maanantai 4. helmikuuta 2013

Maanantai

Matkustin bussilla hammaslääkärini vastaanotolle ja matkalla bongasin
kukka/lahjakaupan ,jossa oli kivoja puutarhakoristeita
Ensimmäistä kertaa tunsin tänään,että flunssa on todellakin selätetty,vaikka hieman yskää on vieläkin.Kiva tunne! Sen sijaan lapsukaiseni Suomessa potee pahaa flunssaa juuri nyt;puhuimme Skypessä ja hiihtolomalla hänen pitäisi tulla tänne vaimoineen:toivottavasti ovat siihen mennessä hyvässä kunnossa.
Aamulehteni taloudellisessa osassa oli kuva tutusta paikasta:lehdessä oli pitkä juttu pohjoisten  hyvinvointivaltioiden uusista suuntauksista.Osa oli The Economist-lehden Pohjoismaat-postauksesta,jonka otsikko oli:Pohjoismaat-seuraava supermalli.Otsikossa kysytään mitä voidaan oppia skandinaavisesta mallista.Oliskin paljon oppimista....
Lentokoneet lentävät aika matalalla kodin lähellä.Muutama vuosi sitten aloitettiin uuden kiitoradan rakentaminen ja lentoreittejä siirrettiin niin ,että koneet lentävät melkein taloni yli.Nyt siihen on jo tottunut.Tämän kuvan otin puistossa pari päivää sitten.Kun matkustan Suomeen tai takaisin,yritän aina kurkistaa näkyiskö tuo kodin viereinen puisto ikkunasta,,,,,

18 kommenttia:

Mine kirjoitti...

Inhoan hammaslääkärissä käyntiä, mutta niin kai moni muukin ihminen. Tuli kuitenkin tästä mieleen, että nyt olisi aika tilata aikoja meille ensi kesäksi. Ei kuitenkaan lennetä, vaan ajetaan autolla...

Jael kirjoitti...

Mine:niin minäkin inhoan,mutta onnekseni olen löytänyt mukavan ruotsalaisen hammaslääkärin,jonka vastaanotolle olen valmis matkustamaan hieman kauemmaksikin.Finnair lentää täältä ensi kesänä suoraan Suomeen,mahtavaa:)

BLOGitse kirjoitti...

Suoraan, ja mitä maksaa ja mikä yhtiö?

Suomessa moni asia on kohdallaan mutta yhteen hiileen puhaltaminen on hukassa. Jokainen pitää kiinni omasta pikku tontistaan tai vallastaan eikä asiat etene. Liian pieni maa, vähän asukkaita.
Yksi mikä on todella hienoa: täällä voi juoda hanavettä!

Jael kirjoitti...

BLOGitse:Finnair...lentää kesäkuusta lähtien kai tuonne lokakuulle Helsinki-Tel Aviv-Helsinki-reittiä ja vieläpä edullisesti:) 350 eur.
Mutta tuossa artikkelissa oli muistutettiin koko ajan miten hyvä koulusysteemi Suomessa on,ja onhan se niin edelleenkin,muihin maihin verrattuna.
Joo hanavesi Suomessa on maailman parasta:)

Leena Lumi kirjoitti...

Mutta kun siellä olisi viileetä, se ei kai sitä lennä...

Ajattelinkin jo, että miten voit. Minulla on ollut jo viikon kova yskä.

Suomessa ja yleensä pohjoismaissa on monta asiaa niin todella hyvin, muukin kuin kraanavesi.

Huomasithan haasteeni...

Eeviregina kirjoitti...

Mahtavaa, kun Finnair lentää suoraan! Meidänkin porukat tilasi jo liput kesälle. Jotkut määrätyt lennot olivat vain 299 e, mutta eipä ne tietenkään osuneet samoille päiville. Kivaa silti, ettei ole sitä vaihtoa Euroopassa.

Matkatar kirjoitti...

Kiva kun flunssasi alkaa hellittää! Minullakin oli joulun tienoilla influenssaa, ei ollut yhtään kivaa. Hii, kohta minä menen tapaamaan omia lapsukaisiani Suomeen, skypet eivät mun koneella tahdo pyöriä. Vaihdellaan kuulumisia vain Facebookissa ja blogeissa! :)

Allu kirjoitti...

Siellähän näkyy saksalaistyylinen Gartenzwerg.

Jael kirjoitti...

Leena:olisi kiva jos lentäisi kun on viileääkin ;voisi tulla käymään talvella.Ole varovainen sen yskäsi kanssa.Minulla on vielä hieman yskää mutta olo jo ok.Suomessa monet asiat hyvin:)

Eeviregina:tosiaankin kiva kun voi tulla Suomeen suoraan (ja sieltä tänne:) Ai niinkin edullisesti oli,sitä en nähnyt.On niin kiva mennä suoraan niiden rasittavien vaihtojen sijaan:)

Matkatar:kesti aika pitkään mutta nyt on olo jo ok:)Harmi kun koneellasi ei Skype toimi(miksiköhän..) mutta kiva että pääset taas pian tyttöjäsi katsomaan.Kovasti odotan oman poitsuni ja vaimonsa tänne tuloa.

Allu:Onkos teidänkin puutarhassa sellainen;D

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Voi kun kiva! Sairastaminen on niin kurjaa.

Laskeutuva tai nouseva lentokone on jollain kummalla tavalla hyvin kaunis. Katselen niitä ihan mielelläni.

arleena kirjoitti...

Mukava, että flunssasi on selätetty.
Siellä näyttävät arvostavan skandinaavista elämää, ja hyvinhän täällä yleisesti ottaen eletään.

Marja-Leena kirjoitti...

Kiva, että voit jo paremmin!

Sarppu kirjoitti...

Hyvä jos alkaa jo helpottaa, täällä podetaan juoksijan polvea ja juoksu pois päiväjärjestyksestä jonkun aikaa, rasittavaa. Ihania nämä kuvat, kun ovat niin toisesta todellisuudesta.

Rita A kirjoitti...

Lentokoneita ja helikoptereita on huisin jännä katsella lennossa. Meteliä en välittäisi kuulla. Hyvä kompromissi katsella kuvaa lentokoneesta :)

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Siirtyiköhän flunssasi minuun. Jäin tänään saikulle pääkivun takia ja kuumettakin kai on..blaah..mutta hyvä jos siellä ollaan tervehtyneitä!

Satu kirjoitti...

Minä kanssa kurkin aina tuttuja paikkoja lentokoneesta, jos vain istun ikkunan vieressä. Myös ylilentäviä lentokoneita on jännittävä katsella. Helsinki-Vantaan lähellä on yksi kukkula, josta näkee laskeutuvat lentokoneet aika läheltä. ;-)

Jael kirjoitti...

Johanna:Tosi kivaa että flunssa meni jo ohi,ja toivon että poikani pian voi paremmin.
Olen monta kertaa ihaillut noita koneita puistossa;näyttää kuin ne menisivät ihan talon yläpuolella!

Arleena;:onneksi meni ohi mutta poikani on tosi flunssainen jo 5 päivää.Usein mainitaan täällä tuo Suomen koulusysteemi.

Marja-Leena:kiitos:)

Sarppu:kiitos,ja toivottavasti pian pääset taas juoksemaan;polvikipu on kurjaa.

Rita:Niin se meteli on sittten vähän toinen juttu.Aiemmin taisivat mennä meidän talon ohitse suoraan,myt kai viereisen;D

Helmi-Maaria:tuntuu että kaikki ovat flunssassa.Paranemisiin!

Hippu:kun nuo koneet menevät niin läheltä niin pakkohan tämän puiston pitää näkyä,Seuraava lento on kyllä yöllä joten en taida nähdä...

MaaMaa kirjoitti...

Lentokoneesta om kiva yrittää bongailla uttuja kohtia maanpinnalta - Pariisissa ja Dublinissa se oli helppoa, kun koneet lensi kaupungin yli ja itse asuttiin ihan keskustassa; usein nähtiin ainakin kotikulmat, joskus kotitalokin :) Hesassa ja täällä kentät on liian kaukana kodista, niin ei voi tietää milloin ollaan oikealla kohdalla ;)