sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Kuuma syyskuu

Täällä aina sanotaan että  heinä-ja elokuu ovat ne kuumimmat ja kosteimmat kuukaudet.  Mutta ei tällä kertaa, sillä heinäkuu oli suhteellisen miellyttävä,  elokuu tietysti kuuma ja kostea, mutta syyskuu.... Syyskuu alkoi kosteana ja kuumana, ja on sitä edelleenkin, ja huomenna kuulemma vieläkin kuumempaa,  ja  vasta keskellä viikkoa sään pitäisi palautua normaaliin, mutta edelleen kuumana ja kosteana. Huh ja huh, hiki virtaa.... Onneksi kuitenkaan ei ole hurrikaaneja  kuten Miamissa juuri nyt; pikkuserkkuni pelkää että vanhempiensa asunnon katto siellä ei kestä, koska se oli kesken korjausta,  ja voi hyvinkin lentää tuulen voimasta.
Kävin katsomassa kaupungintalon edessä olevan aukion ekologista lampea,  mutta siellä vielä viime viikolla olevat afrikanhanhet  olivat poissa. Sen sijaan  suihkulähteessä aina oleva lokki oli taas kyttäämässä kaloja. 
Tänään iltapäivällä menin katsomaan lähialueella olevaa uutta markettia, joka on kuulemma tosi edullinen,   Siisti se oli kyllä mutta  kun olen tottunut lähempänä olevaan paljon esteettisempään ja parempaan markettiin niin taidan  edelleenkin tehdä ostokset siellä.    Sattumalta juuri tänään kun olin tuolla niin uutisissa kerrottiin että markettiketjun omistaja oli pidätetty, korruptiosyystteiden johdosta...
Paremmassa marketissa oli kivan näköisiä jakkaroita virkatulla päällysteellä.
Marketissa oli vihreitä appelsiineja mutta nämä ovat täysin kypsiä. Lämpimällä säällä sitrusten kuori on vihreä , mutta viileämmällä säällä kuori on se tuttu oranssi. Muistan että Venezuelassa tavallisetkin sitruunat olivat vihreitä eikä keltaisia. Viileämmällä säällä klorofylli haihtuu sitrusten  kuorista , ja ne muuttuvat oransseiksi/keltaisiksi.


16 kommenttia:

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Paljon nuo jakkarat maksaa euroina? Aivan ihania nimittäin.
Mukavaa sunnuntaita Jael <3

Jael kirjoitti...

Outi:Nuo ovat 30 euron paikkeilla,ja aika ihania tosiaankin.Kiitos samoin sinulle Oyti💛😀

SaaraBee kirjoitti...

Koeta kestää, eiköhän sielläkin pian viilene. Pidätkö ilmastointia päällä yölläkin? Minäkin ihastuin noihin virkattuihin jakkaroihin. Ovatko kukat siellä edullisia?

Sirokko kirjoitti...

Ai lämpötilastako se vihreys johtuukin, enpä tiennyt. Olen vaan kuvitellut, että ovat eri lajikkeita. Tosin tiedän, että sitruunat ovat käyttökelpoisia vihreinäkin.
Marketit näyttävät aika samanlaisilta ympäri maailmaa, näin pikaisesti katsoen. Söpöjä jakkaroita, pitäisi varmaan alkaa virkata...

Melissa kirjoitti...

On kyllä ihania jakkaroita. Ihan mun kotiin sopivia :) Äiti maa antaa meidän tuntea nahoissaan nyt...

Satu kirjoitti...

Hauskoja nuo virkatut jakkarat! Melkein tekisi mieli kokeilla tuommosien tekemistä. Tosin en taitaisi osata, enkä edes oikein pidä virkkaamisesta. :-)

Intiassa oli joku vihreä appelsiinilajike, mutta en nyt kuollaksenikaan muista sen nimeä. Jäin miettimään, että johtuikohan niidenkin vihreä väri lämpötilasta, vai ovatko vihreitä ihan luonnostaan.

Rita A kirjoitti...

Vihreät appelsiini ja sitruunat tuntuvat hiukan oudoilta, mutta maassa maan tavalla 😀

Onpa noita lumpeenlehtiä paljon lammessa. Mahtaa olla ihana näky kun kukkivat.

Tykkään käydä silloin tällöin muissa marketeissa kuin totutuissa, mutta omat vievät voiton 💜 Meillä on erittäin hyvin varustettu City Market Tammistossa. Siellä on isohko Lidl'kin ja toinen Lidl on Malmilla. Silloin tällöin käymme Prismassa. Viikin Prisma on melkeinpä liian iso.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

En ole kuullutkaan vihreistä appelsiineistä...jännä juttu..:)

SusuPetal kirjoitti...

Vihreitä appelsiineja?? Aina sitä oppii uutta.

Houkuttelevan näköisiä jakkaroita ja raheja!

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Mä luulin, että noi oli lime. Ou no.

Luuletko, että marketin edulliset hinnat olisivat seurausta korruptiosta?

Toivotaan, että teilläkin pian jo viilenee. Meillä on nyt ollut siedettävää ja musta on ihana kun voi kiskoa farkut jalkoihim ja laittaa vähän lämpimämmin päälle. On meillä vieläkin yli 20 C, mutta tuntuu huomattavasti viileämmältä.

Allu kirjoitti...

Jännät noi jakkarat.

Jael kirjoitti...

SaaraBee:kyllä vielä pitää odotella että viilenee,mutta pääasia että kosteus laskee,ehkä sitten ensi kuussa.Nuo jakkarat ovat aika ihania💙Kukkia ostan harvoin,mutta ovat kyllä paljon edullisempia kuin Suomessa🌺

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Luulisi sielläkin jo kelien hellittävän. Sitä toivotaan myös Amerikalle. Veljeni ex-vaimo ja heidän poikansa ovat ristelilyllä ja se risteily on nyt jo viikolla pidentynyt, kun eivät ole päässeet turvallisesti satamaan ja paluulennoille. Huomenna taas yrittävät.

Jael kirjoitti...

Sirokko: näin kuulemma on , eli kuoren väri riippuu siitä missä puu kasvaa, ja sen vuoksi trooppisen Venezuelankin sitruunat olivat vihreitä,mitä silloin hieman ihmettelin. Mutta ihan hyviä kuoren väristä huolimatta, Tuo uusi marketti tosiaankin voisi olla vaikka mistä , se toinen mistä olen tottunut ostamaan ,ja jolla on niinkin hassu nimi kuin "Puoli-ilmainen", on taas mitä esteettisin marketti,niin että siellä voisi viihtyä koko päivän.. Sinä varmasti osaisitkin tehdä tuollaisen jakkaran päälle.

Nelli: Tosi ihania jakkaroita, mutta sä varmaan osaisit itse duunata jotain tuon tapaista kun olet niin kätevä käsistäsi:) Näin on , luonto on julma joskus.

Satu: tosi hauskoja, ja tee ihmeessä, varmaankin osaat. Eli kuoret sitruksissa ovat vihreitä jos on lämmintä, eli nyt kun täällä on lämmintä niin kypsät sitrukset ovat vihreitä, ja sitten kun on kylmää niin oransseja,eli ihan lämpötilasta johtuva juttu:)

Rita; jos nyt olisi kylmää niin nuo olisivat oransseja. Tuossa ekologisessa lammessa on todellakin paljon lumpeita ja ihania kukkia silloin kun niitä on. Siellä Malmin Lidlissä mekin käytiin sun kanssa yhdessä:) Prismat ja Cittarit ovatkin aika hyviä:)

Hannele: ihan samoja hedelmiä, kuoren väri johtuu vaan siitä että ovat kypsyneet kuumalla säällä.

SusuPetal;hih ,näkyy tosiaankin olevan ihmetyksen aihe nämä vihreät appelsiinit;D Mutta kunhan kylmenee niin on taas oransseja. Nuo jakkarat tosiaankin ovat kivoja:) Minulle ei kyllä mahtuisi.

Johanna: hih,no melkein näyttää että olisi. Muistan miten Venezuelassa ihmettelin vihreitä sitruunoita,jotka eivät olleet limesitruunoita, eli kun oli trooppinen maa niin kuoret olivat vihreitä. Täällähän on vain subtrooppinen ilmasto,ja kunhan kylmenee niin kuorten väri on se tuttu oranssi tai keltainen. Oi kiitos, niin odottelen sitä viilenemistä mutta ei ihan vielä ole sen aika täällä. Hinnat tuossa marketissa ovat aina olleet hyvin kilpailukykyiset,mutta eivät liity korruptiosyytteeseen,joka johtuu siitä että kaiketi ketjun omistaja maksoi jollekin pöydän alta, jotta marketti toisessa paikassa saataisiin pystyyn . Kiva kun teillä jo on viilennyt, täällä vielä pitää jonkun aikaa odotella.

Allu: on ne tosi kivat:)

SaaraBee: mulla on kesäkuun lopusta ollut joka yö päällä tornimainen tuulettimeni. Ilmastointilaitteeni ei koskaan ylettynyt makkariin, eikä vanha, asunnon kanssa mukana tullut ilmastointilaite enään toimi lainkaan muuallakaan,joten käytän tuulettimia.

Paluumuuttajatar_:Tämä syyskuu tähän asti on ollut tosi kuuman kostea,ja toivottavasti pian ainakin kosteus laskee että kestää lämpimän sään paremmin- Toivottavasti pääsevät veljesi ex-vaimo ja poika pian satamaan,vaikka laivassa on varmaan ihan kivat oltavat:) MInä taas jännitin tuota pikkuserkun isän kattoa, mutta se kai oli ihan ok kun en ole kuullut mitään toissapäiväisen jälkeen.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

tuolta näköjään löytyy kaikkea jännää

Jael kirjoitti...

Hannele:aika kivasti löytyy kaikenlaista tuosta marketista:)