maanantai 3. elokuuta 2015

Melkein läkähdyin.....

Tänään tosiaankin tuntui siltä:jo kello 6 aamulla mittari näytti 28 astetta ja se kosteus...Aamusuihkun jälkeen tuntui että tarvitsen uuden suihkun mikä ei ollut ihme: kosteusprosentti liikkui tuolla 95% prosentin tuntumassa mikä tarkoittaa sitä että voiteet (ja meikit)valuvat ,vaatteet liimautuvat kiinni ,huh! Heinäkuu oli miellyttävä mutta heti kun alkoi elokuu niin sääkin muuttui.En jaksa käydä oikein kommentoimassakaan muille kun tässä kirjoittaessakin tulee kuuma;D Iltapäivällä oli taas suomalaisen kirjaston vuoro mutta sitä ennen kävin viereisessä puistossa jossa kasvaa carob-ja oliivipuita. Viimeksi kun kävin katsomassa niin carobit olivat vielä vihreänruskeita mutta nyt ne olivat kypsyneet ja keräsinkin noita palkoja ison pussillisen.Niistä teen carobjauhetta
Samaisen puiston nurkassa huomasin nämä eli kissojen talvisuojat:pahviset "pesät" joissa kissat nukkuvat talvella.Niissä on päällä muovia sateensuojana.Kesällä he eivät näitä tarvitse.

16 kommenttia:

 1. Mulle riitti jo hyvin meidän tämänpäiväiset +34,5C, huh, olen oleskellut paljon sisällä. Se kosteus on kamalaa, meillä ei tänään onneksi ollut kovin korkea kosteusprosentti.

  VastaaPoista
 2. Voi kamaluus tuota kosteutta. Minä kirjoittelin juuri omaan blogiin, että kuumuus ei tuota minulle vaikeuksia, mutta unohdin ihan tuon kosteuden. Kostea kuumuus on jotain ihan kauheaa, enkä minäkään sitä kyllä jaksaisi. Tsempit sulle! Milloin mahtaa olla luvassa taas helpotusta ilmojen puolesta?

  VastaaPoista
 3. Allu>teilläkin on tosi kuumaa ,huh! Kuumuuden kestänkin mutta en tätä kosteutta,on tosiaankin kamalaa ja vie kaikki voimat.

  Satu:jeps,kosteus sucks. Minäkin kestän kuumuuden mutta kun on näin kosteaa se on ihan kamalaa.Mutta elokuu ja syyskuukin vielä suurimmilta osin on tällaista....Kiitos:) tosin nyt illalla kun olin Bambin kanssa ulkona tuuli ihan hieman:)

  VastaaPoista
 4. Joo,kuulostaa aika hurjalta..nimimerkilläkokemustaon! Ofer tulee viikon kuluttua tänne "viilentymään"..odottaa ilmojen suhteen helpotusta.Ja täällä me aurinkoa..no lämpimämpää on luvattu eli noin +20C.Ihan ok. Luvassa saariseikkailua Oulu-järvellä :) Koita siellä nyt jaksaa !

  VastaaPoista
 5. Tosi hurjat helteet ja kosteus. Viime yona palasimme kotiin. Jarkytys kun terminaalista muutaman kymmenen metrin matkalla taksille meinasin jo lakahtya.
  Olisi ollut kiva tulla kirjastoon, mutta oli Gadin aidin muistotilaisuus.

  VastaaPoista
 6. Koeta kestää. Meillä on tänään tuullut ja välillä satanutkin. Pystyin kuitenkin tekemään puutarhahommia, enkä lähtenyt lentoon.

  VastaaPoista
 7. Täällä kauheasti haikaillaan helteiden perään - itse olisin kuitenkin tyytyväinen sellaiseen 22-24 asteeseen - liian kuuma ei sovi minulle.
  Ja vielä yhdistettynä teillä noihin kosteuslukuihin olisin kyllä ihan märkä rätti enkä pystyisi tekemään mitään;)
  Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
 8. Voi harmi, liiallinen kuumus on tosiaan ikävää. Mutta koita kestää, eiköhän se taas pikkuhiljaa viileämmäksi muutu. Täällä on jo päivät selvästi lyhentyneet. Huomaa kun käy yöllä vessassa niin onkin ihan pimeää.

  VastaaPoista
 9. Huh mikä helle. Olen entistä tyytyväisempi Suomen kesään kun luen sinun läkähdyksestäsi. Puoliso on juuri lähdössä golfkentille. Aurinkoinen (hillitysti) lämmin päivä tulossa. Kunpa saisi aina säätilan säädetyksi itselle sopivaksi :D Koeta kestää !

  VastaaPoista
 10. Kun olen noita uutisia lämmöstä ja ilmankosteudesta lukenut niin täytyy myöntää, että minullakin olisi valtava hiki. Miten siellä päivisin elellään kun on noin kuuma?

  VastaaPoista
 11. Huh, mikä lämpö jo aikaisin aamusta! En tiedä tykkäisinkö moisesta..:))
  Ihanat kissojen talot!

  VastaaPoista
 12. Jämiä kesästä tuli vihdoin tännekkin.. yöt ovat kylmiä, mutta jo toinen ( huom, TOINEN) päivä aurinkoa ja lämmintä. Se lämpö kiipee sinne alle 20, mutta pitää tyytyä siihenkin vähään..
  Muistissa on kyllä viime kesä, suihkut eivät auttaneet hikistä oloa kuin hetkeksi. Joten ei passaa valittaa tästä viileästä kesästäkään. Hyvä näin.

  Kiva keksintö nuo pahvitalot kisuille <3

  VastaaPoista
 13. Anneli:tänäänkin oli sama juttu mutta huomenna pitäisi helpottaa.Toissa yö kuulemma kuumin vuosiin! 20 astetta onkin tosi hyvä:) Ofer varmaankin iloinen kun pääsee hieman viileämpään,ja tietysti näkemään sinut!

  Anu;voin kuvitella miltä tuntui Suomen mukavan sään jälkeen tulla tällaiseen kosteuteen,huh!

  Vihreätniityt:kiitos:) Huomenna kuulemma (toivottavasti ) helpottaa.Minulle sopisi paremmin nuo teidän säät...

  Lady of the Mess:minullekaan ei sovi liian kuuma,sen vuoksi niin tykkäänkin täällä talvesta kun on niin mukava sää silloin:) Tämä kosteus kyllä vie kaikki voimat ja voiteet naamasta;D

  Matkatar:kuumuuden vielä kestää mutta yhdistettynä korkeaan kosteuteen se on silkkaa kärsimystä. VIelä ainakin lähes 2 kuukautta näin lämmintä ja kosteaa...

  Rita;kiitos:) Aurinko on ok,kunhan ei ole liian kuumaa.Olin ihan tyytyväinen säähän Suomessa vaikka sadetta olisi saanut olla vähemmän silloin..

  Nelli:takuulla olisi hiki.Ei varmaan sitä viitsi olla ulkona nyt ellei ole pakko...Mulla aamulla valui kaikki voiteet ja meikit naamasta ,ei kiva....

  Irmastiina:täällä oli nyt lämpiminta+kosteinta vuosiin...mutta huomenna pitäisi vähän helpottaa ,ainakin mitä tulee kosteuteen ,toivon niin.Kiva kun kissoilla on pikku kodit talvella ,ja sateensuoja:)Kosteus yhdistettynä lämpöön on kyllä tosi ahdistavaa. KIssoilla on kivat pienet talvikodit>

  Maireanna:kiva kuulla että teillä on nyt aurinkoa,kyllä sen olette ansainneetkin kun on ollut vähän huono kesä ilmojen suhteen teilläpäin.

  VastaaPoista
 14. Jael, ei voi olla totta...Muistan kun meillä oli 3 viikkoa +30 ja yhtään ei tuullut.

  Hyvä idea nuo kissalaatikot, vaikka omaa kotia ei voita mikään. Suomessa opetetaan tekemään siileille talvipesiä, mutta ne ovat puusta, sinne ei saa päästä kosteus ja pitikö sen 'luolan' olla vielä kummastakin päästä auki...

  <3

  VastaaPoista
 15. Onpa siellä kuumaa ja kosteaa! Lupailivat meille täksi päiväksi hellettä - itse en sitä tosin kaipaa. Viihdyn viileämmässä, mutta kasvien vuoksi olisi muutama lämpmämpi päivä jo paikallaan. Koetahan kestää siellä, äläkä ihan kokonaan sula. :)

  Ihana idea nuo kissojen talvipesät!

  VastaaPoista
 16. Voi että mitkä talvisuojat, kekseliästä. En ole tuollaisiin aiemmin törmännytkään. Meidän Onni kisun tuntien, uskon että asuisi mieluiten teidän lämmössä ja talvisin tuossa laatikossa lämmittelemässä, sillä Onni nuolee talvisin itsensä aina turhautuneena puolikaljuksi. Inhoaa lunta, ei niinkään kylmyyttä ja sateesta ei välitä.

  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...