keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Helteitä täällä, helteitä siellä

Keltaiset liekkipuut kukkivat nyt kauniisti täällä.
On ollut outoa lukea miten Suomessa on samanlaiset  lämpöasteet kuin täällä (yöllä sitten täällä paljon lämpimämpää).  Täällä taas alkoi se kesän inhoittava kosteus,   joka tekee korkeista lämpöasteista vähemmän miellyttävän. Kaiken lisäksi sain jonkinlaisen flunssapöpön,  ja kesällä flunssainen olo on vähemmän miellyttävää kuin talvella.
Mutta ennen kosteutta ja flunssaa ehdin tehdä mukavan päiväretken  eksän kanssa.  Aloitimme  Tishbin viinitarhassa, jossa on paljon muutakin kuin viinejä, kuten nämä  vanhat keräilyautot, ja huomasin että  tuolla voi oppia miten kunnostetaan vanhoja autoja.
Olisin voinut jäädä tuonne Tishbin viinitilalle pidemmäksikin aikaa ,  sillä siellä oli niin paljon mielenkiintoista, kuten hieno viinikauppa +baari ,   Ja huomasin että he valmistavat myös brandyä joka syntyy tässä kuvan tislaustynnyrissä.
Eniten vietimme aikaa Tishbin leipomossa, jossa leipää tehdään ranskalaisessa puu-uunissa. 
Emme jääneet  Tishbin ravintolaan ,  sillä oli kiire seuraavaan paikkaan.
Ajoimme pieneen   , vuonna 1889 perustettuun Bat Shlomo-kylään.   Tishbin  viinitilalla googlasin lähitienoon paikkoja,  ja huomasin että tuossa kylässä on juustola.
Schvartzmanin farmiravintola olikin aivan ihastuttava paikka.  Luulin että  pääsisin näkemään juustolan  lampaita  ja vuohia, mutta ne olivatkin hieman kauempana eikä se onnistunut. 
Tässä vuonna 1889 rakennetussa pikku rakennuksessa sijaitsee tilan kauppa.
Paikan omistaja Ziv tarjoili meille runsaskätisesti tilan juustoja ja oliiveja. Kaikki oli hyvää,   ja omaa tuotantoa, kuten myös hunaja, oliiviöljy, carobsiirappi , viinit ja monet muut tuotteet. Ziv kertoi meille että hänen isoisänsä perusti farmin 125  vuotta sitten , ja juustola perustettiin 20 vuotta myöhemmin.  Juustot olivat hurjan hyviä,  eikä tuollaista makua löydy kaupan tuotteista,  ja näitä juustoja saakin vain tuosta kaupasta . 
Ruokakauppa oli samalla jonkinlainen museo, johon oli vähän sekalaiseen tyyliin säilötty tilan vanhoja esineitä ja muistoja.
Ravintolan alueella oleva valtava vanha puu antoi hyvin varjoa,  mikä on niin tärkeää täälläpäin.
Päätimme jäädä farmiravintolaan lounaalle ,   ja huomasimme että aiemmat juusto&oliivi-maistelumme oli selvästi lisätty ruokalistan hintoihin,  mutta toisaalta  maistoimme monta juustoa.... Ja tunnelma tuolla oli aivan ihastuttava,  joten sekin piti ottaa huomioon. Tältä farmilta jatkoimme vielä  Jacobsin juustolaan,  joka sekin oli ihana paikka,  vaikka en sielläkään päässyt näkemään  vuohia ja  lampaita  joiden maidosta tehdään ne juustot....
Käsityöläistorin  alussa on yleensä tämä pöytä , jossa kuvan miehen keramiikkatöitä.   Tuossa olikin juuri syntymässä uusi elefantti. 
Kävelykadulla,  jossa  käsityöläistorikin on 2 kertaa viikossa,  on kunnostettu monta vanhaa taloa. Tässä yksi niistä melkein valmiina. Päälle on lisätty pari kerrosta.
Tässä toinen  vastikään kunnostettu vanha talo. Ihanan hempeä väri:)

Nautinnollisia hellepäiviä Suomeen☀

16 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kiitos vaan toivotuksista....hellettä on piisannut. Onneksi meillä on tuollainen laite, millä voi viilentää sisätiloja ...ei oikein ole minun kelit nämä ei..:)
Kiva reissu teillä.

Jael kirjoitti...

Hannele:Voin kuvitella että aika tukalaa, sillä Suomen asuntoja ei oikein ole rakennettu tuollaisia säitä varten.Onneksi teillä on se viilentävä laite;minun ilmastointilaitteeni hajosi muutama vuosi sitten mutta kun haluan pitää ikkunat auki niin pärjäilen tuulettimilla. Juu reissu oli oikein kiva:)

SusuPetal kirjoitti...

Tuollaiseen juustolaan, kun pääsisi!

Jep, on kesä! Viime yönä 29 astetta täällä Hgissä, kun menin nukkumaan, laski yön aikana kahteenkymmeneenseitsemään. Kosteus on onneksi vähentynyt, viime viikolla oli yli 90, nyt vain jotain 60.

Pikaista paranemista, helteillä flunssa on inhottavaa.

Jael kirjoitti...

SusuPetal:ihan hurjat nuo teidän asteet, ihan kuin täällä, ja vielä yölläkin. Onneksi 💙teillä vain lyhyen aikaa, toisin kuin täällä. Muistan hyvin että helteellä Helsingissä sisällä kaupunkiasunnossa ei ollut niin kiva olo. Kiitos, tosiaankin kurjempi sairastaa helteillä kuin talvella.Juustola olikin ihana paikka, ja ne juustot.🧀🧀 Mukavaa loppuviikkoa SusuPetal💮

Melissa kirjoitti...

Oi miten kaunis puu...Siellä on kyllä niin mahtavia paikkoja <3

anumorchy kirjoitti...

Alapa kerran juttusille tuon kästyöläistorin miehen kanssa. Erikoinen tyyppi.

Jael kirjoitti...

Melissa:Tuo iso puu oli ihana, ja niin hyvä varjo🌳🌴🌵Löytyy kyllä aina mielenkiintoisia paikkoja.

Jael kirjoitti...

Anu:onko hän ärtyisä tyyppi?

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Ihanan kuuloinen päivä teillä on ollut. Juustola kuulostaa paikalta, jossa viihtyisin :)
Leppoisaa keskiviikkoiltaa sinulle Jael <3

Satu kirjoitti...

Oletpa käynyt taas mielenkiintoisissa paikoissa! Ja suloisia nuo vanhat autot. Mikähän vanhoissa autoissa oikein viehättääkin. :-)

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Voi, teillä on ollut kiva retki! Tuo keltainen talo on aivan ihana. Olisi hauska joskus asua tuollaisessa. Siellä on niin paljon idyllisiä ja kauniita paikkoja. Muistan sen oliivien määrän hotellin aamiaiselta. En tietty ollut tottunut syömään oliiveja aamiaisella...

Brandy on muuten viime aikoina ollut kohun kohteena. Nyt kun tulliasioiden kanssa pelleillään, niin Eurooppa pisti tullinkorotukset meidän brandyjuomille. Kentuckyssä ovat ihmeissään. Uskon, että kohta saa kotimarkkinoilta halvalla kotimaista brandyä.

Parane pian! On inhottavaa olla kesällä kipeänä. Meillä kanssa kuumuus sinällään vielä melkein menettelisi, mutta kosteus tekee siitä sietämättömän. Yritä jaksaa.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Onpas kivoja kohteita teillä siellä. Minua ei ole helteet vaivanneet, päinvastoin. On vaan ihanaa. Meillä on sisällä koko ajan ihan sopivaa, joten helle ei uuvuta. Ja voi onneksi lähteä merelle, jossa käy sen verran tuulenvire, että virkistyy.

Marianna kirjoitti...

Taas niin kiva kohde ja innostuisin varmasti liikaakin tuon tilan kaupassa! Siellähän on vaikka mitä!

Toivottavasti flunssa hellittää, sillä kesäflunssat ovat todellakin talviflunssia kurjempia.

Kiitos taas retkestä kanssasi <3

Ulrika kirjoitti...

Mahtavia paikkoja kierrellä ! Mä en matkustele kesällä etelään just kuumuuden takia mutta kuumuus tuli meile ......🤤

Hannele på Hisingen kirjoitti...

viiniä ja juustoa, nami!

Leena kirjoitti...

Helteitä myös täällä.
Tuo varjoa tarjoava puu saisi kasvaa meidän kattoterassilla. Välillä olen väsäillyt sinne varjoa ison valkoisen parivuoteen lakanan avulla, koska tuuli viskoo tavalliset päivänvarjot mennessään tai ainakin heittää ne ympäri ja se taas voi olla ihan vaarallista. Olisi kamalaa, jos joku saisi alhaalla kadulla lentävän aurinkovarjon päähänsä.
Kesäflunssa on tyhmä juttu. Parane pian.