torstai 11. helmikuuta 2010

Viinimessuilla

Tulin juuri Tel Avivin kansainvälisiltä viinimessuilta ja viinien vaikutus tuntuu vieläkin tätä kirjoittaessa.....Netistä pystyi etukäteen tilaamaan lipun,jonka sai sitten messujen sisäänkäynnissä.Lippu oli edullisempi etukäteen netistä tilattuna (noin 10 eur) ja sillä sai myös oman viinilasin(omani näkyy ylläolevassa kuvassa) sekä 10 viinimaistajaislipuketta. Messuilla oli tosi monta näytteilleasettajaa, suurin osa täkäläisiä,mutta myös joitakin tuontiviinejä,joita en tosin maistanut,sillä täkäläiset viinit ovat niin hyviä,että käytin kaikki lipukkeeni niihin.Sitäpaitsi jotkut näytteilleasettajat eivät huolineet lipukkeita lainkaan,vaan niitä sai maistaa ilmankin lipukkeita.Yksi viinitarha pohjoisesta Israelista sai minusta heti asiakkaan,sillä 3 maistamaani viiniä(Merlot, Rose ja Viognier)olivat mielettömän hyviä ja erittäin kohtuuhintaisia.. Näitä kelpaakin tarjoilla sitten ensi kuussa Suomen vierailleni Hyvä viinihän on sellainen,joka maistuu hyvälle suussa;sen ei välttämättä tarvitse olla mikään kallis laatuviini
Tämän hyvän viinitarhan esittelypaikassa kävikin aikamoinen kuhina...
Jotkut viinit olivat tynnyreissä. Kun asuin täällä 80-luvulla,maassa oli pari suurta,keskinkertaisia viinejä tuottavaa viinitarhaa.Tänään täällä on suuri määrä viinitarhoja,jotka tuottavat erinomaisia viinejä. Tämä oli jo toinen suuri viinitapahtuma puolen vuoden sisällä,joten kiinnostusta riittää.
Viiniähän ei pitäisi juoda tyhjään vatsaan,joten myös ruokapuolen esittäjiä oli paikalla.Vuohifarmin tuotteita oli tässä maistiaisina:vuohenmaitojugurttia ja juustoja.Samainen paikka esitteli myös uutta tuotettaan,vuohenmaitojäätelöitä,joista pari oli viinipohjaisia,kuten vuohenmaidosta tehty Cabernet Sauvignon -jäätelö,,maistoin ja oli hyvää.
Suositun juustolan pöydän kohdalla oli jonoa......

Täällä muuten on tänään ollut tosi lämmintä! Vielä pari päivää sitten oli kylmää,mutta tänään pitkälti yli 20 astetta ja koko seuraavaksi viikoksi on luvattu lämmintä(eikä sadetta...).Tähän aikaan vuodesta pitäisi olla 10 astetta vähemmän...Eurooppa ja pohjoinen Amerikka ovat lumimassojen alla ,ja täällä on ranta-ilma...

38 kommenttia:

 1. Cabernet Sauvignon jäde kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta! Et voisi lähettää paria pakettia :)

  VastaaPoista
 2. Alkoipa nyt tehdä mieli viiniä! Israelilaiset viinit eivät olekaan kovin tunnettuja täällä, oli kiinnostavaa lukea kuvaustasi messuilta. Ja vau mitä jäätelöitä :)

  VastaaPoista
 3. Kuulosti mukavilta messuilta.
  Siellä kesä, täällä talvi. Olis kyllä aika mukava lekotella viikko-kaksi auringossa.

  VastaaPoista
 4. En ole koskaan maistanut israelilaista viiniä. Nyt voisin lasillisen ottaa!

  VastaaPoista
 5. Lepis;kunpa voisinkin lähettää:D Itse asiassa nuo jädet oli vasta maistettavina;tulevat markkinoille parin viikon sisällä.

  Lumiomena:Alkossa on muutama täkäläinen viini. Se jäätelö oli tosi hyvää,oli tuo Cabernet Sauvignon,ja Port-viini-jäätelö,ja sitten pari perinteistä makua.Mutta se vuohenmaito oli se, mikä teki niistä erittäin hyviä!

  Arleena:Messut olivat tosi mukavat!Tänne tosiaankin tupsahti nyt kesä! Toivon,että vielä tulisi joitakin talvisia päiviä...mutta ei ainakaan taida ihan lähiaikoina sellaisia tulla...

  VihreätNiityt:Täkäläiset viinit ovat tosi hyviä!

  VastaaPoista
 6. Aivan samaa mieltà, ettà viinien tulee maistua hyvàltà, viis hinnasta...Usein ne pienten viinitarhojen halvat viinit ovat niità parhaimpia...eipàhàn ole ainakaan bràndi jonka vuoksi hinta olisi nostettu pilviin

  VastaaPoista
 7. Olisin lähtenyt kaveriksi,
  Merlot-rypäleet usein meidän makuun.

  VastaaPoista
 8. Espanjassa kuultua: juuston rasva tekee kuin kalvon joka ehkaisee alkoholin pahan vaikutuksen.
  Siis typistettyna pariin sanaan. Tieteellinen selitys olisi varmaan tosi paljon pidempi! :)
  Tapas on ainakin minulle oiva tapa sosialiseerata...(mika tuolle olisi parempi sana? kanssakayminen? voi ei...help me please! :)

  VastaaPoista
 9. In vino veritas. Terveydeksi! :)

  VastaaPoista
 10. Tuonne olisin minakin voinut lahtea kaymaan. Vaikka olenkin kovin pienkulutuksinen viinien tai muidenkaan juomien suhteen, niin tuollainen maistelu olisi mukavaa.

  Kovin on ihanat ilmat teilla. Mutta meillakin paistoi eilen aurinko aivan ihanasti ja lammittikin!

  VastaaPoista
 11. jag älskar dalton vinerna. det vineriet ligger inte alls långt från där vi bor. dom har ett vitt vin som heter fumé blanc. mmmm

  VastaaPoista
 12. Mielenkiintoinen postaus! Kiva kun olit ottanut kuviakin.

  Vuohenmaidosta tehty viinijäätelö kuulostaa minusta aika eksoottiselta. :-O

  Nautiskelehan niistä rantailmoista!

  VastaaPoista
 13. Jes, maukkaat messut! Jäätelö kuulosti hauskalta ja hyvä, että löysit herkulliset viinit. Nam!

  VastaaPoista
 14. Kiitos kun otit mukaan! Naurattaa tuo BLOGitsen "sosialiseerata" mutta en kyllä keksi parempaakaan sanaa, koska "sosialisoida" se ei ainakaan ole.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 15. -S-;Niinpä,nuokin olivat suhteellisen edullisia,mutta pidin niistä enemmän kuin kalliimman hinnan viineistä.

  Hannele:-)Eri Merlot-viinit tuolla olivatkin hyviä!

  BLOGItse:ja tuon tietäen varmaankin moni tuolla käviskeli juustolautanen ja viinilasi käsissään;-) Itse tein vähän tyhmästi,koska lähdin messuille tyhjän vatsan kanssa ja aloin maistella viinejä....Tapasten syönti onkin sellaista,jota tehdään joukolla yleensä,joten sosiaaliseeraamista se on (hyvä sana,vähän pitkä;-)

  Rita:Viinin vaikutuksesta tuli tämä postaus:D

  Tuula:Tuollaiset messut ovat mukavia,koska tutustuu viineihin,ja sitten tietää, mitä kaupassa hankkia.Täällä on ihan kesäilmat nyt,jopa yöllä oli lämmintä!Mutta talvi on ollut aika olematon tänä vuonna ja olen vähän pettynyt.Nyt pitäisi olla kylmää! Muutenkin on ihan tarpeeksi pitkä kuuma kesä,nyt se vielä pidentyy:-( Ihanaa,että teilläkin on aurinko tullut esille!

  Sara:Jag smakade faktiskt på Fume Blanc igår,och det var en jättebra vin:-)

  Hippu:Viinimessut ovat mukava tapahtuma:-) Ne vuohenmaitopohjaiset jäätelöt ovat tosi hyviä;en juo lehmänmaitoa ja muutenkin vältän maitotuotteita,mutta vuohenmaitotuotteita käytän joskus ja pidän. Ranta-ilmat ovat ihan kivoja,muttei vielä.....

  Taru:Oli tuolla luomuviinejäkin:-) Mukava tapahtuma,ja paljon viinejä ja herkkuja maisteltavana. .

  VastaaPoista
 16. Heljä;My pleasure! Ihan hyvä sana tuo sosiaaliseerata:D

  VastaaPoista
 17. Jael, minussa varmaan joku vika, kun en löydä hyvää valkkaria muuta kuin kovasta hintaluokasta, mutta seiltä löytyykin sitten jo upeita Chabliksia.

  Punkkuja juon laidasta laitaan kera ruoan. Juustot erityisesti: nam!

  Tuo teidän lippu oli tosi edullinen. Katsoin juuri meidän vastaavaa nettitarjousta, niin se on 24 euroa yhdeltä! Tosin siinä on kirja- ja viinimessut samassa, mutta kuitenkin...

  VastaaPoista
 18. Leena;Täällä nämä suht koht edulliset viinit olivat loistavia,mutta ne onkin täältä,eli lähituotteita,joten ei tarvitse maksaa kuljetusmaksuja jne...
  Se meidän lippu olikin todella edullinen. Sillä sai siis sen lasin kotiin vietäväksi ja 10 viinilipuketta,mutta koska jotkut viinitarhat antoi maista viinejään ilman lipukkeita, maistoin varmaan 15 eri viiniä-----:D

  VastaaPoista
 19. Israelilaiset viinit ovat paljon parempia kuin libanonilaiset. Täällä on viinitarhija mutta jossain kohdassa valmistusprosessia jokin menee fibaan. En voi juoda lasillistakaan täkäläistä viinia ilman päänsärkyä. Samaa ei tapahdu sikäläisten viinien kanssa.

  VastaaPoista
 20. Pikkujutut:Niin,maaston ja ilmaston suhteen teilläpäin on hyvät edellytykset viininviljelyyn.Harmi,että eivät osaa tehdä tarpeeksi hyviä.Täällä ne ovat tosiaankin hyviä ,ja parantuneet varmaankin aika lailla vielä siitä,kun olit täällä,sillä pieniä viinitarhoja on tullut kauheasti lisää.

  VastaaPoista
 21. Noilla messuilla minun olisi pitänyt tutustua enemmän noihin vuohenmaito tuotteisiin, kun viiniä en juurikaan enää pysty nauttimaan.
  Huomioni kiintyi toisen kuvan etualalla oleviin ihaniin kukkiin. Mitä ne ovat? näyttivät jotenkin kerrotuilta anemoneilta. Kauniita ovat kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
 22. Siitä on hurjan kauan, kun viimeksi olen nauttinut viiniä, koska en osaa niistä nauttia! Etenkään punaviineistä en ole milloinkaan tykännyt, - ja päänsärkykin on tullut seuralaisena.
  Migreeni-ihmisten kauhistus on punaviini + juusto!

  VastaaPoista
 23. Unelma:Vuohenmaitotuotteet ovatkin tosi hyviä,ja olivat myös hyvin edustettuina tuolla messuilla. Sääli,kun et enään pysty nauttimaan viinistä,saatko päänsärkyä niistä?En tiedä noiden kukkien nimiä,mutta olivat erittäin kauniita.

  Nurkkalintu:Minäkin saan tanniinisista punaviineistä päänsärkyä,joten tiedän jo maistaessa,mikä sopii ja mikä ei.

  VastaaPoista
 24. Viinistä en ole koskaan oppinut pitämään. Muutin muuten taas, koska seuraajani osoittautuivat hulluiksi. No, pieni osa, mutta ei ole kiva kirjoitella, kun koko ajan heitetään lokaa selän takana.

  VastaaPoista
 25. Helena:Kävinkin siellä jo kommentoimassa.....

  VastaaPoista
 26. Mukavan tuntuiset ja maistuvat messut.
  Mina pidan vuohenmaitojuustoista.Ovat vaan taallakin aika hinnakkaita.

  VastaaPoista
 27. Sateenkaari:Mukavat messut olivat,oli myös oliiviöljyjä ja suklaata:-) Vuohenmaitojuustot ovat täälläkin lehmänmaitojuustoja kalliimpia,mutta joskus ostan.

  VastaaPoista
 28. Viinimaissa juustot ja viinit kuuluvatkin yhteen, Blogitse löysi sille selityksenkin, hyvä tietää.
  Ihanat messut, ja ihan hellevaatteissa siellä mennään... juuri nyt tuntuu aika uskomattomalta meikäläisestä.

  VastaaPoista
 29. Sirokko:Juu hellettä melkein on täällä,ja ainakin viikoksi eteenpäin luvattu,en tiedä mitä tapahtui talvelle...Hyvän selityksen löysikin BLOGitse,ja olisikin ensin pitänyt maistella juustoja ja sitten viinejä,eikä päinvastoin,kuten tein....

  VastaaPoista
 30. Mielenkiintoista, mielenkiintoista! Viinikerhomme làhes tuhannessa maistajaisvalikoimassa (10 vuoden aikana) ei ole ollut yhtààn israelilaista viinià. (Eilen iltana kerhomme teemana oli viinit ja ooppera.) Tykkààn yhdistàà viinin ja ruoan, jos ei muuta niin edes juustoa. Suomessa on muuten aika hassu tapa yhdistàà juustoon ja viiniin viinirypàleità. Ei sovi, ei. Rypàleiden happo tappaa viinin maun. Kurkin tuota The Galil Mountainin sivustoa, ja siellà oli monta hyvàltà kulostavaa vaihtoehtoa. Oikein mukavia viinihetkià suomalaisten seurassa ja leppoisaa huomista ystàvànpàivàà.

  VastaaPoista
 31. Lissu:Olettepa te ahkerasti siellä kerhossa ehtineet maistella viinejä;-) Niinpä,rypäleet eivät tosiaankaan happonsa vuoksi ole ihan oikea naposteltava viineien kanssa,vaikka samasta aineesta onkin tehty. Galil Mountainilla oli tosiaankin hyviä viinejä! Samoin sinulle mukavaa ystävänpäivää huomenna!

  VastaaPoista
 32. Kas kun en kuullutkaan noista messuista. Mina juon viinia paivittain. Taytyy seurata ilmoituksia tarkemmin!

  VastaaPoista
 33. Anu:Viime viikon keskiviikkona ja torstaina olivat, Ganei Taaruha. Ensi kerralla laitan sitten vaikka postia sulle,niin tiedät.Ja kokeile noita Galilin viinejä,hinta/laatusuhde erinomainen!

  VastaaPoista
 34. Hah, yritin menna niiden sivuille taalla toimistossa, ja sensuuri esti! Alkoholipitoisille sivuille ei toimistosta paase. Alytonta. Yritan kotoa.

  VastaaPoista
 35. Hih,ai teillä on sellainen sensuuri...:D

  VastaaPoista
 36. Cabernet Sauvignon -jäätelö kuulostaa mielenkiintoiselta! ... tekisköhän joku mulle shampanja-jäätelöä ;)
  Mä rakastan viinejä, punaisia valkoisia roseita, kuplilla ja ilman :) Oon aika huono maistamaan eroja viineissä, ellei sitten ole todella erityinen maku tai jos maistan kahta erilaista peräkkäin. Mutta silti kyllä huomaa mikä on hyvää ja mikä TOSI hyvää! ;)

  Terkkuja!! ♥

  VastaaPoista
 37. MaaMaa:Shampanjajätski olisi kiva myös:-) Jeps,minäkin tykkään viineistä.Mun mielestä kaikki tuolla maistamani oli hyviä,jotkut enemmän kuin toiset.Terkkuja takaisin:-)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...