maanantai 27. heinäkuuta 2015

Pikku Huopalahti

Pikku-Huopalahdessa  asuin kunnes muutin tänne uudestaan.,Siellä myös poikani kasvoi ja nyt muutti aikuisena takaisin lapsuuden seudulleen pienen perheensä kanssa. Joka vuosi olen tehnyt kävelykierroksen Pikku Huopalahdessa,joka on niin kaunis kesäisin. Minä myös vietin lapsuuden ja nuoruuden ihan Pikku Huopalahden vieressä,joten seutu on minulle hyvinkin rakasta.Ensimmäisessä kuvassa on Pikku Huopalahden sorsalampi;vesi oli tyyni ja oli niin kaunista.Tässä tulee nyt iso pläjäys kuvia sieltä,suurin osa puhelimella otettuja ,sillä jostain syystä Helsingissä en jaksanut kantaa kameraa mukaani kun puhelimellakin sai ihan siedettäviä kuvia.
Valkoposkihanhia näkyi siellä paljonkin.Kuvan punainen mökki;Tapanilan entinen juna-asema on Pikku Huopalahden pääkerhotalo.
Lisää hanhia
Minäkin näin merenlahtea ikkunasta tuolla asuessa.
Joki halkaisee Pikku Huopalahden
Tässä näkyy hieman Viiripuistoa.
Merellistä Pikku Huopalahtea
Polku,jonka varrella karviaispensaiden reunustamia puutarhatilkkuja. Kuvassa näkyy myös entinen kotitaloni...
Aurinkokeinu Pikku Huopalahden puistoalueella. Keinu on Sanna Karlsson-Sutisnan toteuttama.

13 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Mikäs tuolla olisi asuessa!

Rita A kirjoitti...

Todella viihtyisä ja kivannäköinen kaupunginosa. Kävimme siellä ennen espanjankielisten ystävien juhlissa, tuolla vanhalla juna-asemalla ja yhdessä katutason tilassa, mutta kerrostalojen asukkaat valittivat metelistä ja latinoyhteisö joutui siirtämään kokoontumiset muualle. Heitä/meitä on aikamoisen iso porukka aina koolla. Caisassa ja Kahvila Kirjassa ollaan pidetty pikkujouluja sun muita tilaisuuksia.

hanne virtauksesta kirjoitti...

On todella vihreää, luonnonläheisyyttä, merta...
Kaunista, ihanaa..
voisin asua tuolla..
halit!

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Pikku-Huopalahti on mielestäni niin kiva paikka ja syntyi samoihin aikoihin, kun Ruoholahti, jossa asuinkin neljä vuotta. Molemmat paikat ovat todella onnistuneita ja kivan persoonallisia. :)

Sirokko kirjoitti...

Kivan näköistä seutua, mutta meikäläisen silmiin kaikki täällä näyttää kivalta vihreyden keskellä, siis talojen tylsyyteen ei kesällä kiinnitä huomiota kun vihreys ympäröi kaikkialla. Värikästä näyttää olevan siellä teilläkin, ei kyllä tee vielä mieli helteisiin vaikka sadetta on tänä vuonna Suomessa riittänytkin kiitettävästi :)

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Onpa kivan näköinen paikka!

Melissa kirjoitti...

Näyttää ihan toiselle nyt kesällä kuin keväällä kun ajeltiin tuolla. Näyttää vielä paremmalle :)

Satu kirjoitti...

Kauniita kuvia! Olin keväällä töissä tuolla päin, ja ajattelin silloin, että pitäisi käydä valokuvaamassa Pikku Huopalahtea, kun siellä oli niin kaunista. Nythän minun ei enää tarvitse, kun voi katsella näitä sinun kuviasi. :-)

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Onpas viihtyisän ja siistin näköistä. Jostain syystä aina Suomea ajatellessa tulevat mieleen hoitamattomat nurmikot ja vähän sattumanvarainen suunnittelu. Taitavat olla jäänteitä sieltä edelliseltä vuosituhannelta. Mutta siis aivan ihana! Ja minä mielelläni ottaisin tänne muutaman lupiinin.


Felixiltä hau hau Bambille!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Kaunista. Olemme huomenna menossa Helsinkiin. Ei ole paljoa aikaa, joten tuskin tulee ihan uusia kulmia kierrettyä. Vaikka mieli kyllä tekisi. Pääpaino taitaa kuitenkin olla levossa ja läheisyydessä.

Jael kirjoitti...

Allu:niinpä,pieni kaipaus on jäljellä,mutta kiva että poika nyt asuu tuolla:)

Rita:voihan harmi että valittivat,latinomusiikki kun on niin hyvän kuuloistakin.Tuo entinen juna-asema oli myös meidän kokouspaikkana,kun olin asukasyhdistyksessä aktiivisena.

Hanne:on todellakin luontoa,merta kaikkea ja lähellä keskustaa (4km).Kun asuin tuolla niin puut olivat vielä pienemmät,nyt ovat kasvaneet kivasti:)

Tiia K>Kivasti ovatkin onnistuneita molemmat ,ja lähellä keskustaakin.Itse pidän enemmän Pikku Huopalahdesta tuon luonnonläheisyyden vuoksi :)

Sirokko:Pikku Huopalahti suunniteltiin niin että taloissa on väriäkin ja joka talo vähän eri näköinen;sen vuoksi tuo onkin kivan näköinen alue .Juu helteitä on ,nauti vaan niistä sateista mutta nythän taitaa lämmetä kun alkaa elokuu;D

Hannele:tosi kivan näköinen paikka:)

NellI:;kesällä Pikku HUopalahti onkin parhaimmillaan sillä tuolla on niin paljon vihreää:)

Satu: Jos vaan osut hyvään vuodenaikaan tuonne lähelle niin mene kuitenkin kuvaamaan sillä tuolla on paljon kuvattavaa:)

Johanna:PIkku Huopalahti on suunniteltu tosi kivan näköiseksi ja ihan siistiäkin tuolla on .Tykkäsin tosi paljon asua tuolla:) Olen iloinen että poika perheineen nyt asuu tuolla niin pääsen taas tuonne käymään:) Haukkuterkkuja takaisin Felixille!

Paluumuuttajatar:mukavaa Helsingin reissua teille!
Toivottavasti on mukava ja rentouttava reissu:)

Susanne kirjoitti...

Kaunista on! Tuolla haluan vierailla seuraavalla Helsinki reissulla.
Mukavaa alkanutta elokuuta!

Nimetön kirjoitti...

Niin paljon hienoja ja kauniita kuvia Pikku-Huopalahdesta ja Käpylästä. Hassua, että minäkin olen paljon liikkunut Helsingissä, asunutkin siellä jonkin aikaa ja sen lähistöllä koko nuoruuteni, mutta en ole koskaan tullut kävelleeksi noilla alueilla. Ne ovat olleet minulle vain ohikulkupaikkoja, joko junalla tai autolla.
Olen tosin kauempaa nähnyt, että Pikku-Huopalahden aluetta on rakennettu aivan uusiksi modernein hienoin kerrostaloin ja ympäristöä kovasti siistitty ja kaunistettu, mutta jos jokin puhuttelee, niin ne ovat ne ihanat Puu-Käpylän vanhat talot ja pihat! Nuo kirjavat puut ovat hauskoja, olen nähnyt niitä monesti etelässä ja ihmetellyt niiden kauniita värejä ja sitä, että ne kuorivat itse itsensä! Olisin mielelläni ottanut osan sinun lämpimyydestä ja kosteudestakin ehkä, vaikka kosteutta täällä pohjoisessa on kyllä riittänyt sateen muodossa, mutta aurinkoa on ollut minimaalisesti. Hyvää loppukesää! t. Rosmariini