torstai 20. elokuuta 2015

Bussi

Bussi sisältä 
Minulla on bussipysäkki Tel Avivin keskustaan ihan kodin vierestä: ulko-ovesta oikealle ,sitten vasemmalle ja sitten muutama porras ylemmäksi kadulle  ja siinähän se pysäkki onkin. Bussi on  mennyt ruuhka-aikoina  hieman useammin,ainakin aamuisin ja ruuhka-ajan ulkopuolella puolen tunnin välein. Bussipysäkillä on myös elektroninen taulu,joka ilmoittaa bussin tuloajan,mutta se on tuskallisen usein väärässä.....Bussi oli ulkopuolelta sininen kuten muutkin tämän bussiyhtiön bussit.
Kuva bussilinjan sivuilta

Huomisesta viikko sitten siniset bussit vaihtuivat omalla linjallani tällaiseksi. Pitkä bussi ja hopeanvärinen ulkokuori. Samalla kuulemma aikataulujakin korjattiin niin että bussin pitäisi tulla useammin kuin aiemmin:)   Bussi vaihdettiin uudemmaksi samalla kun osia joistakin Tel Avivin kaduista,jonka kautta bussin reitti kulkee ,on suljettu pikaraitiotien aesemien rakentamisen johdosta.Pikaraitiotien rakentamisen piti alkaa jo kun poikani on lapsi ja hän on jo aikuinen  ja tämä rakentaminen vasta alkoi.....
Uusissa busseissa (jotka itse asiassa eivät niin uusia olekaan sillä sen jälkeen kun ne oli hankittu seisoivat ne muutaman vuoden ihan turhan panttina..) kuljettaja keskittyy vain ajamiseen,mikä onkin hyvä juttu;hänelle ei voi maksaa esim. kertalippua. Ladattavat liput käytetään pikkulaitteen kautta ihan kuin Helsingissä raitiovaunuissa,metrossa ja busseissa. Bussin sisälle voi mennä mistä ovesta tahansa,toisin kuin ennen jolloin piti mennä kuljettajan kautta. Mutta entä jos haluaa ostaa kertalipun tai ladata kuukausikortin`?  Se pitääkin hoitaa tällaisella laitteella. Hieman huono idea mielestäni sillä ei  ole kauhean helppoa maksaa  luottokortilla tai käteisellä bussikortteja jos bussi heiluu tai on aivan täynnä. Näiden olisi pitänyt olla tietyillä pysäkeillä eikä busseissa.....

7 kommenttia:

 1. Meillä on täällä ihan naurettavat vanhanaikaiset maksusysteemit eli bussissa voi ostaa automaatista lipun ja sen voi maksaa ainoastaan kolikoilla. Eihän kaikilla, varsinkaan ulkomaalaisilla ole aina kolikkoja lompakossa.

  VastaaPoista
 2. Allu;näissä taas voi maksaa käteisellä ja luottokortilla mutta jos maksaa käteisellä niin pitää olla tasaraha sillä laite ei anna rahaa takaisin,pöh!

  VastaaPoista
 3. Katsoin ensin, että jaaha, olet ottanut kuvan Helsingin junasta. Näyttää ihan samalta :)

  VastaaPoista
 4. Nelli:tänä kesänä en käyttänyt junia joten olin unohtanut miltä näyttävät;D

  VastaaPoista
 5. EIkö noita automaatteja ole siis muualla kuin busseissa? Täällä on nk. Istanbul-kortti, joka käy lauttoihin, musseihin, metroon ja raitiovaunuun ja niitä ladataan sellaisessa laitteessa, joita on monilla asemilla tai sitten voi ladata kioskeista, joita on vielä enemmän. Sitten vaan leimataan kortti, busseissa pitää tulla etuovesta, paitsi jos siitä ei mitenkään mahdu, niin sitten keskeltä tai takaa ja kortti laitetaan kulkemaan eteen kohti kuljettajaa :)

  VastaaPoista
 6. Minä olen nyt jonkun kerran käyttänyt täällä bussia työmatkoilla. Edelleen pitää maksaa käteisellä kuskille. Ja maksaa minusta aika paljon tuo julkisten käyttö. Onni-bussia lukuunottamatta.

  VastaaPoista
 7. MatkaMartta:on niitä pääbussiasemalla ja parissa muussa paikassa mutta sinne ei tule helposti lähdettyä. Täällä pitäisi olla kuten teillä eli että voisi ladata lipun asemilla. Ihan hölmöä että' se on laitettu bussiin...

  Paluumuuttajatar:eikö Kotkassa ole kuukausikorttisysteemiä`? Taitaa olla niin että suurimmissa kaupungeissa tuo on paremmin järjestetty. Onni-bussit ovat mahtavia;käytin niitä nyt kesällä:)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...