sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Joulukonsertissa täälläpäin



Perjantai-iltana, joulupäivänä,olin joulukonsertissa Tel Avivin ja Jaffan rajalla olevassa Immanuel-kirkossa.En onnistunut kuvaamaan ulkoa kuin osan kirkkoa,mutta tässä linkin takana on parempi kuva tästä pienestä luterilaisesta kirkosta. Kirkon rakensivat  saksalaiset templarit ja kirkko vihittiin käyttöön vuonna 1904. Vuodesta 1955 kirkko on ollut Norjan kirkkoministeriön hallinnon alla,ja  pappi vaimoineen ovat Tanskasta.Kirkossa on jumalanpalveluksia eri kielillä.Tässä vielä lisää kirkon historiasta.

Ikkunat näkyvät paremmin klikkaamalla kuvaa
Kuten kuvasta näkyy, kirkko on aika pieni.Katon kaaret ovat goottilaista tyyliä ja kirkon kauniit mosaiikkilasi-ikkunat ovat norjalaisen taiteilijan Viktor Sparren käsialaa.

Kirkon urut ovat kirkon urkurin,Juan Onassiksen (oiskohan sukua....;-) mukaan Israelin parhaimmat urut. Kerran kuussa kirkossa järjestetään konsertti,joka on ilmainen,mutta uloslähdettäessä kerätään kolehti. Nämä 2 kuvaa ehdin ottaa koska tulimme aikaisin paikalle,ja onneksi tulimmekin,sillä kirkko oli konsertin aikana niin täynnä,että osa ihmisistä seisoi ja kun ikkunat avattiin,oli ihmisiä ulkopuolellakin kuuntelemassa.Kirkon webbisivuja katsoessa huomasin,että siellä oli jopa vietetty Lucia-päivää;ehkä ensi vuonna menen sitä katsomaan.


Kirkon vieressä on puinen rakennus,joka toimii museona,ja vastapäätä on viehättävä templarien rakennuttama  rakennus,Immanuel-talo,joka toimii majatalona. Konsertin jälkeen siellä tarjottiin kahvia,punaviiniglögiä ja kakkua.

Kuva netistä
Rakennuksen osti vuonna 1878 edesmenneen näyttelijän Sir Peter Ustinovin isoisä,Plato Von Ustinov.Tänä päivänä rakennuksessa toimii myös messiaaninen seurakunta.
_________________


Eilen illalla olin blogimiitissä,jossa en käyttänyt kameraa.Mukana oli joukko täällä asuvia englanninkielisiä ruokabloggaajia sekä muista aiheista kirjoittavia bloggaajia.Blogimiitin pääjuttu eilen oli luento(englanniksi) siitä,miten markkinoida omaa blogiaan(siis jos haluaa käyttää sitä vaikka tulonlähteenä tai työnhakuvälineenä).Luennoitsijana oli kaveri nimeltä Jacob Share,jonka blogi JobMob on kaikenlaisten listojen mukaan yksi parhaimmista työnhakua käsittelevistä blogeista. Oli mukavaa nähdä tuttujen blogien takana kirjoittavia ihmisiä.

Viikonlopun vietin Tel Avivissa ja ennen konserttia ehdin käydä koirapuistossa Bambin kanssa. Bambi tuli heti juttuun uusien kavereiden kanssa!

Sain myös nameja tuliaisia Suomesta....


P.S. Täkäläisessä ilmaislehdessä,joka jaetaan kotiin asti,oli perjantaina ruokajuttu,jossa kerrottiin ja annettiin reseptit suomalaisille pipareille ja glögille.Tosin piparien nimi oli kirjoitettu muotoon "piarit", hih!

37 kommenttia:

  1. Sinullahan on ollut mielenkiintoinen joulunaika!

    Mina en olekaan kaynyt tuolla Immanuel-kirkossa koskaan. Hienot lasimaalaukset ikkunoissa!

    VastaaPoista
  2. Kaunis ja viihtyisan naköinen pieni kirkko.İkkunalasit kauniit.
    Mielenkiintoista puuhaa oli sinulla jouluna.
    Halaus Antalyasta

    VastaaPoista
  3. Niin piti viela mainitseman, etta esikoinen tulee isansa kanssa sinne teillepain heti vuodenvaihteen jalkeen pariksi viikkoa lomailemaan :). Pitaisikohan piiloutua Maikin kanssa matkatavaroihin ;D. Paastais mekin mukaan.

    VastaaPoista
  4. Itse kuuntelin Turun kaupungin joulukonsertin netistä aattona ja nautin. Ehkä joku vuosi vielä sitten ihan livenäkin jossain. Pitäisiköhän itsenikin avautua bloggaamaan englanniksi ja alkaa etsiä irlantilaisia blogituttavuuksia...
    Kello jo sata, mutta vielä yritän jaksaa tehdä "piari" taikinan jääkaappiin.
    Ihanaa, että Bambi löysi uusia kavereita.
    Siellä alkaa kohta päivä kääntyä maanantain puolelle, joten iloa viikkoosi!
    Heljä

    VastaaPoista
  5. Tuula:Olikin ihan mielenkiintoista ja mukavaa jouluviikonloppuna.Ne lasimaalausikkunat tuolla kirkossa ovat tosi nätit. Norjalaista työtä.....;-)Minnepäin tänne poikasi ja eksäsi ovat tulossa?Toivottavasti saat sitten kivoja tuliaisia täältäpäin.Oliskin kivaa jos mahtuisit mukaan sinne kapsekkiin,voitaisiin tavata oikeasti!

    Sateenkaari:Nätti pieni kirkko onkin,ja ympäristö taloineen tosi viehättävän näköistä.Halaus myös sinulle takaisin Antalyaan.

    Heljä:Katsoin myös pari joulukonserttia TV-kaistan kautta,kiva kun voi täälläkin nähdä Suomen telkkaria! `Nauratti kun luin noista "piareista"....Sinullekin samoin oikein mukavaa vuoden vikaa viikkoa!

    VastaaPoista
  6. Onko Bambilla paita päällä vai huivi kaulassa? :) Hyvä telmuamiskuva.

    VastaaPoista
  7. Susadim:Ei kumpaakaan,vaan sellaiset mahan alta menevät valjaat.Sille ei voi tavallista kaulan ympärille menevää juttua laittaa koska se vetää aika paljon,ja silloin voi kaulaan tulla punaiset jäljet.

    VastaaPoista
  8. Kiinnostava monipuolinen postaus taas. Goottilaisuus viehättää, koirat aina ihania, hienoa että olet ollut tuollaisessa "järjestäytyneessä" blogimiitissä...

    ja

    Ei oo Fazerin sinisen voittanutta suklaata!

    VastaaPoista
  9. He menevat Haifaan, mutta ovat varanneet hotellinkin Kuolleelta mereltakin muutamaksi yoksi. Kaipa he reissuavat vahan muutenkin. Ainakin pohjoisessa.

    VastaaPoista
  10. Annie:Kaunis ja pieni kirkko tosiaankin,ja ympäristökin aivan ihana!

    Rita:kiitos:-)Tuolla kirkolla ja sillä majatalolla on aika kiinnostava historia.Ja tosiaankin Fazerin suklaa on ihan omaa luokkaansa!

    Tuula:Ajattelinkin että menevät pohjoiseen,kun muistin sinun asuneen siellä.

    VastaaPoista
  11. Upeita rakennuksia ja varmasti hieno konsertti! Miten siellä vietetään vuoden vaihtumista? Ehkäpä saamme siitä vielä katsauksen : ) Hope so!
    Kaikkea hyvää loppuvuoteen ja uuden alkuun sinulle Yaelian!!!

    VastaaPoista
  12. Todella kaunis kirkko ja upea urkuparveke. Olen vaan niin tottunut näkemään penkkejä kirkoissa että tuoleista tulee mieleen seurakuntatalo.Sinänsä outoa kun tuokin on suht vanha kirkko kuitenkin.

    Kiva kun teillä on koirapuistoja, meillä ei. Vaikea saada koiria tottumaan vieraisiin koiriin, on välillä tekemistä niiden kanssa.

    VastaaPoista
  13. Kaunis kirkko, jotenkin skandinaavisen näköinen sisältä. Mukava joulu sinulla ja vielä suklaatkin Suomesta päälle. :)

    VastaaPoista
  14. No, jo vain, Jael, olihan sulla runsas ohjelma. Minusta kirkko goottilaisine ikkunoineen oli kaunis. Kirkkokonsertit ovat melkein parasta, mitä voi olla. Useimmiten akustiikka takuuhyvä, miljöö upeaa musiikkia palvova ja yleisö musiikin ´ja ympäristön mukaan käyttäytyvää. Saa rauhassa hukkua musiikkiin. Ja ensi vuonna sinne sitten Lucian päivän! Tämä ei ole liina aikaista enakointia, sillä minä tilasin jo netistä ensi vuoden joululahjoja;-)

    Bambi sai leikkiä kaverien kanssa ja sinulla oli tuo äärettömän kiinnostva blogitapaaminen. Taidan käväistä nyt siellä yhdessä blogissa...

    Mukavaa vuoden viimeistä viikkoa!

    VastaaPoista
  15. Taru:konsertti oli nautinnollinen,Bachia ,Telemannia ja paljon muutakin kaunista.Erityisen kaunista oli huilun ja urkujen yhteinen sävel.Kiitos samoin sinulle Taru kaikkea hyvää ensi vuodelle.Tuosta vuoden vaihtumisesta en oikein tiedä;täällä top ravintolat pitävät hienot vuoden vaihtujaiset.Itse en kauheasti tuon vuoden vaihtumisjuhlallisuuksista enään välitä...

    Sirokko:Minäkin vähän mietin missä ne penkit ovat,ehkä kuluivat penkit loppuun ja oli varaa vain tuoleihin...Täällä omassa kaupungissa Tel Avivin liepeillä en ole nähnyt koirapuistoa,mutta Tel Avivin keskustassa on iso sellainen. Ja Bambi on tottunut koiriin täällä talon edessä olevassa puistossa,joten se heti menee muiden koirien luokse häntä heiluen...

    Krisu:Skandinaavithan tuolla sitä kirkkoa pitävätkin...Suklaa maistui kyllä hyvälle kun en ole vähän aikaan täällä nähnyt Fazerin suklaata.

    Leena:Niin pieni ja kaunis oli tuo kirkko ja ympäristökin,sellainen pieni helmi johon johtaa sivutie vilkkaan kadun varrelta.Nautin tosiaankin siitä konsertista! Bambi nautti puistossa ja blogitapaaminenkin oli ok,alkoi vaan kamalan myöhään ja oli kaukana,joten kauan en siellä ehtinyt olla.Oikein hyvää vuoden loppuviikkoa sinullekin Leena!

    VastaaPoista
  16. Varmaan joulukonsertti oli hieno tilaisuus tuolla kauniissa kirkossa. Urut on kyllä mahtavan näköiset. Voin kuvitella että niistä lähtee upea ääni.
    Bambilla on selvästi hauskaa koirapuistossa:)

    VastaaPoista
  17. Luterilaiset kirkot ovat paljon pelkistetympiä kuin esim katoliset.
    Pidän luterilaisten kirkkojen yksinkertaisesta selkeydestä.

    Mukavaa varmaan käydä blogikokouksissa ja tavata kanssabloggaajia.
    Suomi on pieni maa, mutta tietääkseni vain kokkaajat ja neulojat järjestävät tapaamisia.

    VastaaPoista
  18. Mekin saatiin, postin mukana sinistä...pieni pala kerrallaan...

    VastaaPoista
  19. Susanne:Istuin juuri urkujen alla ja hieno ääni niistä lähtikin ja hyvä urkuri on tuolla kirkolla.Konsertti oli kaunis,

    Arleena:Niinhän se onkin,tuokin kirkko on pelkistetyn kaunis.Tämä oli toinen blogimiitti;ensimmäiseen en päässyt.Luulen,että aiemmin ei ole ollut;tai ehkä hepreankieliset blogistit ovat tavanneet,en tiedä.

    Pikkujutut:Eikös ollutkin hyvää;-)

    VastaaPoista
  20. Oikein mukava kertomus jälleen!

    Semmoinen blogikokous ois kyllä hauskaa täälläkin...
    Paitsi että suurin osahan ei kirjoita omalla nimellään.

    Hauska tuo Bambin ilme :)

    VastaaPoista
  21. åh, julkoncert! var den fin? har aldrig hört talas om den kyrkan...
    hoppas du har en fin jul och nyårsdagar, regnar det något?

    VastaaPoista
  22. Ihana pikkuinen ja idyllisen näköinen kirkko; tuolla on varmasti Tunnelmaa kun urut soi!!

    Kiva on varmasti ollut myös tavata blogituttuja!

    Iloista joulunjälkeistä ja loppukiriä uuteen vuoteen, Yaelian ja Bambi! ♥

    VastaaPoista
  23. ArjaAnneli:BLogimiitti oli ihan kiva juttu,ja sielläkin osa on ihan jollain muilla nimillä blogissaan,joten ei se mikään este ole.Bambi oli niin innoissan nähdessään kavereita;-)

    Sara;Julkonserten var riktigt vacker och som jag skrev,firar de också Lucia-dagen.Kyrkan ligger precis vid gränsen av Jaffo och Tel Aviv,nära Eilat-gatan och inte långt från Susan Dalal-centern.
    Tack det samma,igår hade vi sommarväder, men idag har det regnat litet.Njut av snön....

    MaaMaa:Oli tosiaankin ihana konsertti,ja aivan hurjan täyttä siellä oli.Oli tosiaankin mukava tavata blogituttuja ja uusiakin sellaisia.
    Kiitos samoin sinulle MaaMaa ystäväiseni oikein hyvää loppuvuotta!

    VastaaPoista
  24. On miellyttävää avata sivusi ja saada joka kerta melkoinen tietoisku . Paljon tietoa sinulla ja todella paneudut bloggaamiseen . Siitä suuri tunnustus .
    Ja kiitos kommenteistasi , joita olet uskollisesti antanut . Minun bloggaamiseni on nykyisin ollut vajavaista . Olen valmistanut kirjaani ihan uuvuksiin asti . Käsin tehty kirja on todella melkoisen työn takana . - Liekö tullut peräti ylirasitus tai burnout , kun bloggaamiseen tarvittavaa inspiraatiota ei kuulu ei näy .
    Kaikkea hyvää tulevana vuotena toivottaa Kyllimarjaana .

    VastaaPoista
  25. Kyllimarjaana:Kiitos:-)Hienoa tuo että teet kirjaa ja vielä ihan käsin,nostan hattua sinulle! Ja onkin ihan hyvä levätä tuollaisesta projektista välillä,jos tuntuu niin,kai se inspiraatio sitten taas palaa.
    Toivotan sinullekin oikein hyvää Uutta Vuotta 2010

    VastaaPoista
  26. Sinulle hyvä blogiystäväni haluaisin lähettää oikein erikoisterveiset ja kiitokset ystävyydestä.
    Olen saanut lukea mielenkiintoisia tarinoitasi ja maistella erilaisia kasvisruokia, ne kaikki ovat rikastuttaneet mammanelämääni ihanasti.
    Olet myös ilahduttanut minua käynneilläsi vaatimattomassa blogissani. Oma elämäni on jo siinä vaiheessa, että tapahtumia on aikaisempaa vähemmän, siksi onkin tärkeää saada olla ystäväsi. Raporttisi ovat täynnä asiaa ja välittävät ihmisystävällisyyttä eteenpäin.
    Toivon sinulle Onnea ja siunausta vuodelle 2010. :)
    Bambia unohtamatta, rapsutuksin.

    VastaaPoista
  27. I wish you by heart the best for the year 2010! Happy new year everyone!

    VastaaPoista
  28. Pikkujutut:kiitos samoin!

    Hannele:Sinulle samoin myös!

    Phivos:kiitos:-)And happy New Year to you too!

    VastaaPoista
  29. The concert sounds lovely, churches tend to have such wonderful acoustics, don't they?

    Happy New Year my friend, may it be a wonderful one.

    VastaaPoista
  30. Marjut:Sinulle kiitos samoin!

    Robin:This church really had nice acoustics and the concert was lovely!They have a free monthly concert, you are only asked to leave something when you leave.A really beautiful place also.
    Robin, I wish to you too a wonderful year 2010!

    VastaaPoista
  31. Thanks for these pictures. I don't know churches in Tel Aviv at all, except for one organ recital in a Jaffa church many decades ago.

    Have a fine new year, Yael.

    VastaaPoista
  32. Mielenkiintoisia asioita taas kerroit sikäläisestä elämästä ja tapahtumista.

    Aika kiinnostava myös tuo blogitapaaminen. Itse olen tavannut täällä Lontoossa yhden henkilön, johon tutustuin blogien kautta (hän siis asuu täällä). Oli aika mukavaa tavata paikallinen ihminen!

    VastaaPoista
  33. Dina:Thanks! Maybe that is the same church where you attended the organ recital years ago;the organ of this church is supposed to be about the best in the country.Have a wonderful year as well, Dina!

    Elegia:Kiva on tavata muita bloggaajia,vaikka tuossa tapaamisessa oli aika monta ja oli luento,joten ei kauheasti ehtinyt tutustua.Tuohan on kivaa ,että olet jo blogisi avulla tutustunut paikalliseen:-)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...