaihtuu huomenna illalla itsenäisyyspäivän aatoksi. Sen kunniaksi lempikahvilani Sugar Daddyn omistajakondiittori valmisti nämä keksit.Israelin lippuhan on sinivalkoinen kuten Suomen lippu.

20 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Ai kun kuulostaa kivalta tapahtumalta ja mukaa että saitte vihdoin Earth Hourin!

Herkullisen näköisiä kakkuja!

arleena kirjoitti...

Hienoa muistaa "maailmaa ja sen ilmastoa"
Ruokahetki kuulosti herkulliselta ja keksit oli ideoitu kansallistunteella.

Jael kirjoitti...

Lepis:minusta on tosi mukavaa että samalla tarjotaan musiikkia ja vielä ekosähköllä toteutettua:) Ja en maistanut noita,mutta kaikki tuon paikan leivonnaiset ovat superhyviä:)

Arleena:Onkin hyvä muistaa aina välillä myös planeettaamme ja pienetkin teot merkitsevät jotain:) Luomufalaffeli kastikkeineen oli tosi hyvää:)

Unelma kirjoitti...

Aika jännä juttu tuo sähkön tuottaminen tanssin voimalla. :-)

Hienot leivokset.

Norppa kirjoitti...

Onpa kiva idea ja toteutus tapahtumassa - ja ihan pyörryttää kun vain ajatteleekin, että saisi luomufalafelia ja vielä valita kastikkeensa.. :) Ehkä jonain päivänä.. :)

Susanne kirjoitti...

Mielenkiintoinen postaus kivan kuuloisesta tapahtumasta!
Oi miten upea valikoima kastikebaarissa!

Leena Lumi kirjoitti...

En paljon kaupunkia nähnyt, mutta sen sijaan kyllä miehiä, mikä sopii sekin ihan hyvin;-)

Rentoa musaa!

Jael kirjoitti...

Unelma;minustakin tosi jännää tuo sähkön tuottaminen tanssimisella.Viimeksi se taidettiin tuottaa pyöräilemällä...En maistanut,mutta varmaan nuo murotaikinajutut(sitruunalla maustetut) olivat hyviä.

Norppa:tosi kiva tapahtuma,ja tietenkin myös itse ajatus.Tuolla oli myös erilaisten ympäristösuojeluliikkeiden kojuja.Syön tosi harvon falafelia,mutta silloin kun syön ,niin vain tuolla. Ne kastikkeet ovat tosi nameja.Ja ehkä pääset joku päivä maistamaan..

Susanne:Tapahtuma mielenkiintoinen ja pidin siitä,että yksi kaupungin pääkaduista oli suljettu tapahtuman ajan;D Oli kivaa kävellä kun ei ollut autoja:) Ja nuo kastikkeet ovat tosi ihania!

Leena:Siinä taitaa kyllä näkyäkin enemmän yhtyeen miehiä,mutta kaupunkiakin jonkun verran;D

Marianna kirjoitti...

Mielenkiintoinen tapahtuma, hienoa. Nuo leivokset näyttävät hyviltä ja no, ruokajutut yleensäkin...nam !
Kirjoitat todella kattavasti elämästä siellä Israelissa ja lukemalla tätä sun blogia oppii / saa uutta tietoa Israelista, maan perinteistä jne. Tykkään !

Ciacy kirjoitti...

No menithàn sà sinne jokatapauksessa :D Vai ei siellàkààn mikààn ala ajallaan...ei tààllàkààn!

Jael kirjoitti...

Marianna:oli ihan mukava tapahtuma ja musiikki oli hyvää:) Ja ruokajuttuja mulla on ruokablogin puolella.Kiitos sanoistasi;kiva että tykkäät:)

Ciacy:Monet jutut alkaa aina myöhemmin kuin pitäisi.Ja olen niin suomalainen,että tulen aina just ajoissa (ja vähän aikaisemminkin)

Maireanna kirjoitti...

Tuo maanpäiväidea saisi rantautua tännekkin. Erittäin tärkeä ja entistä tärkeämmäksi tulee..
Voi, minulle tuli nälkä kun katsoin noita notkuvia pöytiä!

Kirsti kirjoitti...

Tärkeiden asioiden vuoksi on järjestetty upeita tapahtumia ja ihania syömisiä. Olipa kiva lukea näistä. Tänään Israel-uutisissa näytettiin ainakin tämä pysähtyminen, kaikkia uutisia en nähnyt. Tunnelma kyllä välittyi myös uutisista.

Susanna kirjoitti...

Luomufalaaffeli-paikka! Kuulostaa ihanalta. Siella on varmasti ihania ravintoloita!

Tapahtuma kuulostaa mielenkiintoiselta. :)

Nurkkalintu kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Nam, otan tuosta yhden keksin aamukaffini herkuksi, jos sopii :)

Jael kirjoitti...

Anna:Tuo maatunti ,jolloin valot sammutetaan tunniksi,ainakin on Helsingissä ja muissakin kaupungeissa.Tärkeää on muistaa meidän planeettaamme! Ja nuo kastikkeet ovat herkullisia:)

Kirsti:Todellakin tärkeitä tapahtumia:)Tuo pysähtyminen on kyllä vaikuttavaa ,eilen olin bussissa siihen aikaan ja kuski pysäytti bussin ja kaikki seisoivat 2 minuutin ajan.

Susa:Tuossa Hippo-luomufalefelipaikassa falaffeli on tosi hyvää,ja sen saa myös kokojyväjauhopitassa jos haluaa.Ja Tel Aviv on onkin oikea paratiisi kulinaristeille:) Tapahtuma oli taas kivasti järjestetty:)

Nurkkalintu:;KIitos,minä pysyttelen tosin kotona kun joka paikassa grillataan...Ja nuo keksit olivat kivasti laitettu!

Ciacy kirjoitti...

Mà en oo koskaan ollut suomalainen aikataulujen kanssa. Aina vàhintààn vartin myòhàssà, mutta tààllà nyt se venyy kyllà vàhintàànkin siihen puolituntia myòhàstymiseen jollei enemmànkin, sopii mulle :D

Jael kirjoitti...

Ciacy;no sitten sä sovitkin hyvin sinne Italiaan;D Minä en osaa olla myöhässä ja sitten vielä stressaan jos myöhästyn;D

Satu kirjoitti...

Ekosähköä, no jopas on. En ole tuommoisestakaan koskaan ennen kuullut. Mielenkiintoinen idea!

MaaMaa kirjoitti...

wau, aika makee juttu että toisen ryhmän tanssi tuotti sähköä toiselle lavalle! :))
Vaikuttaa tosi kivalle konsertille ja tapahtumalle - ja ihanaa, että itse kaupunkikin osallistuu Earth Hour -juttuun ... missään muualla en ole sellaista nähnyt .. Jos kaupunki näyttäisi esimerkkiä niin varmasti asukkaatkin osallistuisivat enemmän! :)