lauantai 8. kesäkuuta 2019

Viikon tapahtumia

Yritin ottaa kuvan kauniista kukkakaupasta  ikkunan kautta, mutta ikkuna heijastikin vastapäiset
talot kuvaan
Tätä  kirjoittaessa on pitkä viikonloppu, sillä   tänä iltana,  heti sapatin loputtua alkaa Shavuot-juhla,  ja koska  yksi juhlan teemoista on  sadonkorjuu,  on  postaus hieman kasvispainotteinen.
Menin katsomaan mitä kuuluu kadun loppupäässä olevalle  avokaadopuulle. Kun viimeksi kuvasin puuta,   oli se aivan täynnä kukkia , ja pienen pieniä avokaadon alkuja.  Olin lukenut että vain pieni osa kukista ja avokaadon aluista kasvaa kunnon avokaadoiksi,  ja niinhän se olikin: puussa ei enään ollut kukkia, ja avokaadon alkuja oli vain  siellä täällä ,  ei todellakaan monta. 
Tällä viikolla oli aika viedä taas Bambi kaupungin eläinlääkäriklinikalle,  sillä  edessä oli vuotuinen vesikauhurokotus.   Koska Bambi on sterilisoitu koira, maksan   koiraverosta ja rokotuksesta suhteellisen pienen summan.   Leikkaamattomien koirien   koiravero rokotuksineen maksaa reilusti enemmän.  Rokottamisen jälkeen  omistajalle annettiin kakkapussiteline lahjaksi.  Kiva ele kaupungilta, joka äskettäin myös korotti roimasti  sakon hintaa niille , jotka eivät kerää koiriensa jätöksiä.  Kunhan joku vielä valvoisi sitä että ne kerättäisiin....
Keskiviikkona iltapäivällä   oli kävelyetäisyyden päässä  olevassa kaupungin pääpuistossa maatilatoritapahtuma.   Aika  vähän oli kuitenkin tullut myyjiä paikalle,  eli aika vaatimaton maatilatori.
En ostanut mitään.
Tässä pöydässä oli upeita vesimeloniveistoksia.
Lapsille oli järjestetty ohjelmaa.  Tuolla ollessa aloin tuntea flunssan oireita; olin jo päivää aikaisemmin herännyt  kurkkukipuun,   mutta en ajatellut että  saisin taas flunssan.  Illalla oli jo kuumetta ja lihassärkyä.
Torstaina oli  Tel Avivin Saronassa  vegaaniruokafestivaali,   ja koska olo tuntui paremmalta,   matkustin bussilla kohti Saronaa.  En vaan voinut jättää tuollaista tapahtumaa väliin vaikka olo ei ollutkaan ihan paras.  Tämä oli kuulemma maailman suurin vegaaniruokafestivaali,  ja olihan se todellakin suuri.  Tuolla kävi  50 000 ihmistä,  joten vegaanisuus todellakin kiinnostaa, mikä oikeastaan ei ole ihme Tel Avivissa, jota  kutsutaan myös vegaanisuuden pääkaupungiksi. (väestöön suhtautettuna enemmän vegaaneja kuin muualla)
Tulin tapahtuman alussa, jolloin oli vielä väljää.
Eikä vielä ollut hurjia jonoja.  Mutta pian tämän jälkee paikka täyttyi ja ihmisiä oli todella liikaa.  Lähes joka  kojun edessä oli pitkät jonot. Ruuan lisäksi tuolla myytiin myös mm, vegaanisia vaatteita ja kenkiä.
Tuolla oli kaikenlaista ,  kuten vegaanikokkailuesityksiä.  Koska oloni ei ollut parhain mahdollinen , ainoa ruoka mitä tuolla ostin oli pallo vegaanijäätelöä. 
Tällä alueella oli vain makeita ruokia. Makeat ja suolaiset ruuat oli erotettu toisistaan, mikä oli oikeastaan ihan hyvä idea.
Jos olisin liittynyt VeganActive-järjestöön,  olisin saanut vegaanituotekassin lahjaksi.  En kuitenkaan liittynyt. En ole vegaani, mutta olen entinen vegaani,  ja suurin osa syömästäni ruuasta on vegaania.
Festivaalialueella oli myös  holistinen teltta.
Ennen poislähtöäni jäin vielä katsomaan kun lapset puhalsivat jättimäisiä saippuakuplia. 
Bicicleta- ravintolan ikkunassa..
Ensi viikolla on sitten Tel Aviv Pride-viikko joka huipentuu perjantain paraatiin. Pride-viikko ja paraati on valtava tapahtuma täällä. Toivottavasti ei ole silloin liian kuumaa, sillä tykkään kuvata värikästä tapahtumaa.
Sateenkaariliput liehuvat kaupungissa monella kadulla.

13 kommenttia:

 1. Onpa tosiaan ollut iso tapahtuma, 50 000 kävijää, huh! Toivottavasti jo voit paremmin! Odotan taas innolla sinun Pride kuvia, ne on upeita olleet tähänkin asti.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Jael <3

  VastaaPoista
 2. Tuo sun eka kuva on kyllä oikeasti ihan huippu hieno. Kaikenlaista teillä siellä taas...Pantumisiin <3

  VastaaPoista
 3. Taidan saada vielä hetken odotella ennen, kuin saan omasta avokadostani siemeniä..:))

  KAuniit kuvat taas♥

  VastaaPoista
 4. Mukava viikkokatsaus! Tuo vesimeloniviikinkivene on ihan huikean hieno. Melkein alkoi tehdä mieli alkaa itsekin askartelemaan vesimelonista. :-)

  Toivottavasti voit jo paremmin! <3

  VastaaPoista
 5. Outi:Tosi suuri tapahtuma, olisi voinut olla pienempikin...Kiitos, nyt jo parempi olo, ja oikeastaan tämä pyhä sattui sopivasti niin sain kunnolla levättyä, Kiva kuulla, toivottavasti pääsen ottamaan kuvia sitten ensi perjantaina. Mukavaa viikkoa Outi:)

  Melissa:Kiitos ihanainen:) Ihan vahingossa tuli tuollainen, kun piti tulla kukkakaupan sisäosa, mutta toisaalta tuosta tulikin hienompi:) Tel Avivissa aina tapahtuu... Mukavaa viikonloppua.

  Hannele: Hienoa että olet saanut avokaadon idätettyä, minulla oli 5 siementä sellaista odottamassa, ja vain yhdestä nyt on juuri tullut esille pieni varsi. Kiitos paljon:)

  Satu: Kiitos:) Tuo vesimelonivene olikin hurjan upea. Pitää olla tosi taitava että osaa tehdä tuollaista,minä en kyllä saisi tehtyä kuin jotain ihan kömpelöä vesimelonin kuoresta (tai hilloa;D) Kiitos, on jo parempi olo mutta vielä pitää ottaa iisisti joitakin päiviä.

  VastaaPoista
 6. Erityisen hieno tuo ensimmäinen kuva! Minusta ikkunakuvat ovat hauskan yllätyksellisiä. Omissakin kuvissa olen joskus yllättynyt totaalisesti lopputuloksesta. Ne ovat vähän kuin tarina, jossa on kerroksellisuutta.
  Minäkin olisin viihtynyt tuolla vegaani-tapahtumassa, ainakin alun väljemmissä oloissa.
  Toivottavasti flunssa on jo hellittänyt ihan kokonaan ja saat lähteä hyväkuntoisena uuteen viikkoon.

  VastaaPoista
 7. Leena:Kiitos, on tosiaankin jännää miten kuvasta tulee joskus niin erilainen kuin piti, ja miten ikkuna hienosti heijastaa mitä on takanapäin. Kuvasta tulikin tosi hieno minustakin, olin ihan yllättynyt.

  Vegaanitapahtuma oli kyllä aika mahtava, tosin olisi saanut olla vähemmän ihmisiä.... Kiitos, olo jo parempi, tosin vielä pitää varoa. Oikein hyvää viikkoa sinulle Leena:)

  VastaaPoista
 8. Kivat kuvat jälleen kerran!

  Tuollaisessa vegaanitapahtumassa olisi kiva käydä, mutta jonottaminen on kyllä kurjaa, eikä väenpaljoudessa tule oikein nähtyäkään kaikkea.

  Minullekin on ilmeisesti tulossa jokin flunssan tapainen, sillä kurkku kipeytyi tänään ja lihaskipu ilmoittelee niin ikään tulostaan. Toivottavasti sinä olet jo paremmassa kunnossa.

  Voi hyvin <3

  VastaaPoista
 9. Marianna;kiitos:) Vegaanitapahtuma oli kyllä mahtava, mutta ihmisten paljous tuollaisessa jutusssa hieman ahdistaa. Voi ,toivottavasti et nyt sairastu flunssaan, ja kiitos toivotuksista: voin jo paljon paremmmin mutta vielä on yskää joten pitää olla varovainenn.

  VastaaPoista
 10. No voi ihmettä - taas kerran. Noinko avokadot kasvavat? :)

  VastaaPoista
 11. Ihana postaus!
  Arvaa kiehuinku kun luin tämän: Verkkouutiset

  VastaaPoista
 12. Rita: Juu, ja kiva seurata niiden kasvua kadun päässä:)

  VastaaPoista
 13. BLOGitse:kiitos:) Juu P Räsänen, mitä häneltä voikaan odottaa Priden suhteen.....

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...