lauantai 15. elokuuta 2015

Hellyttäviä katseita ja lähialueen uudet ilot

Kävin tänään täällä asuinkaupungissani Holonissa eläinten suojakodissa.En edes tiennyt että täällä on sellainen mutta kotikadun naapuri oli menossa sinne viemään tavaroita ja pyysi mukaan. Tuolla oli kyllä taas niin hellyttäviä katseita,ja tämä ensimmäisen kuvan pentu oli sellainen että ellei minulla olisi jo Bambia niin tämä olisi lähtenyt mukaan.
Löytökissapentuja oli paljonkin.Tämä ressu oli menettänyt toisen silmänsä.
Tämä  onnekas oli löytänyt kodin: häkin seinässä oli lappu jossa luki "adoptoitu".
Paikka oli siisti,mutta tässä isompien koirien alueella joka näkyy kuvassa  oli joissain häkeissä kakat keräämättä. Ja ressukoilla varmaan kuumakin:tänään (eilenkin ja huomenna) täällä on kamalan kuumaa...Tässä paikassa järjestetään myös lapsille toimintaa,jossa he pääsevät tutustumaan eläimiin.
Kotia etsivien eläinten jälkeen menimme kodin lähelle sijaitsevaan kaupungin suurimpaan puistoon,jossa tehty remontti on nyt vihdoinkin valmistunut. La Parc-projektista olen kirjoittanut sen rakennusvaiheessa täällä. Uudistetussa kanaalissakin oli nyt taas vettä ja polkuveneet taas käytössä mutta missä olivat sorsat?
Tämä kohta oli rakennusvaiheessa kiinnostanut ja olin miettinyt mitä sinne tulee. Siellä on nyt italialainen ravintola Silo.
Silo vasta avattiin ja on vielä tässä vaiheessa auki vain iltaisin. Suurella terassilla oli monta tällaista yrittivaunua. Minäkin haluan tällaisen!
Silon terassi näytti tosi mukavalta ja sieltä näkyi myös kanaalin vesiputous.
Terassin toiselta puolelta näkyy vastapäinen urheilu/konserttihalli. La Parcissa oli osa kaupoista /ravintoloista vielä avaamatta mutta alhaalla olevassa jäätelöpaikassa söimme jäätelöit. Kun muutin tänne Holoniin surkuttelin sitä ettei kävelyetäisyydellä ollut oikein mitään.,Nyt on vieressä businesskeskus kuntosaleineen ja ravintoloineen ja sitä vastapäätä nyt tämä Le Parc-projekti,uusi urheilu/konserttihalli,vesipuisto,luisteluhalli,lasten museo ja muutakin,Le Parcissa on iltaisin kaikenlaisia tapahtumia mutta tämän kuumuuden vuoksi en ole jaksanut sinne raahautua vaikka kävelymatkaa olisi vain hieman yli 10 minuuttia.Ehkä sitten kun viilenee....
Vaikka Silo ei vielä ollut auki niin sain tulla sisälle katsomaan.
Vesiputous Silon terassilta katsottuna.

15 kommenttia:

 1. Allu:Bambi oli varmaan pentuna ihan tuollainen(sain hänet kun oli vajaa 7kk vanha) .Tuo oli pieni pentu vaikkei se kuvassa näykään,pidin sylissä ja oli aivan ihana:)

  VastaaPoista
 2. Voi, menetin herkessä sydämeni tuolle koiralle siinä yläkuvassa. Nuo suuret silmät, aivan ihana koira.

  VastaaPoista
 3. Voi noita eläimiä. Toivottavasti monelle löytyy uusi koti. Tuo ylimmän kuvan koira on aivan ihana - ja kuvakin on hurjan hieno!

  VastaaPoista
 4. No vähän on viljasiilon näköinen tuo Silo ;)

  Ihan luulee Bambiksi äkkiä katsottuna.

  Adoptoitu - lappu lämmittää sydäntä. Kiva kun mainitsit sen !

  VastaaPoista
 5. Voi ei mitä nappisilmiä! Tuolta olisi kyllä ollut niiiin vaikeaa lähteä pois nappaamatta ketään mukaan. Mukava tosiaan kuulla, että adoptoitu-lappujakin sieltä löytyi, ettei eläinvirta ole vain yhdensuuntaista.

  VastaaPoista
 6. Tuo koirien ja kissojen suojakoti näyttää aika siistiltä,vaikka suora auringonpaiste ei välttämättä olekaan kovin hyvä asia, mutta hylätyt lemmikkieläinten saavat sentään mahdollisuuden hyvän kodin löytymiselle. Uusi ital. ravintola näyttää ihanalta virkistäytmiskeitaalta. Yrttikärry on todellinen innovaatiotuote,joka on varmasti jonkin taitavan kyläsepän luomus. Täytyypä tallentaa kuva,jos vaikka saisin rakenneltua itselleenkin samanlaisen.

  VastaaPoista
 7. Mummeli:minäkin menetin. Se oli pieni 4kk ikäinen pentu vaikka kuvassa näyttää suuremmalta.

  Katja:tulee aina niin surku noita eläimiä jotka odottavat saavansa uuden kodin.Ensimmäisen kuvan pentu oli aivan hurmaava:)

  Rita: Siitä se nimi tuleekin ,vaikka tuo on ihan uusi rakennus.Minuakin lämmitti se adoptiolappu,niitä vain olisi saanut olla enemmän...

  Elina:Tuo oli niin ihana nappisilmä että tosiaankin oli vaikeaa lähteä tuolta pois.Niin toivoisi että niitä adoptiolappuja olisi useammallekin...

  Hannu: aika siisti paikka oli ,mutta auringonpaistetta oli vaikeaa välttää,tosin niillä oli katettu huone jonne aurinko ei tule. Täällä on niin monta eläinjärjestöä mikä kertoo siitä että on kauheasti kotia etsiviä eläimiä;oma Bambinikin oli sellainen.
  Uusi italialainen tosi hyvän näköinen ja etenkin se kohta mistä näkee sen putouksen; D on kuulemma nyt iltaisin niin täynnä ettei sinne pääse ilman pöytävarausta.
  Yrttikärry on ihana! Kerro sitten jos teit samantapaisen..

  VastaaPoista
 8. Tuo silmänsä menettänyt pentu oli kllä lähtenyt mukaani, jos tuolla olisin käynyt♥

  VastaaPoista
 9. Irmastiina: se on tosi nätti pentu,ilman sitä yhtä silmääkin ,jotenkuten niin hellyttävä.

  VastaaPoista
 10. Puiden varjo olisi tarpeen noille ressukoille...Tärkeää työtä ja kyllä jokainen eläin on ansainut hyvän ja rakasavan kodin. Melkeinluulin ensimmäistä koiraa Bambiksi.

  Ihana tuo vesiputous <3

  VastaaPoista
 11. Voitto on se, että edes joku löytää kodin, joss vietttää huolettomia päiviä elämänsä loppuun asti?

  VastaaPoista
 12. Voi miten suloisia kissoja ja koiria! Vaikeaa minunkin on noissa käydä, niin tekisi mieli ottaa lemmikki. Tavallaan haluaisin nytkin koiran (chihuahuan) mutta ei se varmaan kovin järkevää olisi. Ei olisi kiva ressua lentokoneeseen laittaa silloin kun menemme pidemmäksi aikaa Barcelonaan...

  VastaaPoista
 13. Mä en voisi käydä tuolla. Joku karvaturri olisi pakko ottaa mukaan. Onpa hyvä, että näin huolehditaan.

  Jälleen niin upeita kuvia! Sulla on silmää.

  VastaaPoista
 14. Leena:niillä on kattojen alla alue,jonne ei tule aurinkoa.kuvassa näkyvät ne punertavat katot.Jokaiselle eläimelle tosiaankin soisi hyvänk kodin.TUo oli kuin Bambi pentuna:)

  Paluumuuttajatar:niinpä:) Täällä kannustetaan sterilisoimaan koirat/kissat mutta eivät vaan kaikki niin tee (sekarotuisille koirille) ja niin sitten syntyy liikaa ei haluttuja pentuja.

  Johanna:vaikeaa tuolta onkin lähteä pois kun tietää että raukat niin haluaisi tulla mukaan. Kiitos ihanainen:)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...