perjantai 23. heinäkuuta 2010

Kissaneiti Carmela

Kotitaloni ympärillä on vakiokissoja,jotka pysyttelevät talon ympärilä,eivätkä paljon sieltä poistu muualle. Olot ovat aika hyvät:Maya,talossa asuva nuori nainen, syöttää niitä säännöllisesti ja vettä on aina astiassa. Puutarhassa on mukava kelliä ja ehkä sieltä löytyy saalistettavaakin. Sateen tullessa voi olla katoksen alla,ja yleensä aina joku on niitä varten laittanut laatikon ja jotain lämmintä sinne sisälle;ainakin näin oli viime talvena. Jossain vaiheessa huomasin ruskeaväritteisen kissaneidin,joka aina näkyi lepäävän tietyssä kohtaa puutarhassa.Se vaikutti kesyltä ja ajattelin,että joku oli kissaparan sinne hylännyt. Mayalta sain selville,että kissaneiti on nimeltään Carmela,ja iältään jo 16 vuotta,eli yhtä vanha kuin poikani kissa Otto,ja on muutenkin aivan Oton emon näköinen.On kuulemma ollut talon alueella ihan pennusta saakka.Aika harvinaista varmaan,että tällainen ulkona asuva kissa voi näinkin vanhaksi tulla ,ja näkyy vieläpä olevan hyväkuntoinen,vaikka  suurimman osan päivästä vain lepääkin.Pari päivää sitten vein Carmelalla raejuustoa,mutta se ei kelvannut,vaan nuoret kissaherrat sen söivät suuhunsa. 
Carmela tulee heti luokseni ,kun kutsun sitä. Se seuraa minua,kunnes olen poistunut talon alueelta.Se ei lainkaan pelkää Bambia tai muita koiria.Leikittelin ajatuksella,että ottaisin Carmelan kotiin,jossa se saisi viettää eläkepäiviään,mutta ulkoelämään tottunut ,jo vanha kissa, ei varmaankaan sellaiseen tottuisi.


Asiasta toiseen:Johannan blogissa ,Omamaamansikka,on arvonta käynnissä.Kannattaa  siis vierailla  siellä....

23 kommenttia:

 1. Onpa Carmela nuoren ja virkeän oloinen kissa! Ja totta, varmastikaan se ei tottuisi elämään sisällä ihanaisen Bambin kanssa, vaikka se kissanpäiviä tietäisikin.

  Suomessa lehdet Hesaria myöten ovat kirjoittaneet ihmetarinan kissasta, joka on jossain Porvoon jälkeen päätynyt auton moottorin sisälle ja matkannut siellä pitkän matkan Joensuuhun saakka. Nyt hyväkuntoinen kissa on Joensuussa löytöeläinkodissa ja odottelee omistajiaan tai uutta kotia.

  VastaaPoista
 2. Jännän näköinen kissa! Hauska saada tutustua siihen. Mucho gusto! Ehkäpä esittelet muitakin jonain päivänä?

  VastaaPoista
 3. Kiva tutustua Carmelaan. Kissaneidillä on erikoisen väriset silmät. Oikeita persoonallisuuksia nuo vanhaksi eläneet eläimet, ovat jo oppineet varomaan vaaroja. Hienoa, että ihmiset hieman auttavat kisulien elämää.

  VastaaPoista
 4. Kiva oli lukea että noin hyvin kissoista pidetään huolta. Carmela näyttää oikein valloittavalta enkä ihmettele että mielesi tekisi ottaa se kotiin.
  Meillä ilma viileni mutta aurinkoista on edelleen. Oikein ihana ilma on nyt.
  Mukavaa perjantaita ja viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Viehattava "kissavanhus" tuo Carmela.Ja tosiaan anyttaa nuorekkaalta.Ulkokissana on kuitenkin saanut huolenpitoa osakseen,kun on ollut samassa paikassa koko elamansa.Ja ihmisen hoivassa,vaikkakin ulkona.

  VastaaPoista
 6. Meidän ystävien Ruotsin talon naapurissa asuu punertavaturkkinen kissa, jonka nimi on Red Bull, hauska nimi.

  VastaaPoista
 7. Omenaminttu:nuorekkaalta näyttää Carmela,ei kuitenkaan kauhean paljon jaksa liikkua vaan on siellä omalla paikallaan puskan alla yleensä aina.Sitten jos tulee tuttu vastaan,kuuluu hyvin viehkeä mau ja kissa tulee heti silittämistä pyytämään.Niin,ei se varmaankaan sisällä tottuisi olemaan kun on ulkona kuitenkin ollut koko elämänsä,vaikka kesy onkin.,
  Luinkin tuosta kissasta lehdessä;aika hurja juttu!

  Rita;Carmela on ihan samannäköinen kuin poikani punertavan Otto-kissan emo. Voisi niitä muitakin kuvata,kunhan pysyisivät paikoillaan;D Carmelaakin oli vähän vaikeaa kuvata,kun pyöri jaloissani koko ajan.

  Unelma;Totta,oikeita persoonallisuuksia ovat nuo kissavanhukset,ja varmaankin on ollut Carmelalla ihan hyvät oltavat,kun noin vanhaksi on ehtinyt.

  Susanne:Monet ihmiset syöttävät kissoja täällä,ja sitten aina löytyy niitä,jotka inhoavat kissoja.Nämä talon kissat varmaankin pitävät ei-toivotut oliot poissa.Carmela on niin kesy,sen vuoksi ajattelin ottaa se kotiin viettämään eläkepäiviä.Mukava kuulla,että ilmat ovat viilentyneet mutta kaunista riittää,tekisi mieli olla nyt taas Suomessa;täällä on niin kuumaa! Mukavaa viikonloppua sinullekin:-)

  Sateenkaari: Oikein viehättävä ja erittäin kesy on Carmela. Ja on näköjään saanut hyvää hoitoa kun on elänyt noin vanhaksi,vaikka onkin ulkona.Jännää muuten,miten se ei lainkaan poistu talon alueelta.

  VastaaPoista
 8. Allu:Hauska nimi,ja sopiikin punertavalle kisulle;D

  VastaaPoista
 9. Mukavaa viikonloppua Carmelan seurassa tai ei! :)

  VastaaPoista
 10. BLOGitse;kiitos samoin sinulle mukavaa viikonloppua;Carmelan seuraa taas on vaikeaa välttää jos ulos menee;D

  VastaaPoista
 11. Ihana tuo carmela..
  minä olen niin ihastun ut kissoihiin, että ottaisn lisää kotiini mut Lötjönen ei halua..

  Hienoa, että tapaat hänet aina puutarhassa..=)

  VastaaPoista
 12. Kissa on vapaa otus. Pààttàà varmaan itse, haluaako asua sisàllà vai ulkona. Tyttàrellàni on saapasmaassa vielà neljà alkuperàisistà kahdeksasta ulkoilmasta adoptoitua kissaa. Kulkevat ulkona ja sisàllà, ihan oman mielensà mukaan.

  VastaaPoista
 13. Kyllä on Carmela-neidillä jo kovasti ikää! Erikoinen tapa elää, mutta se on varmasti siihen niin tottunut, ettei voisi ihan sisäkissana enää elääkään.

  VastaaPoista
 14. Yaelian, kiitos kun laitoit tuon linkin sivullesi. Olipas se mukavasti tehty.

  Carmela nayttaa vahan samalta kuin viime kesana Myrtle Beachilla tapaamamme kissa. Tyttareni kavi meresta kiskomassa kalanvonkaleen, jonka sitten kuljetti jaiden seassa kissanateriaksi. Paloitteli ja tarjoili maidon kanssa kulkukissalle. Kala oli aika iso, mutta kulkukissa ei antanut periksi. Huilasi valilla ja jatkoi syomista. Nuoli viela lautasenkin puhtaaksi.

  VastaaPoista
 15. Carmela on aivan meidän Miukun näköinen väritykseltään.
  Jotenkin säälintunne valtaa mielen, kun kuulen tai kohtaan kulkukissoja.
  Onneksi heillä on ruokaa antavia ystäviä.

  VastaaPoista
 16. Hanne:pidän sekä kissoista että koirista,ja ottaisin mielelläni kissankin koiran lisäksi,mutta se olisi vähän hankalaa kuitenkin.Carmelan koti on talon puutarhassa.

  Lissu:niinpä päättävätkin.Pidän joskus ulko-ovea auki Carmelalle,mutta ei se vaan viitsi sisälle tulla-

  Sooloilija:Carmela on vanha mutta hyväkuntoisen näköinen.Luulen,että se on ihan tyytyväinen noin,kun ateriatkin tulevat ajallaan,kiitos Mayan.

  Johanna:Eipä kestä:-)Olipas tyttäresi kiltti kun vie kalan kulkukissalle,joka sai herkkuaterian:D

  Arleena:Se on myös aivan poikani Otto-kissan emon värinen.Carmela ei oikeastaan ole kulkukissa,vaan talon kissa,sillä se pysyy samalla alueella koko ajan.

  VastaaPoista
 17. Ihana Carmela, näyttää viisaalle ja paljon kokeneelle. Toivottavasti saa viettää vanhuudenpäiviä leppoisesasti - hyvä kuulla että lähistön ihmiset pitää noista ulkokissoistakin huolta :) Ne tekee varmaan vastapalveluksia; pitävät turhat linnut ja jyrsijät loitolla :) -- vai onko sielä sellaisia?

  VastaaPoista
 18. Kylläpäs on kaunokainen kissa! Upea väritys :)

  VastaaPoista
 19. MaaMaa:Carmela onkin varmaan viisastunut pitkän elämänsä aikana;D Minustakin on hyvä,että talossa on ihmisiä,jotka näistä muutamasta kisusta huolehtivat.En kyllä ole nähnyt mitään jyrsijöitä ja sellaisia,ehkä kissojen vuoksi.Kyllä varmaan kuumalla ilmalla sellaisiakin on alueilla ,jossa sanitaariset olot eivät ole parhaimmat,mutta täällä en ole nähnyt.

  Marika:Kaunis on tosiaankin Carmelan väritys:-)

  VastaaPoista
 20. Erikoinen, täällä yritän olla syöttämättä kissoja, koska ehkä eivät haluakaan palata kotiinsa.. Sillai meidän oma kissa hävisi, naapuriin.

  VastaaPoista
 21. Hannele:Niin varmaan ne jäisivät silloin teille.Mutta nämä asuvat pihalla,joten ei sellaista pelkoa.

  VastaaPoista
 22. Komeaan ikään ehtinyt kisu, suloinen :)

  VastaaPoista
 23. Elegia;komeaan ikään ehtinyt,vaikka ulkona elänyt;aika harvinaista,luulisin..

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...