torstai 6. elokuuta 2009

Myyjäistapahtumassa

Kuva ei ole kovin selkeä;klikkaa suuremmaksi niin näkyy paremmin
Kävin tänään myyjäistapahtumassa Tel Avivin satamassa (satama ei ole vene/laivasatama, vaan alue ,jossa on kauppoja, ravintoloita,baareja, tapahtumia) Myyjäistapahtumassa oli esillä myös paljon Israelin arabien ja beduiinien tuotteita.
Pysähdyin beduiininaisten pöydän edessä. Naiset olivat Tel Shevan beduiinikaupungista ja joitakin vuosia sitten joukko sikäläisiä naisia perusti ryhmän,joka ensin perehtyi perinteiseen parantamiseen yrttien avulla.Sen jälkeen naiset kävivät kurssilla, jossa selvisi kosmetiikan valmistusprosessi.He oppivat myös miten perustetaan yritys . Kaikki tämä mahdollistui CJAED-organisaation avulla.CJAED(Center for Jewish-Arabic Economic Development) on voittoa tavoittelematon yhdistys,ja heidän kauttaan naiset pääsivät kursseille, ja pistivät kosmetiikkayrityksen pystyyn.Alunperin naisia oli 48, mutta tänään heitä on vaan 9.

Myynnissä oli erilaisia voiteita, kuten kuivan ja halkeilevan ihon voide,ihon vaalennusvoide, laihdutusvoide (!), aurinkosuojavoide ja voide lihas-ja selkäsärkyyn,jonka ostin. Voide maksoi n. 8½ euroa ja oli,kuten muutkin sarjan voiteet, pakattu yksinkertaisiin purkkeihin. Tämä oli ensimmäinen kerta,kun törmäsin heidän tuotteihinsa, ja sain selville,ettei heillä myöskään ole vielä internetsivustoa,mikä olisi hyödyllinen myynnin suhteen.
Kotona kokeilin voidetta nilkkoihin,jotka ovat olleet hieman kivuliaita viime aikoina.Kuvittelenko vain,mutta niitä särkee nyt vähemmän.......

P.S.Tarkistin mikä oli vaikuttavana aineena tuossa ostamassani voiteessa, ja se oli Colocynth eli Bitter Apple tai Bitter Gourd, (en löytänyt suomenkielistä nimeä)joka kasvaa villinä Negevissä täällä Israelissa. Etsin siitä tietoa netistä ,ja löysin Google Booksin kautta tällaista tietoa.

22 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Täällä tarvittais jotain kuivien ja halkeilevien kantapäiden hoitoon.

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Aika hienoa tuollainen kehitysyhteistyö!

Unelma kirjoitti...

Toivottavasti nämä uutterat naiset saavat tuotteensa kaupaksi.

Famu falsetissa kirjoitti...

Ostin täältä Suomesta äskettäin pienen tuottaja tekemää vuohenmaitovoidetta. Aina, kun iltaisin sivelen sitä jalkoihini tulee mieleen, että alkavatkohan ne haista vuohenmaitojuustolle =)

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, voisitko sinä auttaa heitä tekemään internetsivut? Homma ei muuten etene, vaan sammuu omaan savuunsa.

Mistähän se Ahava sai alkunsa? Nyt se on hirveän suosittu sarja. Minäkin olen saanut niitä tuotteita Israelin tuliaisina.

Sateenkaari kirjoitti...

Kylla noitten naisten pitaisi saada itsensa internetin piiriin.Varmasti tuotteet ovat hyvia ja menekki lisaantyisi.
Monet laakkeetkin valmistetaan luonnonkasveista,joten kylla tuollainen kipuvoide varmasti auttaa,uskon niin.

Anni kirjoitti...

Varmaan ovat hyviä tuotteita. Toivottavasti nuo naiset saavat paljon myytyä niitä!

Jael kirjoitti...

Allu: varmaankin tuo beduiininaisten halkeilevan ihon voide olisi auttanut siihen....

TNiemi:Oikeassa olet:-)

Unelma:Tuo myyjäisjuttu on auki pari päivää ja sinne tulee paljon ihmisiä, joten varmasti saavat tuotteitaan myydyksi.

Famu Falsetissa:Hih,vuohenmaitovoide! En ole ennen kuullutkaan sellaisesta..

Leena:En sellaista voi tehdä,mutta tuon myyjäistapahtuman kautta varmaankin tulevat nyt tunnetummaksi yleisölle,sinne tulee paljon ihmisiä.Ahava tuotteet ovatkin hyviä.

Sateenkaari: Internetsivut tänään pitää kyllä olla joka yrityksellä, vähän vaikeaa se on ,jos ei ole.Heillä oli siellä pusseissa mukana kaikenlaisia kuivattuja yrttejä,jotka he itse keräävät ja käyttävät noihin voiteisiinsa.

Susanne:ainakin tuo kipuvoide ihan selvästi auttoi:-) Luulen,että tämän myyjäistapahtuman kautta he saavat enemmän tilauksia.

arleena kirjoitti...

Helteisen päivän päätteeksi kaipaisin minäkin väsyneille jaloilleni virkistystä vaikkapa voiteilla ja iholle jotain raikasta ja viilentävää.

Jotenkin vain olen nyt vähän uupunut, helle sen teki.

Uskon luonnonyrttien voimaan.

Nurkkalintu kirjoitti...

Toivotaan menestystä naisten bisnekselle.
Hyvä tuote puhuu puolestaan.

Jael kirjoitti...

Arleena: Helle uuvuttaa todellakin ja silloin joku vilvoittava voide tekee ihan hyvää.Mulla on aloeverageeli,johon on lisätty minttua, ja kun sitä sivelee iholle,tuntuu vilpoisalta.Itsekin uskon yrttien voimaan ja olen kovasti niistä kiinnostunut.

Nurkkalintu: Minäkin toivon heidän menestyvän,Tuo ostamani voide tuntui tehokkaalta.

Saara kirjoitti...

Vai etta laihdutusvoide, sita joudun pian tilaamaan kauttasi jos lenkkeily ei ala taas maistumaan;).

Yrtti-jutut ovat mielenkiintoisia! Olen lopettanut sarkylaakkeet lahes kokonaan ja siirtynyt arnica-voiteeseen ja oil of oregano-kapseleihin, hyvin olen parjannyt.
Hyvaa viikonloppua sinne!

Jael kirjoitti...

Saara> Tuon laihdutusvoiteen suhteen olen kyllä aika skeptinen,mutta ainakin se mun lihasvoide auttoi!
Yrttijutut on mustakin mielenkiintoisia! Oreganoöljykapseleista en olekaan kuullut. Hyvää viikonloppua myös sinne!

juanita kirjoitti...

tämä oli tosi kiinnostava juttu ja ensimmäistä kertaa kuulin beduiinikaupungista. pitää varmasti paikkansa, että naisia kouluttamalla pystytään avustamaan yhteisöä laajemminkin. sääli vain, että niin moni on lopettanut, mutta hyvä, että jotkut jatkavatkin! internet-sivut ovat varmasti tärkeät, mutta niin on ns. viidakkorumpukin :) mitä enemmän ihmiset siis kuulevat muiden käyttäjäkokemuksista, sen parempi. siksi myös tällaiset myyjäistapahtumat ovat erinomaisia.

BLOGitse kirjoitti...

milta nuo voiteet tuoksuvat? mieto/vahva?

laihdutusvoide...voi, voi...kylla sita pitaa varmaan litratolkulla laittaa ennen kuin mitaan nakyy, jos sittenkaan! :) ja JOS jotain tapahtuisi se olisi pinnallista, ulkokautta rasvasolujen pieneneminen tuskin onnistuu tuollaisilla voiteilla!

Jael kirjoitti...

Juanita;On todella hyvä,että nämä naiset pääsevät tekemään jotain kodin ulkopuolelle,ja ansaitsevat myös omaa rahaa.Nämä kaksipäiväiset myyjäiset toivottavasti tuovat heille enemmän näkyvyyttä ja saavat tuotteensa esille.Tuo beduiinikaupunki perustettiin joskus parikymmentä vuotta sitten,kun osa beduiineistä halusi asettua paikoilleen kiertämisen sijaan.Olin tuolla kerran eksän kanssa, ja tapasimme miehen,jolla oli 27 lasta VAIN 2 vaimon kanssa,ja hän oli siitä hyvin ylpeä.Ihmettelimme,miten hän pystyi tuon lapsikatraansa elättämään....


BLOGitse:Ainakin ostamassani voiteessa oli hyvin mieto tuoksu.Siihen laihdutusvoiteeseen en minäkään usko,olisivat varmaan jo miljonäärejä,jos sellainen olisi ja todella auttaisi laihduttamiseen....

Nimetön kirjoitti...

Moikka,

Täällä Turkissa valmistetaan myös bitter applesta erittäin hyvää jalkavoidetta väsyneille ja kuiville jaloille, on meidän kodissa suosikki ja vanhemmat käydessään ostavat sitä useamman purkin. Tehokas tuote jota täällä myödään luontaistuotekaupoissa.

Jael kirjoitti...

Terve anonyymi! Olinkin erittäin tyytyväinen tuohon ostamaani voiteeseen;se bitter apple voiteissa oli mulle ihan tuntematon juttu ennenkuin tuon voiteen ostin.

Johki kirjoitti...

Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, harmi ettei pääse ostoksille.

Vuohenmaitotuotteita, Suomessa lienee ainakin Kaivolan tilan valmistamia. Ajattelin niitä itsekin kokeilla.

Egyptissäkin on luonnonmukaisen kosmetiikan valmistaja ja heilläkin on tuota vuohenmaitosaippuaa. Olin kiinnostunut tuotteista mutta kahteen sähköpostiini ei vain vastata. Tylsää. Onhan niitä myynnissä tuolla puodeissa mutta yleensä kovin suppealla valikoimalla. Egyptiläisessä asiakaspalvelussa on kyllä parantamisen varaa ja tässä tapauksessa nettisivuista ei ollut hyötyä yhteystietoineen kaikkineen :(

Olen muuten huomannut, että jotkut käyttävät tätä bloggeria (pien)yrityksen nettisivuna. Tuote per merkintä, omana merkintänään tilausohjeet ja yhteystiedot.

Marja-Leena kirjoitti...

Olispa ollut kiva käydä noissa myyjäisissä. Suomessakin on myynnissä kaikenlaisia yrttivoiteita. Minullakin on joitakin reseptejä jossain. Mm. kehäkukkavoiteen resepti. Mutta ne ovat jossain maalla. Siitä on tosi pitkä aika, kun kävin noilla yrttikursseilla. Aloe Vera on todella hyvää ainetta niin sisäisesti kuin ulkoisesti.
Olen ollut jonkin aikaa mukana sekä Aloe Vera (voiteita ja juomaa yms.) ja GNLD-tuotteisiin (ei keinotekoisia aineita sisältävät ravintolisät, voiteet, shampoot ym.)liittyvässä toiminnassa. Tosin tässä on nyt ollut yli kolmen vuoden tauko.
Hienoa, että noilla naisilla on tuollaista toimintaa.

Jael kirjoitti...

Johki:Muistaakseni olen täälläkin nähnyt vuohenmaitotuotteita,mikä ei olisikaan ihme kun täällä paljon vuohia kerran on,mutten ole koskaan kokeillut.Harmi kun sun kyselyihin ei vastattu, todellakin huonoa asiakaspalvelua ja ei ole fiksuakaan,menettävät noin asiakkaita.

Marja-Leena: Täällä on kauheasti yrttipohjaisia voiteita. Oletko ollut ihan kurssilla,missä opetellaan voiteiden valmistusta? Täkäläinen nettituttuni valmistaa itse voiteita yrteistä ja on oikea expertti siinä.Mun pitäisi löytää pari kiinnostunutta ihmistä niin hän pitäisi meille kurssin.
Olen lukenut jostain tuosta GNDL-firman tuotteista.Tuolla myyjäisissä oli yhdellä naisella pöytä,jossa myytiin Forever Living Products ja nettisivuilta huomasin,että perustuu samanlaiseen myyntisysteemiin kuin tuo GNDL.

Marja-Leena kirjoitti...

Olen ollut erilaisilla yrttikursseilla. Yhdeksänkymmentä luvulla Suomessa oli oikein buumi noissa asioissa.
Voisin kyllä nytkin lähteä uudestaan opettelemaan niitä juttuja, mutta en taida nyt päästä lähtemään sinne Israeliin asti. :)