tiistai 27. heinäkuuta 2010

Tapaaminen tutun bloggariystävän kanssa

Tänään tapasin taas tutun täkäläisen englanninkielisen bloggariystäväni, Mimin. Mimi oli joku aika sitten tullut takaisin Yhdysvalloista ja minä taas Suomesta. Aloitimme torilla,jossa etenkin suuret nektariinit näyttivät houkuttelevilta. Olin unohtanut ladata kameran,joten kuvia ei tullut oikein siellä otettua.
Jatkoimme Nahum Gutmanin museoon. Gutman oli täkäläinen taiteilija,jonka aktiiviset taiteilijavuodet olivat viime vuosisadan alkupuolella.Hän oli  kuvataiteilija ja kuvanveistäjä, ja sekä kirjoitti että kuvitti lastenkirjoja. Pidän paljon Gutmanin värimaailmasta;tosin museossa oli enemmän hieman tummempia öljyvärimaalauksia kuin akvarelleja,jossa värit ovat mielestäni ihanat. Kollaasin vasemmassa alanurkassa näkyy taiteilija itse vaimonsa Doran kanssa.
Esimerkiksi tässä työssä värit ovat mielestäni upeat.  28.7 edit.Tajusin vasta nyt,että olin erehtynyt ylläolevan kuvan suhteen.Se olikin toisen täkäläisen,saman ajanjakson taitelijan,Reuven Rubinin,taulu.

Oli taas mukava tavata Mimiä .Mimi ja 2 muuta minulle tuttua täkäläistä, ,englanniksi kirjoittavaa ruokabloggaria,ovat avanneet uuden englanninkielisen sivuston,jossa juttuja ruuasta, täkäläisestä ruokakulttuurista ja siihen liittyvistä asioista.Tosi hyvän näköinen sivusto...

Nettiyhteyteni on pahasti oikutellut viime päivien aikana.Modeemi alkaa ehkä osoittaa väsymisen merkkejä.Kuvien lataaminen kesti hurjan kauan,mutta huomenna aikaisin aamulla on pelastus,eli teknikko tulossa katsomaan missä vika.Toivottavasti saa nettiyhteyteni taas toimimaan kunnolla....

20 kommenttia:

 1. Blogiystävien kanssa vietetyt päivät ovat todella antoisia. Erityisesti taidenäyttelyissä!

  Todella herkullisia värejä ja pidän värien lisäksi tuosta tiemaisemasta muutenkin. Tuo on taidetyyli, jota en ole koskaan osannut piirtää ja jaksan ihastella sitä aina. Vanhan vanha tekniikka. Aikaa ennen perspektiiviä.

  VastaaPoista
 2. Miksikähän heti sanoin itselleni, että tuo taiteilija voisi olla venäläistä syntyperää? Näyttää olevankin. Mielenkiintoisia töitä ja kivat värit kuten sanoit.

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä Lepiksen kanssa, hienoja päiviä!

  Mutta saiko tuolla museossa kuvata? Suomessa ei saa juuri missään :(

  VastaaPoista
 4. Hei! Kiitos kun esittelit sekä blogiystäväsi että (uuden, minulle tuntemattoman) taiteilijan.

  Me olemme saaneet ottaa kuvan Washingtonissa National Galleryssä oikein vahtimestarin suosituksesta. Kaikki lapset tulivat Vincentin kanssa ikuistettua (Van Goghin omakuva). Mieleeni ei olisi tullut edes kysyä moista, mutta vahtimestari tuli kysymään onko kamera mukana ja haluammeko ottaa kuvan. Neuvoi vielä kuvakulman, jotta kuvan päällyslasi ei häikäise ja taulun kuvasta tunnistaa.

  VastaaPoista
 5. Lepis:Totta ,on tosi mukava tavata blogiystäviä ihan oikeastikin:-)
  Totta,ihanat värit ja tekniikka:-)

  Allu:Venäjälle syntynyt mutta muutti 7-vuotiaana tänne viime vuosisadan alkuvuosina.

  SusuPetal:Niinpä!
  Tuossa museossa sai yllätys yllätys kuvata,kunhan ei pitänyt salamavaloa päällä.En kyllä muissa museoissa täällä ole sellaista huomannut.Siitä syystä teokset sitten eivät ihan parhaimmillaan näissä kuvissa.

  VastaaPoista
 6. Tykkään tuon taiteilijan töistä..
  tosiaan kiva värimaailma ja muutenkin tuo tapa ilmaista, tuntuu hyvältä minusta..

  toivottavasti saat tietsikkasi kuntoon =)

  VastaaPoista
 7. Tauluista tulee mieleen De Chirico, jonka näyttelysssä kävin Roomassa. Hienoja värejä ja muotoja, erityisesti tykkäsin tuosta ensimmäisten kuvien vasemmassa alalaidassa olevasta.

  Mukavaa tiistai-iltaa!

  VastaaPoista
 8. Johanna:Eipä kestä;D
  Monesti on tultu museoissa sanomaan,ettei saa kuvata,joten täällä oli kiva yllätys,että sai.Olipas teillä siellä ystävällinen vahtimestari:-)

  Hanne:Minäkin pidän tuon taiteilijan töistä-:Tänään netti toimii vähän paremmin;eilen ei melkein lainkaan...

  Tuure:Pitääkin mennä googlaamaan de Chiricon töitä....Tarkoitat varmaan tuota missä taiteilija ja vaimonsa;herkkä taulu.
  Samoin sinulle mukavaa tiistai-iltaa!

  VastaaPoista
 9. Gutmanin tyyli ja värimaailma viehättävät minua. Nyt tuli tarve googlettaa häntä hieman lisää.

  Ihanaa, että olet tavannut blogiystävän :)

  VastaaPoista
 10. Lumiomena:Minuakin viehättävät tuo tyyli ja värit.Blogiystäviä on kiva tavata:-)

  VastaaPoista
 11. Tuo alin taulu viehättää minua myös.
  Torilla on mukava kulkea hedelmien ja kukkien keskellä. Pitääkin lähteä ostamaan vadelmia ja mustikoita, nyt niitä on torilla täällä.

  VastaaPoista
 12. Hienoa taidetta näitte, blogitapaamiset on kivoja (mulla aina kameran varapatteri taskussa :)

  VastaaPoista
 13. Kaunista taidetta! Hienosti olet koonnut kollaasin niistä. Näyttävän näköinen on! Pidän myös alemman kuvan taulusta.
  Toivottavasti nettiyhteytesi toimii taas kunnolla!

  VastaaPoista
 14. Suosittelen vara-akun hankkimista! :)
  Kerran koin vastaavanlaisen tilanteen ja ostin valittomasti 2 vara-akkua!
  Ihania nuo taulut...
  Osaispa...

  VastaaPoista
 15. Taulut näyttävät hyvältä kollaasinakin ja tyyli sopii varmasti hyvin myös lastenkirjoihin. Tykkään tuollaisista ylinnä vasemmalla olevista maisemista, ihanan lämpimät värit! Samoin tuo Rubinin taulu on kiva.
  Toivottavasti nettivika hoituu, ärsyttävää kun alkaa tökkiä..

  VastaaPoista
 16. Blogista tutuiksi tulleet kaverit on tosi kiva tavata myös oikeasti. Vaikka on olemassa vieläkin (lähinnä vanhempia) ihmisiä, jotka on peloteltu niin netillä, että luulevat kaikkia netin kautta tutuiksi tulleita roistoiksi.

  VastaaPoista
 17. Kiitos kauniista kuvista. Pidän tämän alimmaisen kuvan väreistä ja tunnelmasta.

  VastaaPoista
 18. Arleena;Niin minuakin..Torilla saakin hyviä inspiksiä:D

  Hannele:Ihan kivoja juttuja tosiaankin näimme.Ja vara-akku tai patteri onkin hyvä olla mukana,jos aikoo kuvata..

  Susanne: Minustakin sopivat hyvin kollaasiin nuo teokset.Nettiyhteys taas ihan ok,kyse olikin asuinalueen jostain parin päivän häiriöstä,eikä edes ilmoitettu vaan lähetettiin teknikko ihan turhaan...


  BLOGitse:Pitää tosiaankin hankkia se vara-akku... Joo,olisi kiva jos voisi maalata noin hienosti!

  Sirokko:Museossa oli myös huone,jossa kaikki taiteilijan tekemät lastenkirjat,ja myös vanhat sellaiset.Värit ovatkin noissa kauniin lämpimät. Nettiyhteys taas ok;oli turhauttavaa kun ei netti toiminut kunnolla..

  Kirlah:Olen tavannut tosi mukavia ihmisiä blogin kautta.Tervettä järkeähän pitää käyttää,jos tapaa näin ihmisiä...mutta blogin kautta saa jo aika hyvin käsityksen toisesta.

  Unelma:Niin minäkin pidän:-)

  VastaaPoista
 19. Upeaa taidetta, etenkin tämä alimmainen työ on mieleeni.

  VastaaPoista
 20. Nurkkalintu:kiitos,se on minunkin mieleen...

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...