keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Maaliskuun loppua

Sitrukset kukkivat nyt
Viime viikolla ihailin lähialueen vehreyttä ja kukkia,mutta jo tällä viikolla alkoi luonto selvästikin jo kuivahtaa:ei ole satanut enään ,ja päiväsaikaan on ollut lämmintä.
Puut tosin jatkavat kukkimistaan;puistossa kukkii nyt korallipuu.
Mutta kodin lähellä on selviä kuivumisen merkkejä. Villikasvien aika alkaa olla loppuvaiheessa. Tämä on aina sellaista luopumista kun tietää että ne kukkivat uudestaan vasta ensi vuoden puolella. Luonto värjää kaikki alueet täällä vihreäksi vuoden ensimmäisinä kuukausina mutta kun alkaa olla lähellä hellerajaa vihreän aika on ohi.Tosin ainahan täällä on vihreää ,kiitos keinokastelun,ja onhan paljon myös sellaisia kasveja jotka suosivat lämpimämpää säätä.
Kruunukkaratkin ovat jo väsähtäneen näköisiä.Näiden kohdalla lämpimänä kautena on pelkkää hiekkaa.
Tässä missä Sheleg-koira ja kissaystävänsä lepäsivät vielä viime viikolla on nyt pelkkää hiekkamaata:leikkuri tuli ja leikkasi kaiken lopun vihreän pois. Näin tehdään monella pihalla vaikka olisikin vielä vähän vihreää jäljellä.
Kävin poimimassa viimeiset pomeranssini.Loppuvaiheessa pomeranssin pinta on  muhkuraisempi kuin alussa.Suorastaan rakastuin näihin pomeransseihin nyt talvella,ja kun sain luvan poimia niitä lähellä olevasta puusta niin poimin,ja tein  niistä vaikka mitä:hilloja,leivonnaisia,likööriä,maustetta ja muutakin.
Puussa on kyllä vielä vaikka kuinka monta hedelmää,mutta ne ovat liian korkealla ja olen tehnyt hedelmistä jo enemmän kuin tarpeeksi.. Samalla puu kukkii,ja sitrusten kukathan  tuoksuvat mielettömän hyvälle. Ylimmän kuvan otin tämän lähellä olevasta pienemmästä puusta joka on täynnä kukintoja.
Tällä viikolla aikaiset aamut ovat olleet sekä pilvisiä ja mukavan viileitä (päiväsaikaan sitten jo liian lämmintä) ja alkuviikosta teimme ystävän kanssa kävelylenkin rantabulevardilla,jonka  reunoille oli asetettu  taidejulisteita. Otin paljon kuvia uudistuneesta rantabulevardista.
Matkalla rantabulevardille ohitimme tämän rakannuksen. Tuolla ylhäällä olisi mukava katsella mitä kadulla tapahtuu.

12 kommenttia:

 1. Minulla oli pieni sitruspuu Istanbulissa. Täällä ei taitaisi menestyä:). Viime yönä mentiin taas pakkaselle, mutta onneksi saan todistaa kevään etenemistä näistä takapakeista huolimatta.

  VastaaPoista
 2. Hauska tuo viimeinen kuva. Talossa on monenlaista viritystä viihtyvyyden lisäämiseksi.

  VastaaPoista
 3. Rakastan noita vanhoja rakennuksia.
  Ihanaa loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
 4. Pomeranssin kuorta olen joskus käyttänyt mausteena, mutta muuten se on tuntematon.

  Meillä alkaa jo olla taas melkein liian lämmintä. Siitepölykausi on pahimmillaan ja olen odottanut vesisadetta, mutta eihän sitä vaan kuulu. Lämpötilat ovat yli 20 C astetta, mutta ilman kosteus tekee olosta tukalan. Vähän taas ihmetyttää miten kesästä selviää. Itse olisin valmis asettautumaan jonnekin vähän viileämpään.

  VastaaPoista
 5. Olisi meilläkin kevät jo noin pitkällä. Niin ihanan näköistä ja tuolla parvekkeella tuntisi olonsa kuninkaaksi :D

  VastaaPoista
 6. Kivoja kuvia ja tunnelmia sieltä!
  Täällä oli aamulla -10°C pakkasta, mutta päivällä aurinko lämmittää jo.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Olipa taas paljon eksoottisia kasveja! Miksi jäljellä oleva nurmikko leikataan pois?

  VastaaPoista
 8. Paluumuuttajatar:Olispa oma pieni puu,varmaan kaipaat sitä,muistan että se oli jossain kuvassasi aiemmassa blogissasi.Minulla oli Helsingissä monta pientä sitruspuuta,ihan siemenestä kasvatettu,eikä niihin koskaan ehtinyt tulla kukkia tai hedelmiä,ja ne kuolivat kun poikani ei kastellut niitä kun lähdin maailmalle. . Toivottavasti ei tule enään yöpakkasia lisää.

  Unelma: Tuohon taloon on selvästi tehty lisäyksiä vuosien varrella mutta ihan kivalta näyttää:)

  Outi;minäkin,onneksi täällä on monta sellaista jäljellä,ja niitä kunnostetaan:) IHanaa loppuviikkoa sinullekin Outi:)

  Johanna;Pomeranssissa se pääjuttu onkin kuoressa. Mehu on myös aromikasta mutta hapanta,mutta sopii hyvin vaikka vinaigretin ainekseksi. Meilläkään ei nyt ole pitkää sadetta,alkuviikolla sanottiin että tänään pitäisi olla sadetta ,mutta eihän sitä tullut ja saapa nähdä jos tulee enään.,Meillä oli tänään tosi kuuma päivä ja kasvit senkuin kuivuu pois:( Täällä onneksi tähän aikaan vuodesta kuivaa niin että sitä kuumuutta kestää ihan hyvin:) Tsemppiä,toivottavasti on vähän viileämpääkin välissä.

  Nelli: Toivottavasti teillä pian kevät etenee kunnolla. Tuolla parvekkeella tosiaankin viihtyisi:)

  Susanne;kiitos:) Ohoh,oli teillä aika kylmää.Täällä oli tänään päivällä 28 astetta kun tulin kotiin ,nyt 19 onneksi. Mukavaa viikon jatkoa sinnekin:)

  Hannele:Pomeranssin kuori on hyvä kakkumauste:)

  Satu:Kasvit:) Tuo ei ole varsinainen nurmikko,vaan siihen kasvaa vihreää talvella kun sateet alkavat.Mutta nyt kun on lämmintä niin ne kuivuvat pois ja esim.korkeat kuivuneet kasvit tuleekin leikata pois,sillä (ei ehkä ihan kaupungissa) niiden joukkoon voi ilmestyä käärmeitä ja muita epämukavuuksia. Mutta mielestäni olisi voinut odottaa muutaman viikon,kunnes ne todellakin ovat täysin kuivuneet.

  VastaaPoista
 9. Uskomattoman kaunis tuo vanha rakennus. Toivottavasti niitä entisöidään, eikä lanata maan tasalle...

  Hyvästi nyt sitten untuvatäkki:) Sun paras keli on siellä ohi. Meillä on nyt tämä kiduttavan hidas kevät, koska yöt ovat vielä niin järkyttävän kylmiä.

  <3

  VastaaPoista
 10. Miten ihanaa olisi kulkea hedelmäpuiden katveessa! Nyt tuli mieleeni toukokuinen Sisilia, jossa kävimme 2000-luvun alkupuolella. Silloin ensimmäiset sitruunat alkoivat olla kypsiä - tai ainakin kypsän näköisiä (ei poimittu :D ).

  Vanhoissa rakennuksissa on aina oma lumonsa.

  VastaaPoista
 11. Leena:se onkin sellainen mitä aina katon kun menen ohitse,vaikka tuossa on sekaisin tyylejä kun siihen on tehty lisäyksiä:) Täällähän entisöidään suojeltuja rakennuksia,mutta niissä on sitten kallista asua kun entisöinti maksaa maltaita. Vielä on untuvatäkki,jonkun aikaa... MInulle sopisi oikeastaan nuo järkyttävän kylmät yöt;D

  Katja:ON ,ja etenkin sitruspuiden kun ne kukkii,koska se tuoksu on huumaava:) Sisiliassa on takuulla mahtavat sitruunat:) (olisitte vaan poimineet;D) . Totta,nuo ovat niin paljon hienompia kuin ne monet tornirakennukset joita nousee kaupunkiin...

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...