sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Syksyisiä sävyjä etsimässä

Tietyssä valossa nämä siemenkodat saavat hieman syksyisen värisävyn.Koelreuteria elegans.Kukat ovat keltaisia ja nuo punertavat osat sen hedelmiä.
Täällähän ei ole sellaista syksyä kuin Suomessa:syksy tarkoittaa lähinnä sitä ,ettei ole yhtä kuumaa kuin kesällä ja joitakin sadepisaroitakin saattaa tulla.Kävin kuitenkin tutkimassa jos täältä lähiympäristöstäni löytyisi edes hieman syksyisiä sävyjä.
Nuo ylemmät  kukkaset ovat tästä puusta.
Oikeasti ne ovat tämän värisiä,mutta kun niihin osui tietty valo kuvasi kamerani ne kauniin punertavina.
Hmmm,olisikohan tässä mitään syksyistä...ainakin nuo siemenkodat ovat jo ihan kuivuneet....
Joku oli käynyt parturoimassa taatelipalmuja
Vihreiksi jääneitä taateleita
Ja oranssinkeltaisia

27 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

Kaunista on sielläkin syksy...:)

Pohdiskelija kirjoitti...

Kauniita kuvia!

lepis kirjoitti...

Huikeita syksyn värejä teiltäkin päin löytyy! Meiltä ne taisivat loppua jo.

Leena Lumi kirjoitti...

Taatelipalmun parturoinnissa on upeaa väriä!

Hannele på Hisingen ♥ kirjoitti...

Kaunista tuokin.

Yaelian kirjoitti...

Irmastiina:varsinaista syksyähän täällä ei ole , mutta silti löytyi hieman syksyisiä värejä...

Pohdiskelija:kiitos:)

Lepis:jos oikein etsii niin täältäkin löytyy.Erityisesti nuo poikki leikatut taatelinoksat taateleineen ovat upean väriset.

Leena:minä ihan pysähdyin niiden viereen pitkäksi aikaa ihailemaan...Niin kaunis oranssinen sävy:)

Hannele:niinpä!

Eeviregina kirjoitti...

Kauniita sävyjä sieltäkin löytyy!
Mikähän puu noissa ekoissa kuvissa on? Sitä on siskoni kadulla parikymmentä ja viime syksynä olin juuri tähän aikaan siellä.

Yaelian kirjoitti...

Eeviregina:nuo puut ovat koko ajan olleet puistossa mutta nyt vasta huomasin nuo kauniit siemenkodat. NOita on muutama tuolla meidän puistossa ja ne kukkivat keväällä muistaaksenikukat keltaisia.Nimi on Koelreuteria Elegans eli kiinalainen sadepuu.

arleena kirjoitti...

Kauniita oksia maassakin. Voiko niitä kuivattaa maljakkoon siis koristeeksi.

Johanna kirjoitti...

Kauniita sävyjä. Syksyssä on kyllä jotain alkuvoimaista ja runollisen herkkää. Tänään muuten huomasin, että meilläkin alkavat puiden lehdet muuttua syksyisiki. Sandy-pahalainen pyörittää meillekin tuulia ja vettä on luvassa. Onneksi ei olla ihan kohdilla. Vuoden eka myrsky, joka vaikuttaa tässä meillä edes tämän verran.

Hannah kirjoitti...

Stunning orange and yellow hues! It's so rare to see fresh dates around here, what a treat.

Kiiris kirjoitti...

Voi että tykkään näistä kuvistasi! Saisi hauskan taulusarjan!
Todellakin aurinko värjäsi marjat suorastaan herkullisiksi!

Mine kirjoitti...

Kyllä näistä voi kuvitella syskyn:). Kauniit on värit.

Ari kirjoitti...

Syksyllä on monet kasvot, värejä löytyy sieltäkin.

Lisay kirjoitti...

Hyva tietaa tuon puun nimi,nimittain kuvasin sita juuri viime viikolla.Meidan kadulla on reunat taynna tuota puuta ja siita tulee kieltamatta niin syksyinen olo tuon kukinnan aikaan..
Lapset juuri eilen lakasivat kellastuneet lehdet talomme edustalta,joten kylla taallakin syksytunnelmiin paastaan!

Nella kirjoitti...

Ihania kuvia! Oranssi on meikäläisen lempivärejä :)

Yaelian kirjoitti...

Arleena;ajattelin ihan
samaa,tosin koirani meni heti tuonne pissille.Menin tänään sinne katsomaan jos kuitenkin ottaisin jonkun oksan,mutta nuo oranssiset olivat jo muuttuneet tummanruskeiksi,joten jätin sinne.

Johanna;syksyssä on tosiaankin huikean kauniita sävyjä.Kaikkein kauneimmat syksyt olen nähnyt New Yorkin osavaltiossa ja Connecticutissa;oli mahdottoman upeaa.Toivottavasti se Sandy ei nyt tule teille ainakaan kovin vihaisena.Ja toivottavasti ei Nykissäkään kauheasti vahinkoa tee.

Hannah:those datebranches really have a lovely color but the fruit in
these is not edible,they are decorative dates.However,the yellow honey ball-variety can be found in the USA also,but maybe not in your area.Joissain puissa nuo kodat ovat punaisempia ja joissan vähemmän sellaisia.

Kiiris:kiitos! Kun koiran kanssa ulkoilee niin huomaa luonnossa kaikenlaisia muutoksia joita ei ehkä muuten huomaisikaan.Esim tänään näin noita kiinalaisia sadepuita (tai liekkipuita) vaikka missä,sillä noiden siemenkotien avulla sen tunnistaa tällä hetkellä tosi helposti.

Mine:jännää että sittenkin löytyi vähän syksyn värejä:)

Ari:näin se on:)

Lisay:tänään huomasin Tel Avivissakin vaikka kuinta monta tuollaista puuta;niitä ei tule huomattua silloin kun niissä ei noita ole.Ja kauniit värit,silloin kun aurinko osuu niihin.Teillä siellä ylhäällä Jerusalemissa on muutenkin enemmän syksyä kuin täällä rannikon puolella...

Nella:minäkin pidän siitä paljon;ihanan energisoiva väri:)

pikkujutut kirjoitti...

Syksyisiä värejä-niitä ei muuten juuri löydy..Täytyykin aukaista silmät huomenna ja katsella ympärille kunnolla. Kaunista on näissä sinun kuvissa.

pikkujutut kirjoitti...

Syksyisiä värejä-niitä ei muuten juuri löydy..Täytyykin aukaista silmät huomenna ja katsella ympärille kunnolla. Kaunista on näissä sinun kuvissa.

Nina Bille kirjoitti...

Kauniin lämpöisiä värejä ja sävyjä siellä löytyy, ne taatelipalmun eksoottiset oksat aivan erityisesti ihastuttivat! Sinulle mukavata alkavaa viikkoa :-)

Yaelian kirjoitti...

Pikkujutut:Ilman tuota hauveliani tuskin noita huomaisin.On aikaa katsella ympärilleen kun koira nuuskii paikkoja;D Kiitos:)

Nina Bille:Minäkin tykkäsin tosi paljon noista taatelipalmun oksista,mutta tänään olivat monet noista jo mustuneet.Olisi pitänyt laittaa oksa talteen muutama päivä sitten.Kiitos,samoin sinulle oikein hyvää viikkoa!

Hippu kirjoitti...

Kylläpä näyttää syksy siellä aika erilaiselta kuin Suomessa. Mutta löytyihän niitä syksyn värejä kuitenkin. :-)

MaaMaa kirjoitti...

Syksyn värejä kyllä on, vaikka varmaan muuten ei tunnu kovin syksyiseltä ... Täällä on tänään tosi kaunis syyspäivä; aurinko paistaa täysillä, ruska hohkaa ja lumiset vuoret piirtyy hienosti sinistä taivasta vasten :)

Yaelian kirjoitti...

Hippu:joo ei täällä mitään kunnon syksyä ole...se,että lämpötila laskee on jo syksyä...,mutta kivasti löytyi kuitenkin hieman syksyisiä värejä:)

MaaMaa:tällä viikolla kuumeni taas,joten aika kesäistä...tuo kuvailemasi kuulostaa niin kauniilta,voin ihan nähdä silmieni edessä...

Unelma kirjoitti...

Oikein syksyn runsautta, kauniita värejä.

Yaelian kirjoitti...

Unelma:kiitos:)

Marja-Leena kirjoitti...

Kauniita värejä.