maanantai 14. joulukuuta 2009

joulukoristeita


Käväisin tänään Tel Avivin bussiasemalla,tai Tel Avivin uudella bussiasemalla, kuten sitä kutsutaan,vaikkei se mikään uusi olekaan,on ollut siellä vaikka kuinka monta vuotta ja sitä ennen vielä vuosia runkona,ennenkuin se lopullisesti rakennettiin valmiiksi. Se vanha taas on jonkun matkan päässä ja odottaa ,että sinne aletaan rakentamaan uusia taloja. Uusi bussiasema on valtava 7-kerroksinen (bussit lähtevät/tulevat 6 ja 7 kerroksissa)sokkelo,joka mielestäni pitäisi jyrätä maan alle ja rakentaa uudelleen. Sen verran sokkeloinen se on ja melkein aina eksyn siellä! Alemmat kerrokset sitten ovatkin täynnä vaikka minkälaista kauppaa ja etenkin sunnuntaina siellä viettävät aikaa filippiiniläiset vierastyöläiset,joita varten siellä on aika monta ruokakauppaakin ja muita kauppoja.

Klikkaa kuvat suuremmiksi.....
Jouluahan täällä ei vietetä,mutta on väestöryhmiä jotka sitä viettävät,kuten kristityt arabit, vierastyöläiset ja osa venäläisistä.Venäläisille joulukoristeet ovat myös uuden vuoden koristeita. Linja-autoaseman yhdessä kerroksessa oli kokonainen joulumaailma,kuten nämä hih,puhallettavat pukit ylempänä.

Kaikenlaisia joulukoristeita siellä löytyikin....

Ja erikokoisia tekokuusia vaikka minkälaisia...

Koristellut pallot olivat tosi nättejä...ja kalliita...


Eilen löysin sattumalta yhdestä kukkakaupasta joulutähden,joka näkyy ensimmäisessä kuvassa.Ihan pieni sellainen ja leppäkerttukin tuli mukana. Tänään mukaan tarttui tämä hyasintti,joka oli hieman vähähtynyt kotiin tullessa,mutta toivottavasti vielä virkoaa.

24 kommenttia:

BLOGitse kirjoitti...

voi sita kraasan maaraa...
taallakin kaupat on turvoksissa tuota kamaa...
Missa on laadukkaat, tyylikkaat, vanhanajan koristeet??? Joka maailmankolkka on taynna samaa silppuhottoa.
voi voi...

Narsissin tuoksu on ihana...mihin aikaan vuodesta tahansa!
Mukavaa maantain jatkoa!

Jael kirjoitti...

BLOGitse:joo,näkyy vähän kaikkialla olevan sitä samaa kiinalaista joulukrääsää.Nuo pallot tosin olivat tosi nättejä,mutta muuten......Olen tehnyt itse joitakin koristeita siemenkodista,kunhan vaan oppisin käyttämään poraani....
HYvää maanantain jatkoa sinullekin!

Lissu kirjoitti...

Yritàn itse loihtia joka joulunseutu itse jotain koristetta, mutta tàmàn joulun suunnitelma isosta himmelistà kariutui olkien puutteeseen. Tai siihen, ettei isoa olkikupoa tàstà kaupungista lòydy. Kalliita olkia kaupataan kyllà askarteluliikkeissa, mutta olkoon. Kun en myyjàisistàkààn lòytànyt uusia kàsin tehtyjà tonttuja, taidan odotella alennusmyyntejà. Sieltà SAATTAA lòytyà jotain mukavaa kohtuuhinnalla. Ei mitààn made in kaukaiset maat. Mutta kukkia hankin joka joulu. Nyt on jo muutama hyasintti, minulle SE joulukukka. Tànààn olisin osatnut myòs amarylliksen, mutta pakkanen olisi puraissut aarretta, joten odotellaan sààn lauhtumista.

Tuula kirjoitti...

Olipa yllattavaa nahda joulukoristekuvia sielta teilta. En muista niin millaan koskaan nahneeni siella mitaan vastaavaa. Mutta onhan sinne tullut niin paljon kaikenlaisia muuttolaisia, etta siinahan se syy koristeiden kauppaamiseen.

Taalla ihmiset koristelee paljon kotejaan kaikenlaisella, varsinkin tontuilla. Yhdellakin oli yli sata tonttua talossaan, kun kavin siella. Ei meinannut mahtua mukaan ollenkaan...

Allu kirjoitti...

No onpas sielläkin joulukrääsää, en olis uskonut. Toivottavasti hyasintti toipuu. Minäkin ostin kaksi, mutta ovat niin nupulla vielä, etteivät tuoksu. Yksi meidän huushollissa ei pidän siitä tuoksusta lainkaan ja toinen RAKASTAA sitä.

lepis kirjoitti...

Hyasinttisi taitaa kaivata viileyttä ja kosteutta. Pimeys auttaisi myös.

Krääsää on joka paikka pullollaan. Kauniisti pakattu kukkamuodostelmiin nuo kuusen pallot.

pikkujutut kirjoitti...

Joulutahtia nakee taallakin, kokoluokkaa pieni pensas. Ei siis mitaan pienta ja sievaa poydalle.

Luulen, etta meille tulee jotain valkoista ja se valkoinen riippuu siita mita kaupasta saa. :)

Samaa kraasaa taallakin ja viela huonosti tehtyja..

pilvikki kirjoitti...

Maailmaan mahtuu tavaraa, pursuaa ovista ja ikkunoista! Mutta onneksi on kukkia ja sinulla siellä joulutähti tuikkii leppis kyljessään ja hyasintti tuoksuu! Siinä sitä jouluntunnelmaa mukavasti.

Äläkä vain eksy sinne bussiasemalle, kuulosti aika labyrintiltä : )

Jael kirjoitti...

Lissu;niin ei kai olekaan mitään järkeä itse tehtailla koristeita jos materiaalit maksavat hurjasti.Itse olen kerännyt isoja käpyjä ja maalannut niitä sekä siemenkotia ja käyttänyt jonkun verran decoupage tekniikkaa,sillä saa kivoja juttuja aikaiseksi.Hyasintti on kyllä ihana kukka,se tuoksu! Suomessa aina pelkäsin kissan vuoksi kun kuulemma ovat kissoille myrkyllisiä,hyasintit siis.

Tuula:Ei silloin aikoinaan ollutkaan näin,vaan ehkä vaan Jaffassa tai Nasaretissa,nyt on tuo bussiasemarakennus ihan täynnä niitä!Ohoh,sata tonttua:D

Allu:Minä rakastan sitä hyasintin tuoksua! Kyllä se varmaan tuosta toipuu....

Lepis:Täällä onkin sisällä nyt niin viileetä että varmasti toipuu hyasinttini!
Oli vähän yliannostus krääsää tuossa paikassa,mutta nuo pallot oli tosiaankin nättejä...

Pikkujutut:Toivottavasti löytyy teille hyviä koristeita. Taitaa olla vaan jokapuolella made in China koristeita.Onko teilläpäin muuten niitä isoja käpyjä,joita täällä on pohjoisessa`?Keräsin niitä siellä asuessani ja koristelin niitä.

Taru:Tavaraa pursuaa,itse yritän miettiä aina pari kertaa tarvinko vai en...Nuo molemmat kukat ovat niin nättejä! Joo,on se kyllä aika labyrintti se bussiasema....

Sateenkaari kirjoitti...

Tuota samaa tavaraa on taallakin halpakaupoissa.Harmittaa,kun en ottanut kuvia Migroksen tarjonnasta.Siella oli kaunista ja laadukasta.Vahan kalliimpaa,mutta ei ihan pahan hintaista.
Eihan taallakaan joulua vieteta,mutta paljon asuu sita vierasmaalaista,jotka viettavat.

Kivoja kuvia,ja nayttaa todella olevan paljon tavaraa.

Sateenkaari kirjoitti...

Unohtui kertomatta,etta Antalyassakin on uusi ja vanha bussiasema oikein virallisesti.Busseissa lukee "uusi linja-autoasema" ja "vanha linja-autoasema.Vanha bussiasema on purettu jo aikaa sitten,ja paikalle on nousemassa suuri ostoskeskus.

Nimetön kirjoitti...

Minäkin hekottelen täällä Tuulan mainitsemille yli sadalle tontulle! :-D

Leena Lumi kirjoitti...

Minusta kirja on aina paras lahja;-)

Joulutähtiin olen kyllästynyt ja hyasintistä alan tukehtua, joten vain valkoisia amaryllikiksiä minulle.

Muovinen joulu ja kaikki pukkijutut ovat niin epäaitoa joulua että...siis tarkotian niitä hou-hou -pukkeja.

anumorchy kirjoitti...

Mina eksyn siella ihan aina! Harvoin kylla kayn. Siella on kiva kenkakauppa, Ben Ishay. Senkin loytaminen on jokakerta vaikeaa.

arleena kirjoitti...

Tutun näköinen joulupukki sielläkin, joten kyllä ovat suomalaista pukkia seuranneet. Ja muovikuuset samoin ja pallot. Samaa koriste- ja kukkamaailmaa siellä kuin täällä.

Jael kirjoitti...

Sateenkaari:taisi kyllä olla ihan peruskamaa nuo jotka kuvasin,mutta ne pallot olivat tosi siistit,ja kalliitkin.Ai teilläkin on vanha ja uusi bussiasema;-)

S:Aika suuri tonttumäärä tosiaankin:D

Leena:Kirja onkin hyvä lahja,olin lapsena ja nuorena sellainen kirjatoukka,etten koskaan saanutkaan muita lahjoja kuin kirjoja....Nuo puhallettavat pukit ovat kyllä aika hoopoja....

Anu:ei ihmekään, niin sekava paikka se on.Missäköhän siellä tuo mainitsemasi kenkäkauppa on....

Arleena:niinpä taitaa olla;-)Kun lukee näitä kommentteja huomaa että samanlaisia koristeita taitaa olla vähän siellä sun täällä....

Lisay kirjoitti...

Onpa minun makuuni vahan liian varikkaita koristuksia....
Onneksi sain isaltani Suomen tuliaisina eilen jotain kivaa ja hillittya,joka voi olla esilla vaikka koko vuoden...
Tuolla uudella linja-autoasemalla en ole koskaan kaynytkaan,kun liikun aina autolla.
Vanha tuli aikoinaan kovinkin tutuksi.

Lisay kirjoitti...

Niin,ja piti viela mainita,etta rakastan hyasintin tuoksua.
Ostin pari kukkaa,joissa kolme hyasinttia yhdessa.Valkoiset on nyt auki ja kodin on vallannut huumaava tuoksu.
Vaaleanpunainen aukenee sopivasti ensi viikolla...
Hyvaa Hanukkaa!!!

Jael kirjoitti...

Lisay:ON minunkin,aika räikeän näköisiä mutta olihan noita kiva katsella kuitenkin. Yleensä menen linja-autoaseman ohi usein,mutta harvoin poikkean sisään,kun on niin sokkeloinen.Kiva kun sait isältäsi jotain kivoja koristeita Suomesta:-)
Minäkin rakastan hyasintin tuoksua.En olekaan vielä nähnyt sellaisia,missä pari yhdessä,olisi pitänyt ostaa nupulla oleva,sillä tämä ostamani oli jo vähän väsähtänyt...
Hyvää hanukkaa myös sinulle:-)

pilvikki kirjoitti...

Piti vielä tulla uudestaan tuosta munkista --- mies täällä nauroi minulle, että kyllä sä haistat, mikä munkki olisi ollut hyvä :DDD

sarapirat kirjoitti...

julstjärnor och hyacinter! så fint så fint! jag försöker hitta saffran både i tel aviv, och norrut, men det verkar vara slut eller falsk överallt i år...

Jael kirjoitti...

Taru:D

Sara:Jag var så nöjd när jag hittade båge julstjärnan och hyacinten,fast hyacinten tycks redan ha sett bättre dagar.....Saffran har jag inte sett här,fast jag vet att man odlar det någonstans i Negev...

Nurkkalintu kirjoitti...

Yllätys minulle on tuo joulukoristeiden määrä.
Pallot ovat ihan somia.

Meillä ei koreilla ylenmäärin; ei ole ollut joulukuustakaan moneen vuoteen.
Joulutähti ja hyasintti ovat kauniita tunnelmantuojia, mutta kissan takia emme halua myrkyllistä joulutähteä ja minä en kestä hyasintin tuoksua allergiani kanssa.
Joulua tunnelmoimme muilla keinoin :)

Jael kirjoitti...

Nurkkalintu:Noita joulukoristeita on vain tietyissä paikoissa,ei ihan yleisesti,joten ei niihin helposti törmääkään.Itsekään en voinut noita joulukukkia Suomessa pitää kissan vuoksi.