lauantai 1. helmikuuta 2020

Euroviisuja kohti

Täällä Israelissa euroviisukarsinnat lähenevät loppuaan,  ja ensi viikolla valitaan Israelin edustaja kisoihin. En ole koskaan erityisesti innostunut katselemaan euroviisuja, mutta  sen sijaan pidän paljon  viisukarsinnoista täällä, joka omasta mielestäni on paljon viihtyisämpi kuin itse Euroviisut. Viisukarsinnat, joiden nimi suomennettuna  on "seuraava tähti Euroviisuihin", on pisin kaikkien viisumaitten karsinnoista.  Siihen menee pari kuukautta,  ja monta jaksoa alusssa menee  karsintojen katseluun, joka onkin mielenkiintoista.   Lopuksi valittiin 12 kilpailijan loppukilpailuryhmä,  joista tätä kirjoittaessa on jäljellä 8 kilpailijaa. Erikoista tänä vuonna oli  teini-ikäisten kilpailijoiden  määrä ja taso. 8 tämän hetkisistä loppukilpailijasta peräti 5 on teini-ikäistä. Suosikkini ovatkin  nuorimmat kilpailijat, mutta saapa nähdä ensi viikolla kuka viisuihin lähtetään.
16-vuotias Ella-Lee Lahav on suosikkini,   Ella-Lee on todella karismaattinen ja hyvä laulaja,  joka pitää eniten K-popista... Hän on kaikista kilpailijoista ajankohtaisin esiintyjä.
Or Brookman-Amrami.  Or on taaperona Ukrainasta  tai Venäjältä, en muista  kummasta, adoptoitu juuri 17 vuotta täyttänyt nuorimies,  joka on kasvanut miesparin lapsena. Or on todella eläytyväinen ja hyvä laulaja.

Tässä pieni otos Ella-Leen ja Orin duetosta.
19-vuotias Eden Alena voitti X-Factorin 17-vuotiaana, mutta ura ei oikein lähtenyt siitä liikkeelle ,vaikka Eden on mielettömän hyvä laulaja. Eden on toinen suosikkini.  Hänen vanhempansa syntyivät Etiopiassa.
Edit: Eden voitti karsinnan, ja oikeutetusti:)

Tässä Edenin studiolaulua viime vuodelta.
Gaya Shaki on 17-vuotias; taitava pianisti ja laulaja, joka mielellään säestää itseään pianolla.Gayalla on syvä hieno ääni.

Tässä näyte Gayan laulusta.
Viimeisin teineistä on 16-vuotias Lali, joka on powerhouse-laulaja.

Edit: Tänä vuonna Israelin edustaja on teini-ikäinen.....

17 kommenttia:

 1. Varsin karismaattisen näköisiä laulajia kaikki! Toivotaan pitkää uraa heille. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:etenkin tuo Ella-Lee on nuoresta iästääm huolimatta tosi karismaattinen, ja niin hyvä esiintyjä ❤

   Poista
 2. Eikö Ester Rada ole kiinnostunut Viisuista ollenkaan? Olisi niin ihanaa nähdä hänet lavalla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melissa:Ester Rada on enemmän näyttelijä kuin laulaja, ja taitaa olla aika kiireinen teattterissa

   Poista
 3. Shakin kappale on Hyvä 👏👏👏👍

  VastaaPoista
 4. Ulrika:Gayalla onkin hyvä ääni.

  VastaaPoista
 5. Ihana duetto <3 Nuorille pitäisi useammin antaa mahdollisuus. Nuorissa on niin paljon potentiaalia ja intoa oman unelman toteuttamiseen.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Jael <3

  VastaaPoista
 6. Outi:Tässä esikarsintakilpailussa nuoret ovat tosiaankin päässeet loistamaan. He ovat ihan parhaimpia tuolla. Ihana sunnuntai-iltaa Outi:)

  VastaaPoista
 7. Voi miten näitä unohtaa kun ei ole Suomessa. Niitä seurattiin kuin parastakin sarjaa. Kauniita nuoria.

  VastaaPoista
 8. Israelhan on voittanut joskus euroviisut, taitaa olla 2 kertaa ainakin, aina kun joku voittaa euroviisut heistä ei kuule enää sen jälkeen mitään, suomi pärjää muuten maailmalla,mutta ei euroviisuissa, joskus yksinkertainen biisi on voittanut, ihan turhaa tehdä iso shouw.

  VastaaPoista
 9. Kaikenlaiset laulukilpailut ja talent show't ovat monelle henki ja elämä.
  Mahtavaa että kansalla on mahdollisuus kotisohvalta osallistua ❤️
  Ihanaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 10. Kaari3:Niinhän se on että Euroopan ulkopuolella euroviisut vähemmän tunnettuja, mutta onhan nykyään kilpailija jopa Australiasta saakka,,,,Todellakin kauniita nuoria.

  Piritta: Ei 2 vaan 4 kertaa on Israel voittanut Euroviisut, ja viimeksi Euroviisut olivatkin täällä,kiitos vuoden 2018 voiton. Niin,usein ei kuule mitään kilpailijoista jälkeenpäin mutta eikös se ollut niin että Celine Dionkin oli uransa alussa Euroviisuissa, ja voitti kisat, edustaen en muista mitä maata. Joskus voittaa joku show, joskus simppeli kappale, vaikeaa ennustaa

  Rita:Totta, noille nuorille se on takuulla sellainen mihin jo lapsesta asti pyritty. Ja onhan se kiva kotisohvalta katsoa, tämä paikallinen karsintashowkierros on tosi entertaining, itse viisuja taas en niin jaksa katsella. Kiitos Rita, ja sinullekin kivaa uutta viikkoa:)

  VastaaPoista
 11. You have a wonderful blog! The topics you write about are very close to me. Thank you for sharing your thoughts!

  I follow you through GFC! If you want, go to my blog :)

  MY NEW POST: I AM GLAD TO BE WITH YOU ♥

  VastaaPoista
 12. Wow mitä ääniä kauniilla nuorilla ihmisillä! Ilo kuunnella.
  Norjan karsintoja en ole oikein seurannutkaan.

  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 13. Äsken telkussa piipahti itse Lordi koko kauheudessaan. Mutta kyllä minä tiesin aikoinaan heti, että Lordi voittaa. Oli se sen verran erilainen.

  VastaaPoista
 14. Kuuntelin Eden Alenen esityksen. Ei ihme että voitti. Katsojat ja tuomaristo joutui melkein hurmokseen kuunnellessaan hänen voimakasta esitystään. Enpä ole moista ennen kuullut. Uskomaton lauluääni!

  Italiassa on San Remon laulukilpailujen finaali tänä iltana. San Remon laulukilpailuja on pidetty jo vuodesta 1951 lähtien.Kisoissa on 'syntynyt' monia kymmeniä maailmankuuluja kappaleita ja laulajia. Nykyään kisojen voittaja pääsee edustamaan Italiaa Euroviisuihin. Henkilökohtaisesti tykkään erittäin paljon italialaisesta musiikista.

  Ruotsi ei ole vielä niin pitkällä, että tiedettäisiin edustuskappale. Tuskinpa tänä vuonna löytyy yhtäkään hyvää kappaletta, sillä tähän mennessä kuullut eivät ole olleet kummoisiakaan.

  VastaaPoista
 15. Harmi kun tänä vuonna ei kilpailuja voitu järjestää. Varmasti varsinkin esiintyjille se oli suuri pettymys. Odotan kuitenkin ensi vuoden euroviisuja todella innoissani, toivotaan että siellä nähdään myös joitakin tämän vuoden artisteja.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...