tiistai 2. toukokuuta 2017

Itsenäisyyspäivän viettoa

Kaunis kukka rantabulevardilla. Tämä on varmaan sellainen kasvi joka ei tarvitse paljon kastelua,
mutta nimeä en tiedä... Edit.Kiitos Sirokko,joka tiesit että se onkin Limonium sinuatum eli sini-ikiviuhko , jota olin juuri kuvannut kasvitieteellisessä puutarhassa enkä siltikään tunnistanut vaikka tiesin sen nimen...
Tänään täällä vietettiin Israelin 69. itsenäisyyspäivää, ja koska silloin kotini edessä oleva puisto aina täyttyy grillaajista ,(vaikka on kiellettyä)  päätin lähteä viettämään itsenäisyyspäivää Tel Aviviin ystäväni Maryn kannsa ,joka jo ensi viikolla palaa Yhdysvaltoihin. Itsenäisyyspäivään täällä kuuluu iloista juhlintaa, grillijuhlia siellä missä vain voi , kaupungin tarjomia konsertteja aattona,ilotulituksia, ilmailunäytös rannikon alueella ja kaikkea muuta.
Otin Bambinkin mukaani.Kuvassa Mary,lähes 80 v. sekä Bambi.
Kävelimme Maryn kodista Rothchild bulevardille, ja kaikkialla oli lippuja itsenäisyyspäivän kunniaksi.
Bulevardin varrella oli järjestetty kaikenlaista tapahtumaa etenkin lapsille. Tässä oli tekonurmikolle laitettu pehmeitä jättityynyjä, ja lapsilla näkyi olevan hauskaa tyynyjen kanssa.
Tulimme bulevardin loppupuolella olevalle aukiolle ,jossa  oli tiskijukka ja tanssittajia.
Tanssijoita oli hauska seurata.
Aukiolla olevan suihkulähteen ja siinä olevan suuren mosaiikkityön edessä oli paljon uskovaisia ihmisiä.  Itsenäisyyspäivä on arkipyhä, joten uskovaisia näkyi paljon.  Sapattinahan he eivät aja autoa eikä heitä näe elleivät asu lähellä.
Kun asuin täällä ensimmäistä kertaa, ja poikani oli pieni ,samainen suihkulähde mosaiiikkeineen  sijaitsi lähellä silloista kotiani, Tel Avivin vanhan kaupungintalon aukiolla, josta se sitten siirrettiin nykyiseen paikkaansa.  Mosaikkityöt valmisti taiteilija Nachum Gutman ,ja kun asuimme lähellä, ohitimme suihkulähteen joka päivä  matkalla tarhaan. 
Aukiolta kävelimme rantabulevardille, jossa oli niin paljon ihmisiä että hyvä kun pääsi eteenpäin. Myös ranta-alueet olivat tupaten täynnä.
Ihmisiä oli runsain joukoin rantabulevardilla ilmailusnäytöksen vuoksi. Näimme vain osan, ja onhan se hienoa katseltavaa. 
Vastapäisissä taloissa oli hyvät näköalat sekä rannalle että ilmailunäytökseen, kuten tässä hotellin terassilla.
Sääkin suosi rannalla oloa. Toukokuu toi lämpimämmät säät.
Tällä rannalla oli ehkä hitusen vähemmän ahdasta;D
Aikoinaan pojan ollessa pieni,ennen paluumuuttoa Suomeen, kävimme usein töitten /tarhan jälkeen näillä rannoilla. 
Bambikin löysi kavereita, monta koiraa oli liikkeellä tuolla. Tässä vaiheessa sekä Mary että Bambi väsähtivät, joten palasimme Maryn luokse. Pitkän kävelylenkin jälkeen huomaa Bambin ikääntymisen: totaalinen väsähtäminen sen jälkeen joka jatkuu vielä nyt illallakin.

13 kommenttia:

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Siellähän on ollut kaikkea hienoa, tuo lentonäytös on varmasti ollut upea!

Kirsti kirjoitti...

Upeaa nähdä syntymäpäiväkuvia! Tätä juhlaa vietetään todella yhdessä.
Israel-uutisista TV7:ssa näimme välähdyksiä sieltä. Lentonäytös oli mahtava. Grillaajatkin mainittiin erikseen. Pian he ovat jo herkkunsa syöneet ja palaavatt kotiinsa.
Kiitos toivotuksestasi viime postauksen kommenteissa! Täällä on ollut nyt kauniita päiviä!

anumorchy kirjoitti...

Olisi kiva joskus nahda se lentonaytos mutta emme jaksa lahtea noihin tungoksiin ja ruuhkiin. Kiva nahda kuvissa ja telkkarissa.

Lady of The Mess kirjoitti...

Hauskan tuntuista juhlintaa siellä! Millainenkohan Suomen itsenäisyyspäivä olisi, jos se olisi lämpimämpään vuodenaikaan?
Ihanaa toukokuuta, Jael <3

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää näin jälkikäteen. Mä en aina Bambin kuvista ymmärrä kuinka pieni hän on. Meillä muuten Felix kanssa väsähtelee ehkä jo vähän enemmän. Tänään tapasin ihanan töhöttäjän Jackie, Jack Russelin ja jonkin sekoitus. Kyllä meni ihan sydän syrjältään ja olisin halunnut ottaa kotiin mukaan.

Muistan vieläkin ne rannan tanssiesityksest Tel Avivissa! Olivat upeita. Ja ihmset niin kauniita.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihan ystävä Mary♥

Jael kirjoitti...

Outi:tosiaankin oli paljon kaikkea kivaa:)

Kirsti:kiva että näit välähdyksiä juhlinnasta myös television kautta.Täällä tosiaankin juhlitaan kunnolla itsenäisyyspäivää,iloisesti:) Grillaajat ovat ihan ok kunhan eivät taloni lähellä,ja niin etteivät ne tuoksu kantaudu nenääni;D Mukavaa loppuviikkoa sinulle:)

Anu:tuollaisena päivänä on hyvä käyttää bussia niin ei tarvitse etsiä vaikeasti löytyvää parkkipaikkaa. Ystäväni Mary asuu Carmel-torin lähellä,joten sieltä aika lyhyt matka rannalle:) Oi oli varmaan ihana se näkemäsi hauveli. Minä ihailin tässä kuvassa olevaa,sylissä istuvaa pientä valkoista hauvelia joka oli niin suloinen että.

Lady of the Mess:täällä tosiaankin otetaan ilo irti itsenäisyyspäivän juhlinnoissa.Suomessa kylmä ja pimeä ajankohta ei oikein innosta ulkona liikkumiseen ja siellä juhlimiseen. Mukavaa toukokuuta sinullekin Arja:)

Johanna:kiitos:) Bambi on melkein 6 kiloa ,muutama sata gramma ali ,vähän riippuu. Felixhän on vielä nuori mutta Bambi alkaa jo olla vähän vanhus,ja se jo näkyy vaikka välillä riehuu kuin pentuna;D Hienoja tanssiesityksiä oli nytkin:) Rantabulevardi sen sijaan on muuttunut,se on vaihtunut ihan toisennäköiseksi,josta itse pidän paljon mutta sitten aina löytyy sellaisia jotka eivät siitä tykkää.

Hannele:Mary onkin ihana,ja pitää odottaa nyt puoli vuotta että hän toivottavasti tulee taas tänne talveksi.

Melissa kirjoitti...

Ihanaa juhlintaa <3

Unelma kirjoitti...

Nuo kuvasi toivat monia muistoja mieleeni. Olen jo niin vanha, että muistan jotain 1948- vuoden tapahtumista. Kiitos näistä kuvista.

Sirokko kirjoitti...

Suihkulähteetkin seuraavat sinua, aika hyvin :)
Huh, tulee ahtaanpaikankammo, kun katselee noita rantakuvia. Täällä on rannat vielä autioita, kesäaikaa ei ole avattu.
Kivasti siellä juhlitaan itsenäisyyttä, ei ihan niin vakavaa kuin Suomessa.

Sirokko kirjoitti...

PS. Se kukka voisi olla joku ikiviuhko, sini-ikiviuhko ehkä.

Rita A kirjoitti...

Olet taas saanut mahtavan hienoja otoksia kameralla ! Teillä näemmä riittää tapahtumia ja muutenkin monenlaista erikoista ja värikästä nähtävä. Suihkulähteen mosaiikit ovat eri hienot ja lentonäytös huimaa päätä 😀 Lipun tähti on niin ihana ! Kauniit keltaiset rantavarjot. Meilläkin tänään aurinkoista ja kohtalaisen lämmintä täällä Hesassa. ☀️

Jael kirjoitti...

Nelli:hienosti juhlittiin:) Ensi vuonna 70 v. silloin varmaan vieläkin enemmän.

Unelma:kiva että kuvat tuovat muistoja mieleen:) Ja kiitos ihana että tulit kertomaan että tykkäsit:)

Sirokko: Hih,onneksi se pystytettiin uudestaan ,oli muutaman vuoden paketissa.Minua niin harmitti silloin kun suihkulähde siirrettiin mutta kyllä se sai ihan hyvän uudenkin kodin(vaikka vanha oli parempi...) Rannat olivat supertäynnä tiistaina,mutta eivät ihan noin täynnä yleensä,tuo oli ihan poikkeuksellista.Täällä on jo sen verran lämmintä että rannalla piisaa olla. Jeps,täällä juhlitaan kunnolla:) Ja kiitos,taitaakin olla tuo mainitsemasi kasvi:)

Rita:voi kiitos Rita ihana:) Tel Avivissa riittää kyllä tapahtumia kerrakseen ,etenkin lämpimänä kautena.Tuo suihkulähde mosaiikkeineen on upea,pitäisi joskus kuvata se kunnolla,niin paljon tarinoita mosaiikkien muodossa. Lentonäytös oli kyllä hieno ja tuo kamalasti väkeä rantojen äärille katsomaan.Ihanaa kun teilläkin vihdoinkin aurinkoa ja keväistä:)