tiistai 9. toukokuuta 2017

Tapaamisia ja tapahtumia

Olen tainnut täällä blogissa mainita että yli 30 vuotta toiminut Tel Avivin Suomalainen Kirjasto menetti viime kuussa pitkäaikaisen toimipaikkansa, ja kirjaston jäsenet jo pelkäsivät että kirjastoperinne täällä katkeaa siihen , mutta sitten suomalaisen kirjaston kirjastohoitajana toimiva Anu Juudean Jupinat-blogista, yhdessä miehensä kanssa, päättivät avata kotinsa kirjastolle. Anun mies pystytti kirjahyllyt, ja näin suurin osa kirjaston kirjoista löysi uuden kodin heidän luonaan. Eikös olekin mahtava juttu! Kiitos Anu, sinulle kuuluu suuri kiitos:)  Eilen sitten kokoonnuimme ensimmäistä kertaa uudessa kirjastopaikassamme , ja kivasti oli tullut  sinne kirjaston jäseniä ympäri maata, Me vietimme siellä myös vappua jälkijunassa (koska  kaatuneitten päivä osui vapuksi) ja sehän tarkoitti että pöydällä oli simaa ,munkkirinkeleitä (Anun leipomia)  karjalanpiirakoita ja vaikka mitä herkkuja. 
Tässä yhtenä aamuna edessäni pyöräili vanha mies,ja villakoira korissa pyörän takana. Yritin ottaa kuvan mutta tuli niin tärähtänyt kuva että kaikki näkyy kahtena;D
Perjantaina ymmärsin taas miksi puluja on niin suuri määrä, kun taas näin niiden syöttäjän tällä aukiolla. Minullehan pulut ovat olleet oikea maanvaiva..
Eräänä aamuna näin kävelykadulla nuoren korealaisen miehen, joka soitti perinteistä korealaista viulua, nimeltään Haegeum. Nuorimies kertoi matkustavansa instrumenttinsa kanssa ympäri maailmaa;hän toimii katusoittajana jossain paikassa kunnes on saanut kerättyä matkarahat seuraavaa etappia varten. Täältä hänen on tarkoitus matkustaa Pariisiin ,jossa odottaa moottoripyörä. Hän kertoi soittaneensa Helsingissä viime kesänä.
Ennen kirjastoa ehdimme käydä Annelin kanssa uudessa muotiin keskittyneessä kauppakeskuksessajoka oli kyllä yksi kauneimpia kauppakeskuksia minkä olen nähnyt pitkään aikaan. Ihanan avara ,valoisa ja täynnä kauniita (ja kalliita ) kauppoja. Tosin sieltä löytyy myös H&M ,eli vähemmän kallis kauppa. Tässä kaupassa en voinut olla huomaamatta kattokoristetta, joka oli valmistettu kenkälusikoista. Aika hieno!
Mutta eniten vau tuolla taisi olla Zara Home-kauppa.  Sisään tullessa tervehti mielettömän ihana huonetuoksu, ja oli ihan pakko kysyä mikä se oli. White Jasmine-tuoksu oli sellainen joka kolahti heti, mutta muita tuoksuja nuuskiessamme tulimme siihen johtopäätökseen että valinta on vaikea sillä ne tuoksut...mielettömän ihania.  Muutenkin Zara Home-kaupassa lähes kaikki oli sellaista mitä olisin voinut ottaa kotiini. Miten joku kauppa voi olla niin ihana!  Tämä peittosi kyllä H&M Home-kaupan mennen ja tullen.
Miksiköhän Suomessa ei vielä ole Zara Home-kauppaa? Täältähän ei tehnyt mieli edes lähteä pois...
Lähes kaikki tuolla oli kaunista.

17 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Hyvä Anu!
Mäkin poikkean täällä usein Zara Home-liikkeeseen, vaikka en aina jotain ostakaan.

Jael kirjoitti...

Allu.Tosiaankin pitää nostaa jattua Anulle ja miehelleen.Mulle oli eka kerta Zara Homessa,ja ihan rakastuin siihen kauppaan
..

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Tuota Zara-home puolta odotellaan täällä SUomessakin tulevaksi. Muutama viikkoa sitten avasi Espoon Iso Omena Zara vaateliikkeen.
Mukavaa tiistai-iltaa Jael <3

anumorchy kirjoitti...

Kiitos Jael!
Kiva kun viihdyit!

Tuolla Zara home kaupassa pitaisikin kayda ihastelemassa.

Melissa kirjoitti...

Hienoa työtä Anulta ja hänen mieheltään. Ja pöydän herkut ovat aika mahtavat <3

Unelma kirjoitti...

Onnea ja menestystä kirjastollenne siellä Anun hoivissa. Kulttuuriteko heiltä.

Pyöräilevä pappa koirineen, ihana kuva. Siinä näkyy menemisen meininki.

Lisay kirjoitti...

Oli todella kiva kirjastoilta.Loistava paikka kirjastolle Anun ja Gadin luona!
Oliko tuossa ostoskeskuksessa H&M:n yhteydessa myos H&M Home?Rishonissa siella kavin ja kuvistasi maatellen tykkaan enemman H&M Homen sisustuksesta.Taytyy kuitenkin kayda katsomassa tuo Zara Homekin joskus...

SusuPetal kirjoitti...

Hienoa, Anu, menestystä kirjastolle!

Tuo kenkälusikkakattokoriste on huikea, jos olisi korkeammat huoneet...

Sky Mikaela kirjoitti...

Huippujuttu tuo kirjastohomma :)
Mä ja vierailen Zara Homessa silloin tällöin, viimeks ostin kankaiset servetit. Mutta en kyllä ole kauhean tyytyväinen niihin. Saa pestä vaan 30 asteessa... no eihän siinä tomaattiset ruoat lähe puhtaaksi. Auttaiskohan sappisaippua? Kokeilin jo kristallisoodaa ja vetyperoksidia (heh), pyykkinihän pesen soodan ja saippuan (aito Savon) sekoituksella joka toimii yleensä hyvin.

Petra kirjoitti...

Tuo teidan kirjastojuttu on muutenkin hieno asia, mahtavaa etta Anu ja hanen miehensa avasivat kotinsa ovet. Nam munkkirinkilöita, mulla jai munkit tana vappuna paistamatta silla kohonneen kolestrolin takia taalla ei nyt syöda mitaan kovin epaterveellista...

Jael kirjoitti...

Outi: Toivottavasti saatte sinne Zara Home-kaupankin,oli niin paljon kivaa siinä kaupassa. Mukavaa keskiviikkoiltaa sinulle Outi:)

Anu:Kiitos paljon tosiaankin sinulle:) Oli tosi mukavaa kirjastossasi:) Juu suosittelen,siellä Zara Homessa oli paljon katsottavaa:)

Nelli:tosiaankin hieno ele Anulta:) Ja oli ihania herkkuja siellä:)

Unelma:kiitos,Anu teki hienon työn kun otti kirjaston kotiinsa,muutenhan pitkä perinne olisi katkennut- Kiitos,hih, kamera vaan otti aika tärähtäneen kuvan papparaisesta ja hauvelista;D

Lisay: kiva kun sinäkin pääsit paikalle,oli kiva taas nähdä:) Hyvä paikka tosiaankin,vaikka minulle kyllä hankalempi matka kuin aiemmin kirjastolle. HenkkaMaurin HOme -kauppa on Azriel-Mallissa,ei tuossa kauppakeskuksessa. Minä taas pidin enemmän näistä tavaroista mutta aika tyyriitä ovat..

SusuPetal: Anu teki hienon teon.Ja sinunkin kirjojasi taitaa olla hyllyillä:) Aivan ihana onkin tuo kenkälusikkakoriste mutta tosiaankaan ei ihan tavalliselle katolle sovi.

Tanja:todellin helpotus kun kirjasto jatkuu:) No voi,harmi niitä servettejä.En ostanut mitään,katselin vain ja oli muutenkin sellainen vähän lyhyt visiitti ajanpuutteen vuoksi. Hmm,sappisaippuaa en olekaan tainnut kokeilla...

Petra:tosiaankin mahtava juttu että Anu &miehensä ottivat kirjaston kotiinsa:) Minä en syönyt munkkirinkeleitä mutta tiedän että Anun ovat hyviä:) Minäkin yritän syödä terveellisesti,tuollaiset ovat vähän no no. Mutta karjalanpiirakalle en voinut sanoa ei...

Sky Mikaela kirjoitti...

Jael, sappisaippua toimi tahroihin. Kokeilin sitä ekaa kertaa :) pitääkin ostaa Ruotsiin mennessä sitä lisää Clas Ohlsonilta :D (en tiedä saako täältä Ranskasta)

Jael kirjoitti...

Kiitos vinkistä Tanja💛Sitten kun taas pääsen Clas Ohlsoniin, niin etsin sitä

Sky Mikaela kirjoitti...

Sitä löytyy varmaan muualtakin, sattui vaan Ruotsissa silmään ja päätin ottaa mukaan kokeiltavaksi. Toimii ilmeisesti juuri parhaiten valkosiin kankaisiin (jossain luki että voi irrottaa joistain kankaista väriä- tiedä sitten) ja voi joutua hankaamaan hetken. Itselläkin vaikutti saippua muutaman minuutin ennenkuin huomasin että hiisi vieköön, ne tahrat tosiaan lähtevät. Pesin vielä sen jälkeen koneessa mahdolliset saippuajäämät pois (siis kyllä huuhtelin ensin mutta kun en tiedä miten tuo saippua vaikuttaa :D) Olen tosi tyytyväinen! Miksiköhän en aiemmin ole käyttänyt vaikka kuullut toki saippuasta olin...

Rita A kirjoitti...

Ihana Zara Home...
Mahtavat munkit...
Hauskin on tärähtänyt kaksoispuudeli 😀

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Meillä menevät kauppakeskukset kanttuvei ihan hirveää vauhtia. Kun vuokrasopimukset loppuvat niitä ei uusita ja on oikein pako pois ostareilta. Mielenkiintoista nähdä mitä näille rakennuksille tehdään. Zaran kaupan ottaisin kyllä, mutta meillä ei ole yhtä ainoaa Zaraa.

Hauska tuo tärähtänyt kuva. Luulin kyllä tovin, että minä olen se tärähtänyt. Ja saattaahan se siltikin pitää paikkansa :)

Jael kirjoitti...

Tanja:kiitos ,pistän tuon muistiin sillä mun on pakko joskus kokeilla tuota;D

Rita:Zara Home on ihana,kävin uudelleen. Ja tosiaankin tärähti tuo kuva vähän hassusti;D

Johanna:no höh,miksiköhän ei uusita? Pahalta kuulostaa jos kauppakeskukset tyhjentyvät. Tämä uusi on sellainen että voisi viihtyä kauemminkin,ihan ikkunaostoksilla. Zara Home on kyllä ihana mutta teillä siellä Jenkkilässä on sitten niin ihania sisustuskauppoja omasta takaa:) Hih,kyllä vaan mun käsi tärähti kun kuvaa otin;D