lauantai 15. helmikuuta 2020

IMTM matkamessuilla 2020

Yksi Eilatin elävistä patsaista
Tällä viikolla  Tel Avivissa oli taas vuotuiset matkamessut,  eli IMTM.  Olin taas saanut kutsun tuonne ensimmäisen päivän aamupäivälle, joka oli pyhitetty  ammattilaisille, ja niin minä entinen ammattilainen  suuntasin tuonne , kuvitellen että että ihmisiä ei ollut liikaa. Mutta kun tulin messurakennuksen aulaan, missä piti rekisteröityä ja saada nimitagi,   siellä olikin sadoittain ihmisiä.Onneksi olin etukäteen rekisteröitynyt,  joten aika nopeasti sain kuitenkin tagini, ja aloitin kierroksen.
Tämä hurja otus pelästytti ennen messukeskuksen aulaa;D
IMTM on Välimeren maitten matkamessu&konferenssitapahtuma, ja Välimeren mailla onkin aina suurimmat osastot näillä messuilla. Sen lisäksi on paljon muita maita esillä,  lentoyhtiöitä ja paikallisia kaupunkeja ja matkailuyrityksiä.   Eilat oli tällä kertaa tosi näkyvästi esille, elävien patsaiden muodossa.
Tästä ei uskoisi että kuvassa on elävä patsas...Tuo nainen oli maalattu niin että häntä ei kuvassa lainkaan huomaa erilliseksi , eläväksi hahmoksi. Tämä olikin Ashdodin kaupungin elevä patsas, tai elävä taideteos...
Onkohan tämä joku rapu....
Elävä kahvilapöytä.
Taisin kuvata kaikki elävät patsaat..,
Pirteä patsas.
Elävä patsas mutta ei elävää musiikkia...
Tämä mukava palestiinalainen keittiömestari edusti työpaikkaansa Notre Dam-hotellia, joka sijaitsee  Jerusalemissa,  En ole koskaan käynyt  katsomassa hotellia, mutta upean rakennuksen olen nähnyt montakin kertaa, ja joka kerta  ihailen sitä. Vatikaanille kuuluva rakennus rakennettiin 1800-luvun lopussa , ja on tosi vaikuttavan näköinen ulkopuolelta. (kuvat linkin takana).
Sitten näinkin tutun kasvon. Tässä on Noi, puoleksi japanilainen ja puoleksi israelilainen,  äitinsä kanssa. 2 vuotta sitten kun ystäväni Mary oli täällä viimeistä kertaa,  kävimme illallisella Noin isän Carloksen luona, ja kirjoitin siitä täällä.  Kirjoitin aika monta  vastausta minulle annettuun lomakkeeseen, ja sain sitä vastaan pienen matcha-teellä  maustetun KitKat-vohvelin, jota Noi tässä esittelee. Niin, ja maistoin sakea ensimmäistä kertaa.
Viehättävät neidot Taiwanista.
Ja mies Romaniasta.
Sitten tulin Ruotsin pienelle osastolle. Siellä sai osallistua arvontaan , jossa palkintona oli matka Astrid Lindgren-huvipuistoon Vimmersbyssä. Unohdin kysyä kuuluvatko matkat Ruotsiin palkintoon,mutta en voittanut joten ei väliä.   Ruotsilla on aina tuolla osasto mutta miksi ei Suomella.....Tämän jälkeen olikin niin tukahduttavan  paljon ihmisiä, että  ei ollut enään kivaa olla tuolla. Kävin vain nopeasti Tel Avivin osastolla,  saamassa vastauksia kysymyksiini, jotka tarvitsin erääseen tilausjuttuun jota nyt kirjoitan.   Matkamessut ovat kyllä niin kiva tapahtuma, joka vuosi, ja täällä matkamessuille ei ole pääsymaksua mikä on kiva juttu:)


12 kommenttia:

  1. Olipas huikeita ja aidon näköisiä nuo elävät patsaat! Mie vähän pelkään eläviä patsaita. ;-D Mutta pelkään myös joulupukkia ja pellejä.

    Kiva messukierros, kiitos tästä! Multa jäi tänä vuonna Helsingin matkamessut käymättä, kun olin silloin Kolumbiassa, mutta messuilla oli viimeksikin niin tylsää, etten tiedä olisinko mennyt, vaikka olisin päässytkin. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu:Tosi hyviä olivatkin nuo elävät patsaat, mutta ehkä paras oli tuo nainen taideteoksessa. Hih, joulupukkipelko😏Nämä messut oli tosi hyvät, ja kaikkea muuta kuin tylsät, mutta ihmispaljous oli kamala

      Poista
  2. Olipa mielenkiintoiset messut. Eilatissa minäkin olen käynyt joskus kymmenen vuotta sitten.
    Mukavaa sunnuntai-päivää!

    VastaaPoista
  3. Vau, tuo maalattu nainen on kerrassaan upea! Uskomaton taideteos!

    Muuten hieman kammoksun noita eläviä patsaita. Niiden lähellä tulee hiukka epämukava olo, kun pelkään koko ajan, että liikahtavat!

    Hassua, ettei Suomena ollut messuilla!

    VastaaPoista
  4. Patsaat kyllä kuvaamisen arvoiset, kova työ niiden takana.
    Romaniassa olisi mielenkiintoista käydä.....

    VastaaPoista
  5. Hauskoja nuo elävät patsaat!
    Suomessakin on niin paljon ihania paikkoja, joissa vierailla, että olisi kyllä kiva, että se tuolta messuilta löytyisi myös. Sinä voisit mennä sitten vaikka Suomea esittelemään <3

    VastaaPoista
  6. Tuo kävelevä pöytä hymyilytti eniten. Sillä voisi yllättää/jekuttaa monia ympärilläolijoita! Matkailumessut tarpeellisia myös Suomelle. Olisi mielenkiintoista tietää, miksi Suomi ei ollut esillä.

    VastaaPoista
  7. Mahtavia nuo elävät patsaat, tuo ensimmäinen näytti aika komealta:) Värikäs tapahtuma ja hienot kuvat. Täällä me vain kyyrötämme myrskyn kourissa ja odotamme joko merivesi kohta kastelee varpaat:)

    VastaaPoista
  8. Elävät patsaat aina vähän kammottavat minua, hui.
    Mutta onpa I H A N A huipennus juttuusi tuo Ruotsi-osasto 🇸🇪
    Suomikin olisi hieno lisä 🇫🇮

    VastaaPoista
  9. Mulla meni hetki, ennen kuin tämä elävien patsaiden merkitys tässä minulle aukeni. Katsoin yhtä ensimmäisistä kuvista (mies vähän rääsyisenä) ja mietin, että miten tämä nyt innostaa matkailemaan. Mutta patsaat on tietysti eri juttu.

    Ruotsalaiset ovat aina ja joka paikassa :) Kieltämättä joskus on tullut mieleen, että kuningashuoneen lisäksi (pistämätön markkinointituki) osaavat jotenkin paremmin tuoda itseään esille kuin itäinen naapurinsa.

    VastaaPoista
  10. Huikeita taideteoksia! Vähän erilaiset matkamessut, sävähdyttävät :)

    VastaaPoista
  11. Monipuoliset ja kiinnostavat messut, osaat hyvin valita kuvauskohteesi.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...