sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Florentin

Viikonloppu alkoi perjantaina iltapäivällä, kierroksella Florentinissa Annelin ja avomiehensä kanssa.  Florentin on eteläisessä Tel Avivissa sijaitseva kaupunginosa, tunnettu siitä että se  nykyään on se hipsterikaupunginosa täällä.  Oli kuuma päivä, ja jokainen Florentinin baari, kahvila tai ravintola oli täynnä ihmisiä.
Florentin ,joka aikaisemmin oli köyhä ja ränsistynyt kaupunginosa, on nykyään täynnä uusia kaupunkitaloja, ja tässä talossa oli hauska yksityiskohta.
Vanhan talon rappukäytävän seinään oli maalattu hieno mandala.
Tässä vanhemmassa talossa oli kai ollut juuri pyykkipäivä....
Pysähdyimme värikkääseeen baariin.
Anneli oli Florentinissa ensimmäistä kertaa, ja taisi pitää  näkemästään. Tämä seinä katutaiteineen taitaa olla suosittu kuvauspaikka.
Lauantai oli sitten jo niin tukalan kuuma, etten jaksanut tehdä mitään, ja jopa koiran ulosvieminen kävi voimille. Ilmanlaatu oli huono , sillä oli kuuma pölysää. Joten olin enemmän kuin iloinen kun sunnuntai alkoi viileänä ja raikkaana.
Olispa kesälläkin tällainen sää...
Kodin vieressä olevan puiston nurkassa olevan muistomerkin kohdalla harjoiteltiin illan holokausti-muistoseremoniaa. Huomenna täällä vietetään holokaustimuistopäivää, ja aamulla klo 10 sireeni pysäyttää kaiken muutamaksi minuutiksi.

11 kommenttia:

Melissa kirjoitti...

Voi hitsiläinen, mä niin nauttisin tuolla olostani <3 Ihan mun paikka. Tulee vähän sellainen Kazimierz fiilis :)

Jael kirjoitti...

Nelli:tuo Florentin on kyllä niin cool paikka,tosi kiva katsella siellä paikkoja,takuulla tykkäisit-.

anumorchy kirjoitti...

Ihanan viileaa tanaan. Mutta eipa sita pitkaan kesta :(

Jael kirjoitti...

Anu:joo aivan ihanaa,varmaan viimeinen tällainen päivä ennen seuraavaa talvea,nyyh...

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Aivan ihana tuo mandala.
Mukavaa sunnuntai-iltaa Jael!

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Meillä hipsterit ovat muuttaneet taas takaisin downtownin tuntumaan. Upeita, värikkäitä rakennuksia ja ihmisiä! Ei ihme, että Annelikin paikkaan ihastui. Jännä on kyllä tämä muuttoliike miten vähän kulahtaneet kaupunginosat aina nousevat suosioon.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Todella kivan näköinen paikka, tuolla minäkin viihtyisin ja kamera kiittäisi.

Jael kirjoitti...

Outi:tosi taitavasti tehty tosiaankin tuo mandala:)

Johanna: Minun lähellä ei ole hipstereitä mutta tuonne hipsterikaupunginosaan on välillä kiva mennä kun tunnelma on kiva:) Näin se on että mikä ennen oli täysin rähjäistä on nyt kallista,ei aina ehkä kiva ratkaisu kaikille. Mutta paremmaltahan tuolla nyt näyttää vaikka ei tuolta ei enään löydykään edullisia vuokra-asuntoja..

Paluumuuttajatar:Tuolla tosiaankin löytyy paljon kivaa kuvattavaa;itse otin vain muutaman kuvan kun oli niin paljon katsottavaa etten malttanut kuvata;D

Kirsti kirjoitti...

Holokaustimuistopäivä on aina hyvin vaikuttava. Se on siellä konkreettisestikin pysäyttävä - täällä aiheeltaan hyvin vakavasti pysäyttävä.

Unelma kirjoitti...

Nuo kuivumassa roikkuvat pyykit ovat niin elämän makuiset. Löydät aina kiinnostavia kohteita. :-)

Jael kirjoitti...

Kirsti>täällä se on tosiaankin konkreettisesti esillä tuona päivänä,ei jää keneltäkään huomaamatta,ja hyvä niin:)

Unelma:sitä minäkin ajattelin,ne olivat tuota värikästä seinää (missä Anneli)vastapäätä. Täältä löytyy kyllä aina jotain kiinnostava:)