maanantai 4. syyskuuta 2017

Syksyn merkkejä ehkä

Syksyn merkkejä täällä voisi olla vaikka kypsyneet oliivit oliivipuussa. Tosin nämä eivät vielä ole täysin kypsiä, sillä oliivisesonki täällä on vasta  loka-marraskuussa. Tämä puu on kaupungintalon edessä olevan Rabin -aukion kulmassa, ja vieressä on muutama puu lisää ,  ja kaikissa paljon oliiveja.  Kotini lähellä olevat kaksi oliivipuuta sen sijaan eivät taida voida hyvin, sillä jo muutamaan vuoteen niihin on tullut vain muutamia epämuodostuneita oliiveja...

Syyskuu alkoi sään puolesta tosi kuumana ja kosteana, huh!  Siksi en edes tänään jaksanut mennä suomalaiseen kirjastoon , joka on juuri nyt tätä kirjoittaessa.
Oliivipuiden lähellä  on ekologinen allas, ja siellä bongasin  Afrikanhanhipariskunnan.  
En ole ennen nähnyt näitä hanhia tässä altaassa,;  olivatkohan tulleet kaloja pyydystämään..(allas on täynnä koikarppeja).  Afrikanhanheilla on hieno väritys, ne ovat isoja lintuja mutta kuitenkin pienemmät kuin Suomessa tutut kanadanhanhet.  
Taisi löytyä jotain ruokaa...

9 kommenttia:

Melissa kirjoitti...

On kyllä niin kaunista. Syksy niin erilainen kuin täällä Suomessa.

anumorchy kirjoitti...

Voi voi, ja nyt kun viela on ilmastointikin kirjastossa...oli paljon vakea.

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Afrikanhanhia! En tiedä tunnistaisinko ja onko meillä edes. Meillä on kyllä Kanadanhanhia ja ne vasta metkoja ovatkin, kun tepastelevat kaikessa rauhassa vilkasliikenteisen tien yli. Eihän siinä auta kuin autoilijoiden väistää.

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Oi miten upea oliivipuu. Ihanan näköinen paikka!

EstherH. kirjoitti...

Upeaa että siellä on suomalainen kirjasto, minä tässä ihmettelen mihin saisin kaikki luetut kirjani..sinnekö lähetän :), meillä on täällä kanssa suomiseuroilla kirjoja, kun käyn Berliinissä tai Hampurissa sinne on tietty pakko mennä. Komeet hanhet ja oliviipuu! Minä joudun kohta jo etsimään villasukkia!!

Rita A kirjoitti...

Voi kun metkaa päästä näkemään Afrikanhanhia ja myös oliivipuu 🌱Hassunhauskat hanhet 🙂

Varmaankin helpottavaa kuumalla ilmalla kun edes vähän on vettä lähellä.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kyllä vaan pistää niin katteeksi tuo olivipuu....ei omaani vaan tule oliiveja..:))

Marianna kirjoitti...

Kreikan ajat tulevat mieleen oliiveista syysmerkkinä :) Loka-marraskuussa olivat kaikki mukana sadonkorjuussa, vähän niinkuin täällä ennenmuinoin pottulomalla.

Hienot lintuvieraat napostelemassa!

Jael kirjoitti...

Nelli:täällä ei oikeastaan ole mistään syksystä vielä tietoakaan,syyskuu alkoi kamalan lämpimänä.

Anu:no nyt vähän harmittaa, mutta oli sellainen hikipäivä,että ajatus 2 bussimatkasta teille ja sitten vielä takaisin kauhistutti..

Johanna:nuo afrikanhanhet ovat todella nättejä .Kanadanhanhet ovat niin tuttuja, niitähän on niin paljon SUomessa, ja asunnostani Helsinki näin ne parvekkeelta.

Outi:nuo puut ovat tosiaankin ihania,ja hyvässä kunnossa,sillä näin toisessa paikassa oliivipuita joissa oliivit olivat tosi huonon näköisiä. Ja levähdyspaikkana tuo on tosi hyvä:)

Esther: SUomalainen kirjasto on ollut Tel Avivissa jo yli 30 vuotta,oli viime vuoteen saakka samassa talossa, mutta sitten jouduimme luopumaan ihanasta kirjastopaikasta. Onneksi kirjastonhoitaja Anu siirsi kirjaston omaan kotiinsa:) ja nyt on sitten uusi paikka:) Nuo hanhet ovatkin komeita,ja oliivipuussa hyvän näköisiä oliiveja.Hoh,villasukkia ei täällä tarvitse aikoihin, on kuumaa ja kuumaa..

Rita:hauskoja ja komeita nuo hanhet.Mutta taisivat olla vain lounaalla tuolla sillä tänään menin ohi,eikä ollut hanhia. Ja oliivipuun oliivit ovat ensi kuussa kypsät,saapa nähdä tuleeko tikapuumies taas niitä korjaamaan;D Varmaankin oli kiva paikka hanhille levätä tuolla vedessä:)

Hannele: no jospa siihen joskus kuitenkin tulee muutama oliivi, jos se vaan saa kasvaa kunnolla,pidän peukkuja;D

Marianna: Sinulle varmaankin tuttua kun olet asunut Kreikassa. OLen kerran ollut täällä pohjoisessa mukana keräämässä oliivieja, oli kiva nähdä miten se tehdään.Komeat tosiankin nuo afrikanhanhet:)