torstai 4. lokakuuta 2012

Kissojen syöttäjä

Joulutähtiä oli jo torin kukkakaupassa
Viereisen talon naapurini,jonka kanssa olemme tehneet iltalenkkejä koirinemme,muutti pois viikon alussa .Hän oli myös se,joka iltaisin syötti tämän oman asuintaloni ja siinä melkein kiinni olevan naapuritalon pihan kissoja.Tehtävä siirtyi nyt minulle,vaikken sitä kauheasti halunnutkaan,mutta siihen ei nyt ketään muutakaan löytynyt.Sain puolikkaan ison kissanruokapussin ja kun vien Bambia illalla ulos,syötän ensin kissat. Niitä oli vielä kesällä tosi monta;joskus jopa 12,mutta niiden määrä on vähentynyt ja nyt ruokailemaan tulee korkeintaan 5 kissaa.Täällähän oli joitakin myrkystystapauksia joku aika sitten ,ja se voi olla syynä kissakatoon. Meidän talon puutarhassa asuvaa vanhaa Esmeraldaa en ole nyt nähnyt pariin viikkoon,ja se oli aina siellä,niin kauan kuin olen tässä talossa asunut.. Kuvassa näkyvää ruskehtavan valkoista,kaikkein kesyintä Kartush-kissaa syötän erikseen,sillä se ei tule muiden kissojen joukkoon syömään.Musta,valkotossuinen kissa yritti koko ajan syödä Kartush-kissan ruokaa,vaikka se oli jo saanut oman annoksensa,ja sain hätytellä sitä pois.Olen ajatellut,mitä tapahtuu kun olen poissa ja nämä kissat ovat tottuneet säännölliseen ruokailuun,mutta puistossakin on pari kissojen syöttäjää,jotka jättävät kissoille kuivaruokaa,joten kyllä nämä ruokaa löytävät,vaikka olisin välillä poissa.

Viime postauksessa kerron puiston erään nurkan kivestä,jonne joku oli kuukauden ajan jättänyt joka päivä hedelmiä,leipää ja kynttilöitäkin.Ei kulunut kuin päivä tuosta postauksestani kun sinne ei enään ilmestynytkään mitään.Joten se taisi  jäädä ikuiseksi arvoitukseksi.....

24 kommenttia:

Lissu kirjoitti...

Hienoa, ettà edes sinà olet kissojen kaveri! Mità kaikkea tarkoittaa se, ettà syksy on tullut sinne?

Lissu kirjoitti...

Ohoh, huomasin vasta nyt, ettà syksyjuttu oli edellisessà postauksessasi. Sorry!

Jael kirjoitti...

Lissu:eihän noihin voi olla suhtautumatta.ne tietävät tasan tarkkaan mihin aikaan tulen ja istuvat siellä odottelemassa...
Syksy tarkoitti kai sitä,että oli ukkosta ja tuli muutama tippa;D Mutta lämmintä on edelleenkin...Ja kiva kun nyt pystyit kommentoimaan:)

Matkatar kirjoitti...

Kiva kun jaksat ruokkia niitä. Minulla on sama tapa välillä villikissojen kanssa...

arleena kirjoitti...

Mukava, että kissoille on ruokapalvelu. Ressukat ovat niin suloisia ja varmaan kiitollisia ruoasta.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Jo joulutunnelmaa :)

anumorchy kirjoitti...

Meidan lahella taalla asuu vanhempi pariskunta, joka ruokkii kotinsa vieressa pienessa puistossa valtavaa kissalaumaa. Ruoka-aikana siella on takuulla ainakin 50 kattia, jos ei enemmankin. Ja ISOJA , jotkut aika lihaviakin. Mahtaa olla heilla aika isot kustannukset ruuasta.

Jael kirjoitti...

Matkatar:) ON oikeastaan ihan kiva kun ne selvästi kiittävät kun saavat ruokaa;D

Arleena:Kissat ovat kyllä ihania ja nämä täällä lähelläni aika hyväkuntoisia.Saapa nähdä miten tuo syöttöpalveluni jatkossa sujuu.

Hannele:ainakin mitä joulutähtiin tulee;D

Anu:huh,no sellaisesta tuleekin ihan jättikustannukset.Sain puoli pussia,joka riittää ehkä 2 viikoksi,sen jälkeen joudun sitten ostamaan uuden.Ja toivon ,että tuo kissaryhmä pysyy tuon kokoisena.Mielelläni myös jakaisin tätä tehtävää jonkun kanssa...

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Joulutähtiä! No, on meilläkin jo muutamassa kaupassa joulukoristeita.

Voi pieniä nälkäisiä kisuja. Onneksi Sinä olet huolehtimassa. Ja Bambi touhuaa apuna :)

Kiiris kirjoitti...

Joulutähtiä, huudahdan minäkin! On se taas niin lähellä. Mutta sen jälkeen saakin aloittaa kevään oottelemisen!

Eläimistä on hyvä pitää huolta.

Tuula kirjoitti...

Onneksi nyt kumminkin haluat syöttää kisuja. Kun ovat tottuneet jokapäiväiseen syöttämiseen.

Minka kirjoitti...

Joulutähtiä tosiaankin :-D Hassua! Ja ihanaa kun kissat saavat ruokaa! :-) <3

Mine kirjoitti...

Täälläkin joulutähdet tulevat hieman liian aikaisin myyntiin. Parhaat on siis jo jouluna mennyt. Niin ja mikä nimi niille onkaan laitettu? Ataturkin kukka:D.

Meidänkin naapurin täti ruokkii kissoja. Hänellä on aina korkokengät, joten kisut reagoivat korkojen kopinaan. Tädin auto on meidän auton vieressä, joten kun minä kipitän korkoineni meidän autolle, annan kissoille väärän hälytyksen...

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kauniita joulutähtiä. Joka joulu hankin ainakin yhden sellaisen itselleni...tykkään niistä...:)
Mukava, että ruokit kissoja.

Nurkkalintu kirjoitti...

Minäkin kiitän kissojen puolesta, että ruokit niitä.
Onko taloissa ilmoitustauluja, joihin voisit laittaa apu- ja tukiryhmätoiveitasi kissojen hyväksi? :)

Hyvää viikonloppua!

Satu kirjoitti...

Tuli mieleen, että onko siellä joulutähti ihan joulukukka, vai pidetäänkö sitä huonekasvina siellä muutenkin?

Toisaalta kivan tehtävän sait, mutta onhan tuossa myös vastuuta. Mietinkin sitä, että mitä jos olet matkoilla tms.; mitä kissoille sitten käy. Mutta hyvä jos löytävät ruokaa muualtakin.

Eeviregina kirjoitti...

Mekin ruokittiin Sisiliassa kulkukissoja, olivat niin reppanoita ja osa sairaita. Saavat edes joskus hyvää ruokaa...
Kissoja ei kylläkään näkynyt paljoa, ehkä niitä hävitetään siellä.

SusuPetal kirjoitti...

Taitaa kuulua nälkäistä naukunaa, kun tunnistavat askeleesi!

A kirjoitti...

Juutalaiset tuskin juhlivat joulua, varmaan vain kristityt niin tekevät...Hieman etuajassa nuo joulutähdet, mutta ainahan kukat tuovat hyvän mielen;)))

Hyvä että kodittomia kissoja ruokitaan, pidän paljon kissoista!<33

Sirokko kirjoitti...

Meidän puutarhan joulutähdet eivät vielä ole aikeissakaan kukkia, onneksi :)
Yleensä tuossa ruokinnassa käy niin, että kun yksi sen ottaa hoitaakseen niin muut huoletta pesevät kätensä koko jutusta. Olisi kuitenkin kiva jos voisit jakaa homman (ja kulut) jonkun muun yhtä eläinrakkaan kanssa, olisi sitten vararuokalakin silloin kun olet matkoilla.

Tiskiharjafeministi kirjoitti...

Hauska nimi! HALAVLUV :) Chag sameach!
Meidan kaupungissamme on alettu kaupungin toimesta pitamaan kissakantaa kurissa, sen huomaa heti, suuri osa kissoista on pulleita ja hyvakuntoisia..

Jael kirjoitti...

Johanna:oli kiva törmätä joulutähtiin.Minä sen sijaan odottelen löytäväni joulutähden kestävämpää serkkua,jollaisen hankin viime vuonna,mutta tapoin liiallisella veden tarjonnalla...Kissat ovat kyllä herttaisia,ja tulevat juttelemaan kun tulen illallisen kanssa:D Bambikin on niin tottunut kissoihin!

Kiiris:Venezuelassa niitä kasvoi melkein kaduilla! Kaunis kasvi;tuossa vain punaiinen oli hieman haalea.Eläimistä pitääkin pitää huolta.

Tuula:toivon vaan,että löydän jonkun partnerin tähän hommaan.Meidänkin talossa on muutama kissojen vihollinen,joten ei ihan helppoa ole.

Mimosa:joo täällä joulutähtiä jo nyt! Ja kissat ovatkin täällä aika hyvin syötetyn näköisiä:)

Mine:Ai että Ataturkin kukka.Minua taas hepreankielinen nimi vähän naurattaa,ei tule siitä joulutähti mieleen;D Hih,nauratti tuo että kisut tunnistavat korkojen kopsutuksen;D

Irmastiina:joulutähdet ovat kauniita.Suomessa en oikein voinut sellaista pitää kissan tähden,mutta nyt voin,Bambi tuskin sitä puree.

Nurkkalintu:kiitos sinulle:) ON meillä talossa hissin vieressä ilmoitustaulu,mutta koska omassa asuintalossani on muutama kissanvihaaja,en viitsi sitä sinne laittaa.Eräs entinen tässä talossa asunut tyttö on kovin huolissaan kissoista täällä ja haluaisin auttaa,mutta hän asuu nyt todella kaukana,joten se ei riitä.

Hippu:Joulutähteä ei täällä mielitä joulukukaksi,.Venezuelassa sitä kasvoi ihan luonnossakin.Niin ,se juuri että mitä sitten jos olen matkoilla.Ja tämä homma tieysti maksaakin ,ruokasäkkki kuluu aika nopeasti. Mutta onneksi puistossakin on pari ruokkijaa.

Eeviregina:kiva kun niitä syötitte:) Niistä ei ehkä pidetä yhtä hyvää huolta kuin täällä;oman alueen kissat ovat kaikki hyväkuntoisen näköisiä-

SusuPetal;D

Aili:eivät juhlikaan ,mutta täällähän on myös paljon kristittyä väestöä.Minäkin pidän paljon kissoista ja sen vuoksi en voinutkaan kieltäytyä.

Sirokko;Ai teillä on sitä ihan omassa puutarhassa kasvamassa:) NÄinhän se on.Pois muuttanut naapurini syötti niitä,sitä ennen tässä minun asuintalossa asuva tyttö,joka muutti pois ja nyt siis minä,mutta todellakin haluaisin jakaa homman jonkun kanssa.Toivottavasti löydän sellaisen.

Tiskiharjafeministi:joo minuakin nauratti tuo nimi,ei tuo yhtään joulutähteä mieleen;D Täällä Holonissakin kaupunki on jo vuosia pitänyt sterilisoimisoperaatioita,aina eri kaupunginosassa.,Se on sitten reilusti vähentänyt kissakantaa ,mutta täälläkin ne ovat todella hyväkuntoisen näköisiä.Chag Sameah sinullekin!

Amalia kirjoitti...

On se vaan hienoo, että viitit huolehtia noista kissoista. Tuon yhden jalka on vissiin jotenkin viottunut?

Minna M kirjoitti...

Ihana kun pidät kisuista huolta! Minä ruokin vielä entisen naapurini kanssa entisen asuinpaikkamme kulkurit, joista suurin osa on jo saatu eläinsuojeluyhdistyksen kautta koteihin, mutta pari itsepäistä kulkuria siellä vielä hiipii apajille, kun tunnistavat tutut askeleet :)