keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Keltaista sadetta

Huh,kuumaa riittää ja tietokone reistailee...ei tee kauheasti mieli istua tietokoneen ääressä. Tosin tämä kesä ainakin tähän asti on muistini mukaan ollut hieman siedettävämpi kuin edelliset;välillä tuntuu että on vain kuumaa eikä niin kosteaa.Nytkin illalla kun kävin Bambin kanssa ulkona  tuntui miellyttävä tuulen henkäys eikä lainkaan tullut hiki pintaan.Sisällä tuntuu se kosteus melkein enemmän....Kävin puistossa kuvaamassa yhden nyt niin kauniisti kukkivista puista:tämä on latinalaiselta nimeltään Peltophorum pterocarpum,jota myös kutsutaan keltaiseksi poincianaksi.
Puun kauniin keltaiset kukat putoilevat maahan ja hieman likaavat ympäristöään ,mutta kauniilla tavalla.Keltaista sadetta.....

13 kommenttia:

 1. Ihan kuin olisi syksyinen Suomi :)

  VastaaPoista
 2. Huikeaa sadetta! Komea on tämä puu!
  Kurjaa koneen reistailu :( Mulla on vähän samoja vaivoja, tämä ei vaan enää jaksa vääntää. Olen yrittänyt puhaltaa henkiin jo useampaan otteeseen, mutta eilen tuli mittari täyteen. Katsotaan mitä tapahtuu :o
  Koita kestää siellä lämmössä ja lähetäthän vähän meillekin!

  VastaaPoista
 3. Aurinkoinen puu. Kaunis. Täällä ei edelleenkään hellettä ole näkynyt. Muistan silti, että millaista oli helletuska:).

  VastaaPoista
 4. Tuo keltaisuus saa minua kauipaamaan auringon kultaa entistä enemmän!

  VastaaPoista
 5. Uskomattoman kaunis puu! Keltainenkin sade on kaunista, kunnes muuttuu ruskeaksi. :)

  Kivaa loppuviikkoa Jael <3

  VastaaPoista
 6. Huippuihanat värit ! Ensivaikutelma oli Ruotsin lipun värit kun kuva alkoi kuoriutua ylhäältä alaspäin näkyviin.

  Meillä on mitä miellyttävin kesä täällä Etelä-Suomessa. Vuorotellen sataa, paistaa, on pilviä - helle ei kiusaa. Kiitos ja kunnia :)

  VastaaPoista
 7. Meillä on ollut kanssa uusia helle-ennätyksiä ja nyt nautitaan kivan lämpimästä mutta ei kuumasta ilmasta. Ajattelin sua usein, kun alkoi mittari lähennellä 40C.

  VastaaPoista
 8. Eikös tuo ole se sama puu, jonka olen joskus nähnyt blogissasi punaisena? Täällä on sitä punaista versiota, joka kukkii sekin juuri nyt.

  VastaaPoista
 9. Nelli;ehkä vähän;D

  Lepis:punainen poinciana on suosikkini mutta tämä keltaisuus on myös upeaa:) Joo kone reistailee aika pahasti ,ei kiva.Ei taida nämä nykyajan koneet kestää kuten ennen...Lämpöä lähettäisin sinne mielelläni:)

  Paluumuuttajatar:kaunis puu todellakin kukkiessaan.Nyt taitaa olla niin että se pahin helle alkoi ,nyt on illallakin jo lähes 30 astetta,....

  Hannele:kauniin erikoista:)

  Amalia:eikös olekin:)

  SusuPetal>voi kun se aurinko nyt tulisi kunnolla teillekin.Se oli vähän piilossa kun olin Suomessa...

  Tiia:todellakin kaunis,olen suuri puufani.Toivottavasti keräävät kultaisen sateen pois ennenkuin muuttuu ruskeaksi...Ihanaa viikonloppua sinnekin!

  Rita:todella aurinkoiset värit tuolla kukinnalla.Tosin ei tullut Ruotsinlippu mieleen;D Olin itse asiassa aika tyytyväinen säähän Suomessa ollessani vaikka olisi kyllä saanut olla vähän enemmän aurinkoa mutta ei hellettä.

  Allu:teillä onkin kai ollut lämpimämpää kuin täällä.Tällä omalla alueellani ei vielä ihan noin korkeita asteita ole onneksi näkynyt...

  Satu:muistuttaa aika paljon mutta latinalainen nimi on niin erilainen että taitavat olla hyvin kaukaista sukua....Se punainen poinciana kukki täällä ennenkuin lähdin SUomeen mutta se oli jo loppu palatessani.

  VastaaPoista
 10. Keltaista aurinkoa siellä runsaasti. Meillä ei kovin monia keltakukkaisia puita olekaan. Ensimmäiseksi tulee mieleen keväinen vaahtera ja puistoissa kultasade. Ikkunani alla kukkii nyt jasmiini, pian on maa valkoisena terälehdistä.

  VastaaPoista
 11. Kaunis keltainen sade.
  Hetken jo luulin, että teillä sataa ja tuuli on Saharasta, mutta sehän on talven juttuja. Meillä satoi Rodoksella joskus kultaista hiekkaa (ei mikää kiva juttu autoille ja ikkunoille), koska ilmavirrat toivat sitä Saharasta.
  Teillä on siis aika lämmin siellä :)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...