tiistai 19. helmikuuta 2013

Lenkillä puistossa

Srutsin hellyttävä ilme
Minellä oli tänään kaunis lenkkipostaus ja tässä tämän aamuinen kuvasato lenkistäni Yarkon -puistossa.
Lenkkipolkuni ei ole mitenkään lähellä kotiani,mutta ihan kodin ulkopuolelta menee bussi,joka pysähtyy puiston eteen.Olen päättänyt että kun kerran pääsen sinne niin helposti ,nousen pari kertaa viikossa hyvin aikaisin(nousen muutenkin aikaisin mutta tätä lenkkiä varten vieläkin aikaisemmin) ja suuntaan kohti puistoa. Jään pois linja-autosta ja lenkkini alkaa kohdasta,jossa on pieni eläinpuisto:lintuja,strutseja ,peuroja ja muitakin eläimiä.
Mitkä värit näillä linnnuilla!
Peuroja olisin kuvannut enemmänkin mutta niiden kanssa asustaa strutsi
joka yritti näykkiä kättäni joka kerta kun yritin kurkotella ja kuvata peuroja aidan läpi.Mokoma peuranvartija!
Aamulla aikaisin on niin kaunista tähän aikaan vuodesta
Välillä hidastelen sillä kerään kiiltomalvaa,jota paistan myöhemmin sipulin kanssa.
Ohitan tämän
Tekojärven lintuja
ja lisää sellaisia
Kävelylenkkini kesti puolitoista tuntia.Niin kauan kun aamuisin on viileää jaksan tuolla kävellä ;kesällä on liian kosteaa,kuumaa eikä tuota vehreää vihreyttäkään enään ole.

23 kommenttia:

 1. Lauantain retken lopuksi kerasin ison pussillisen tuota malvaa. Paistoin ensin sipulin kanssa (leikkelin lehtia pienemmiksi soiroiksi), lisasin sitten raastettua zukkinia, tillia ja munia. Tuli semmoinen vihreahko munakokkelin tapainen mosso, joka on hyvaa kylmanakin.

  VastaaPoista
 2. Jee Yaelian! Nythän tässä ihan innostuu omista ja muiden lenkeistä. Hienot lenkkimaastot sinulla ja tosiaan, nyt sitä vielä jaksaa. Täällä oli tänään 12 astetta ja aurinkoista. Hien sain silti pintaan, kun raahustin ylämäkiä. Mutta niistä sitten huomenna...

  VastaaPoista
 3. Vehreää, näyttää, että kostean viileässä on hyvä lenkkeillä.
  Valkoista sorsaa en ole ennen nähnytkään.
  Vai oliko se sorsa, taisi olla ankka.

  VastaaPoista
 4. Anu:minä paistan kanssa sipulin kanssa ja lisään fetajuustoa,nami:)Keräsin myös villisinapin ja kaalivalvatin lehtiä salaattia varten

  Mine:kiva juttu tämä lenkkipolkujen taltiointi.Meillä taas lämpenee...Minullekin tuli kuuma tänään kun pysähdyin odottelemaan bussia lenkin jälkeen.

  Arleena:osa puistoa on jätetty luonnolliseen tilaan ja siellä onkin kaikkein kauneinta nyt.Ehkä tuo on albinosorsa.Kyllä se muodoltaa on samannäköinen kuin nuo tavallisetkin sorsat ja samankokoinen.

  VastaaPoista
 5. Upeat eläimet ! Strutsit ovat oudon lumoavia.

  Ihan naurattaa kun minulle tulee läheisen Vantaanjoen varren näkymät mieleen kaukaisista jokikuvistasi ja vesilinnuista :D

  VastaaPoista

 6. Hei! Pieni mielenkiintoinen juttu noista hienon varisista hanhista! Ne ovat kaiketi Egyptin hanhia ja tormasimme niihin New Mexicossa viime vuonna ekaa kertaa. Ne olivat lapsen suosikkilintuja joita kutsuttiin orange eye-duckeiksi. :-)
  Mutta siis kyseessa on lintu, joka esiintyy muinaisessa egyptilaisessa taiteessa! Ja taisipa noihin tirppoihin liittya joitain uskomuksia vai olisiko niita palvottukin.

  VastaaPoista
 7. On kyllä mahtava ilme tuolla strutsilla.:)

  VastaaPoista
 8. Minä pääsen myös huhtikuun seitsemännestä päivästä viikonverran eteenpäin "lenkkelilemään" Israelissa :D
  Odotan kuin kuuta nousevaa tuota aikaa.

  VastaaPoista
 9. Heippa, täällä Ali Kyprokselta. Kiitos kasveista, eläimistä ja elämisen ilmiöistä! Iloitsen kun jaksat ilahduttaa talviaan Kyproksella viettävää! Kiiltomalvaa on nautittu jo toista kuukautta, nyt alkaa olla jo vanhaa.
  Isael Nature on varmaan poistunut kuvioista, kun en häntä enää löydä.

  VastaaPoista
 10. Thіѕ is my first timе visit at here and i аm truly іmpresѕed
  to read all at one place.

  my web blog; Blu Cigs Review

  VastaaPoista
 11. Upeat sarvet peuroilla! Ja strusti näyttää niin kiltiltä ja ystävälliseltä. Itse olen joskus törmännyt huomattavan ärhäkkään strutsiin, joten nykyisin pysyttelen kaukana :)

  VastaaPoista
 12. Hihii, kylläpä nauratti tuo näykkivä strutsi. :-D Mulla on jonkinasteinen lintukammo, enkä olisi kyllä uskaltanut mennä lähellekään peuroja, jos siinä olisi hyörinyt joku strutsi.

  Ihani lenkkeilymaastoja!

  VastaaPoista
 13. SusuPetal:tuo strutsi oli hellyttävä,mutta ne peuroja vartioinnut ei...

  Rita:strutsit ovatkin jänniä.Tuolla on yksi joka haluaa huomiota ja sitten joitakin vihaisia...Täällä on tosiaankin nyt vihreää kuin Suomessa keskikesällä...

  Nelli:)

  Anonyymi:kiitos muistutuksesta,Egyptin hanheja ne ovatkin. Ovat kyllä tosi kauniita kaikkine väreineen:)

  Helmi-Maaria:yksi ehdottomia lempparipuistojani:)

  Irmastiina:taisikin nauraa;D

  Melody:aika söpö ilme;D

  Kaisa:onpa mukavaa että pääset tänne:) Mukavaa matkan odotusta!

  Ali:Mukavaa kun olet viihtynyt täälläkin.Malva on vielä hyvää täällä ja poimin nuoria lehtiä mutta nyt alkavat kukkimaan ja ovat sitten vähän sitkeämpiä ne lehdet.Mutta villisinappia oli nyt runsaasti,onkohan teilläkin siellä?Israel Nature ikävä kyllä taitaa olla poistunut blogimaailmasta:(

  Allu:oli kyllä söpö strutsi;D

  Johanna:peurat ovat kyllä nättejä eläimiä' ja komeat sarvet oli tuolla uroksella-. Tuo strutsi oli tosi herttaisen näköinen:) Tuollakin on joitakin ärhäköistä strutseja joiden lähelle ei viitsi mennä.

  Marianne:tähän aikaan vuodesta on;,,ikävä kyllä loppukeväästä tuo on muisto vain.

  Hippu:se ehti näykkiä kerran kättäni,onneksi ei sattunut;D Ihan selvästi sae vahti niitä peuroja! Ja aika hienot maastot tuolla onkin.Tuolla myös käydään osa ensi kuun Gillette-maratonia.

  VastaaPoista
 14. Ihania peuroja! Mahtavaa, että siellä pääsee katselemaan elukoita noin läheltä =)

  VastaaPoista
 15. Girl of the blog:tuossa valtavassa puistossa on eläinnurkkaus,jonne pääsee tosiaakin katsomaan eläimiä(maksutta)läheltä.Niitä pitääkin sitten tervehtiä aina kun tuolla on;D

  VastaaPoista
 16. Vitsi, miten tuo strutsi on hauskannäköinen;-)

  Kun olimme Kolmårdenissa ja sinne sai vielä ajaa omalla autolla safariosaan, jossa leijonat etc., tuli vihainen strutsi koputtamaan automme kattoa...

  VastaaPoista
 17. Leena:tuo strutsi oli mainio;D Toinen strutsi taas koko ajan yritti estää kauriiden kuvaamisen;D

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...