perjantai 22. maaliskuuta 2019

Purim-päivänä 2019

Eilen oli sitten virallinen Purim-päivä tosin  Jerusalemissa  varsinainen Purim on tänään perjantaina.  Jerusalemin Purimia kutsutaan Shushan Purimiksi,  ja  myöhempi ajankohta johtuu siitä että  Jerusalem oli muurien takana oleva kaupunki Joosuan aikaan. 
Yleensä olen mennyt Tel Avivin keskustaan bongaamaan ja kuvaamaan  hauskoja asuja,  tai sitten mennyt katsomaan ja kuvaamaan asuinkaupunkini Holonin purim-paraatia,  jonka alku on kävelyetäisyydellä kodistani.  Kauhea dilemma taas minne mennä,   etenkin koska tuo Holonin paraati on maan suurin ja hienoin,  mutta matkustin kuitenkin bussilla Tel Avivin keskustaan.  Oli vielä liian aikaista:  keskiviikkoiltana oli joka paikassa  purim-juhlia,  ja  illalla juhlineet ihmiset alkoivat ilmestyä kaduille vasta puolenpäivän aikaan.  Minä sen sijaan olin liikkeellä paljon aikaisemmin;  juuri kun kauppoja oltiin avaamassa , kuten tässä.  Tuossa edessä näkyy naamiaisasuja  myyvä pop-up-kauppa.  Naisten asut ovat paljastavia ja suorastaan seksikkäitä: voipa olla että kerran vuodcssa sitä uskaltaa olla mitä ei muuten oikein uskalla olla.
Vaatetorikin oli vielä tyhjä.
Sain luvan ottaa kuvan isosta prinsessasta,  mutta kesken kuvaamisen hän räpläsikin puhelintaan.
Niinpä palasin takaisin   asuinkaupunkiini Holoniin (20 minuutin matka Tel Avivin keskustasta kun liikenne on suotuisa) . Eksäni soitti ja kysyi tulenko katsomaan paraatia,  mutta olin jo hieman väsähtänyt enkä jaksanut kävellä sinne asti.  Sen sijaan vein Bambin lenkille,  ja poikkesimme kodin lähellä olevaan Business Centeriin,  jossa oli lapsivoittoinen  purim-tapahtuma.
Ihan selvästi suurin osa haluaa olla prinsessoja 😀
Tuolla oli järjestetty kaikkea kivaa pienille.  Myös  keskuksen ravintolat olivat täynnä.

Myös vanhempia näkyi naamiosasuissa:)
Pomppulinna

Kiva asu.

Tällainenkin oli.
Kun tulin asuintaloni kotiovelle,  näin viereisessä  talossa asuvan perheen.  Pyysin saada kuvata heitä , ja he suostuivat ilomielin.  Jopa perheen koira oli puettu samaan teemaan:) 
Edit: Nyt lauantai-iltana, kun vein Bambin iltapisulle, näin kotikadullani tämän pariskunnan,  jotka olivat juuri menossa erääseen taloon. Juoksin heidän perässään ja sanoin että minun on ihan pakko kuvata heidät.  He olivat tosi mukavia ja suostuivat,  mutta Bambi näki jotain mielenkiintoista ,   ja veti niin että käteni ei pysynyt milläään vakaana, ja  kuvasta tuli tosi tärähtänyt. Mutta jopa tästä tärähtäneestä kuvasta näkee miten hienot asut heillä oli:)

17 kommenttia:

  1. Täällä Jerusalemissa olen kuvannut tänään tosi monia purim-asuja. Muutenkin tulee kierreltyä kaupunkia ja ympäristöä kuvaamassa ja ihastelemassa ihania kevätkukkia. Terveisin Eeviregina-lomalainen.

    VastaaPoista
  2. Merja/Eevi-Regina:Kiva kun olet vierailemassa täällä ja siskojesi luona. Tämä on kyllä kiva aika olla täällä: Sää on ihana, luonto vihreää ja sitten tämä värikäs juhlakin vielä.Mukavaa lomaa sinulle:)

    VastaaPoista
  3. Hyvä tyyli tuolla kahden lapsen mamalla! Ja prinsessat ovat niin suloisia, etenkin tuo ensimmäinen: Mitkä hiukset!

    Mukavaa viikonloppua Jael♥

    VastaaPoista
  4. Näitä kuvia on kyllä aina kiva katsella. Ihan mahtava tuo viimeisen kuvan perhe <3
    Ihanaa viikonloppua sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  5. Leena: Hieman salaperäinen tyyli;D Ja prinsessat aina suloisia, ja lähes kaikilla pikku prinsessoilla oli ihanat hiukset;) Täällä monilla tuollainen lainehtiva tukka, ja monet sitten isompana haluavat suoristaa ne, ja minä taas olisin halunnut tuollaiset lainehtivat;D OIkein ihanaa viikonloppua sinullekin Leena:)

    Outi:Kiitos ihanainen,kiva kuulla.Ja tuo perhe oli kyllä tosi hauska!
    Oikein hyvää viikonloppua sinullekin:)

    VastaaPoista
  6. Hauskan ja värikkään näköinen juhla, oikea karnevaali. Ehdottomasti suloisin oli tuo alakuvan pikkupoliisi kolmen "vankinsa" kanssa. Hauska idea.
    Hyvää ja aurinkoisen lämmintä viikonvaihdetta, Jael! <3

    VastaaPoista
  7. Aivan ihanaa markkina tunnelmaa. Niin ihania asuja :)

    VastaaPoista
  8. No olipa siellä todellinen prinsessa look-meininki. nätteja pikku prinsessoita. Ihanat kengät eräällä kahden lapsen äidillä, oli minimekko ja kiinnitin huomion tyylikkäisiin kenkiin:) Yksi pieni tummaihoinen pikkuprinsessakin oli joka osui heti silmään, vaalea peruukki sopi ihanasti. Vanhat perinteet ovat tällä ilojuhlalla, oliko Esterin mukaan vai mikä lie ikivanha juutalaisjuhla.

    VastaaPoista
  9. Nuo lapset ovat kyllä niin suloisia asuissaan! Ja tuo alimman kuvan koira <3

    Ihanan värikästä ja lumetonta!

    VastaaPoista
  10. Toi iso prinsessa hauska 😋 ....prinsessaunelmat on yleensä lasten 👸

    VastaaPoista
  11. Ihanat prinsessat. Isot ja pienet. Etenkin tuon yläkuvan yksisarvinen prinsessa hiuksineen kaikkineen on kyllä aivan valloittava. Taitaa olla prinsessaunelmat ihan yleismaailmallisia ja lähes kaikissa kulttuureissa suosittuja.
    Pikku poliisilla on varmaankin aika kova homma huolehtia nappaamistaan rosmoista ;-)

    VastaaPoista
  12. Piipe:tämä on kyllä vuoden hauskin tapahtuma:) Tänäänkin vielä näin tässä lähellä yhden niin hienosti pukeutuneen nuoren parin,jota yritin kuvata, mutta Bambi veti niin paljon että käsi tärähti ja kuvasta tuli vähän tärähtänyt. TUo perhe oli kyllä tosi hauskasti pukeutunut:) Kiitos, ja oikein hyvää viikonloppua sinullekin:)

    Melissa: Tosi kiva tunnelma, ja ehkä vähän harmitti että olin liian aikaisin liikkeellä sillä siellä vasta olisi näkynyt hienoja asuja:)

    Irja:Vaikka vuodesta toiseen on mahtava valikoima erilaisia asuja niin vaan se prinsessa-look taitaa olla suosituin vuodesta toiseen:) Tuo kahden lapsen äiti olikin aika tyylikäs, ja se pieni tumma prinsessa vaaleine peruukkeineen kyllä herätti huomion;D Esterin tarina on todellakin se mihin tämä juhla perustuu.Hyvää viikonloppua sinulle:)

    SusuPEtal:Ihania asuja ja miten iloisia ovat kun voivat pukeutua noihin asuihin, se oikein näkyy:) Tuo koira , ja koko perhekin oli aika hauska;D
    Oikein hyvää viikonloppua ja toivottavasti kevät teillekin pian koittaa.

    Ulrika: Kiva oli isokin prinsessa, ja hänellä oli oikein vanteet tuossa hameessa. Isoillakin tytöillä prinsessaunelmia;D

    Leena: Tosi ihania pikku prinsessoja. Tuo eka kuva oli jollakin tavalla erikoisen herkkä; pieni yksisarvinen prinsessa pitää isän (karvainen käsivarsi;D) kädestä kiinni. Totta, kuka voisi vastustaa prinsessa-asua;D HIh, oli kyllä mainio tuo naapuritalon perhe;D

    VastaaPoista
  13. Voi minä ymmärrän, että kaikki pienet tytöt haluaa olla prinsessoja, niin minäkin varmaan olisin halunnut! Etkö itse olisi halunnut olla yhden päivän prinsessa, jota Jael-täti olisi kuvannut, luvan saatuaan. Ihania kuvia sait.

    VastaaPoista
  14. Ihania prinsessoja. Mutta on se kumma, kun prinsessatkin räpläävät kännykkäänsä. :-D

    Tuo naapuritalon perheen asu on tosi hauska! Ihana pikku vanginvartija. :-)

    VastaaPoista

  15. Purim juhla näyttää olevan tosi vanha perinne, noin 500 vuotta ennen ajan alkua jo sitä juhlittiin. Ajan saatossa juhliminen on luultavasti muuttanut muotonaan, modernisoitunut. Sopiva koko perheen juhla.
    Tukholmasta on muuttanut joitakin julkkiksia/puolijulkkiksia Tel Aviviin, jotkut hankkineet itselleen toisen asunnon sieltä, ja he sanovat että Tel Aviv on kuin Barcelona, mutta paljon parempi paikka. Tel Aviv on yksi mailman kalleinpia suurkaupunkeja. Helsinkikin on kallis meille ruotsalaisille.

    Minä istun usein alkuyöstä ja katselen TV:stä You Tubea tai Netflexiä. Nykyään kun Google omistaa You Tuben niin siellä näytetään erittäin mielenkiintoisia pitkiä videoita ympäri maapalloa. Kaikille maailmanmenosta ja kulttuureista kiinnostuneille on Googlen You Tube todellinen aarreaitta. Katselin yksi yön jopa tunnin verran Tel Avivilaisen bussin matkaa läpi kaupungin. Nyt tiedän minkä väriset jalkakäytävien reunat ovat ja kuinka ihmeen paljon jalkakäytävillä on istuinpaikkoja :). Tel Aviv on erittäin kaunis ja moderni kaupunki.

    VastaaPoista
  16. Suomalainen Kyproksella:Eikös se ole jokaisen (isonkin;D) tytön unelma.,Kiitos, oli kyllä kiva kuvata noita pieniä asuissaan:)

    Satu:Suloisia prinsessoja:) Niinpä, hän sanoi että kuvaa vaan ja sitten räpläsi puhelintaan juuri kun piti ottaa kuva... Tuo perhe oli kyllä niin mainio, olivat kunnolla satsanneet perheen voimin.Viime vuonnahan näin ihanan perheen,myös koiralla, jossa koko perhe koiraa myöten oli pukeutunut Batman.teemaiseksi.

    Donna Roomass: Kiitos pitkästä kommentistasi, näitä kommenttejasi on niin mukava lukea-. Purim on tosiaankin vanha perinne, mutta tuskin keskiajalla ihan tällä tavalla juhlittiin,mutta hauskaa että on muutama päivä tällaista joka vuosi; tunnelma on todella hauska silloin , ja siitä tulee hyvälle mielelle:)

    Tel Aviv on tosiaankin ihana kaupunki; olen asunut Helsingissä, ihan nuorena Sveitsissä jonkun aikaa, Amsterdamissa, Miamissa, New Yorkissa ja Caracasissa, ja kaipasin aina Tel Aviviin. Tiedän ainakin että Army of Loversin Jean-Pierre Barda on muuttanut tänne;hänestä oli kerran juttu täkäläisessä lehdessä.
    Asuminen on todella ´kallista Tel Avivissa; vuokrat ja asuntojen hinnat huimia, sen vuoksi asunkin viereisessä Holonissa joka kasvanut ihan kiinni , ja on ihan lyhyen matkan päässää ,mutta hinnat niin paljon alhaisemmat. Tosin ulkona ruokailu voi sitten olla hyvinkin edullista, ja samoin kahvit. Esim. uudessa lempipaikassani ihana capuccino on vain 1.8 euroa tämän päivän kurssin mukaan ,mutta Helsingissä on ihan kamalan kallista juoda kahvia ulkona, jos haluaa muuta kuin suodatinkahvia. Ja katuruokaa saa täällä hyvinkin edullisesti. Mutta on kyllä Helsingissäkin nykyään ihan hurjan kallista; olin ihan shokissa viime vuonna kun huomasin että entisessä asuintalossani myytiin yksiö korkeammalla hinnalla kuin mitä möin kolmioni samassa talossa 11 vuotta sitten, ihan järkyttävää!

    YouTube on mahtava; sen ääressä voisi viettää vaikka koko päivän , ja siellähän voi nähdä jopa kokonaisia elokuviakin:) Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle :)

    VastaaPoista
  17. Tuo vankipari poliisinsa kanssa on paras ikinä!
    Voisitko taas testata: blogiin tullut boxi, laita siihen ruksi, pelkkä 'testi' riittää kommenttiin, en julkaise sitä. Ja hetken kuluttua toinen jotta näet muistaako sun tiedot. Kiitos valtavasti jos viitsit vaivautua.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...