perjantai 14. kesäkuuta 2019

Pride-päivän tunnelmia

Aamun ensimmäinen drag queen
Tänään Tel Avivissa vietettiin taas Pride-viikon huipennusta, eli  Pride-päivää ja paraatia.  Ennen paraatia on  aina parin tunnin  värikäs tapahtuma, joka tarjoaa  elävää musiikkia ja paljon muuta.   Vielä pari vuotta sitten tapahtumaa vietettiin  keskustan Gan Meir-puistossa, mutta kun ihmisiä on mukana joka vuosi enemmän ja enemmän,  alkoivat puiston tilat tulla ahtaiksi, ja niinpä tämä alkutapahtuma siirrettin keskustan alueen puistokadulle. Paraatia ja Pride-päivää vietettiin Tel Avivissa tänään  21. kertaa.
Tapahtuma alkoi klo 10 aikoihin,  mutta koska olin aivan liian aikaisin liikkeellä,  tapoin ensin aikaa keskustan vanhassa kauppakeskuksessa,  joka on ihan puistokadun vieressä jossa  itse tapahtuma.  Kun tulin ulos kauppakeskuksesta,  huomasin että katu oli sillävälin aidattu,  enkä päässyt itse puistokadulle,   eivätkä aidan vieressä seisseet turvamiehet päästäneet ketään sisälle ennen poliisin päätöstä. Turvatoimet olivat hyvin tarkat,   sillä Pride-tapahtumat houkuttelevat ihmisiä joilla on pahoja aikeita...Menin sitten toisen kadun kautta, ja pääsin erään pihan kautta suoraan tuonne puistokadulle.
Kello oli vasta 9.30, ja koska ihmisiä alkaa tulla paikalle vasta klo 10 jälkeen,  oli hyvinkin väljää.
Menin lavan lähelle kuuntelemaan tämän nelikon harjoituksia, Hyvin lauloivat, ja he esiintyivät myöhemmin kunnon esiintymisasuissa.
Ihmisiä on mielenkiintoista seurata tuolla.
Sitten näinkin jotain mielenkiintoista: noin 2-metrinen hahmo jolla oli  brittilippu pukuna.
Tulin lähemmäksi....
Mikä ilmestys! Ihan oikea britti olikin tämä drag queen.
Hän osasi poseerata..
Ja tietysti ihmiset halusivat kuvaan hänen kanssaan. Katsokaa noita kenkiä!
Tämä ukkeli tuli koko ajan vastaan.  Kadun molemmilta puolilta olevista taloista on hyvä näkymä tapahtumaan.
He olivat tulleet kaukaa.
Pariskunta 1
Pariskunta 2
Pariskunta 3 ja yhteensopivat asut....
Pariskunta 4.  Oikeanpuoleinen neitonen kertoi itse tehneensä nämä asut.
Iloinen neitonen
Ilmaisia suukkoja..
Nämä lesbo-homo-trans-lapsiaan tukevat vanhemmat  ovat joka vuosi tuolla. Edesmennyt siskoni oli transmies,  ja hänellä ei ollut tällaista mahdollisuutta.
Tunnelma oli iloista tuolla.
Tapahtumassa oli sponsoroivia yrityksiä,  ja Intuitin tyttö jakoi  mehujäitä. Mehujää oli niin makea että heitin sen lähimpään roskakoriin...  
Oli myös sponsoroituja hedelmäsmoothieita, joissa maistui hedelmä. Tässä oli kiiwiä, ja toisessa juomassani smoothiessa passionhedelmää.
Lightricksin tyttö jakoi sateenkaariviuhkoja. Minäkin sain sellaisen.
Amdocsin pisteessä jaettiin minituulettimia.  Ihan hyvä mutta viuhka toimii paremmin...
Väkeä alkoi tulla lisää.
Olisi ollut mukavaa jäädä  seuraamaan paraatia, ja mennä meren äärelle, sinne missä vielä viime kuussa oli Euroviisu-kylä, ja tänään  Pride-tapahtuman päätapahtumat, mutta kun ihmisiä alkoi tulla enemmän ja enemmän , iski väsymys. Eksä oli soittanut aikaisin aamulla, ja halusi minut seurakseen, sillä hän ei ollut aiemmin nähnyt Pride-tapahtumaa, ja halusi mennä  pääpaikalle seuraamaan musiikkiesityksiä ja kaikkea mitä siellä nyt onkaan tänään. Mutta en vaan jaksanut enään..
Lähtiessäni kohti  bussiasemaa  näin Eliseten, pitkästä aikaa.  Hän on aina yhtä upea.  Elisetestä olen kertonut täällä.
Puoli tuntia sen jälkeen kun olin lähtenyt pois, eksä lähetti minulle tämän kuvan, samasta paikasta missä olin ottanyt ylemmät kuvat. Ihmismassa oli jo mennyt liikkeelle, ja ihan kamala määrä ihmisiä!  Kuulemma 250 000.  Tuossa edessä, kaikki pikku pilkut ovat ihmisiä.


Tel Aviv on mitä suvaitsevaisin kaupunki, ja pormestari  lähetti paraatin liikkeelle, mutta mitä tulee valtioon  , niin on paljon parantamisen varaa.  Näin tuolla muutaman miesparin kaksosineen, ja tiedän mikä sen takana on:   todella kallis matka esim. Yhdysvaltoihin,  surrogaatin löytäminen ym. ja kaikki byrokraattinen sekamelska sen jälkeen. Täällä Israelissa he eivät saa käyttää sijaissynnyttäjien palveluita.  

13 kommenttia:

 1. Vau, tuo tapahtuma siellä on semmoinen minkä haluan kokea vielä joskus. Olen tainnut sen sanoakkin monen monta kertaa :D

  VastaaPoista
 2. Melissa;muistankin että olet maininnut tuon aikaisemmin,ja toivottavasti joskus pääset kokemaan tämän, on upea tapahtuma, vaikka minä näin vain pienen osan siitä tänään.

  VastaaPoista
 3. Ihanan värikästä menoa! Kiitos kuvista. :-) Hirveä määrä ihmisiä kyllä. Ja tuo britti-drg queen on minusta pelottavan näköinen. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:Kiitos💗Tosi värikästä nenoa, ja tuo oli vasta alkujuttu, itse paraati kota en seurannut oli vielä värikkäämpi. 💚💛💜💙💚Ihmisiä hurja määrä, ihan suosiolla jätin kulkueen väliin. Hih, olihan tuo jättimäinen britti drag queen vähän pelottava, mutta häntä ei voinut olla huomaamatta😁

   Poista
 4. Viime vuonna Tukholman paraatissa oli hirveesti mainosvaunuja että saas nähdä jos mennään tänä vuonna , ei oikeen mainokset kiinnosta 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika:mä luulen että täällå vain osassa vaunuja oli mainoksia, tai sponsorin nimi, nutta tuollaisen tapahtuman järjestely on kamalan kallista etenkin tuollaisessa mittakaavassa ja siihen tarvitaan rahaa, joka tulee nyös sponsoroinnista ja mainoksista.

   Poista
 5. Oi mikä väenpaljous ja mitkä raikkaat värit ❤️💚💛
  Viuhka on hieno idea ja siitähän on hyötyä kuumuudessa.
  Olen iloinen että sinäkin sait sellaisen.
  Taas tosi hyvä kuvareportaasi. Kiitos Jael 🙂

  VastaaPoista
 6. Vauhdikasta menoa ja värikkäitä ihmisiä. Varmasti kiinnostavaa seurata hulinaa, mutta viimeisen kuvan ihmispaljous näyttää minun silmin katsottuna hauskalta vain kuvassa. Itse en jaksaisi olla noin suuressa väenpaljoudessa.
  Kivoja kesäpäiviä Jael!

  VastaaPoista
 7. Rita:Kun minä olin tuolla oli kivasti vielä väljää, mutta eksän kuvassa näkyy miten kauheaesti oli väkeä, ja lähdin juuri ajoissa. Parasta olisi ollut ensin tuolla, ja sitten mennä toista kautta pääpaikalle meren äärelle, niin olisi välttänyt ehkä nuo ihmismassat, vaikka kulkue vaunuineen on tosi kiva näky:) Viuhkasta on tosiaankin hyötyä täällä kesällä,mínulla aina sellainen mukana laukusta. Viuhka parempi kuin se pikku tuuletin. KIitos Rita, ja kiva että tykkäsit:) Mukavaa uutta viikkoa sinulle:)

  VastaaPoista
 8. Leena: Tosi vauhdikasta menoa tosiaankin, ja ihanan värikästä:) Lähdin tosiaankin ajoissa,ennenkuin ihmisiä alkoi olla liikaa. En minäkään tykkää tuollaisista tungoksista. Kiitos, ja samoin sinulle kivoja kesäpäiviä ja hyviä säitä:)

  VastaaPoista
 9. Nämä Pride postaukset värikkyydellään ovat aina odotettuja. Varmasti moni asia on nyt paremmin kuin siskosi aikana, mutta paljon on vielä parannettavaa. Tärkeintä on, että asioista puhutaan ja kaikkea on aina myös syytä juhlia!
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
 10. Outi:KIva kun tykkäsit postauksesta:) Tuolla oli tosiaankin niin kivan värikästä taas kerran. Kyllä ovat ajat muuttununeet. Näin just täkäläisen dokumentin ,jossa vanhemmat ihmiset kertoivat miten vaikeaa oli olla erilainen kun se oli vielä rikoskin, ja piti piilotella. Nyt on kaikki niin esillä, eikä tarvitse piilotella mikä on hyvä asia. Oikein kivaa viikkoa sinullekin Outi.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...