perjantai 14. toukokuuta 2010

Vanhan juna-aseman uusi tuleminen

Jaffan vanha juna-asema-alue avattiin joku aika sitten pitkän kunnostamisen ja restauroimisen jälkeen. Nyt se tosin ei enään ole juna-asema,vaan alue,jossa kahviloita,ravintoloita,kivoja kauppoja ja tapahtumia.Alue on aivan ihastuttavan Newe Zedekin vieressä,ja vastapäätä on meri.
Alue on suurempi kuin olin kuvitellut.Asemarakennuksen lisäksi siellä on monta muutakin vanhaa ja kaunista ,kunnostettua taloa. Osa alueesta on vieläkin keskeneräistä,ja jotkut tulevat kaupat ja ravintolat  olivat vielä remontissa,mutta mukavasti sinne oli jo avattu kahviloita ja erilaisia kauppoja.
Jopa osa vanhoista raiteista oli säästetty. Linkin takana näkyvät nämä rakennukset paremmin kuvattuna.
Tämän talon yläkerroksen kahvilaan olisi mukava mennä joskus...
Vanhan juna-aseman päärakennuksen seinät oli jätetty alkuperäiseen muotoonsa,mikä miellytti.Tuossa alemmassa seinässä näkyy teksti,jossa lukee ranskaksi odotussali.Valaisintyöt olivat vielä hieman kesken katossa...
Vanha junavaunukin oli kunnostettu ja sinne pääsi sisälle katsomaan. Minua viehätyttivät alueen vanhat katulaatat;tosi kauniit.Tuossa junakuvassa eivät nämä laatat näy selvästi,joten laitoin ne omana kuvanaan tänne.
Musiikin tähden olisin voinut jäädä pidemmäksikin aikaa,sillä niin miellyttävältä se kuulosti. Siellä piti olla myös ilmaisia luontoja:ravinnosta ja ekologiasta,mutten ehtinyt niihin.
Dokumenttielokuvafestivaaleilla viime viikolla näin esitteen,jossa kerrottiin juna-aseman uudesta luomutorista.Joka perjantainen luomutori oli tänään vasta toista kertaa,mutta ihmisiä ei ollut kovin paljon;sana ei ole vielä tarpeeksi kiertänyt.Olen iloinen,että nyt on toinenkin maatilatori Tel Avivissa,ja vaikka tässä oli vähemmän kojuja,oli siellä miellyttävää kierrellä.Aseman esitteessä pyydetään ihmisiä tuomaan omat kassinsa ostoksia varten;muovikasseja ei kuulemma jaeta,mikä on hyvä juttu:-)
Toisella puolella myytiin ekologisia tuotteita. 
Ilokseni löysin sieltä porkkanakosmetiikkaa.Näihin Yes to Carrots-tuotteisiin tutustuin joku aika sitten,kun sain pakkauksen,jossa minikokoisia tuotteita.Ne miellyttivät ja olinkin etsinyt näitä. Yhdysvalloissa myytäviä ja osittain täällä valmistettuja  tuotteita,jotka on pääasiallisesti tehty erilaisista kasvisöljyistä eivätkä nämä sisällä parabeeneja.Mikä näissä tuotteissa myös vaikutti ostopäätökseen, on se,että jokaisesta Yes to Carrot-tuotteen hinnasta menee osa Yes to Seed-säätiöön,jonka kautta koulut ja yhteiskunnat voivat saada rahoitusta vaikka kaupunkipuutarhojen perustamiseen.
Ja porkkanoiden tiimoilta järjestänkin mini-arpajaisen,jossa palkintona ylläoleva pakkaus:Läpinäkyvässä pussukassa(sopii hyvin lentomatkoille kun pitää ollakin läpinäkyvä) on seuraavat tuotteet:Body butter 30ml, käsivoide 18 ml,vartalovoide 18 ml, suihkusaippua 60 ml sekä normaalin kokoinen huulirasva.Kaikki tuotteet ovat parabeeni ja SLS-vapaita.
Laittakaapa kommenttia jos haluatte olla mukana arpajaisissa.
Arvonnan suoritan ensi viikon keskiviikkona

49 kommenttia:

 1. Ehdottomasti mukana arpajaisissa kun on noin mielenkiintoinen palkinto :)

  Ihanan näköinen alue ja luomutori on kyllä luksusta!

  VastaaPoista
 2. Mukana arvonnassa! Olen joskus ostanut noita tuotteita Kuolleelta Mereltä. Siellähän tehtaan kaupoissa on kaikki Kuolleen Meren tuotteet hyvin edullisia.

  VastaaPoista
 3. Mizyena:selvä! Alue on tosiaankin ihana ja vielä parempi sitten kun kokonaan valmis.

  S. Onko siellä noita Carrots tuotteita paljonkin? Tuolla myyntikojussa oli vain muutamia erilaisia,mutta nettisivuilla taas valtava määrä eri tuotteita,jotka houkuttelee.

  VastaaPoista
 4. Suorastaan herkullisen näköinen pussukka :) Mukana ollaan!

  VastaaPoista
 5. Apua, mun viesti katosi kai johonkin?

  Siis haluan tietenkin mukaan tällaisten ihanuuksien arvontaan :)

  Sitten kehuin vielä juna-aseman laattoja ja vanhaa seinäpintaa.

  VastaaPoista
 6. Alue näyttää aivan ihanalta, kuvissasi jotenkin seesteiseltä ja melkein kuulen musiikin.

  Arpajaisissa mukana, tottakai!

  VastaaPoista
 7. Mila:ok:-)

  Ii:Tosi ärsyttävää kun kommentit katoavat bittiavaruuteen;mullakin monesti käynyt niin.Jeps,nuo laatat ovat tosi nätit!

  Heljä;Olin jo kauan odottanut,että alue valmistuu ja pääsen tuonne,ja tosi miellyttävältä paikalta näytti.Ja tuolla olikin sellaista sesteistä tänään,kaunista musiikkia ja ei liikaa ihmisiä.

  VastaaPoista
 8. Joo, siellä oli kaikki mahdolliset, sillä nehän on 'based on Dead Sea minerals' ja tehtaan kauppa on siellä. Silloin kun ostin kasvovoiteita, ne oli muistaakseni 3 purkkia satasella (3 x 50 ml) ja viimeksikin niitä näin (käyn niissä kaupoissa ainakin kaksi kertaa vuodessa ja ostan kaikki voiteet sieltä koska tulee hurjan edulliseksi. Olen menossa taas ensi kuussa sinne, joten voin kertoa sitten sinulle tilannekatsauksen :-)), mutta ostin jotain muuta. Euroopassa olen nähnyt aivan samoja tuotteita täältä aivan järkyttävissä hinnoissa ja täälläkin ne maksavat muualla paljon enemmän,mutta vähemmän kuin ulkomailla. Ulkomailla osataan rahastaa hyvin Dead Sea tuotteilla ja kaikki tuntuvat saavan mahtavat voitot.

  VastaaPoista
 9. S:Olipas edullista siellä! Dead Sea tuotteet onkin kalliita ulkomailla. En ole siellä käynyt vuosiin,viimeksi eksän kanssa v.2003,ennenkuin muutimme Venezuelaan.Kiva jos laitat tilannekatsauksen;oliko siellä myös niitä kurkkutuotteita ja tomaattituotteita ja granaattiomenatuotteita,joita näkyy webbisivuilla.Ihoni on kovasti tykännyt näistä tuotteista!Käsivoide esimerkiksi on aivan ihana ja body butter samoin.

  VastaaPoista
 10. S:tämä tuotemerkki näyttää kuitenkin olevan erilainen,vaikka valmistettu täällä,niin itse tuotemerkki ulkomaalainen.Ja ainakin nuo Amerikan hinnat näyttävät ihan edullisilta tuolla webbisivulla.

  VastaaPoista
 11. Joo, todella edullista. Ostan sieltä muun firman porkkanavoiteita, (tai avocado- tai oliivi-)ja niiden hinnat on kolme purkkia (3 x 50 ml) 50 NIS!! Todella hyviä, käyttänyt niitä jo yli kymmenen vuotta ja kymmenen vuotta on tuo hintakin pysynyt samana. Kerran ostin ja kokeilin näitä Yes to carrots tuotteita.(Näitä en ole nähnyt ulkomailla myytävänä, muiden firmojen kylläkin.) Muistaakseni siellä myydään myös kurkku ja granaattiomenatuotteita, mutta katson sitten paremmin noin kuukauden päästä kun käyn siellä Eilatiin mennessä. Yes to Tomatoes muistan aivan varmasti nähneeni siellä.

  VastaaPoista
 12. Tahtoo mukaan arvontaan.
  Piti oikein kàydà tarkistamassa, oliko kyseessà sama tuote, kun mità minullakin on. Kyllà vain, kaapissani komeili yes to carrots body butter 250ml. En tiennytkààn, ettà osa tuotosta menee hyvàntekevàisyyteen, vai oliko tuo kamppanja vain siellà teillà, mutta ei tààllà.
  Aloin tàssà miettimààn tuota palkinnon làhettàmistà. Ei kai tuotteet ole liian nestemàisià? Oih, olisi ihana voittaa. Jààn odottelemaan arvontakeskiviikkoa :D

  VastaaPoista
 13. Ihania tuotteita ja toreja ja soittajia...
  Mina sekosin kun kesken kaiken tuli room servicesta tuomaan pullon valkkaria! Kun ollaan asuttu niin kauan. Totta, 1,5kk tanaan...huh!

  Huomenna kiertelen blogeja urakalla - olen miehelle ilmoittanut etta tarvitsen 'omaa aikaa' ja han sanoi jees :)

  Oikein ihanaa viikonloppua!

  BLOGitse

  VastaaPoista
 14. S. Näissä miellyttää erityisesti se,että niissä ei ole parabeeneja,ja kaikki vihannekset ja hedelmät ,joita on mukana,ovat luomua. Ohoh,onpa edulliset hinnat noissa muissa tuotteissa,pitäisi kerran päästä sinne Kuolleen Meren kauppaan...Ainakin Yhdysvalloissa Carrots tuotteita myydään paljonkin,ja kaiketi myös Hollannissa.Näin CNN:llä videopätkän,jossa kerrottiin,miten tämä oli joku pieni tuntematon luomubrandi täällä,joka siirrettiin Yhdysvaltoihin ja on nyt kuulemma erittäin suosittu.

  -S-; Tietysti mukana sinäkin! Ai sulla on se body butter,minusta se on aivan ihana!Webbisivuja tarkkaillessa ne hyväntekeväisyysprojektit ovat etupäässä Yhdysvalloissa.No se suihkusaippua tietenkin on nestemäistä,mutta jos hyvin pakkaa,ei kai sille mitään tapahdu...

  BLOGitse:Juu tori ja koko vanha juna-asema on ihana!
  Tuohan oli kiva gesture,kun toivat valkkaria. Onko hyvä hotelli? Itse asuin hotellissa alussa Venezuelassa melkein 4 kuukautta ja ei ollut helppoa,nainen tarvitsee kodin!Ihanaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 15. Kauniisti entisöity rakennus, vanhat seinätkin näyttävät tosi kivoilta, puhumattakaan noista katulaatoista.Mukavaa kun koko alue on säilytetty.
  Ja tottakai olen mukana arvonnassa, olispa kiva nähdä miten tänne tuollainen posti kulkisi..

  VastaaPoista
 16. Aivan ihana alue ja kiva, että on jätetty myös alkuperäistä rekvisiittaa :)

  Arpajaisissa mukana minäkin!!

  Mukavaa viikonloppua Yaelian!! <3

  VastaaPoista
 17. Mukana arvonnassa. Kaupunkipuutarhat ovat kannatettava asia, sillä parhaimmillaan ne ovat sekä keuhkot, joilla kaupunki hengittää kuin myös iloksi ja ivrkistykseksi sekä ihmisille että eläimille.

  Olipa kaunista katukiveystä. Kelpais mullekin ja etupihalle.

  VastaaPoista
 18. Olen mielelläni mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 19. Mukana arvonnassa.Mielenkiitoisisa tuotteita.
  İhana ajatus laittaa entisesta juna-asemasta tuollainen paikka.
  Ja oikein,ettei luomutorilla olekkaan muovikasseja.

  VastaaPoista
 20. Kivaa kaupunkisuunnittelua tuollainen, että vanhoista asemista kehitetään ajanviettokeskuksia. Sellainen kelpaisi Suomeenkin! Esimerkiksi Oulunkylän asema on tosi hieno ja ollut tyhjillään pitkään, sinne saisi mukavan kirjakaupan ja kahvilan, vaikkapa!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 21. Taytyypa kayda tuollakin heilutamassa tiskiharjaani :)
  Hyvaa Shavuot- juhlaa sinulle!

  VastaaPoista
 22. Lisaanpa viela etta noita Yes to carrots-tuotteita myydaan ainakin Hamasbirilla, hinnat on kylla varmasti kalliimpia kuin Kuolleella Merella:)

  VastaaPoista
 23. Sirokko:Alue näytti jopa paremmalta kuin luulin,ja odotankin kovasti,että saavat kaikki työt siellä loppuun.Nuo laatat ja vanhat seinät olivat kauniita.Oliskin mielenkiintoista tietää miten posti saapuisi täältäpäin teillepäin;-)

  MaaMaa:Minustakin on hyvä juttu,että vaikka restauroitu,niin vanhaa on kuitenkin säilytetty myös.Sinullekin ihanaa viikonloppua!

  Leena:Kaupunkipuutarhat ovatkin positiivinen juttu,ja se,että lapset oppivat itse kasvattamaan syömiään vihanneksia. Taisivat kaikki nuo projektit tosin olla USA:ssa-Tuohon katukiveykseen ihastuinkin heti!

  Sateenkaari:Hyvin olivat kunnostaneet paikan.Olin aikoinani töissä ihan lähellä enkä edes tiennyt koko paikasta silloin. Todellakin hyvä,että eivät jakele muovipusseja.

  Tuure:Oulunkylän vanha asema onkin tuttu;erittäin kaunis paikka ja sopisikin erinomaisesti tuohon kirjoittamaasi tarkoitukseen.Toivottavasti niin tapahtuu....

  Tiskiharjafeministi:Sinne ehdottomasti perjantaina,ja nyt tiistaina Shavuot-aattona siellä on aamupäivällä jotain ohjelmaa lapsillekin.Hyvä tietää että noita Carrots tuotteita saa Hamashbirilta,en tiennytkään. Sinulle samoin Shavuot-toivottelut.Joko on juustokakku tehty?

  VastaaPoista
 24. Kauniin näköistä.

  Toimiiko sinulla tämä betaversio kunnolla? Minulla reistailee vähän väliä. Vaihdoinkin uuden pohjan.

  VastaaPoista
 25. Kylla ihastelen noita juna-asema-alueen rakennuksia. Aika mahtavaa, etta alue on otettu "uusiokayttoon" tuolla tavalla. Eli tuonnekin pitaisi joskus paasta kaymaan :).

  Nuo porkkanatuotteet kuulostavat mielenkiintoisilta! Eli mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 26. Miten kaunista seutua! Tulen katsomaan uudelleen, kerrasta en saanut kyllikseni.nopea käynti on liian vähän!
  Täällä kun tuo aurinko vihdoin hellii, niin sitä on otettava silloin kun on :-)
  Hyvää viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 27. Helena:Kauniita ovatkin.Vastasin tuosta betaversiosta blogissasi.

  Tuula:tosi hienosti restauroitu ja laitettu tuo ennen niin räjähtäneen näköinen alue.Ja kiva että siellä on perjantaisin tuo luomutori!Toivottavasti pääset täällä taas käymään ja voisin sitten näyttää sinulle nuo paikat.

  Anna:Kiva kun pidit! Kuulin miten aurinkoisen kaunista teilläpäin nyt on,ja siitä onkin otettava kaikki irti pitkän talven jälkeen!

  VastaaPoista
 28. Jaffan asemalla on käyty jo useamman kerran kahvilla. Se on ihana paikka ja sopivasti kävelylenkin varrella.
  Minäkin mukaan arvontaan..
  t. Eeva

  VastaaPoista
 29. jag hade tänkt gå till marknaden vid den gamla tågstationen igår, jag repade nämligen på morgonen i yafo. men sen orkade jag inte... nästa vecka kanske!

  vet inte om du såg min svar hos mig men jag ville berätta för dig i god tid att vi har en föreställning i juni i tel aviv om du har lust att komma. men jag måste nog förbereda dig lite mentalt innan, för det är ingen lättsmält koreografi! :) ha en härlig helg!

  VastaaPoista
 30. EM:Tosi ihana paikka,ja kade kade kun teillä se on ihan kävelymatkan päässä.....;-)

  Sara:Försök gå dit nästa gång du är i Tel Aviv på fredag;en härlig ställe!
  Såg inte din svar men skall gå och se genast efter att ha skrivit det här.Ha en härlig dag du också!

  VastaaPoista
 31. Siellä näyttää kyllä tosi kauniilta!
  Oikein ihanaa viikonloppua!
  Arvonnassa mukana:)

  VastaaPoista
 32. Mukana arvonnassa!
  Olipa kiva lukea tuosta Yaffon asema-alueesta.Taytyy kayda joskus tutustumassa.

  VastaaPoista
 33. Susanne:Kaunista on tuolla ja nyt teilläkin kauniin ilman johdosta! Oikein ihanaa viikonloppua sinullekin!

  Lisay:Menkää ihmeessä tuo asema-alue katsastamaan jos olette lähettyvillä.

  VastaaPoista
 34. Susanne:Kaunista on tuolla ja nyt teilläkin kauniin ilman johdosta! Oikein ihanaa viikonloppua sinullekin!

  Lisay:Menkää ihmeessä tuo asema-alue katsastamaan jos olette lähettyvillä.

  VastaaPoista
 35. Hotla on ihan hyva mutta takalaisen 5 tahtea ei kylla Suomessa saisi viitta, ehka 4.
  Mutta hinnat on 5 tahden luokkaa!
  Kun kupillisen espressoa saa noissa lahikahviloissa 8-11 MAD (0.71-0.98e) niin taalla hotlassa maksaa 35 MAD (3.11 e)
  Eli kolminkertaiset hinnat.

  Henkilokunta on tosi nastaa. Olen ottanut heista aika paljon kuvia ja kun olemme muuttaneet ulos taalta teen heista blogijutun.

  Taalla muuten katellaan kun tavataan ekaa kertaa paivassa. Duunikaveritkin kattelee toisiaan aamulla. Miehet lapsayttaa katta yhteen joskus oikein voimalla ja aanella.
  Onko teilla sama tapa?
  Esim. kun olen aamiaisella hovi tulee kattelemaan ja kysyy vointia. (ei siis tee yhdenyon vieraille vaan tutummille). Jotenkin tykkaan...

  BLOGitse

  VastaaPoista
 36. BLOGitse;no sellaisessa hotellissa varmaankin jaksaa olla jonkun aikaa,mutta aika kovat hinnat.Siis joka päivä kätellään kun tavataan,hih! Ei täällä;täällä ollaan hyvin informal,ja tuo käsien läpsyttely kuulostaa aika hassulta!

  VastaaPoista
 37. Ei tuttujen kattely ole yhtaan formal!
  Se vastaa varmaan samaa kun suomalainen hakkaisi toista olalle tai selkaan, 'terve, terve....'
  Laheisemmat pussaa kerran kevyesti molemmille poskille...

  Tervehdyksesta nakee hyvin millainen suhde ihmisilla on. Joku ryhma esim. istuu lounaalla ja seuraan tulee myohemmin yksi lisaa. Se miten ja keta han tervehtii kertoo heidan valisesta suhteestaan.

  Relaa lauantain jatkoa!

  BLOGitse

  VastaaPoista
 38. BLOGitse:siis kyllä täälläkin tuollaisissa businesslounaalla kätellään ja monessa paikassakin,mutta ei tulisi mieleenkään joka päivä töissä kätellä tuttuja ihmisiä....
  Samoin sinulle relaa lauantaita ja voimia asunnon löytämiseen...

  VastaaPoista
 39. Osallitunpa minäkin, kun on noin kiinnostavia tuotteita. Jouluna kauppakeskuksessa israelilainen myyjä sai minut ostamaan (tehokkaalla myyntitaktiikalla) Premier-merkkistä kuolleen meren suolasta tehtyä kuorinta-ainetta ja on ollut tosi luksustuote.

  VastaaPoista
 40. En tarkoittanut, ettà sille jotakin tapahtuisi vaan ettà ei menisi làhetysvaiheessa làpi. Ystàvàni yritti làhettàà kynsilakkaa minulle suomesta (italiaan) ja se oli kàànnytetty takaisin nestemàisen aineen vuoksi. :D

  VastaaPoista
 41. Juu arvontaan osallistun. En ole kuullutkaan tuosta porkkanasarjasta aiemmin, hyvältä jutulta vaikuttaa.

  VastaaPoista
 42. Oi, arpajaiset! Kasi pystyssa taalla Yerushalayimin suunnalla. Olen uusi lukija, sinulla on ihana blogi! Hag sameach.

  VastaaPoista
 43. Mirja:Ok:-)Ne Premier-tuotteet ovatkin ylellisen ihania!

  -S-:toivottavasti tuon pussukan kanssa ei sitten käy niin,menee se sitten minne menee.Luulen ,että kynsilakan kanssa voi olla vähän eri juttu sen sisältämien ainesten vuoksi.

  Sooloilija:Kiva kun sinäkin osallistut.

  Alef2:Kiva kun kommentoit ja kiitos kehuista:-)Chag Shavuot sameah sinullekin!

  VastaaPoista
 44. Heippa täältäkin,

  Olen myös kuullut tuosta porkkana-sarjasta, mutta täällä meittiin maassa sitä ei myydä :(. Joten uteliaana ja innoissani osallistun myös arvontaan ;).

  Ihana blogi sinullakin! Mukavaa alkavaa viikkoa!
  Terkuin
  Minna

  VastaaPoista
 45. Minna. Kiva kun kävit ja kiitos:-) Ja samoin sinulle mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 46. Kiitos kahdesta loistavasta blogista!

  Olen mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 47. Ellivelli:Unohdin kommentoida takaisin...Mukana olet tottakai!

  VastaaPoista
 48. Ihanaa lukea etta asema on jo avattu! Havettaa tunnustaa etta siita lahes joka paiva menen ohi ja en ole huomannut etta ovat avanneet, siina se katuremppa niin pahasti sotkee kulkureitit.
  Tietaako joku onko niilla omat sivut etta tietais mita siella tapahtuu?

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...