perjantai 19. toukokuuta 2017

Suomi designia Jaffassa

Tänään täällä vietettiin "Finnish Design in Israeli Homes" -näyttelyn avajaisia Jaffassa, arkkitehtien talon galleriatiloissa.  Näyttely on osa satavuotiaan  Suomen juhlallisuuksista ulkomailla,  ja oli Suomen suurlähetystön järjestämä.
Tavarat ovat  lainassa täällä asuvien suomalaisten kodeista , tai  israelilaisilta joilla on suomalaista designia kotonaan.
Näyttely oli tosi hienosti järjestetty.
Tulin aikaisin jolloin ihmisiä oli vielä aika vähän, mutta ei niin suuri tila täyttyi todella nopeasti; näyttelyn avajaisiin tuli hurjan paljon ihmisiä.
Muumeja , tottakai;D
Suomi-esitteitä oli jaossa gallerian alakerrassa.
Tässä ei näy kaikki seinällä olevat Marimekko-mekot, mutta meille kerrottiin että Marimekon Iloisen Takin  oli näyttelyyn lainannut  100-vuotias Ruth Dayan, legendaarisen Moshe Dayanin ensimmäinen vaimo. 
Tosi kivaa oli nähdä tuolla myös äitiyspakkaus;oletan että se oli tullut suurlähetystöön  näyttelyä varten.
Herkkujakin oli tarjolla; mm. minikokoisia karjalanpiirakoita, nam:)  Näyttely on onneksi avoinna yleisölle muutaman viikon ajan, niin että myös ne jotka eivät tänään päässeet voivat sen nähdä. 

22 kommenttia:

Mantelilaakson Susanna kirjoitti...

Aivan mahtava näyttely!!
Tuo äitiyspaketti oli varmasti ihmetyksen aihe!

Kaunista viikonvaihdetta sinne!

Jael kirjoitti...

Mantelilaakson Susanna: iso osa näyttelyvieraista oli täkäläisiä,ja takuulla oli suuri ihmettelyn ja ihastuksen aihe tuo äitiyspakkaus:) Ihanaa viikonvaihdetta sinnekin Susanna:)

Tuula / Tuula's life kirjoitti...

Kaunista ja niin tuttua! Ja tuo äitiyspakkaus! Minuakin kuvia katsellessani mietitytti, että mitäköhän katselijat tuosta sanovat :)

Ihanaa viikonvaihdetta!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Monenlaista kaunista on Suomesta lähtöisin. Tietotaitoa ja esteettistä silmää löytyy. Toivotaan vaan paljon uusia rohkeita yrittäjiä tulevassakin. Pentikkiä en nähnyt ainakaan kuvissa?

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Aivan mahtavaa! Kyllähän nuo kaikki maailmalla aina tunnisaa jos vastaan tulevat. Lapsilla on nyt tosi monet kavereiden valmistumisjuhlat ja olen miettinyt, että olisi kiva viedä jotain suomalaista. Mutta sitten tajusin, että monet eivät ole niin hyviä kavereita että esimerkiksi Muumi-mukin hienous tulisi ymmärretyksi. Niitä on annettu läheisille kavereille joskus, mutta he ovat jo muutenkin perillä suomalaisuudesta ja Muumeista :)

Matkatar kirjoitti...

Vau tosi kiva näyttely! Onko siellä sinultakin jotain?

Melissa kirjoitti...

Äitiyspakkaus on kovassa huudossa ympäri maailman tällä hetkellä. Aika mahtava juttu ja ihanaa, että Suomea viedään maailmalle muutenkin.

Satu kirjoitti...

Tulipas nostalginen olo. Ja mukava kuulla, että ihmisiäkin oli ihan ruuhkaksi asti. ;-D

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Ihana näyttely. Tällaisia kun näkee ulkomailla, niin kokee sellaista ylpeyttä omasta kotimaastaan. Arabian vanhat astiat ja tietenkin Muumit <3

PiipeA kirjoitti...

Onpa ihana näyttely 100-vuotiaan maamme kunniaksi! Ja iloinen yllätys, että Moshe Dayanin vaimolla on ollut käytössä Marimekkoa.

Rita A kirjoitti...

Siis niin ihanaa ! Ja tuo on vain pieni murto-osa kaikesta upeasta Suomi designista.
Suomi-ylpeys nostaa päätään sisimmässäni vaikka en itse ole mitään noista luonut 😀

Äitiyspakkaus kaikkein isoin ylpeyden aika, jos nyt tässä kerran ylpistelen 🇫🇮

Jael kirjoitti...

Tuula:Olikin niin mukavaa nähdä täällä tuttuja esineita:) Ja äitiyspakkas oli tosiaankin ihastuksen ja ihmettelyn aihe,täällä on siitä kirjoitettukin. Ihanaa viikonvaihdetta sinullekin Tuula:)

Paluumuuttajatar: Näin on ,kauniita esineitä olikin tuolla. En kuvannut kaikkea,vain pienen osan, joten voi olla että Pentikiä oli myös tuolla.

Johanna: todellakin mahtava näyttely:) Ja mahtavaa että täkäläisetkin saavat tällä tavalla tutustua meille niin tuttuun suomalaiseen muotoiluun. Hih, joskus kauan sitten toin eksälle pari Iittalan Tsaikka-mukia ,ja hän katsoi niitä ja sanoi että mitä,toit mulle pari mukia...No Helsingissä sitten vein hänet Iittalan liikkeeseen ,ja näytin hänelle:D

Matkatar:todellakin mahtava näyttely. Minulta ei ollut mitään, vasta myöhemmin tuli mieleen että minulla on pari juttua jota tuolla ei ollut...

Nelli: ÄItiyspakkaus on todellakin mahtava tuote,josta syytä olla ylpeä. Ja hienoa että nyt täälläkin pääsee tutustumaan näihin suomalaisiin tuotteisiin:)

Satu:hih,varmaan monelle suomalaiselle eilen tuli sellainen olo tuolla;D Tuonne tuli todellakin hurjasti ihmisiä,suurin osa täkäläisiä,joten taisi suomalainen muotoilu kiinnostaa:)

Outi: aivan ihana näyttely,ajattelin mennä uudestaan kun eilen oli niin paljon ihmisiä ettei oikein hyvin päässyt katselemaan tavaroita. Totta,näistä saakin olla ylpeä:)

Piipe: tosi ihana näyttely,ja hieno idea:) Minäkin yllätyin että Ruth Dayanilla on Marimekon Iloinen Takki:)

Rita: aivan ihana näyttely,ja hienosti saivat tavaroita lainaksi tuonne., Kyllä oli eilen Suomi-ylpeys korkealla tuolla:) Ja äitiyspakkaus,se oli se kivoin juttu tuolla:)

Unelma kirjoitti...

Upea katsaus suomalaiseen muotoiluun.

Meilläkin on tuollainen Arabian leikkuulauta. :-)

Jael kirjoitti...

Unelma:tuossa oli vain osa;oli hieno näyttely ja hienoja suomalaisia esineitä:) Ja kaunis tuo leikkuulauta mikä sinultakin löytyy:)

MatkaMartta kirjoitti...

Olipa todella monenlaista kaunista näytillä! Ihanat muumimukit ja klassiset Toikan linnut :) Oliko äitiyspakkauksesta jotain selitystä mukana?

Petra kirjoitti...

No wau onpa hieno juttu! Oliko naista nayttelyjutuista suurin osa siella asuvien kokoelmista vai lahetystön varastoja?

Jael kirjoitti...

MatkaMartta:Hieno näyttely tosiaankun
oli siellä printattu selitys laatikon vieressä

Jael kirjoitti...

Petra:Mahtava näyttely,ja kailli tavarat yksityiskodeista,äitiyspakkausta lukuunottamatta😀

Marianna kirjoitti...

Ihana näyttely - äitiyspakkaus ja kaikki <3

Suomalainen design on kyllä ylpeydenaihe meille kaikille ja syystäkin, niin upeita ovat tämänkin esittelyn tuotteet!


Lippu korkealle <3

Jael kirjoitti...

Marianna: kyllä oli kiva nähdä tuolla suomalaisia juttuja,ja minähän kuvasin vain ihan pienen osan niistä. Suomessa on kyllä tehty vuosien mittaan niin hienoa designiä että:)

Leena Lumi kirjoitti...

Me asumme Alvar Aallon huvilasaarella, mutta Artekkia minulla ei ole...Noita muita paljonkin eli tuttuja ovat. Unikkoa myydään edelleen. Unikko kelpasi jopa Jackie Kennedylle:)

Me herkuttelimme viikonloppuna sekä sveitsiläisellä fonduella Merin meriterassilla että aamiaisella samassa kohteessa sulhaspiirakoilla ja munavoilla.

Hienoa, että Suomi on noin esillä teillä<3

Leena Lumi kirjoitti...

PS. Suomi muuten vie nyt äityspakkauksia Afrikkaan!