lauantai 18. maaliskuuta 2017

Korkeat talot

Viikon puolivälissä alkoi vihdoinkin tuntua että flunssa on ohi.Tosin flunssani ei ollut sitä vaikeinta laatua,mutta tukkoinen nenä ja liman määrä keuhkoissa väsytti ja vaikutti nukkumiseen. Tässä kuvassa  on näkymä liikennevaloissa ,jonka olen ottanut bussin ikkunasta. Bussini menee tästä aina ohi,ja näkyviin tulee edessä oleva korkea rakennus joka ei ihan vielä ole täysin valmis:sen pitäisi valmistua  kesäkuussa  ja on 60 kerroksineen Tel Avivin korkein rakennus. Sarona Tower on Sarona-puiston kupeessa,ja sitä ei voi olla huomaamatta. Tornitalossa tulee olemaan 34! hissiä, Maanalaisia parkkikerroksia on 7 ,niiden päälle tulee 3-kerroksinen muotiin keskittynyt kauppakeskus (vaikka toinen muotiin keskittynyt sellainen avataan ensi viikolla aika lähellekin...).Toimistokerrosten lisäksi tornitalon kerroksiin tulee myös 5-kerroksinen hotelli. On mielenkiintoista seurata miten tällaiset tosi korkeat  tornitalot nousevat maan pinnalta:yksi sellainen on alkuvaiheissa  ,myös bussireittini varrella,ja aina kurkin katsomaan onko mitään uutta näkyvissä. Sarona Towerin ulkonäössä  on kierteisyyttä ja tämän tapainen arkkitehtuuri on ollut viime vuosina suosittua tornirakennuksissa.esimerkkeinä vaikka Malmön kierretorni. Ylimmät kerrokset tuosta talosta on jo vuokrattu erään yrityksen toimistoiksi,ja olen kyllä hieman kateellinen noista näkymistä. En kyllä halauaisi asua niin korkealla:edellsellä kerralla täällä asuimme eksän kanssa 15. kerroksessa,ja se oli ihan tarpeeksi.
Viikon loppupuolella tapasimme Annelin kanssa vasemmalla olevassa suuressa kauppakeskuksessa,joka sekin on tavallaan kolmen tornitalon alakerroksissa. Tämän kuvan otin sillalta,joka johtaa kauppakeskukseen kadun toiselta puolelta,ja vasemmalla puolella näkyy tuo sama edellisen kuvan Sarona Tower,nyt eri suunnasta,pyöreän talon takana. Meidän piti mennä näköalakerrokseen kauppakeskuksen tornitaloon,mutta emme päässytkään sinne sillä joku yritys oli ostanut koko paikan työntekijöilleen juuri silloin.
Kauppakeskuksen joistakin kaupoista on todella hyvät näkymät ulos.
Tuo edellinen näkymä oli suuresta H&M Home-kaupasta,joka avattiin torstaina. 
Saman kaupan toisesta ikkunasta oli tämä näkymä. 
Eräässä kauppakeskuksen kerroksessa on myyntipöytiä,josta löytyi mansikoita.2 rasiallista 3.8 eurolla. Odottelen mansikkakauden loppua,ne ovat silloin makeimmillaan.
Perjantaina ystävän luona torin lähellä tarkkailimme parvekkeelta närhin  puuhia  viereisessä puussa. Jos katsoo kuvaa tarkemmin ,huomaa että vasemmalla näkyy toinenkin närhi.  Nämä puut ovat vielä paljaita,vaikka monet puut täällä jo kukkivat,mutta myöhemmin nämä ovat niin vihreitä ettei niiden lävitse näe mitään kuten nyt.
Tänään kävimme pikaisesti Bambin kanssa saman kadun naapurin luona,jossa asuu myös Kai mopsi. Tuo ilme....
Vaikka en niin välitä tuhisevista koirista niin Kai on kyllä ihana:)  Mukavaa  alkavaa viikkoa kaikille:)

13 kommenttia:

 1. Heti tulikin korkeista taloista Saronan alue mieleen. Sinne pitää seuraavalla matkalla päästä. Vai HM Home, meidän porukka lähtee varmasti pian sinne ostoksille!

  VastaaPoista
 2. Eeviregina: Juu ihan Saronan reunalla,ja nimikin siitä,eli siihen tulevaan kauppakeskukseen pääsee sitten Saronan puolelta. Juu tosi iso HM home,mutta aika tyyris.

  VastaaPoista
 3. Olipas vetoava katse:). Istanbulissa oli meidän viimeisinä vuosina hirmuinen kauppakeskusbuumi, joka meni niin överiksi, että uusia rakennettiin vieri viereen, vaikka edellisiinkään ei riittänyt asiakkaita. Toivottavasti israelilaiset ei mene samaan höplään.

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia! Siellä on näyttäviä ja tyylikkäitä rakennuksia paljon.
  Kai on söpö. Ihana tuo ilme:)
  Mukavaa maaliskuun jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Huimaavat näkymät ja hienot pilvet tuossa sillalta otetussa kuvassa.
  Mahtavaa. Itse en halua mennä hissiin; ihailen rakennuksia vain ulkoa päin :)

  Söpö mopsi 💕

  Pikaista toipumista flunssasta. Me olemme säästyneet toistaiseksi tänä vuonna.
  - Koputa puuta 🙂

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti flunssa häipyy pian kokonaan!

  Tuo mopsi, ei oo totta, söpö <3

  Rakastan korkeita taloja, pilvenpiirtäjiä. Helsinkiin niitä saisi tulla enemmän, lisää asuntoja ihmisille.

  VastaaPoista
 7. Kyl on hulppeita taloja. Oishan se upeeta asua vaikka tuolla ylimmmässä kerroksessa.

  VastaaPoista
 8. Kohta on kuin New York :) Hyvä, että flunssa alkaa olla ohi. Mulla ei tunnu menevän ohi millään.

  VastaaPoista
 9. Paluumuuttajatar:Kain katse sulattaa...Ei toivottavasti sentään synny sellaisia ilmiöitä että ihan vierekkäin tulee kauppakeskus kauppakeskuksen viereen.Minun pitää ottaa bussi jotta pääsen sellaiseen. Mutta tulossa on kaksi kauppakeskusta jossa pääpaino muodilla,saapa nähdä kestävätkö molemmat...

  Susanne:kiitos:) Tuo on uudempaa rakentamista,ja kun tilaa on liian vähän niin pitää rakentaa ylöspäin.Itse pidän enemmän vanhempien osien vanhoista taloista.Kai on tosiaankin söpö :) Kiitos samoin sinulle hyvää alkavaa viikkoa:)

  Rita:tuolta ylhäältä on kyllä varmaan huimat näkymät. Mutta myös tuolta sillalla katsottuna näytti vaikuttavalta.Kai on aika kiva mopsi,se on tullut vuosien aikana hyväksi tutuksi,Teillä on hyvä kunto kun ette ole saaneet flunssaa.Kiitos,olo on nyt jo aika hyvä:)

  SusuPetal:kiitos,tuo räkä näköjään kestää viikkoja sanovat jotkut.Kai on aika hurmaava,ja eihän tuota katsetta voi vastustaa:) Pilvenpiirtäjät ovat kyllä vaikuttavan näköisiä ,ja upeita,mutta itse pidän matalemmista taloista.

  Amalia:korkeita ja hulppeita,vähän tilaa niin pitää tehdä tuollaisia mutta niissä on sitten kallista asua tai pitää toimistoa.Minulle 15. kerros oli ihan tarpeeksi.Ajatella kun on esim, sähkökatko,ja hissit eivät toimi tuollaisessa tornitalossa (tosin heillä taitaa olla generaattori sellaista varten;D)

  Nelli:vähän sinne päin.. Kiitos,aika ohi on tämä jo ja toivottavasti pian teilläkin:)

  VastaaPoista
 10. Komeita pilvenpiirtäjiä! Niissä on kiehtovaa tunnelmaa. New York, New York alkoi soida päässäni. En tiedä sopiiko se tähän kommenttiin, mutta annanpa mennä.
  Turkuun niitä myös toivoisin. Aurajoen alajuoksu olisi ollut hyvä paikka pilvenpiirtäjille. Ne eivät olisi olleet kenenkään näköesteinä ja olisipa sieltä olleet hulppeat näköalat niin kaupunkiin kuin merelle. Nyt sinne rakennetaan seitsemänkerroksisia taloja.
  Taas niin mielenkiintoinen juttu, kiitos Jael!

  VastaaPoista
 11. Että onkin aina kiva käydä näillä kuvamatkoilla blogissasi. Kivat kuvat tälläkin kertaa ja upeita ovat talot!
  Stavangerissa ei korkeita rakennuksia ole, mutta Oslon keskustassa ne peilaavat pilviä ja aurinkoa upeasti. Asuin Oslossa pari viikkoa sitten käydessäni 22. kerroksessa ja maisemat ikkunastamme olivat huikeat.

  Kiitos kuvamatkasta ja hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
 12. Tuula:pilvenpiirtäjät voivat tosiaankin olla komeita ja vaikuttavia:) Ja kiitos,noita olikin kiva kuvata.Mitä muistan Turusta (viime vuosikymmenellä siellä viimeksi..) niin minustakin voisi muutama pilvenpiirtäjä sinne sopia. Kiva kun pidit Tuula,kiitos ihana:)

  Marianna:Kiva kun kävit ja kerroit:) Nuo talot ovat upeita ja kun tilaa on vähän niin tuollaisia nousee. Oslossa varmaan upeita ne pilvenpiirtäjät,ja 22 kerroksesta onkin hulppeat näköalat:) Kiitos,ja oikein hyvää viikkoa sinullekin Norjaan:)

  VastaaPoista
 13. Nuo tornitalot on upeita katsella, niin uljaita taivasta kohti kurkottavia. En kyllä tykkäisi sellaisessa asua, heti tulee mieleen maanjäristykset... vaikka kai ne on rakennettu niitäkin kestäviksi, mutta silti. Onko teillä usein järistyksiä?

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...