sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Vapputerveiset

Itsenäisyyspäivän kunniaksi lippuja on joka puolella
Vapputerveiset täältä lämpimästä. Parin päivän ajan olen nähnyt Instagramin ja Facebookin kautta miten Suomessa on ollut talviset kelit, mutta toivottavasti huomenna, vappupäivänä,  säät ovat jo suotuisempia. Täällä ei voi oikein päästä vappuiseen tunnelmaan tänä vuonna, sillä kaatuneitten päivä osuu yhteen vapun kanssa. Nyt kohta klo 20 illalla soi sireeni ,jonka aikana kaikki pysähtyy, ja sama tapahtuu huomenna klo 11 aamupäivällä.  Äsken kävin Bambin kanssa iltapisulla, ja näin miten pienen , 2½ kadun kokoisen kaupunginosani  koulun pihalle oli  aseteltu  tuolirivistöt ,ja koululaisia alkoi tulla vanhempineen muistoseremoniaan. Lapset olivat kaikki pukeutuneet sinivalkoisiin asuihin. Tuo seremonia myös kantautuu kotiini ikkunan kautta. Se että kaatuneitten päivä osuu näin vapun kanssa on harvinaista, enkä ole koskaan aiemmin sitä kokenut.   Eli täällä on tänään illalla ja huomenna surullinen ilmapiiri, mutta illalla suru vaihtuu iloon  kun kaatuneitten päivästä siirrytään Israelin 69. itsenäisyyspäivän viettoon, Surusta iloon siirtyminen symbolisoi sitä että kaikesta huolimatta elämä jatkuu. 
Viimeisen viikon aikana oli kaikenlaista: kävimme mm. eksän kanssa lähellä Jerusalemia, ja poikkesimme Elvis Inniin, jossa Elvis-tavaroiden määrä on suurempi kuin missään muualla Yhdysvaltojen ulkopuolella. Siitä lisää täällä.
Vuoristoisella alueella ei kaikki luonnonvihreä ollut vielä kuivunut kuten täällä omalla suunnallani.
Kävin ystäväni Maryn  kanssa Tel Avivin keskussairaalassa auttamassa häntä  saamaan paperit (tai CD:n) jota hän tarvitsee kun hän puolentoista viikon kuluttua palaa takaisin  Kalifornian Berkeleyhin.  Mary ,78 v. ,ikuinen hippi, tarvitsee tiedot kun hän menee tutkituttamaan terveyttään  Kalifornian puolella. Mary on ollut minulle kuin äidin ja ystävän yhdistelmä  viimeiset 7 vuotta,ja  hänen kuntonsa tämän talven aikana on ollut sellainen  että toivon että hän pääsee tänne ensikin talveksi. Minäkin olen hieman rähjäisessä kunnossa sillä kaaduin eilen rappusissa, ja nyrjäytin nilkkani ja sain iskun olkapäähäni,joten nyt pitää olla varovaisempi pari päivää.
Matkalla Maryn luokse huomasin että tämä Tel Avivin sydänkeskustassa kunnostettuna ollut talo on lähes valmis. Talo oli ennen matala ,ja päässyt pahasti ränsistymään.  Sen päälle rakennettiin uusi osa (vaaleampi osa) joka aika hyvin noudattelee vanhemman osan tyyliä.
Ja en voinut olla ostamatta näitä kahta pikku Absolut vodkapulloa  kun näin ne SuperCofix halpismarketissa.   Olivat edullisia , 1.27 euroa per pullo.  Mieluummin olisin ottanut vodkat ilman ekstramakuja,sillä käytän näitä  maku-uutteiden pohjana, esim. vaniljauutteen  ym. 

9 kommenttia:

Melissa kirjoitti...

On niin vaikea sanoa mitään. Ollut aikamoinen viikko siellä myöskin. Toivotan paljon onnea nuorelle valtiolle!

Jael kirjoitti...

Nelli:niinpä,tämä ilta ja huominen pistää hiljaiseksi. Kuulen tässä samalla muistoseremoniaa,joka tulee ikkunoiden kautta,koulun pihalta. Eihän tämä mikään niin nuori valtio ole,69 vuotta on jo aika hyvä ikä;D

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, toivottavasti Mary palaa, toivottavasti jalkasi paranee pian, toivottavasti ranta- ja muita lenkkejä edelleen R:n kanssa:)

Uutta vanhan päälle, aika hyvin samanlaista. Rakastan etenkin niitä vanhoja taloja, joita olet kuvannut Tel Avivissa ja vähän muuallakin.

<3

Kirsti kirjoitti...

On arvokasta saada kuulla muistoseremoniaa. Kovia kokenut kansa hamasta Abrahamin ajoista! Ikää on kansalla, vaikka valtio on siihen nähden nuori. Suuri ihme on että tämä valtio on syntynyt olosuhteisiin nähden!!

Suuret Onnittelut Israelille! Sydämestäni toivotan!

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Onnea nuorelle valtiolle ja aurinkoista vappua ❤️

Nurkkalintu kirjoitti...

Hyvää juhla-aikaa sinne Tel Aviviin!

Ja pikaista paranemista nilkallesi.

Susanne kirjoitti...

Kiitos vapputerveisistä! Toivottavasti nilkka paranee pian!
Täällä paistaa tänään lumisateiden jälkeen aurinko. On ollut kyllä tosi vaihtelevia kelit tänä keväänä Suomessa.
Hyvää vappupäivää ja alkanutta toukokuuta!

BLOGitse kirjoitti...

Vappu oli ja meni - karmea sää joka eilen muuttui ihanan keväiseksi ja nyt jatkuu, aivan mahtavaa!
Aurinkoista viikkoa sinnekin!

Jael kirjoitti...

Leena;kiitos,toivottavasti niin:)Tuossa oli hyvin noudatettu vanhan osan tyyliä,ainahan se ei niin ole.Minäkin rakastan täällä niitä vanhoja restauroituja rakennuksia:)

Kirsti:en kuunnellut,mutta kun sireeni soi niin silloin seisovat kaikki ,ja kaikki pysähtyy,olkoon missä vain. Kiitos,ja kaunista viikkoa sinulle:)

OUti:toivottavasti oli oikein mukava vappu,kiitos ihanainen:)

Nurkkalintu:kiitos ;) Oli kiva seurata itsenäisyyspäivän juhlintaa tänään. Ja kiitos,nilkka jo hyvä ,naapurin antama ohje oli loistava,mutta olkapää ja käsi vielä vähän vaivaavat.

Susanne:kiitos,vaikka nilkka oli kamalan kipeä ja en pystynyt kävelemään kaatumispäivänä niin kylmä/kuumahoidon jälkeen se oli seuraavana päivänä paljon parempi ja nyt voin jo ihan normaalisti kävellä. Sen sijaan olkapää..
Ihanaa kun teillä vihdoinkin aurinkoa ja takatalvi suli pois.Ihanaa toukokuuta sinulle:)

Blogitse: Kiva että tuo kamala takatalvi jäi lyhyeksi,ja oikein hyviä säitä toivottelen teilel sinne. Kiitos,täällä riittää nyt aurinkoa ,ihan liikaakin;D