sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Sairaalareissu


Viikko sitten sunnuntaina olin luvannut kotikadullani asuvalle Evelynille  että tulen hänen seurakseen , kun  hän menee sairaalaan tarkistuskäynnille. Hänelle tehtiin leikkaus (aivoaneurysma) viime kuussa,   ja nyt oli aika hänet leikanneelle  kirurgille.  Hänen tyttärensä ei voinut viedä häntä eikä poikakaan,  ja koska  aivoleikkauksen jälkeen voi olo olla hieman  hutera,  ei hän voinut mennä sinne yksin. Matkustimme kahdella eri bussilla Sheban sairaalakompleksiin,  joka on Israelin suurin sairaala.   Bussi kiertää valtavaa sairaala-aluetta,  ja eri klinikkojen kohdalla on pysäkkejä.  Evelynillä oli aika tilattu päärakennuksen klinikalle. Oli sateinen aamu kun saavuimme päärakennuksen kohdalle.
Päärakennuksen alueella on myös hotelli ja kauppakeskus.
Päärakennuksen aulassa roikkui kivoja valkoisia lamppuja.
Käytävällä oli eri kohdissa jättimäisiä tuoleja,  jotka oli maalattu eri teemoilla.  Jouduimme odottelemaan kirurgille pääsyä ihan kamalan kauan, sillä edellisellä viikon torstaina  kirurgi oli joutunut  kesken kaiken lähtemään kiireelliseen leikkaukseen,  ja niinpä  ensin hänen vastaanotolleen pääsivät ne jotka eivät torstaina päässeetkään vastaanotolle.  Lopulta Evelynkin pääsi kirurgille  pitkän odotuksen jälkeen,  ja kaikki hyvin.
Näkymä kauppakeskuksen ikkunasta
Viime  viikko oli aika talvinen,  mutta aina välillä paistoi aurinkokin. Tällä viikolla lämpenee.

Tel Avivin rantakatua
Kuten varmaan olette huomanneet, hehkutan aina "talvista" pilvistä säätä, mutta se vaan on niin paljon parempi kuin  kesän kostea kuumuus.  Talvista viikkoa oli edeltänyt lämmin ja aurinkoinen viikko, ja oli hyvä kävelysää.

Yksi ranta-alueen suosituimmista kuvauspaikosta:)
Sataman puisella dekillä joogailtiin; siellä on ilmaisia joogatunteja aina perjantai-aamuisin, jos sää sen sallii.

Hyvää tulevaa viikkoa ja laskiaistiistaita.  Täällä laskiainen näkyy ainakin ruotsalaisen Fika-leipomon laskiaispullissa:D

24 kommenttia:

Aino kirjoitti...

Kylläpä on kivan näköinen tuoli ja hienon kesäiset maaalaukset. Muutenkin oli mukava nojatuolimatka sinne päin maailmaa. Olen kerran ollut Israelissa ja kyllä olisi ihana päästä uudemmankin kerran.

Ulrika kirjoitti...

Kivat kuvat ! Tuli heti mieleen kans että ois tosiaan kiva käydä Israelissa uudelleen mutta nykyään ei pitkät lentomatkat innosta 🤢 😋

Jael kirjoitti...

Aino: Olikin kiva tuoli, ja siinä lukee että "maalaa itsellesi paratiisi ja mene siihen". Kiitos,kiva kuulla että pidit, ja kiitos kommentistasi:)

Ulrika: Olisikin kiva jos voisit tulla uudestaan,niin on maa muuttunut. Mutta eihän tänne ole kuin 4 tunnin lennot....

Allu kirjoitti...

Siellä on aika hienoja sairaaloita.

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Onpa kaunis sairaala! Hyvä, että ystäväsi on parantunut leikkauksesta.
Mukavaa uutta viikkoa sinulle Jael <3

mummeli kirjoitti...

Komea on teidän sairaala kohde ja upeita paikkoja muutenkin.
Oikein hyvää kevään jatkoa!

Ulrika kirjoitti...

Kiitos! olen tosiaan nähnyt sun kuvista että kaupunkikuva muuttunu 😎

Melissa kirjoitti...

Kyllä on taas niin kaunista :)

Handmade in Israel kirjoitti...

I wish I could read your blog, but I do enjoy seeing your lovely photos of places so familiar to me :)

Leena kirjoitti...

Hyvä, että ystäväsi on hienosti toipumassa ja ihanaa, että hänellä on sellainen ystävä kuin sinä. Reissu noin isoon sairaalaan yksin silloin kun ei itse ole oikein kunnossa olisi paljon pelottavampi.

Jael kirjoitti...

Ulrika 💗

Jael kirjoitti...

Allu:Tämä sairaala tosiaankin on, ja ehkä tuo aula saa sen näyttämään hyvältä:käyävät missä me odotimme olivat tavallisempia kuin tuo aula

Jael kirjoitti...

Outi:Hieno aula tosiasnkin sairaalassa, ja tuo tuoli ja käytävillä olevat taulut luovat hieman vähemmän sairaalamaisen ilmeen.Kiitos,leikkauksessa pitkä toipuminen, mutta onneksi hyvin sujunut tähän saakka💗Oikein kaunista viikkoa sinullekin OutI💙

Jael kirjoitti...

Mummeli:hieno aulaosa todellakin sairaalan päärakennukdessa🏵Oikein hyvää maaliskuuta ja alkavaa kevättä sinullekin💙

Rita A kirjoitti...

Mukavaa että Evelyn sai sinut seurakseen ja ihanaa että kaikki on kunnossa 🌷

Kaunis rantakatu rappusineen. Kivoja pilvenhattaroita kuvissa 💕

Hyvää uutta viikkoa Jael.

Jael kirjoitti...

Melissa:Tuo ranta-alue onkin tosi ihana💙Hyvää alkanutta viikkoa sinulle

Jael kirjoitti...

Shalom, and thank you for your comment💗I can imagine that all the places in my pictures are well known to you💗With Google translate sime of my text is quite understandable in other languages as well

Jael kirjoitti...

Leena:Kiitos ystävän psta. ja muutenkin💗Tio sairaala-alue o niin valtava että kyllä itseänikin pelottaisi jos piräisi mennä tuonne yksin kun on heikossa kunnossa. Bussillakin oli monen monta pysäkkiä sairaala-alueella ennenkuin kuin pääsimme päärakennukseen

Jael kirjoitti...

Rita:Vielä ei ihan täysin toipunut,mutta hyvin sujuu toipuminen. Ja oli ihan mielenkiintoistakin olla mukana, :olin tuossa sairaalassa joitakin vuosia sitten kun piti ottaa biopsia.
Rantakatu on aivan ihana, ja tosi pitkä, monta kilometriä 💗Oikein kaunista viikkoa sinullekin Rita💗

Eeviregina kirjoitti...

Oi, pääsisinköhän tuonne rantakadulle muutaman viikon kuluttua... ihan kevät siellä teillä. Me vaan luistellaan täällä jäätiköllä edelleen.

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Olet ihana ystävä ja naapuri, kun saatoit Evelynin sairaalaan. ♥

Ja kylläpä siellä näyttää niin kauniilta, tuo rantakuvakin!

Heidi / Maailman äärellä kirjoitti...

Haluatko hetken haaveilla matkoista? Minulla on nimittäin sinulle blogissani reissu-unelmahaaste. Linkkasin sinun Appelsiinaja ja hunajaa -blogiin, mutta ehkä tämä on kuitenkin se oikea paikka.

https://maailmanaarella.com/2019/03/06/kymmenen-reissu-unelmaa-savanneilta-vuorille-ja-takaisin/

PiipeA kirjoitti...

Olipa kiva kuvakooste kotikaupungistasi ja tuo sairaalan tuoli oli erityisen ihana. Jäin taas miettimään, miksi aivokasvaimia on nykyisin niin paljon. Viimeksi puolisoni esimies joutui Kuopioon leikkaukseen ja sen jälkeen vielä pariin lisäleikkaukseen, kun eka leikkaus ei mennytkään ihan putkeen. Nyt hän on toipumassa omassa kotisairaalassaan ja opettelee uudelleen puhumaan.
Onneksi ystäväsi on toipunut hyvin ja olet saanut olla hänen tukenaan.
Hyvää sunnuntaita Sinulle!

Blyygi Blumsteri kirjoitti...

Hieno Tel Aviv!