lauantai 1. huhtikuuta 2017

Maatilan galleriassa

Viikko sitten olisin mennyt  kodin lähellä sijaitsevan kaupungin maatilan taidegalleriaan,mutta se olikin kiinni, En tiennyt että näyttelyiden välissä se on suljettu,ja koska en löytänyt mistään tietoa seuraavasta näyttelystä,kirjoitin kaupungin kulttuurivastaavalle joka lähetti minulle kutsun uuden näyttelyn avajaisiin,tänään huhtikuun ensimmäisenä päivänä. Sinne sitten meninkin aamupäivällä. Kaupungin maatilan galleria sijaitsee todella kauniissa ympäristössä,ja itse galleriarakennus on pieni,joten mitään suuria näyttelyitä sinne ei mahdu. Sisäänpääsy on aina ilmainen.
Taustalla näkyvät korkeammat kerrostalot,70-luvun rumia kerrostaloja,samanlaisia kuin minun asuintaloni. 
Uuden näyttelyn nimi on "Piirrä minulle tuoli" ,ja se yhdistää 1900-luvun alun Art  Nouveau eli Jugend -tyyliin kuuluvia esineitä,kuten tämän penkin, sekä 9 nykyajan taiteilijan töitä. Huonekalut ja esineet kuuluvat täkäläisen pariskunnan yksityiskokoelmaan,ja näyttely tuo esille miten jugendtyyli on vaikuttanut suunnittelun historiaan. Penkki on valmistettu Ranskassa 1900-luvun alussa.
Ariella Zochovitzkyn korutyöt. Olivat tosi hienoja.Taiteilija on sekä ekonomi että kirjanpitäjä,ja jonkinlainen powerlady täälläpäin,joten hienoa että korujenkin tekoon riittää aikaa.
Tässä vielä toinen saman taiteiljan töistä.
Or Glass,nuori tekstiilisuunnittelija silkkikankaalle painetun printtinsä edessä. Or on saanut tähän työhön inspiraation botaniikasta. Or Glassin webbisivulla näkee hänen ihastuttavia töitään:)
Kirjateline 1800-luvulta
Tarjoilulautanen vuodelta 1885;skottilaisen George Loganin työ.
Vaatenaulakko. Josef Hoffman,Wien v.1905
Näyttelyssä oli jugendtyyliin kuuluvia julistetauluja,ja luulin näitäkin sellaisiksi,mutta ne ovatkin nykyajan taiteilijan Yossi Madarin töitä.
Näyttelyn avajaisissa oli myös tämän asuinkaupunkini Holonin legendaarinen kaupunginjohtaja Moti Sasson. Hän on toiminut kaupunginjohtajana jo monta kautta,(viimeinen kausi kai menossa) ja on onnistunut luomaan kaupungista sen mikä se tänään on: hienosti hoidettu kaupunki  joka on brändätty sekä lasten kaupungiksi että design-kaupungiksi. Vuonna 2011 englantilainen Monocle-lehti valitsi Sassonin maailman 10 parhaimman kaupunginjohtajan joukkoon.
Ennen kotiinlähtöä kiertelin vielä hetken gallerian ympäristössä.
Talon takana on suurien puitten varjostama istuma-alue,.
Kukkateline,jossa kukat kasvavat hydroponisesti.
Ihan galleriatalon ulkopuolella on 2 mantelipuuta. Olisinpa muistanut tuon silloin kun ne kukkivat.Nyt niissä on vihreitä manteleita,joita löytyy toriltakin. Monet käyttävät vihreitä manteleita salaateissa,tai säilövät niitä mutta itse en niistä pidä..
Gallerian alueella kukkivat myös bauhiniat.Että ovat kauniita:)

14 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Upealla paikalla tuo galleria, hienoa, että pääsit avajaisiin!
Art nouveau ja jugend, tykkään!

Jael kirjoitti...

SusuPetal:tosi ihanalla paikalla,ja minulla vain 10 minuutin kävelymatka tuonne:) Onneksi kysyin milloin taas näyttely,ja sain kutsun:) Oli hienoja töitä,mutta sisällä sen verran tungosta ettei pahemmin voinut kuvata.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Tuollaisilla sitä saa hyvää vaihtelua arkeen. Mielenkiintoinen näyttely ja kaunis paikka.

Sirokko kirjoitti...

Kaunista ja mielenkiintoista. Hauska tuo kukkapenkki, hyvin näyttävät viihtyvän pelkällä vedelläkin.

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Kauniita ja kiehtovia töitä. Tällaiset näyttelyt ovat kivoja, kun on monenlaista nähtävää: koruja, huonekaluja, kankaita.

On se muuten kumma, miten 70-luvun kerrostalotkin näyttävät paremmilta lämpimässä ilmanalassa. Kun luonto on vehreä, niin rakennusten karuus jotenkin peittyy. Meillä on ihan sama juttu, hirveinkin hökkeli näyttää ihan yes.

Melissa kirjoitti...

Vau, miten upea paikka ja ihania töitä :)

Satu kirjoitti...

Olipa taas valtavan mielenkiintoista! Nuo korut ovat aivan ihania, huolisin ne kaikki!

Minäkään en tykkää vihreistä manteleista. Erehdyin ostamaan niitä kerran Intiassa, ja toista kertaa ei sitten tarvinnutkaan. ;-D

P.S. Suurkiitos, Jael, että muistutit kofeiinittomasta kahvista! Ostin sitä heti, ja nyt olen voinut herkutella kahvilla iltapäivälläkin. <3

Marianna kirjoitti...

Taas niin mukava retki ja paljon nähtävää!
Korut ovat upeita, mutta huonekalut vielä niitäkin kiehtovampia <3

Kiva, että veit taas mukaasi retkelle - tykkään niin näistä sun postauksistasi!

Allu kirjoitti...

Kiva Jugend-naulakko

Jael kirjoitti...

Paluumuuttajatar: Totta,ja kun se vielä on niin lähelläkin:) Näyttely oli mielenkiintoinen,kuvasin vain vähän kun alkoi olla tungosta tuolla ,ja itse paikkahan on niin kaunis silloin kun vielä on luonnon vihreää.

Sirokko:kaunis tuo paikka tosiaankin,harmi vaan että itse maatilan ja gallerian alueen välissä on aita... Tuollainen kukkapenkki olisi tosi kiva vaikka parvekkeellakin:Ihan pelkällä vedellä eivät pärjää:hydroponisesti kasvavat kasvit tarvitsevat veden lisäksi happea ja ravintoa.

Johanna: tuolla olisi ollut vaikka mitä mutta kun alkoi olla ihmisiä ja pieni näyttelytila niin ei oikein onnistunut. Oli hieno idea yhdistää nykyajan taidetta ja noita vanhoja huonekaluja ja esineitä. Nuo talot ovat niin rumia tämän päivän taloihin verrattuna.Nyt kun luonnon vihreä ei vielä ole kokonaan kuivunut pois näyttää melkein hyvältä mutta eihän ne kauniita ole.Ihan samanlainen on tämä asuintaloni,7 kerrosta ,ja silloin ei rakennettu edes parvekkeita kuten nyt,vaan siirrettäviä ikkunapaneeleja joka käsittää koko olohuoneen ulkoseinän.

Nelli:tuo paikka on tosiaankin ihana ,etenkin nyt kun vielä villikukkia.NÄyttelykin oli tosi mielenkiintoinen ja oli kiva kun itse tekijät olivat paikalla:)

Satu:kiva kun tykkäsit. Pidin eniten tuosta punaisesta,se kyllä näyttäisi ihan kivalta vaikka mustan puseron kanssa.Kuvassa ei oikein näy sen hienous,mutta läheltä olivat tosi upeita.Ne karvaiset vihreät mantelit,en ole koskaan tajunnut että niistä pidetään.Kerran ostin ja se riitti. Onpa kiva tietää että löytyi ratkaisu kahvinjuontiin kommentistani:) Kofeiinitonta kahvia voi juoda vaikka keskiyöllä jos siltä tuntuu eikä vaikuta unenlaatuun:)

Marianna:kiitos että tulit kertomaan,on kiva kuulla että postauksesta tykätään:) Vanhat huonekalut tosiaankin hienoja,itse talokin on vanhahtavan hieno,mutta en päässyt ottamaan siitä kuvia kun oli paljon ihmisiä paikalla. Ja kiva Marianna että olit virtuaalisesti mukana kierroksella maatilan galleriaan:)

Jael kirjoitti...

Allu:Tosi kiva,en saanut vaan kokonaan sitä kuvaan kun se oli niin korkea.

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Ariella Zochovitzkyn korutyöt ovat upeita.. Ihanaa kun tällaisiin paikkoihin pääsee ilmaiseksi tutustumaan.
Ihanaa huhtikuun alkua ❤️

Susanne kirjoitti...

Kaunista siellä on ja paljon upeaa nähtävää!

Unelma kirjoitti...

Ihana kierros taiteen maailmassa. Kiitos Jael.