keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Vesikukkia ja kenkiäkin

Aamulla kävelin Tel Avivin Rabin-aukion ohitse ja jäin hetkeksi ihailemaan sen yhden kulman ekologista lammikkoa.Tänään on taas sharav(khamsin arabiaksi) eli kuuma aavikkotuuli:näyttää harmaalta mutta oli hurjan lämmintä,tosin kuivaa.Astmaatikoille ei ole suositeltavaa olla ulkona aavikkotuulen aikana,mutta muistin ottaa astmalääkkeeni enkä kärsinyt tuosta säästä erityisemmin.Edit.nyt illalla lämpöasteet laskivat sitten oikein kivasti;D
Lammikon vesikukat ovat upeita.
Lila oli vieläkin upeampi...
Aldo-kenkäfirma oli taas koristellut joitakin bussipysäkkejä ihan oikeilla kengillä. Hurjat korot!
Nyt iltapäivällä puiston holokausti-muistomerkin alueella harjoiteltiin ja aseteltiin tuoleja illan seremoniaa varten.Illalla on holokausti-muistopäivän aatto,ja tuossa puiston muistomerkin alueella kaupunki järjestää joka vuosi kaikille avoimen muistotilaisuuden.Muistomerkkiin sytytetään tuli nyt illalla;kerran vuodessa se toimii soihtuna.Sään vuoksi en taida mennä tuonne,mutta kuulen kaikki ikkunan kautta.. Viikon kuluttua taas on kaatuneiden muistopäivä.

22 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Minkähän takia sitä vietetään juuri huhtikuussa, onko se ihan sattuma?
Luin lehdestä, että monet holocaustin uhrit saavat kamalan pientä eläkettä Israelissa ja jotkut ovat palanneet Saksaan, koska Saksan valtio maksaa heille 1200 euron eläkkeen ja antaa ilmaiset lääkkeet. Saisivat mun mielestä maksaa sen kyllä sinne Israeliinkin, mutta ilmeisesti sen saa vain, jos asuu täällä. Tyhmää vaatia vanhoja ihmisiä muuttamaan jo toisen kerran kotimaastaan.

Ciacy kirjoitti...

Piti oikein palata katsomaan tuota kenkàkuvaa, kun aluksi eivàt nàyttàneet aidoille. Tosi hienoja nuo kukat ja hyvin otetut kuvat :D

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Aivan upeat kukat...lumpeitako ovat, vai vain muistuttavat.

Ensimmäistä kuvaa katsellessa ajattelinkin, että kovin on sumean näköistä ja mieleeni tuli, että onkohan sielläkin saastepilviä auringon edessä, niin kuin Kiinassa.

Jael kirjoitti...

Allu;en tiedä miksi sitä täällä vietetään huhtikuussa,mutta näin on aina ollut.Huhtikuussakin sen päivä vaihtelee,se menee juutalaisen almanakan mukaan.Täällä on paljon kirjoitettu siitä,miten monet holokaustin uhrit elävät köyhyydessä,mikä on surullista,kun ajattelee että he ovat jo kovin iäkkäitä ja mitä he joutuivat käymään lävitse.

Ciacy:ihan oikean kengät siinä on ,paksun lasin välissä;D Ja nuo kukat tuolla lammessa (keskellä kaupunkia) ovat tosi nättejä:)

Irmastiina:En oikein tiedä,jonkinlaisia lumpeita nuo kai ovat.Tosi kauniita ja kultakalatkin näyttävät jättävän ne rauhaan;D Aina kun on tuo aavikkotuuli,niin se tuo hiekkapölyä aavikolta ja on pilvistä ja hieman raskas ilma.

Kirsti kirjoitti...

Mahtavia kukkia, tosi kauniita!
Holokausti-muistipäivä on tärkeä. Bambi ihmettelee puiston järjestelytöitä.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

ei saa unohtaa

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Hauska kenkämainos ja mainio kukka!

sirokko kirjoitti...

Ihana lummelammi!
Tuommoista sumppuri-ilmaa meilläkin on aina välillä vaikka aurinko paistaa, jos ei hiekka niin ilman saasteet.

arleena kirjoitti...

Kaunis lampi ja sen lumpeet kukkivat upeasti.

Aldolla on komea markkinointipaikka, jää varmasti mieleen.

Sky Mikaela kirjoitti...

Wikipediasta löytyi ainakin yksi selitys, miksi ajankohta on juuri tuo, mikä on.

Jael kirjoitti...

Kirsti;makrona nuo kukat ovatkin tosi nättejä! Holokausti-muistopäivä onkin tärkeä,että muistetaan. Bambi oli ihmeissään,että mitä oikein tapahtuu tutussa paikassa;D

Hannele:niinpä!

Helmi-Maaria:Hauska tuo Aldon mainos ja viime vuonnakin tekivät tuon tapaisen joillekin keskustan pysäkeille.En vaan tiedä miten nuo banskut liittyvät kenkiin,,,,

Sirokko:Tuo ekologinen lampi onkin ihana ja se on vielä ihan keskustassa:) Monet kärsivät tällaisesta säästä mutta minä pidän siitä,ettei aurinko paista,kun se kuitenkin paistaa melkein joka vuoden päivänä..

Arleena:Tuo lummelampi on tosi ihana.Sinne on tuotu tuoleja jotta voi istua ja nauttia siitä.Siinä on myös kultakaloja,joita voi seurata.Aldon mainos on kyllä hyvin ajateltu;D

Tanja:kiitos tiedosta,olinkin ihan unohtanut.Huomenna sireenit soivat aamulla muistoksi.

BLOGitse kirjoitti...

Hienon skarppeja sun lummekuvat!
Holocoust sucks!

Jael kirjoitti...

BLOGitse:mun pikku pokkarissa on hyvä makrotoiminta:) Huomenna soi sireeni muutaman minuutin ajan tuon muistopäivän vuoksi,kaikki pysähtyy hetkeksi.

pikkujutut kirjoitti...

Happea saatiin vasta nyt illalla kun tuulen suunta kääntyi, päivällä oli tukalaa, ja todella lämmintä, +34 meillä.Itseasiassa meillä ripsi vettä,niinkuin yleensä khamsin tuulen jälkeen.

Ihania kukkia, helmiä.

Mine kirjoitti...

Pääasia, että muistetaan, siis holokaustin uhreja. Että maailma ei unohtaisi.

Kauniit oli kukat! Jos joskus olisi oma piha, ja pihassa lampi ja lammessa kelluisi kukat...

Nurkkalintu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
MaaMaa kirjoitti...

Tänään luin lehdestä täällä että Isreaelissa vanha nainen nimeltä Leila Jabarin on vasta nyt, vuosikymmenien jälkeen, kertonut syntyneensä Auswitchissa ja asuneensa lapsuuden vainottuna keskitysleirillä. Parikymppisenä hän sitten muutti Israeliin, tapasi muslimi-miehensä, meni naimisiin ja muutti siinä samalla etunimensäkin (entinen nimi Helen Brashatsky). Häenellä on nyt 31 lapsenlasta... lapsenlapset ovat huomanneet, että joka vuosi tänä päivänä isoäiti itkee, mutta vasta nyt tietävät miksi ... Never forget!

Mahtavan kauniita kukkia myös mun mielestä (kenen nyt ei?!)
Haliterkut <3

Jael kirjoitti...

Pikkujutut:Meille ei tainnut tulla vettä vaikka säätiedotuksessa puhuttiin joistain vesipisaroista.Tänään sen sijaan on ollut täydellinen sää!

Mine:Täällä oli tänään 2 minuutin sireeni,jonka aikana kaikki pysähtyy,autot,bussit,ihmiset.Vaikuttava näky,
Tuollainen lummelammikko omalla pihalla olisi kyllä ihana!

MaaMaa:Onpa kiinnostava,ja erilainen holocaust-tarina,en ole ikinä tuosta kuullut.Ja kiitos,googlen avulla taisinkin löytää jutun!Never forget indeed!
Ja nuo kukat ovat kyllä niin nättejä,etenkin makrona;D

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita kukkia!

Marja-Leena kirjoitti...

Ihania lumpeita! Eikös juutalainen kalenteri ole kuukalenteri ja siksi ne päivät osuvat aina vähän eri aikaan?

Kiiris kirjoitti...

Lumpeet ovat todella kauniita... ja mitkä värit!!!!

Jael kirjoitti...

Narke:etenkin makrona;D

Marja-Leena:tuo kaupungin keskustassa oleva lammikko on tosi ihana kasveineen:) Kyllä ,näin se on,ja siksi täällä juhlapäivät osuvat joka vuosi hieman eri aikaan.Tosin yleisesti seurataan ihan tavallista kalenteria...

Kiirepakolainen:Lumpeet ovatkin kauniita.Ja makroilun avulla huomaa,miten kauniita ne ovat!:)