keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Nyt siivotaan

Ensi maanantaina illalla alkaa Pesah-juhla,ja sitä ennen pitää tehdä perusteellinen kevätsiivous.  Tämä onkin paras aika täällä hankkia siivousaineet sillä ennen pyhää ne ovat tarjouksessa. Kevätsiivous tähän aikaan on muutenkin paikallaan,etenkin keittiössä,sillä lämpimämpi sää tuo mukaansa myös ötököitä,joten on hyvä käydä läpi keittiön kaapit.  Pari vuotta sitten olin ostanut jotain irtotuotteetteena jossa taisi olla  joku toukka,ja lähes koko kesän taistelin niitä ötököitä vastaan ja sain heittää pois monta lasipurkillista papuja,jauhoja ym. sillä ne ötökät jopa pääsivät kannen kautta lasipurkkiin.  Itse en nyt ostanut  siivousaineita,sillä niitä oli tarpeeksi muutenkin kotona,ja sitäpaitsi teen osan siivousaineistani  itse.
Viikko on tähän asti ollut monipuolinen mitä säihin tulee:sunnuntai oli ihanan viileä ,ja satoi,ehkä viimeisein kerran ennen vuoden loppupuolta.
Talven loppumisen huomaa myös siitä,että ravintoloiden ja kahviloiden terassien lasipaneelit korjataan pois kuten tässä tapahtuu. Minä tykkään kun terassi on katettu,mutta seuraavan kerran lasipaneelit ilmestyvät sitten kun on taas talvi.
Poli House-hotellin uima-allas katolla.Tätä kävimme katsomassa jo pari viikkoa sitten kun Annelin poika kävi vierailulla täälläpäin.Katolla on hyvät näkymät Välimerelle.
Yksi suoskkikulmistani kaupungissa. Nämä vanhemmat talot ovat niin paljon kauniimpia kuin uudet.
Viehättävä vanha restauroitu rakennus edellisen kulman lähellä, uudemman ison toimistorakennuksen kyljessä.
Maanantaina meillä oli viimeinen kirjastoilta ,paikassa jossa Tel Avivin suomalainen kirjasto on sijainnut 34 vuoden ajan. Talo menee remonttiin ja vuokrataan,joten kirjasto joutui sieltä pois. 3000 kirjan kohtalosta oli suuri huoli,sillä mikään taho ei niitä huolinut,mutta onneksi kirjastonhoitajamme Anu Juudean Jupinat-blogista päättikin siirtää kirjaston omaan kotiinsa,vähän pienemmässä mittakaavassa sillä kaikki 3000 kirjaa eivät olisi heille mahtuneet.
Vaikka kirjasto joutuukin muuttamaan tuosta kauniista paikasta niin meillä kävi tuuri että Anu pelasti kirjaston:) Tel Avivin kirjasto on aina ollut niin paljon enemmän kuin pelkkä kirjasto: se  on ollut täällä asuvien suomalaisten kohtauspaikka,jossa on vietetty monet juhlat.
Vasemmalla Sirpa,kirjaston puuhanaisia,sekä Irja  joka on kaikki vuodet hoitanut kirjaston kahvitarjoilut.
Tänään muistelin kaiholla sunnuntain viileää ja pilvistä säätä,sillä lämpötila kipusi yli 30 asteen! Aamulla oli vielä tosi miellyttävää sillä tuuli kovaa ,mutta myöhemmin kun ei enään tuullut tuntui kyllä tosi lämpimältä.Ei tosin niin pahalta kuin kesällä sillä ilman kuivuus tekee tästä helteestä ihan siedettävän ,toisin kuin kesällä.  Tuo aamun tuuli oli kyllä aika paha,sillä Kfar Saban kaupungissa puu kaatui naisen päälle,joka sai kuolettavan iskun päähänsä. Kuuma sää jatkuu vielä huomennakin.

18 kommenttia:

 1. Kyllä vanhat talot ovat kauniinpia, kun nämä uudet laatikot.

  VastaaPoista
 2. Siivouksesta tuli mieleen, että olen koko ajan miettinyt, jos ostaisisn siivoojan kotiin. Minulla oli kolme vuotta sitten siivooja, joka teki kahden päivän aikana suursiivouksen taloon. Se oli ihanaa.

  Olipa mahtavaa, että Anu ottaa osan kirjoista! Olisi ollut ikävää, jos niille ei olisi löytynyt uutta kotia.

  VastaaPoista
 3. Olisi kiva kuulla joku ohje tekemiisi siivousaineisiin.
  Onneksi teidän kirjasto säilyy, vaikkakin sitten pienempänä.

  VastaaPoista
 4. Onpa hieno uutinen, että Anu pelastaa kirjastonne! :)

  VastaaPoista
 5. Onpa hyvä, että Anu pelasti kirjaston! Oli tosi harmillista, että Airan vuosien työ ja hoito suomalaisesta kirjastosta loppui. Mutta tällaista elämä on. Toivotaan teille mukavia hetkiä ja tapaamisia edelleen suomalaisella kirjastolla!
  Teillä onkin siellä oikeat kevätsiivoukset meneillään,olen muutaman kerran ollut pesahsiivouksien aikaan lomalla... Eeviregina.

  VastaaPoista
 6. Kirjasto pelastettu! Mun mielestä jo sellainen kulttuuriteko, jota pitäisi Suomen valtion muistaa. Ihan oikeasti.

  Meillä oli entisessä talossa myös riesana muutamia vuosia sitten jokin ötökkä. Sitä ei pidätellyt mikään ja pois piti heittää vaikka mitä. Oli löytänyt tiensä jopa jauhettua punapippuria sisältävään purkkiin. Se on aika ärjyä.

  Käykä sinulla hyönteismyrkyttäjä? Meidän piti viime kesänä tehdä kunnon myrkytys, kun emme saaneet pieniä muurahaisia pysymään ulkona. Myrkyttäjä sanoi, että nyt ne sitten vaeltaa naapuritaloon. Hämähäkkien vuoksi pitää kyllä itse myrkyttää talon perusta pari kertaa vuodessa, muuten on sisällä aika trafiikki.

  VastaaPoista
 7. Anu teki kyllä hienon teon! Mitenkäs sitten sen remontin jälkeen, siirtyykö kirjasto takaisin vanhalle paikalle vai muuttaako se jonnekin muualle? Vai onko kirjasto nyt ihan pysyvästi Anun kotona?

  VastaaPoista
 8. Hienoa, että Anu pelasti kirjaston. Harmillista, ettei uusia tiloja sitten ole kirjastolle. Vai onko tämä vain tilapäinen juttu ja kirjasto avaa ovensa muualla?

  VastaaPoista
 9. Ihanaa kun kirjastonne säilyy! On varmasti monelle suomalaiselle tärkeä asia siellä!
  Teillä on aurinkoista ja lämmintä. Suomessa kaipaa vuoden aikana usein tänne enemmän aurinkotunteja. Nyt täällä paistaa aurinko. Lämmintä on näin aamusta +2°C, mutta päivän mittaan hieman lämpenee.

  VastaaPoista
 10. Hurja homma tuo kirjaston siirtäminen, onneksi löytyi paikka!

  Tosi makea tuo eka kuva...minullakin pitäisi olla tänään siivouspäivä, katsotaan, jos saan inspistä sinulta!

  VastaaPoista
 11. Nami, herkullisen näköinen kakku 💕
  Mukavat kirjastokuulumiset.

  Meillä tänään aurinkoista, pienoinen pakko pyyhkiä pölyjä 😀
  Siivoustarvikkeita ja -aineita kaupoissa täälläkin tarjolla ja tarjouksessa.

  VastaaPoista
 12. Tännekkin kaipaisin tuollasta "yleistä" siivousviikkoa, ennen juhlapyhiä. Silloin tulisi siivottua oikein kunnolla ja pääsisi eroon turhasta krääsästä.

  Hienoa, että Anu pelasti kirjaston. Tuollaisilla kokoontumispaikoilla on uskomattoman tärkeä rooli ulkosuomalaisen elämässä.

  Teillä siis kesää jo pukkaa ja lämmintä on. Voi, voi täällä ollaan onnelisia, kun aamulla ei satanut. Mukavaa loppuviikkoa sinne!

  VastaaPoista
 13. Amalia:ehdottomasti ovat:)

  Tuula:se onkin hyvä jos ei itse jaksa siivota. Onko teillä sellaisen palvelun hankkkiminen kallista? Todellakin oikea pelastus tuo Anun päätös.Nyt pääsemme jatkamaan kirjastotoimintaa:)

  Outi: Tuossa postauksessa on linkki niihin DIY siivousaineisiini. Todellakin mahtavaa että kirjat ja kirjasto löytivät uuden kodin Anun luota:)

  Nurkkalintu:Todellakin hieno uutinen ja helpotus:)

  Eeviregina: Todella hieno juttu että kirjasto saa uuden kodin Anun luota,olisi ollut tosi kurjaa jos olisimme täysin menettäneet tuon toiminnan.Varmasti tulee taas mukavia tapaamisia,nyt sitten vaan eri puitteissa. Sinulle onkin tuttua kevätsiivous täällä,ihan niin tarkka en kyllä ole kuin varmaan siskojesi luona ollaan....

  Johanna: Todellakin hieno kulttuuriteko:) Oikeasti oli ensin Anun miehen idea, ja siitä se lähti,ihanaa että kirjasto säilyy:) MInulla ei ole käynyt hyönteismyrkyttäjä mutta talossa ja sen kerroksissa kyllä ,aina ennen kesän kuuminta aikaa. Ne toukat ja niistä kehittyvät lentävät ötökät oli kyllä sellainen riesa etten enään sellaista halua ja katsoin nyt tarkasti ettei ole mitään sellaisen merkkejä. Yksi syy lisää miksi en pidä lämpimästä kaudesta...Tsemppiä teille ja ötökötöntä lämmintä kautta

  Satu:Anu tosiaankin teki hienon teon,oikea helpotus,itsekin olin aika huolestunut miten tuo toiminta jatkuu., Kirjasto ei enään pääse samaan paikkaan,se toimi kaikki nämä vuoden kirjaston perustajan Aira Salpeterin luona,joka kuoli muutama vuosi sitten.Saimme vielä olla 2 vuotta talossa,mutta nyt talo menee muille asukkaille,eikä kirjastolle enään ole tilaa siellä,sääli koska paikka oli ihana muurien ja puitten varjostamassa pihassa.

  Susanne:todellakin ihanaa,oli kyllä ihana uutinen meille suomalaisille täällä. Täällä on nyt ollut 2 päivää hurjan lämmintä 30 astetta ja hieman yli ,en tykkää lainkaan. Talvi loppui niin nopeasti ja tuli lämmintä... Toivottavasti teillä pian lämpenee..

  SusuPetal_:Loppujen lopuksi kaikki ok,kirjamäärää jouduttiin pienentämään mutta pääasia että kirjasto pelastui,kiitos Anun:) Hih,kauheasti siivousaineita ,iso osasto tuossa marketissa,ja tosi hyvät tarjoukset juuri nyt:)

  Rita:oli oikea kesäinen kakku:) Ja ihanat kirjastouutiset,vaikka onkin surullista luopua tutusta paikasta. Ihanaa kun teillä aurinko paistaa,täällä nyt sitten liikaakin. Täällä nuo siivousaineet ovat oikein reilussa tarjouksessa juuri nyt.

  SaaraBee:tuo on kyllä hyvä kannustus siivoukseen kun kaikki muutkin siivoavat;D Minulla onkin kertynyt liikaa krääsää joten samalla tosiaankin tulee heitettyä vähän turhaa pois.
  Juu kamalan lämmintä on ollut pari päivää nyt,ja untuvapeiton aika on ohi,nyyh. Oikein mukavaa ja sateetonta loppuviikkoa sinnekin.

  VastaaPoista
 14. Juu, yritetään pitää ötökät loitolla. Kurjinta on, kun aina ei oikein tiedä mikä örtti on kyseessä.

  VastaaPoista
 15. Olipa onni, että kirjasto on pelstettu. Arvostan Anun hienoa tekoa, kiitos hänelle.

  Kakku on kaunis ja maistui varmasti.

  VastaaPoista
 16. Minäkin teen osan siivousaineista itse nykyisin, yhä enenevissä määrin siirryn pois kaupan valmiista tuotoksista. Pyykinpesu hoituu nykyisin ihan kokonaan ilman niihin tarkoitettuja aineita (siis kaupan valmiit purkit) ja moneen asiaan köytän soodaa ja etikkaa, sekä ihan saippuaa :)

  VastaaPoista
 17. Johanna: Kyllä vaan eli tsemppiä sinne ja tänne niiden suhteen;D En vieläkään tiedä mikä ötökkä terrorisoi kotiani 2 kesää sitten...

  Unelma:tosi hieno ele Anulta,ja kaikille tuli hyvä olo kun tiesi että kirjasto pelastettu:) Juu oli hyvä kakku:)Alemmassa kuvassa oleva Sirpa leipoi sen:)

  Tanja:omia siivousaineita on tosiaankin helppo tehdä eikä niihin tule mitään myrkkyjä,ja vielä toimivatkin hyvin.Keittiöstä löytyy aina sellaisia aineksia jotka käyvät hyvin kuten etikka ja leivinsooda kuten sinulla,molemmat ihmeaineita:)

  Hannele:Hyviä aineksia molemmat:)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...