tiistai 26. helmikuuta 2019

Kevättunnelmia

Joka vuosi taidan mainita täällä että talvi/kevät on luonnon parasta aikaa täällä, mutta niin se vaan on että Välimeren talven ja kevään paras puoli on kukkiva luonto.  Tässä  kruunukakkara joka nyt kukkii siellä sun täällä.
Myös näitä punaisia kukkia on puiston vieressä.  Koska lähes samannäköisiä punaisia kukkia on 3 eri lajiketta, en koskaan ole varma mikä niistä on mikä: olin ennen varma että kodin lähellä kukkivat unikot, mutta nyt en olekaan niin varma...
Hieman kuivumistakin näkyy jo luonnossa: eilen oli lähes 30 astetta , ja sehän heti vaikuttaa näihin. Huomiseksi on luvattu sadetta  joten ehkä piristyvät.
Lauantaina kävimme  kotikatunaapurini Evelynin ja tyttärensä kanssa viemässä koiranruokaa  kissojen ja koirien turvakotiin.  Evelynin mopsihan kuoli viime vuoden puolella ,  ja veimme Kailta jääneet ruuat tänne.  Kissoja adoptoidaan harvemmin,   mutta tässä paikassa kissoila on hyvä elämä:)
Koiria oli niin vaikeaa nähdä tuolla, sillä ne niin etsivät rakkautta ja rakastavaa kotia.  Tämä oli pentujen ja nuorten koirien puoli,  ja koiraäiti +4 pentua olivat niin suloisia että niitä oli vaikeaa vastustaa.  Vanhempien koirien puolella suurin osa on suuria koiria, jotka eivät helpolla löydä kotia sillä ihmiset haluavat pieniä ja nuoria koiria.
Koirien ja kissojen jälkeen ajoimme  Rishon LeZionin kaupungin rannalle. Oli lämmin aurinkoinen päivä,  mutta rannalla ei ollut tungosta.
Me istuimme ranta-kahvilassa ihailemassa rantaelämää.
Tämä nuori papaijapuu kasvaa lähellä ystävän kotia.  Noin nuori puu ja aika kivasti hedelmiä. Tästä tuli mieleen että pitäisi yrittää kasvattaa papaijapuu siemenestä, ja sitten istuttaa se meidän talon pihalle niin että meilläkin olisi papaijoja omasta takaa:D
Purim-juhla on alle kuukauden kuluttua,  ja keskustan alueelle on taas ilmestynyt monta naamiaisasuja myyvää pop-up-kauppaa.
Tähän kuvaan tuli  vastapäinen talokin mukaan;D

17 kommenttia:

 1. Oi että, tuo vihreys ja lämpö! Onneksiminäkin pääsen kohta nauttimaan siitä! Noita punaisia kukkia haluaisin kuvata...

  VastaaPoista
 2. Merja: Vihreys on kyllä ihanaa, lämmöstä välitän vähemmän. Toivottavasti ehdit nähdä punaisia kukkia:)

  VastaaPoista
 3. On mukava katsella keväisiä kukkakuviasi. (Oma maisema on aika ankea; takapiha roskaisen lumen peitossa, katu välillä liukas, välillä sohjoinen.)

  VastaaPoista
 4. Teinn juuri papaijasalaattia, oliskin kiva omistaa kokonainen puu.

  VastaaPoista
 5. Oikein papaija-puu olisi kyllä kiva. Täällä Helsingissä olen onnistunut löytämään kaupasta vain tosi pieniä (ja usein vielä raakoja) papaijoita. Kun niistä kaivaa siemenet pois, hedelmälihaa saa yhdestä hedelmästä vain vähän ja silti ovat mokomat kalliita. Muuten papaija on kyllä raikasta ja hyvää, varsinkin jos puristaa päälle vähän sitruunaa.

  VastaaPoista
 6. Voi koirareppanoita ❤️

  Aivan ihanaa nähdä kukkia 🌻 🌸 🌷 Aah.

  Hyvää keskiviikkoa !

  VastaaPoista
 7. Niin kovasti kaipaan Israelin kevättä. Just eilen mietin, että edellisestä Israel-reissustani on jo viisi vuotta- Ystävämme matkustavat sinne vajaan kuukauden päästä, joten sitten saan tuoreita terveisiä sieltä.
  Tuntuu jotenkin surulliselta että koirat joutuvat olemaan häkeissä eikä kukaan huoli niitä omikseen. Onneksi saavat kuitenkin ruokaa.
  Meillä on vielä runsaasti lunta, mutta sentään muutama aste lämmintä. Israel-ikäväni kasvoi näitä kuvia katsellessa. <3

  VastaaPoista
 8. 30 astetta !!! Meilä täälä rupee päivät oleen valoisia, enää ei ole pilkkopimeetä jo kl 15.00 , aurinko laskee kl 17.00 😎🙂

  VastaaPoista
 9. Aaaaah, aurinkoa, kukkia, ranta! Täällä on myös paras aika vuodesta - valon lisääntyminen on joka vuosi yhtä mahtavaa ja ihmeellistä pimeyden jälkeen.
  ps. voitko käydä mun blogissa jättämässä vaikka testikommentin - toimiiko nyt niin ettei tarvitse kirjoittaa kaikkia uudestaan? Ainakin pitäisi toimia niin että muistaa sinut...

  VastaaPoista
 10. Ihana kevät tekee tuloaan täälläkin, on ihanan aurinkoista ja luonto heräilee hiljalleen. Tämä pitkä kevät on ihaninta aikaa, ja sen toivoisi aina jatkuvan. Koiratarhoilla käyminen on henkisesti kamalan raskasta, sieltä lähtiessä on aina mieli maassa :( Ovatko koiratarhat siellä yksityisiä vai valtion ylläpitämiä?

  VastaaPoista
 11. Tänään täällä on taas ollut aika kalsa päivä. Kun olin kolme työtuntia tänään ulkona, niin kyllä vaan iski kesän kaipuu. Ihanalta kevät siellä näyttää <3

  VastaaPoista
 12. Nurkkalintu>Kiva kuulla että pidit kuvista, ja toivottavasti teilläkin pian jo alkaa kevät näkyä ja vihreää tulla hieman esille.

  Allu:Sanos muuta,vähän kadehdin niitä joilla oma puu. Mutta pitää ostaa papaija ja laittaa niitä siemeniä itämään,jospa saisin oman puun.

  Leena:Papaijapuihin on kyllä kiva törmätä,.Voihan harmi että teillä kaupoissa niin pieniä papaijoja. Täällä ne ovat suuria ja hyviä, en edes pitänyt papaijoista ennen, mutta sitten maistoin ystävän luona hänen torilta ostamaansa papaijaa, ja ihastuin:) Tykkään käyttää papaijoja salaateissa ja erityisesti smoothieissa; papaija kivasti sakeuttaa smoothien:)

  Rita: Koiraressukat tosiaankin ,mutta paikan FB-sivujen mukaan ainakin pienillä ja nuorilla koirilla tuolla on menekkiä.
  Kukat ovat kyllä ihania, sitten kun teillä vihertää niin täällä kaikki luonnonkukat kuolleet pois. Hyvää keskiviikkoiltaa Rita:)

  Piipe:Voi kun sinäkin pääsisit tänne taas, mutta toivottavasti saat kivoja tuliaisia täältä.
  Koiraressukat ,ainakin isommat ja vanhemmat, mutta nuoria ja pieniä kyllä adoptoidaan aika paljon tuolla. Häkeissä mutta aika hyvät olot kuitenkin häkissäkin tuolla. Enemmän surettavat isot koirat jotka eivät helposti löydä uutta omistajaa.

  Toivottavasti lumimassat pian sulavat pois.Tänne lähelleni kaupungin keskuspuistoon tuotiin lunta! viime viikonloppuna, ja olin kokonaan unohtanut sen, ja sehän suli nopeasti pois;D

  Ulrika: Se oli toissapäivänä, nyt saimme minitalven ,ehkä tämän talven viimeisiä, ja tykkään:) Ihanaa että teillä valo nyt lisääntyy joka päivä:)

  BLOGitse: Välimeren hyviä puolia:) Hyvä että teilläkin valo nyt lisääntyy päivä päivältä:) PItääkin tulla katsomaan toimiiko nyt se tietojen tallennus.

  Petra:Teille kevät tulee myöhemmin kuin täällä, ja onhan se niin ihanaa aikaa, etenkin mitä tulee luontoon. En saa siitä tarpeekseni, se on niin kaunista:) Ja minäkin haluisin tämän jatkuvan koko vuoden mutta ei voi mitään, lämpimään päin ollaan menossa.
  Totta, raskasta käydä noissa koiratarhoissa... Kaupungeilla on koiratarhoja, ainakin Tel Avivilla on , mutta yleensä nämä tarhat ,kuten tämäkin, ovat jonkun järjestön ylläpitämiä.

  Outi: Varmaankin tekee mieli jo että olisi lämpimämpää, ja kun teillä on vielä ollut niin hurjasti lunta! Toivottavasti kevät pian tulee teillekin, maaliskuu jo oven takana:)

  VastaaPoista
 13. Sain viestin että jouduit toistamaan tiedot. Voitko kokeilla uudestaan myöhemmin. Jos teit peräperää mutta en ehtinyt julkaista sun ekaa viestiä niin ehkä se ei siksi tallentunut. Sori vaivannäkö! (Muilla jotka ovat kokeilleet ei tätä ongelmaa ole ollut.)

  VastaaPoista
 14. Kevät on mielessä täälläkin. Nämä muutamat epätodellisen lämpöiset päivät, ovat saaneet mielen kääntymään kohti kevättä. Vaikka eihän se täällä vielä voi tulla. Paitsi ajatuksen tasolla. Mutta aika lentää, joten...

  VastaaPoista
 15. Voi vitsit...Onpa ihanaa...Vielä joskus minäkin olen siellä viettämässä ja juhlimassa Purimia.

  VastaaPoista
 16. Jaksan aina vaan ihailla tuota värikkyyttä ja aurinkoa :D Tuo Purim-juhla on kyllä kiinnostava, olen siitä nimenomaan sinun blogistasi lukenut ja olisi jännä joskus päästä itsekin osallistumaan humuun!

  VastaaPoista
 17. Ihanan keväisiä kuvia. :-)

  Minä en varmaan pystyisi käymään tuommoisessa eläinten turvakodissa ollenkaan. Sydän särkyisi kaikki suloisia mutta kodittomia eläimiä katsoessa. :-(

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...