tiistai 12. helmikuuta 2013

Vuokkoja ja naamiaisasuja

Pienellä pläntillä kodin lähellä kukkii joukko unikkovuokkoja(anemone coronaria)
Eteläisessä ja pohjoisessa Israelissa näitä voi nyt nähdä silmiin kantamattomiin. Kukkien intensiivisen punainen väri on hurmaava! Vuokot ovat rauhoitettuja ja niitä voi ihailla läheltä tai kameralla mutta ei poimia.
Ja Purim-juhlan lähestyessä naamiaisasuja näkyy yhä enemmän.
Enimmäkseen näkee lapsille tarkoitettuja naamiaisasuja ja tarvikkeita,mutta eteläisessä Tel Avivissa oli taas avattu muutama teemakauppa,jossa oli pelkästään nuorille ja aikuisille tarkoitettuja naamiaisasuja ja tarvikkeita. Nämä kaupat sulkeutuvat sitten Purim-juhlan loputtua ja palaavat taas ensi vuonna ennen sitä.
Miehiäkään ei ole unohdettu....
Tällainen juliste oli bussipysäkillä Tel Avivissa.Siinä sanotaan suurin piirtein näin:"Tein tarpeeni!!Etkö kerää jälkeeni...häpeän!" ja sitten: "kerätkää jätökseni jotta vältätte 475 sheqelin (noin 100 Eur) sakon." Tel Avivissa on 50 koirapuistoa joissa voi antaa koiran juosta vapaana ja leikkiä koirille tarkoitetuissa telineissä.
Ihan alhaalla kehoitetaan soittamaan alla olevaan puhelinnumeroon,jos sattuu törmäämään sellaiseen koiranomistajaan ,joka ei kerää koiransa kakkaa pois.Mitäs mieltä olette tällaisesta "kantelusta"? Minua ärsyttävät sellaiset koiranomistajat,jotka eivät kerää pois koiriensa jätöksiä,mutta vähän ihmettelen miten tuo kantelusysteemi toimii; etenkin jos on kyseessä ihan vieras koiranomistaja. Huomenna on Jerusalemissa alkamassa todella kiehtova näyttely:se kertoo kuningas Herodeksen viimeisestä matkasta ja koskaan aikaisemmin ei Herodes ole ollut näyttelyn aiheena.Näyttelyssä on Herodionista kaivauksissa löytyneitä esineitä;mm. Herodeksen ruumisarkku.Tuo näyttely on avoinna lokakuun alkuun saakka ja jossain vaiheessa aion kyllä mennä katsomaan tuon näyttelyn.Videossa on lyhyt intro näyttelyyn.

26 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Nuo unikkovuokot ovat ihastuttavia!

Koirille tarkoitettuja telineitä;-)

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Kylläpäs kukoistaa! Mä ottaisin tuon miesten naamiaisasun, olisi passelein. Minihepeneissä olisi vähän jotenkin orpo olo.

Meillä on niin kova yhteisön paine, että koiranjätöksiä ei kyllä pahemmin löydy. Mun kävelylenkin varrella on useampi tarkoitukseen varattu roskis, josta saa myös pusseja. Joten ei voi ainakaan sanoa, ettei olisi pussia johon keräillä.

Riina kirjoitti...

Ihania vuokkoja, enpä ollut tuollaisesta versiosta kuullutkaan. Tunnenkin erään Vuokon, joka lempikukka on unikko, pitääpä vihjata hänelle. ;)

En kyllä tajua minäkään, miten tuo kantelusysteemi voi toimia. Eiköhän se kakattaja häivy nopeasti paikalta. Paitsi tietysti, jos joku säännöllisesti kakattaa koiraansa samaan paikkaan siivoamatta jälkiään. Näen tässä oivan aseen naapurusten välisiin kiistoihin. ;)

Allu kirjoitti...

Me muuten ihailtiin Barcelonassa, että melkein kaikilla koiranomistajilla oli koiran remmissä sellainen kakkapussi. Täällä meillä monet eivät välitä ja Berliinissä on ihan kamalasti sellaisia välittämättömiä koirantaluttajia.

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Siellä Jerusalemissa olisi todella mielenkiintoista käydä, tuli vain juuri mieleen :)

En pidä "kantelemisesta" lainkaan, enkä tiedä, toimiiko homma. Mitä jos siellä aletaan suutuspäissä "kantelemaan" turhaan..mutta siis kyllä jälkensä kunkin omistajan täytyy siivota.

Täällä systeemi toimii - paitsi viime aikoina olen nähnyt kadulla muutamia "torttusia".

Jael kirjoitti...

Leena:noissa unikkovuokoissa on niin nätti punainen väri että aah! Siis tarkoitin sellaisia leikkitelineitä koirile,agility tai mitä ne nyt onkaan,onko niille ehkä joku toinen nimi?

Johanna:Taisi olla enimmäkseen ihan nuorille naisille noita naamiaishepeneitä...Ja Robin Hood aika kiva asu;D
Hyvä että teillä noin.Tel Avivissa on vaikka kuinka monta kakkapussitelinettä,joten luulisi että ei löytyisi niitä jätöksiä mutta välillä löytää.Meidän puistossa on 3 paikassa sellainen pussiteline,mutta niihin laitetaan pussit vain silloin tällöin...Sen vuoksi usein Tel Avivissa hamstraankin niitä pusseja;D

Riina:tuon nimi on englanniksi myös poppy anemone,joten siitä ....mutta ei siis ole varsinainen unikko mutta kovin saman näköisiä ovat.
Niin miten se voisi toimia ellei tunne sitä tuhmaa koiranomistajaa...mutta tuonnehan voi kannella anonyymisti.;D Ehkä tuo toimii vähän pelottelunakin.

Allu:Tel Avivissa kyllä näkee myös melkein kaikille pussit remmeissä. Mutta tässä meidän puistossa....aivan liian monet eivät välitä ja koiranomistajia on lähialueella tosi monta.

Helmi-Maaria:ehkä tuo enemmän vain pelottelua.Tosin musta ainakin kaupungin keskustassa harvemmin törmää koiran jätöksiin,toista sitten on tässä viereissä puistossa.Joo niihin torttusiin ei ole kiva törmätä:(
Jerusalemissa onkin hurjasti nähtävää.

Satu kirjoitti...

Katsoin, että siinäpä kiva naamiaisasu... ja sitten tuli kuvateksti, että miehiäkään ei ole unohdettu. :-D No joo, joka tapauksessa tuon ottaisin. ;-)

Jael kirjoitti...

Hippu;no tuo sopisi mullekin paremmin kuin ne minit;D

Eeviregina kirjoitti...

Ihanat kukat! Pääsin joskus Tiberiaksen liepeille niitä kuvaamaan. Aivan uskomaton määrä kukkia, rinne ihan punaisenaan.
Mullehan tulee kiire, mantelipuut ja vuokot on kohta jo kukkineet...

sirokko kirjoitti...

Mitä, nytkö siellä jo kukkii vuokot ja mantelipuutkin!! Meille tulee varmaan kevät myöhässä kun on pitänyt alle kymmenen asteen lämpöä päivittäin, brrh, ja vettä piisaa kerrankin.En vielä valita..
Ollapa vielä nuori ja hoikka ja rillutella miniasuisena naamiaisissa, enää ei kehtaisi edes Robin Hoodin trikoissa.

hanne virtauksesta kirjoitti...

Minäkin rakastan noito unikkovuokkoja..
Niin monta koirapuistoa, hienoa.
kyllä kakt on syytä keräillä heti pois.
ihmisiä on niin monenlaisia..

Jael kirjoitti...

Eeviregina:kevään kukat ovat niin kauniita:)Ja ne kukkia täynnä olevat rinteet;minä näky!
Toivottavasti ehdit nähdä sekä kukkivia mantelipuita ja vuokkoja!

Sirokko:Nyt jo,,,minä taas ottaisin mieluummin tuollaisen pidemmän talven kuten teillä'.
KOvin nuorille ja hoikille nuo asut onkin enkä minäkään ainakaan tuon nuken Robin Hood-asuun mahtuisikaan,ehkä vähän suurempaan;D

Hanne:ne ovatkin niin kauniita ja kukkivat täällä villikasveina,rauhoitettuina tosin.Yllätyin itsekin että noita koirapuistoja on noin monta mutta toisaalta Tel Avivissa on tosi paljon koiria!Ja jos omistaa koiran niin pitää kyllä myös kerätä ne jätöksen muitten tieltä pois.

Ciacy kirjoitti...

Aika jännä, että siellä on tuollaisia kauppoja, jotika ovat noin hetken vain auki. Kuinkahan sellaisen saa kannattavaksi?´

Mitenkäs rehellistä kansaa Israelilaiset ovat. Täälä Italiassa jos joku tulisi sanomaan, että et ole kerännyt koiranne jätöksiä niin siinä kyllä italialainen vastaisi aivan naama peruslukemilla, että ei hänen koiransa ole tehnyt vielä mitään.....tai ehkä italialainen ei olisikaan niin peruslukemilla tuossa vaiheessa vaan hermoisi ja käskisi varmasti ikäväänkin sävyyn pitämään huoli vain niistä omista asioista eikä varmasti tässäkään tapauksessa myöntäisi, että jätökseet jäi keräämättä.

Jael kirjoitti...

Ciacy;viime vuonna oli samoissa paikoissa suurinpiirtertein,ja taisi olla muutava tyhjä kauppa josta tuli väliaikaisesti naamiaispukukauppa.Noiden pukujen sesonki kun on niin lyhyt niin ehkä kannattaa myydä ne tuolla tavoin.Voipi olla että saman kaupan omistajalla on muuten siellä muuta tavaraa,täytyykin katsoa.Luulen että aika lailla samalla tavalla reagoivat täkäläiset kuin italialaisetkin,mutta jos joku on saatu kiinni itse teosta niin vaikeaahan sitä on kieltää;D

arleena kirjoitti...

Kauniita unikkovuokkoja.
Luulisin, että kanteluilmoituksia tuskin nimeksikään tehdään. Koirapoliisit pitäisi olla, mutta kukapa sellaisesta maksaa.

Kaisa kirjoitti...

Olisi upeaa nähdä ne upeat pellot täynnä punaista kukkaa! - Tosi mielenkiintoinen tuo näyttely..ehkä sen joskus näkee netissä! - Mukavaa oloa sinulle. Kiva postaus taaskin! terv. Kaisa

sk kirjoitti...

Kantelu ei kuulosta kivalta. Se saattaa aiheuttaa riitojakin ja ikäviä tilanteita. Mutta tuollaiset muistutuskyltit ovat minusta hyviä ja saisi olla Suomessakin sellaisia. Jospa se lisäisi kakkojen keräämistä. Osaatko vertailla, onko Suomessa kakkojen kerääminen yleisempää vai vähäisempää?

Luin Koiramme-lehdestä joskus, että jossain maassa otetaan kakasta jopa dna-näytteitä joilla selvitetään kuka kakkaaja oli ja omistajalle lähetetään isot sakot! :0

Melissa kirjoitti...

Itse olen sitä mieltä, että kakat pitää korjata. En päästä koiraani pilamaan karvojaan toisten koirien kakoilla tai inhottaa kun jalkineissa tai lasten vaatteissa on kakkaa. Se on niin ällöttävää. Täällä kun noita läjiä on ihan keskellä kävelyteitä ja lastenleikkipaikkoilla.

Sateenkaari kirjoitti...

Meilla oli Fethiyessa unikkopelto aivan ikkunan alla. Taalla alkaa unikon kukinta vasta maalis- huhtikuulla.
Suomessa aina inhosin kevaisin niita katujen lumipenkkoja, kun olivat taynnaan koirien jatöksia. Ehdottomasti pitaisi koiranomistajan korjata lemmikkinsa jatökset pois.

Jael kirjoitti...

Arleena:unikkovuokot ovatkin tosi nättejä kukkiessaan ja tuo punainen väri on upea!Koirapoliisi vaatii paljon resursseja ja rahaa ja siihen kai ei budjetti riitä.

Kaisa:toivottavasti ehdin tänä keväänä nähdä sellaista.Ja olisi kiva jos tuota näyttelyä näkisi netissäkin.
Kiva kun tykkäsit:)

SK:ihan varsinaisesti tuossa ei kehoiteta kantelemaan vaan siinä sanotaan että jos huomaa jonkun koiriin liittyvän häiriön,niin tuohon numeroon voi soittaa.Muistutuksia todellakin saisi olla,jotta koiranomistajat muistaisivat että voi saada sakkojakin jos ei kerää koiransa jätöksiä. Enpä oikein osaa sanoa:Tel Avivin keskustassa on useita koirankakkapussitelinettä ja useimmiten näkee koiranomistajajia,joilla on pussi hihnassa.MUtta tässä viereisessä puistossa nurmikolla löytää valitettavan usein niitä kasoja:( Muistan kyllä Helsingissä asuessa että talven lumien sulaessa niiden alta löytyi paljon koirankakkaa......Olen myös lukenut jostain tuosta että kerätään dna-näytteitä ja sitten sen perusteella omistajan saavat sakkolapun;D

Nelli.Näin on ja minulla on aina pusseja mukanani kun vien Bambin ulos.OLen pilannut kahdet kengät sen vuoksi tuolla puistossa kun olen astunut johonkin läjään joten nyt vien Bambin puistoon vain Crockerit päällä;D

Sateenkaari:teillä oli sitten mahtava näkymä ikkunasta kun ne kukkivat!
NImenomaan aina tuntuu että Suomessa talvella korjataan kakkoja vähemmän pois kun kuitenkin on lunta...mutta sitten kun lumet sulaa niin näyttää aika..

Nina kirjoitti...

Ihania värejä unikoissa ja puvuissa! Tosi mielenkiintoinen tuo video ~ Malmössä olisi Tuthankhammonin näyttely, ollaan puhuttu että se oisinhienoa nähdä.

Jael kirjoitti...

Nina:unikkojen punainen väri on niin kauniin intensiivinen:)Ja näyttely mielenkiintoinen,samoin kuin Tuthankhammoninkin.

Sarppu kirjoitti...

Unikot ovat kauniita, mutta kovia leviämään näin pihapiirissä :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos taas noista kuvista, ne on olleet niin ihania että on jo pakko tulla Israeliin ensikuussa! Miten paljon muuten Israelissa harrastetaan kirpputoreja? Jaffassa on mutta onko Jerusalemissa minkäänlaista, tietäisitkö? Kierrätysjutuista tiesitkin aikaisemmin todella hyvin, kymmenen pistettä ja papukaija merkki :)
minna

BLOGitse kirjoitti...

Koirista tuli mieleen kuinka hiljaista täällä stadissa on. Meidänkin talossa on useampi koira ja vain harvoin kuulen niiden jotain ääntelevän.
Toisin on Malagassa kun omistajat kuvittelevat kaikkien nauttivan juurin hänen koiransa haukunnasta. Ja kilpahaukunta on mieletöntä...
Kakkaakin löytyy kiitettävästi - myös uimarannalta.
Ihmiset pitäisi kouluttaa vastuullisiksi vanhemmiksi, lemmikkieläimen omistajaksi...liian moni ajattelee elävänsä yksin ja voivansa tehdä ihan mitä lystää.
Mutta.
Mukavaa ystävänpäivää!!!!

Jael kirjoitti...

Sarppu:mutta sehän on hyvä että leviävät;D Kauniita kun ovat..

MinnaT;Tosi kiva kuulla että olet tykännyt blogistani ja kuvista:) Ja tervetuloa vaan tänne.Jerusalemin kirpputoreista en tiedä,tunnen vain Jaffan kirpputorin ja Tel Avivin Dizengoff kadun perjantaisen kirpputorin ja sitten kuulemma Tel Avivin satamassa on myös lauantaisin aamulla antiikkikirppari.Kiitos papukaijamerkistä;D
Googlatessa en löytänyt kirpparia Jerusalemista,siellä oli sellainen väliaikainen joulukuussa mutta ei enään.

BLOGitse:meidänkin talossa on monta koiraa mutta en niitä oikeastaan kuule.Asun ihan puiston vieressä ja siellä kyllä välillä kuuluu haukuntaa ja Bambikin joskus haukkuu kun näkee alhaalla jotain mistä ei pidä.Huh,uimarannalla koirankakkaa ,ei kiva!