tiistai 7. huhtikuuta 2015

Mun kupit:;D

Sain Unelma Onnesta-blogin Annelta haasteen jossa piti esitellä kahvi/teekuppinsa.Samalla piti kertoa hieman juomatottumuksistaan ,mutta tässä ensin teekuppini-.Oranssi teekuppi on ihana mutta käytän sitä harvemmin.Sinivalkoinen IKEAn teemuki on myös tosi kaunis ja sitä olen käyttänyt myös silloin kun on ollut tarve isommalle teekupille mutta eniten kyllä käytän tuota keskimmäistä teekuppia,minkä sisällä on siiviläosa.  Juon teetä oikeastaan vain talvisin kun sisälläkin on kylmä ja sitä kuluu silloin paljonkin;en nyt oikein osaa sanoa kuinka monta kuppia per päivä..Etupäässä yritteteetä ja enimmäkseen tämän firman teettä,jota on ollut hyvin saatavilla lähiseudun jättimarketissa.
Kahvia juon ympäri vuoden mutta talvisin siis sekä teetä että kahvia,mutta säitten lämmetessä lähinnä kahvia.Kahvia yritän juoda enintään 2-3 kuppia päivässä ,sillä olen kerran ollut täysin riippuvainen kahvista enkä  halua enään joutua uudelleen kahvin orjaksi,joten olen maltillinen kahvinjuoja. Juon usein kahvini ulkona mutta kotona minulla on Bialettin mutteripannu joka tekee aivan liian pienen määrän kahvia. Oikeastaan käytän enemmän oikean puolen French Press-kahvilaitetta,jolla kahvinteko sujuu helposti.Tuo on tosin sellainen halpaversio eikä enään oikein hyvä joten pitäisi hankkia uusi ja vähän parempi ja suurempikin vehje,sillä tuostakin tulee ehkä vähän liian pieni määrä kahvia kerralla. Kahvin juon viime aikoina kuvan kupista.
Haasteessa piti vielä kertoa milloin join ensimmäisen kerran teetä /kahvia.Muistan että lapsena join hopeateetä eli teetä johon oli laitettu maitoa,mutta kahvia en saanut lapsena juoda.Eikä minullla ole minkäänlaista mielikuvaa siitä milloin join ensimmäisen kahvikupposeni.

Tämä oli kiva haaste.En nyt jaa tätä eteenpäin mutta poimikaapa tämä tästä sillä tämä oli kiva:)

17 kommenttia:

  1. Söpö Bialetti. Isomman pressokannun hankkimisen sijaan suosittelen Chemexiä, sillä saa kahvista paremmin hienot maut esille (ja kannu on mun mielestä tosi kaunis).

    VastaaPoista
  2. Luimupupu: Bialetti söpö mutta tekee liian pienen määrän kahvia. Tiedän että Chemex kannu on mitä parhain vaihtoehto;sillä tehtyä kahvia tulikin juotua äskeisellä kahvipaahtimovierailussa. Se on vaan tosi tilaa vievä (ei oikein löydy tilaa sellaiselle) ja taitaa olla aika tyyriskin.Kaunis se kannu onkin,oikea klassikko:)

    VastaaPoista
  3. Hih, minäkin join lapsena usein hopeateetä.

    VastaaPoista
  4. Hauska haaste! :D Ihania kupposia sinulla!

    VastaaPoista
  5. Oli todella mukava haaste! On mielenkiintoista lukea varsinkin juuri kahvin nauttimisesta. Täällä blogissa olen saanut lukea paljon mielenkiintoista kahvista ja kahviloista. Mm Chemexistä sain tiedon täältä.
    Toivoisin, että kahvikulttuuri leviäisi Suomessakin. Kahviloissa saa edelleen kehnoa kahvia, vaikka korkeatasoisia paikkoja on tullut lisää.

    VastaaPoista
  6. Onpas uuden uutukainen mutteripannu, noin kiiltäviä olen nähnyt vain kaupassa :) Minä joisin kahvini tuosta sinikukkaisesta, se on juuri sopivan kokoinen ja mallinen. Tähän haasteeseen voisin minäkin vastata jahka ehdin.

    VastaaPoista
  7. Minä taas en muista aikaa jolloin en olisi juonut kahvia. Luulen, että meillä sitä alkoi saamaan tosi pienenä, mutta kahvi oli alkuun lähinnä isolta osalta maitoa. Kotona juon aina nessua tai teen Nespresso-kahvit. Töissä juon tavan kahvia, mutta se on minulle liian kitkerää.

    VastaaPoista
  8. Minä jo ehdin ihmettelemään, mitä ihmeen kuppeja tarkoitit otsikollasi :). Kyse oli siis keittiönkaapeista löytyvistä kupeista.

    VastaaPoista
  9. Kiitos Jael kun otit haasteen vastaan<3
    Tuo sinivalkea kukkakuppi on kaunis- myös punamusta kahvimuki on ihana!
    Minä tykkään melkein millasesta kahvista vain, se on hyvää Suomessa ja myös täällä Espanjassa. Tosin pakko on sanoa, että parempaa se täällä etelässä on minun makuuni. Lisäksi täällä kahvi on aina kuumaa, mitä ei voi sanoa aina kotona olevan kun menee kahvilaan.
    Olipa mukava lukea<3

    VastaaPoista
  10. Tuo mansikkainen teemuki on suloinen <3

    Minä en oikeastaan juo kahvia kuin aamuisin ja kuten tiedät, se on silloin sitä ihan parhainta kaikista ja vielä sitäkin parempaa, kun saan sinulta sinne joukkoon jotakin;) Luvialla kävi silleen hullusti, että kuin tajuamatta tai sitten äidin tuputtamisen uuvuttamana join kahvia kahtena iltapäivänä, josta seurasikin sitten unettomat yöt. Tavallinen kahvi ei enää edes maistu, mutta ei sitä kehtaa julistaa. Kävimme M:n synttäreitä juhlistamassa hineossa kahvilassa Porissa, mutta sielläkin otin teetä suklaajuustokakun kanssa. Hemmetti, että unohdin kuvata sen herkun!

    <3

    VastaaPoista
  11. Amalia:tuo IkEAn kuppi on tosi nätti:)

    Allu:se oli hyvää silloin;D

    Matkatar:teeppä sinäkin tällainen:)

    Kirsti:kiva kuulla että näistä jutuista on ollut jotain hyötyäkin.CHemexistä olen kirjoittanut ruokablogissa,kun kävin kahvipaahtimossa.Täällä on tosiaankin ihan mahtavan hyvä kahvikulttuuri nykyään:)

    Sirokko:itse asiassa ei ole lainkaan uusi;D olen vain pitänyt hyvänä..Jäänkin sitten odottelemaan sinun kuppi-ja kahvin/teenjuontipostaustasi..

    Paluumuuttajatar:muistan aika selvästi että emme saaneet lapsena juoda kahvia,mutta teetä kyllä. En minäkään pidä kitkerästä kahvista vaan lempeästä hyvästä paahdosta

    Anonyymi:no tuli vähän hassuksi tuo otsikko ja ehkä siitä tulee vääränlaisia ajatuksia mieleen;D

    Anne:kiitos mukavasta haasteesta:) IKEAn teekuppi on ihana;ja juuri silloin kun kävin siellä tuota ostamassa oli joku pariskunta joka lappasi vaunun täyteen niitä,mutta onneksi jäi minullekin yksi;D Täällä kahvi on tosi hyvää,mutta onneksi esim., Helsingissäkin saa nykyään hyvää kahvia joistain paikoista.

    Leena:eikös olekin:) En minäkään tykkää tavallisesta kahvista ja tiedän just minkälaisesta kahvista tykkäät;D Ihan sama juttu,jos juon kahvia iltapäivällä niin yöunet voivat olla huonot,joten aamuksi yritän ajoitella kahvinjuontini. Suklaajuustokakku kuulostaa ihanalta!

    VastaaPoista
  12. Ihana postaus, olenhan kahvihullu ja vielä pahempi kahvimukihullu. Todella kivan raikkaan värikäs tuo vasemmanpuoleisin muki.

    Aurinkoa sinne <3

    VastaaPoista
  13. Kivat kupit ja kiva haaste, ehkä tartun tähän myöhemmin.

    VastaaPoista
  14. Tiia:olen nykyään maltillisempi kahvihullu mutta kahvia pitää olla.Tuo värikäs kuppi on kyllä ihana,tykkään siitä paljonkin:) Kiitos,toivottavasti aurinkoa riittää teilläkin !

    Kiiris:)

    Unelma:Oliskin kiva jos sinäkin tekisit tämän haasteen:)

    VastaaPoista
  15. Taidan kupsia tämän haasteen sinulta, jos ideani loppuvat! Keräilen mansikkaposliiniakin, joten se teekuppi oli tietysti kaikkein viehättävin :)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...