keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Voi puuparkaa!

Eilen myöhään iltapäivällä kotiin tullessa en ollut uskoa silmiäni,kun kotitalon edessä olevan vehreän puun latvassa seisoi mies ison sahan kanssa ja sahasi juuri pois puuparan viimeistä oksaa.Olihan tuosta puusta syksyn ensimmäisen myrskyn aikana pudonnut talon eteen aika reilustikin oksia ja nyt viime viikon myrskyn aikana vielä muutama,mutta oliko pakko poistaa kaikki oksat!! Tuon pitäisi kuulemma kasvaa taas mutta siihenhän menee ikuisuus..
Tänään päivällä otin sitten muutaman kuvan puusta tai oikeastaaan sen jäljelle jääneestä rungosta.Puu oli niin rehevän runsas,että se peitti melkein kokonaan tuon talon seinän.Onpa näky nyt surkea:( 
Aamulla aikaisin menin Ikeaan vaihtamaan aiemmin ostamani lampun,joka ei toiminutkaan.Tulin paikalle puoli tuntia ennen avaamista,mutta ravintolakahvilahan siellä avataan puoli tuntia aikaisemmin. Yllätyin kun huomasin että ennen kaupan avaamista kahvia saa ilmaiseksi ja tosi hyvän capuccinon tuolta saakin.Ja kun en ollut mitään aamulla syönyt otin samalla aamiaisenkin,joka täällä maksaa vajaat 2 euroa.Tällainen on Israelin Ikean aamiainen;Suomen Ikeoissa taisi olla puuroakin. Hieman kadehdin Suomessa pääkaupunkiseudun Ikeoita,joihin pääsee Ikean omilla busseilla,sillä niillä pääsee liikkeisiin niin nopeasti kun eivät pysähdy matkalla.Tänne ei kyllä ikinä tule Ikean ilmaisia busseja ja bussimatka täällä Rishon-Le-Zionin Ikeaan kesti sillä bussi tekee pitkiä kierroksia kaupungin eri osissa.

Tänään on ollut taas lämmintä:22 astetta päivällä ja nyt illallakin on tätä kirjoittaessa on 16 astetta eli ei niin kylmää kuten viime päivinä on ollut.Näin tänään ensimmäisen vuokonkin,joten onkohan talvi täällä jo ohi....

18 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Hyvän näköinen aamiainen!

R. juuri ilmoitti kai minua piristääkseen, että lähdetään Tampereen Ikeaan hakemaan jotain juttua ja syödään samalla Ikean kuuluisat lihapullat. En ole niitä vielä maistanut, sillä aina olen ottanut katkarapuvoileivän.

Tuo puujuttu masentaa. Siitä päättänyt ei tiennyt, mitä Gibran sanoi puista:

"Puut ovat runoja, joita maa kirjoittaa taivaalle ja me kaadamme ne kertoen siten jotain omasta tyhjyydestämme."

Allu kirjoitti...

Meidän läheltä ovat kaataneet ainakin kuusi lehmusta ja harmittaa, kun epäilen, että oliko se muka niin huonossa kunnossa.
En tiennytkään, että Suomessa on Ikealla oma bussi.

arleena kirjoitti...

Mutkikas puu, oksantyngistä kai lähtee versomaan, koska jättivät puun noin pitkäksi.
Herkullisen raikkaalta näyttää Ikean aamiainen. Meillä onkin nyt matkaa lähimpään Ikeaan, se on kai Tampereella.

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

No voi tosiaan puuparkaa! Minusta kiemuraisimmat puut ovat kauneimpia!

Iih, karttelen Ikeaa useinkin, mutta myönnän: olen syönyt siellä ihan yllättävän hyvin!

Jael kirjoitti...

Leena:ei hullumpi tuo Ikean aamiainen.Ja kahvi oli tosi hyvää;italialaista Segafredoa.Niitä Ikean lihapullia on täälläkin,mutten niitä syö kuten tiedät,
Kyllä suretti tuo puu,olisivat voineen jättää joitakin oksia.Tuo puu oli niin kaunis ennen tuota kamalaa parturoimista.

Allu;Helsingin keskustasta pääsee Ikean busseilla tosi nopsaa ihan oven eteen sekä Espoon että Vantaan Ikeoihin:)Kurjaa kun puita kaadetaan pois tai sitten leikataan tuollaiseksi.

Arleena:Tosi kiemurainen se onkin,en huomannut aiemmin.Minulla menee bussien ja odottamisten kanssa ainakin puolitoista tuntia mennä Ikeaan,autolla menisi paljon vähemmän.

Helmi-Maaria.tuo puu oli niin täynnä vihreää etten koskaan edes huomannut tuota kiemuraisuutta.Toivottavasti kasvaa uudelleen se vihreä.Ensimmäisen kerran söin jotain Ikeassa eikä ollut hullumpi tuo aamiainen.

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Onpa ankea kohtalo puulla :(

Mulle tuli nälkä. Ikea nälkä. Täytyy alkaa suunnitella retkeä. Meidänkin Ikeoissa on kohtuuhinnat, matka vain suuntaansa kestää nelisen tuntia.

Melissa kirjoitti...

No voi puuta surkeaa :( Meikäläinen ei ole koskaan Ikeassa syönyt, mun tarvii aina tietää mitä ruoka sisältää..

Katja kirjoitti...

Vie aikaa ennen kuin silmä tottuu aukeampaan. Ja jonkin aikaa saa odotella ennen kuin puu on taas entisellään.:( Itse tykkään kaikesta rehevästä, ja kaikki tällainen on kauhistus. Tonttimme laidalta oli juuri metsä menossa matalaksi, joten pelastimme sen ostamalla metsän itsellemme. Täällä on muutenkin jokin ihme puiden hävitysvimma menossa. Meillä koitetaan saada aina vain lisää puita kasvamaan pihassa, muut kaatavat omiaan pois. Mahtoiko viime talven myrskyt pelästyttää...

SusuPetal kirjoitti...

Nam saisipa itse tuollaisen aamiaisen joskus!

Minun hiukseni kaipaisivat tuollaista parturointia kuin tuo puu-raukka on saanut, tosin vähän hiuksia voisi jättää.

Satu kirjoitti...

Hön tuota puuta. Onpa surkean näköinen, kun se töröttää ilman oksia ja mitään. :-(

Satu kirjoitti...

Piti siis sanomani höh. :-D Aina pitäisi näköjään esikatsella kommentit, koska jos sitä ei tee, niin heti mukaan lipsahtaa joku krijoitusvrhe.

Rita A kirjoitti...

Olet sinä aikamoinen ikiliikkuja :) Meikämanta joutuu tällä viikolla asettumaan aloilleen kun flunssa iski. Ei silti valittamista, kirjat ja telkkari viihdyttävät, blogeista puhumattakaan. Seuraavaksi menen lukemaan Hesaria.

Sirokko kirjoitti...

Täällä parturoidaan kaikki bulevardin puut syksyllä tuollaisiksi, keväällä sitten pukkaa oksaa hurjaa vauhtia ja totta on, että loppukesästä ne jo ovat kuten ennenkin, uskomaton kasvuvauhti. Meidän puutarhassakin on käynyt parturi poissa ollessani, ei sentään ihan noin raju.
Olipas siellä halpa aamiainen, Suomessa sai pelkästä kahvikupillisesta jo pulittaa vähintään 2 euroa, usein enemmänkin.

Jael kirjoitti...

Johanna:tosiaankin ankea kohtalo,olisivat voineet jättää muutaman oksan,Teillä onkin aika pitkä matka Ikeaan!

NellI:Ensimmäinen kerta oli kun jotain söin Ikeassa.Suomen Ikeassa olen juonut kahvit.

Maistuis varmaan sullekin:Onneksi saitte pelastettua ne puut:) En tajua miksi piti täysin kyniä tuo puu,ja saapa nähdä kasvaako siitä mitään uutta.Oli niin rehevän kaunis puu. Kyllä ärsyttää kun puita katkaistaan tai niille tehdään tuollaista.Ja täällä on pian puiden uusi vuosi...

SusuPetal:Suomenkin Ikeoissa on ihan ok aamiainen ja tosi edullinenkin.Täällä tosin on rehuakin mukana;D
Minunkin lettini kaipaa parturoimista,ei sentään ihan puun tavoin;D

Hippu:Hih,välillä tulee nopeasti kirjoittaessa kaikenlaisia hassuja virheitä.On niin surkean näköinen nyt tuo puuparka:(

Rita:voi sinua,hoida nyt itseäsi että pääset pian eroon flunssasta.Paranemisiin!

Sirokko:onpa huojentavaa lukea tuota,eli nyt sitten vaan odotan että sitä vihreää pukkaa tuosta.Suomen Ikeassa muuten aamiainen maksaa ihan hitusen verran enemmän kuin täällä,eli 2 euroa kun se täällä on pikkuisen alle 2 euroa.

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Tuo sään yhdistäminen on kuin minun näppiksestä! Juuri noin. Olen oppinut arvostamaan valoa ja aurinkoa, mutta nihkeän kuuman ja piiitkän kesän kyllä lyhentäisin :)

PW kirjoitti...

Naenko oikein etta aamiaisella siella on myos maitotuotteita? Olen pitanyt itsestaanselvana ettei sinne kannata menna edes kun on kuitenkin parve, cappucino ainakin iltapaivasta on tehty johonkin korvike/'kasvismaitoon' (joka ei ole soijaa) ja minusta ainakaan ei ole hyvan makuista.

Oi puu parka, jos yhtaan lohduttaa niin kesan lopussa siina on jo isot vihreat pallot uusista versoista, ihan uskomaton kasvuvauhti niilla taalla :)

Jael kirjoitti...

Johanna ;just noin.Se kuuma kostea kesä on kyllä aika ahdistava mutt kun kosteus ja lämpö ovat alhaalla niin se on ihanaa:)

Pilvi:aamuisin klo 11 asti on myös maitotuotteita.Ja kahvissa maitoa eikä soijaa:D

Jael kirjoitti...

Siis parvemaitoa,joka onkin tosi kamalaa....Olis edes soijaa,jota yleensä pyydän kahviini.Mutta tuo aamiainen oli ihan kiva,suosittelen.Ja on lohduttavaa ajatella että siinä sitten pian on jo vihreää